tirsdag 3. juli 2012

Sjokkerende


Jeg får la Pusifer vise hva hun (og jeg) syns om bloggingen min. Bildet sier mer enn tusen ord.

Husker noen at jeg skrev at *Alt som kan gå galt går galt* mens vi enda var i Skottland?   Om alt som skjedde angående jobben i Norge?

Vel, etter at vi kom til Stavanger fortsatte alt å gå galt.   Det var nesten som å være i en vaskemaskin fylt med styr og elendighet som fortsatte å gå rundt og rundt og som man ikke kom seg ut av.  Sånn føltes det faktisk. 

Oppi alt dette ble bloggen  glemt og dess lengre tid som gikk dess vanskeligere ble det å ta den frem igjen.   Jeg tenkte en periode at jeg fikk avslutte den, men jeg hadde jo egentlig ikke lyst til det heller og dermed ble ingenting gjort.


 Lyset i enden av tunnelen fant oss også til slutt og problemene begynte så smått og løse seg. Da vi endelig kunne begynne å puste litt ut så slo hver eneste muskel jeg eier, pluss et par jeg ikke visst om, knute på seg.  Bokstavelig talt.   Ikke har jeg greid å strikke, jeg har knapt nok greid å bruke PCn og dermed ble bloggen min liggende brakk fortsatt.

 Men jeg har hav jeg kan gå tur ved.

 Jeg skjønner jo at folk ser litt rart på meg når jeg  ligger med nesen opp i  en kvase med gammel tang og omtrent dør på meg av ren henrykkelse, men det får så være. 
Hadde lukten vært å få kjøpt så hadde jeg vært førstemann i køen.
Det er små skogstier jeg kan gå tur i også.   Med markblomster som vokser og mykt grønt gress.

Stavanger er en vakker by og det er vakkert rundt den også og jeg som har savnet norsk natur så det har gjort vondt innimellom kan nå nyte den så mye og så ofte jeg vil.

Og mens jeg går og venter på at fysioterapeuten skal få tid til å behandle meg kan jeg gå tur. Det er ikke verst bare det. 

Vi leier en møblert leilighet som ligger 10 min. med buss utenfor Stavanger sentrum.  Den ligger rett ved fjorden og vi har storslagen utsikt.  Bildet helt øverst på bloggen er tatt fra verandaen.

Det er en virkelig koselig, utrolig velutstyrt og akkurat passelig stor leilighet, men det er litt rart å bo i andres ting og andres smak allikevel.

Jeg kan jo ikke gjøre noe, hverken male eller bytte ut møbler så da får en prøve å forandre litt på annet vis. Takk og lov for Freetex og bruktbutikker sier jeg.
Den fargerike puten i sofaen - ja.  Siden jeg ikke greide strikke fikk jeg for meg at hekling måtte være tingen.   En pute er jo ikke et pledd og oppskriften ligger på Ravelry og er helt gratisl
HER.

Den var faktisk morsom å hekle og det gikk rimelig raskt også.

Jeg så for meg at den kunne ligge i en godt tilbakoverlent solstol på verandaen og være sommerlig og samtidig en god støtte til nakken når man ønsket å ta en slurk av glasset, men da må temperaturen stige litt og regnet avta en smule.  Enn så lenge så får den ligge i sofaen og håpe på bedre tider.Det er en ting som ligger veldig høyt oppe på listen min over trøsteting.  Det er håndvesker.

Jeg tror det er nedlagt i oss.  Tenkt dere når folk for veldig lenge siden flyttet fra sted til sted, fra hule til hule.  Mennene bar på spydene sine og kvinnene slepte med seg alt det andre; Neverkopper, skinnfeller, syltetøyglass, nål og tråd, bite-ringer av bein til småbarn og hva det nå var de hadde.

Det ligger jo helt opp i dagen selvfølgelig. På en av de turene var det en kvinne som oppfant håndvesken.

