mandag 22. oktober 2012

Tøvet

Rundt Stavanger ligger det flere vann.

Små vann, litt større vann og store vann  og rundt dem  alle er  det stier og veier man kan gå på.   I dag gikk vi rundt Mosvatn.  Det er sånn passe tur på en times tid.

Det har regnet noen dager, men dagen i dag var nydelig og høstfargene jeg har ventet på kom endelig.   Det er så indelig vakkert at det gjør nesten  litt vondt.




Men altså; tøvet. Eller heter det; tøvd?  Som i  Å tove, tøvd, har tøvd.  Eh?


Muffin har spikket mønster igjen.   Først kom hun med dette gnallsøte settet.   Jeg kjenner ingen barn som trenger votter og luer, jeg bare måtte strikke det alikevel. 

Jeg brukte Østlandsgarn og skulle tove vottene i maskinen på 30 grader.  Det ble alt for mye.  De ble bittesmå. Lua tovet jeg derfor i tørketrommelen og den ble helt fin.

Jeg skylte den opp i vann og hev den bare inn med resten av tøyet som skulle tørkes.



Så laget hun et mønster til voksne.  Hele tre forskjellige votter og luer. Denne versjonen heter Brennende kjærlighet og da måtte jeg jo strikke det også.  For jeg kjenner flere større piker som trenger votter og luer. 

Disse strikket jeg i Safirgarn og tovet alt i tørketrommelen.   Den kan man jo stoppe og åpne sånn at man har litt kontroll og tovingen ble akkurat passe syns jeg.

 Mønstrene til Muffin er skikkelig utført  og mye enklere å strikke enn det de ser ut til å være.  Jeg har ett sett til underveis allerede. Grått og lilla.  Det må jo bli bra.

 Mønstrene til Muffin får du kjøpt HER





Denne heter Undergrowth og er et gratismønster på  Ravelry.   