Min gode blogg-venninne Liv la ut et bilde av en veske hun hadde kjøpt på nettet.   Jeg ble grepet av ustyrtelig misunnelse og måtte ha en akkurat maken selv.  Sånn var det bare.  Vesken var utrolig lekker.

Huldras Garderobe  heter nettbutikken.   Etter å ha tittet litt rundt der og trykket på noen linker gikk det opp for meg at damen som eide butikken faktisk var datteren til en barndoms-venninne av meg som jeg hadde mistet kontakten med.  Så nå har jeg både ny veske og kontakt med en gammel venninne.   Verden er ikke stor.


På en av dagene som var virkelig vanskelig her lå det helt uventet en pakke i postkassen min.

Den var fra Gamleheksa på Toten.  Hun gleder meg til stadighet med bildene hun tar og nå hadde hun bestemt seg for at hun skulle glede meg enda litt mer.

Nydelig garn i silke og alpakka fra DSA. Det var te og gotteri med også, men det finnes det ikke spor etter nå. Spist og drukket.

Det var kanskje dette som mer enn noe annet fikk meg til å holde på bloggen min enda en stund.

Bloggingen har tilført meg så mye glede og vennskap gjennom årene at selv om jeg hverken har greid å skrive eller å lese andres blogger på en god stund så ville jeg savne det enormt.   Så jeg håper dere har litt tålmod med meg. Jeg kommer sterkere tilbake.36 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Godt å se deg her igjen. Blogging må jo være et overskuddsfenomen og av og til tar det virkelige livet overhånd. Men at du ikke kan strikke, det var da i overkant hard straff. Jeg vet akkurat hvordan det er grr%&¤%¤#&

Men hunøret har du beholdt og det setter jeg så umåtelig stor pris på. En gammel venninne som blir som ny er også en skikkelig opptur.

God bedring og lykke til.
Men nå må jeg løpe ut, sola er på en av sine korte visiter :D

Gørill sa...

Veldig hyggelig å se deg her igjen!
Vi venter tålmodig på at formen din skal stige enda et par hakk, så du kan ta pinnene fatt igjen også! God bedring!!!

Tovepia sa...

Skjønner du har hatt mye å stri med, og at strikkemusklene har slått seg vrang, er jo direkte ille! Her har bare ryggen slått seg vrang etter malearbeid, så jeg går på skjeiven for tida;)
Nydelig utsikt du har fått, så godt at du kan nyte omgivelsene.
Ønsker deg god bedring!!! Klem fra mæ;)

Mette sa...

Det var jammen utrolig hyggelig a se deg 'pa plass' igjen. Skjonner at det har vaert harde tak, men det er godt a hore at det er lys i tunnelen! Ta na godt vare pa deg selv i sommer og sa blogger du akkurat sa mye eller lite du vil. Det er jo ingen tvang :-) Men velkommen tilbake er du!

Sommertid sa...

Det var så hyggelig å høre ifra deg igjen.Det å ha problemer som også gjør at kroppen sier stopp og streiker er absolutt ikke lett. Nå håper jeg at det går framover og ikke andre veien videre..du fortjener det. Så fine bilder du lar oss se, det er vakkert i Stavanger og omegn. Har vært der i området som turist, flere ganger.

Ha ei forts fin uke :)

Randi sa...

Så utrolig glad for et livstegn fra deg:)
Det er perioder i livet hvor ikke alt går på skinner og dagene kan bli tunge. Men smått om senn faller ting på plass igjen.

Bruk dagene til å pleie deg selv:)

Randi sa...

Så trivelig å høre fra deg!
Bruk tida til å pleie deg selv, så kommer du sterkere tilbake etterhvert!

Ha en fin kveld

Marion sa...

Åååå huff da! Savner deg å vil selvfølgelig vente på deg! Inspirerende dame! <3
Masse god bedring!
Klem

Renee sa...

Godt å se deg tilbake igjen, du har vært savnet. Ønsker deg god bedring og riktig god sommer!

Strikketussa sa...

Så koselig at du ikke vil kvitte deg med bloggen! Ta den tiden du trenger, en vakker dag er du i full vigør igjen tenker jeg :) Du har jo heklet en nydelig pute! Skikkelig sommerpute :) Håper været snart bedrer seg så du kan sitte på verandaen og kose deg :)

Klem

Torhild (i NL) sa...

Det er godt å se at du er tilbake!! Var nok en tanke bekymret, og puster litt lettet ut nå det forsatt er en (om ikke for øyeblikket liten) blogger i deg.
"Sterkte" sier en på nederlandsk som kanskje oversettes best med "styrke til deg/dere i den perioden som kommer" men da met ett ord.
Ha en fin onsdag, og håper sommeren snart kommer deres veg også.
Klem fra NL

Stubbetufsa sa...

Du vil ikke tro hvor jeg har venta på nytt innlegg fra deg! syns jo jeg kjenner deg, skjønner du, og så ble det helt stille...
Men du har overlevd!
Jeg ble så glad!
Og det blir da sommer noen dager innimellom, her har det vært to kortbuksedager til nå.
I dag var det langbuksevær og det har sluttet å regne. Gubben og jeg var på handicapkaia og fisket, det ble bare en fisk til pusemann, og da blir han glad!

Kos deg!

wigdis sa...

Så flott at du lar høre fra deg igjen, begynte virkelig å lure på hvordan det var med deg. Nå skjønner jeg at du virkelig har hatt noe å slite med, og når kroppen slår seg vrang da du endelig har sett at det lysner, betyr jo at du har hatt det skikkelig strevsomt.
Du får ta den tiden du trenger til å komme skikkelig til hektene igjen og stelle pent med deg selv, så får du ta bloggingen etterhvert som overskuddet melder seg.
Herlig bilde av Pusifer, ikke så veldig glad for å kjøre bil han heller kanskje :)
Nå skal jeg ta meg en titt innom Huldras garderobe, vesker får vi aldri for mange av, din var rålekker.

Stell pent med deg selv nå da og ha en fin sommer videre.

Stor klem til deg.

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg har savnet deg, Ruth! Godt å se at ting ordner seg etter hvert, i det minste. Huffoghuff.
Nydelig utsikt dere har! Litt misunnelig, her er det bare nabohus og svarte skauen vi ser. God utsikt, vakker natur og humor har berget mange gjennom tøffe tider.
Likte puta di! Gikk inn på Ravelry for åtrykke på Favorites, men det hadde jeg visst allerede gjort.

Man skal ikke blogge hvis man ikke orker eller mangler lysten (gammelt jungelord). Men det er veldig hyggelig at du fortsetter tross tøffe tider!

Ønsker dere en fortsatt god sommer! Måtte solen skinne på oss alle - så puta di får lufta seg litt, i det minste!
Stor klem fra meg

mormonsen sa...

Så fint at du er tilbake igjen! Og jeg skjønner at du har hatt litt av hvert å bale med. Er litt skakk og skeiv sjøl for tida, så jeg får kreke meg bort i landsbykirka igjen til søndan, og tenne et lys eller to. Får ta med et til deg også, så skal du se at det hjelper :) Til og fra på bloggen er jeg også, og har bare bestemt meg for at blogging må være lystbetont, ellers har det ingen misjon. Men bloggen skal ikke legges ned, men heller få en og annen runde med gjenoppliving når det trengs. Håper været er godt hos deg, og at du får fine dager med den flotte koseputa på verandaen. Take care. Klem

Mille sa...

Huff, det er ille når livet floker seg, og kroppen likeså.
Godt å høre at livet er litt enklere, og så håper jeg du raskt får hjelp med kroppen også. Kjekt at du deler bilder fra byen din, er lenge siden jeg har vært der :)
Masse god bedring og god sommer ønsker jeg deg!
ps. flott sommervær ønskes deg også.

Sissel sa...

Det er alltid så koselig å lese bloggen din, så håper ikke du legger den ned. Livet er litt vanskelig innimellom og kommer ut i de rareste ting, sånn som når kroppen slår krøll på seg og man ikke får til noen ting. Håper virkelig du orker å strikkelitt snart igjen, både fordi du lager flotte ting og for rett og slett gleden av å kunne strikke. Ønsker deg en god sommer, og håper du får brukt ute i sola også. Den var rålekker :)

Helle sa...

Så hyggelig å høre fra deg igjen, men leit å høre at grunnen til blogg-fraværet har gått på helsen løs.

Jeg håper lange turer ved havet kan gi deg overskuddet tilbake, så du får litt fart på både strikkepinner og andre aktiviteter som gir deg energi.

Miss.Møllebo sa...

"Blogge er ikke det værste man har
og om lidt er kaffen klar."
Frit efter dansk digter "Benny Andersen" Skønt atter at høre fra dig og se Pucifer, må håbe at I begge får en tålelig sommer. Mange kærlige knus fra Danmark.

Viola sa...

Hei, så koselig å høre fra deg igjen! :) Det er godt du ike sluttet å blogge! Men det går helt an å ta seg pauser..
Flott veske du har kjøpt deg! Og Pusifer har det bra ser jeg, det gleder meg også! :)

Javisst er det vakkert i Norge. Men sola har vært mer fraværende, den ligger bak skylaget et sted.. Har ennå ikke badet i sommer, og nå er det allerede midt i juli snart! :/

Jeg ønsker deg en riktig god sommer Ruth og Pusifer! :)

Tonje sa...

Flott å høre fra deg igjen. Har litt sånn bloggtørke selv for tiden.... men, men, det er jo ingen som krever at man skal blogge hver dag/uke/måned... det bestemmer man egentlig helt selv (heldigvis) :)

Fikk litt bakoversveis da jeg så puta "mi" her... jøss, er den ferdig alt?? tenkte jeg... hehe... holder på å hekle akkurat samme puta som du har laget, men jeg begynte akkurat på det hvite rundt blomsterrutene i dag. Gleder meg så sinnsykt til å se den ferdig, men nå kan jeg jo bare nyte bildet ditt...

Håper ting går litt bedre for dere snart, og at musklene knyter seg opp igjen...

Ha en fin kveld :D

Muffin sa...

Åh, Jorull har vært så spent på å få høre fra deg igjen, hun har ventet og ventet! Håper ting (og muskelknuter) løser seg opp snart! Når verden går litt på tverke hos meg pleier jeg å kjøpe myke trøstenøster, anbefales! Og for å få med seg den gode havlukta inn kan man plukke inn svart tørket tang som ligger øverst i fjæra, det har jeg gjort med tanke på smykkelaging men lukta går aldri bort.. Ha det fint i Stavanger, skal hilse fra Jorull selfølgelig.

sipusa/sigrid sa...

Stor klem sendes.
Høres veldig logisk ut at musklene knyter seg når man endelig kan slappe av. Håper du snart får time hos fysio. Skulle ønske jeg kunne "lånt" deg min fabelaktige naprapat, men det er kanskje litt langt å reise helt til Oslo for å behandles;-) (men han er super altså, jeg kunne ikke strikke på et halvt år før han fiksa meg på en uke)

Ser ut som en hyggelig leilighet du har. Enig i at det er kjedelig å ikke kunne forandre slik man vil men synes du har fått det fint med pute og tepper.

Og ja, sannelig regner det i sommer også.

Dessuten er det hundre prosent normalt å snuse på tang, det kunne jeg funnet på også nemlig;-)

Anonym sa...

Takk for hyggelig kommentar, og gratulkerer med en 60-årsdag som har passert. Sånne halvrunde dager er jo litt til ettertanke, og bekreftelse på at tida går. Og på at man er jo heldige lell, som kan kvittere ut nok et år :) Håper du er i gang med dine behandlinger hos fysioterapeut, og at du har god effekt av dem. Klem :)

Anonym sa...

heisann:) Kanskje blogginga kjem igong igjen til hausten både for deg og meg og andre som ligg litt "brakk"? Du må for all del ikkje avslutte bloggen!!! Det er bedre med eit glimt avogtil enn aldri;)
Klem Trultemor

randi K design sa...

Goidt aa se deg tilbake! Haaper du foeler deg bedre snart! Har hatt litt bloggtoerke selv, men haaper at jeg kan faa sjanse til aa skrive litt mer etter vi kommer i orden i det store utland...

Gørill sa...

Hei på deg Ruth! Vet du hva? Det er faktisk forskjell på salamander og firfisle! Salamanderen har hud, mens firfisla har skjell. Nyttig å vite! Du skjønner, veier har blitt lagt om og byggeplaner hindret i bygda mi pga salamander!!! Det er faktisk sant. Nyter noen dager på Hvaler. Har lærtt meg å gi blaffen i været, det får bare komme det som kommer, og Hvaler er et av de beste steder så måte! Ha det fint min venn!

Spinster Beth sa...

What are you going to do with that yarn? Have you made something?

Sylvia sa...

Heisann
Lov meg at du ikke slutter å blogge! Jeg elsker jo bloggen din, og gleder meg til å møte deg, en eller annen dag! :)
Jeg tok meg en real bloggpause i sommer, og det var deilig! Selv om jeg elsker å blogge og lese innom alle "vennene" mine her, tar det jammen lang tid, bare å sitte bittelittegranne.........Etpar timer går med et svusj, og da får man ikke gjort andre ting.
Godt å høre at du har det bra, etter forholdene, og at ting løser seg til slutt.
Ta bare den tid du trenger.....bloggen din er jo her.
Stor varm klem.

Petrinetrollmor sa...

Hei på deg ! Kjekt å høre frå deg. Her hos oss går det sakte med blogginga. Der er da så masse anna vi også vil fingre bort i. Og så er det Puddelgutt også. Han er så aktiv at det burde vere aldersgrense og legeattest når ei skulle kjøpe seg ein slik. Men du verden kor sprek eg har vorte :) (det siste var løgn)

Eg er ikkje lei meg for at blogginga går litt i rykk og napp. Det er berre slik det er :)) Men eg håper det tar seg opp. Ikkje nok med det har eg fått meg FB også, du verden her må ein berre henge med !

Håper du blir bedre i kroppen din snart :)

Vil du fortsatt finne oss igjen må du nok skifte bloggadressa vår til denne:

http://petrineogbarnum.blogspot.no/

helsing frå Petrine og Barnum
mormonsen sa...

Hei igjen. Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min! Jeg har så vidt kommet i gang etter en lang og lat sommer. Og som de fleste pensjonister, så har jeg plutselig fått det veldig travelt :) Håper det går bra med deg. -Stor klem

Guro sa...

Kor bra at du ikkje ga opp bloggen din. Æ hadde ignorert min i lang tid, men skal ikkje gi den opp. Skal prøve å blogge fra telefonen, blogging on the go so to speak ;)

Nikoline sa...

Eg skal venta tålmodig, men innrømmer glatt at eg savnar deg veldig her i blogglandia...
Skål for Gamleheksa som fekk deg på bedre tankar enn å legga ned bloggen!
Men som sagt ; eg ventar tålmodig og gler meg stort til du er tilbake "for fulle mugger" att.
God bedring og fortsatt riktig god haust:0)

Randi sa...

Prøver så godt jeg kan å være tålmodig,
men din flotte måte å skrive på er savnet:)
Ønsker deg alt bra.
Ha en fin høst.

Gørill sa...

Det ser it til at vi begynner å bli mange som savner deg i blogglandis nå Ruth! Håper du snart er i farta igjen!

Torhild Reidardatter sa...

Jeg har nominert deg på en liten award på siden min ;) Vær med å lek . Kun for oss små bloggere.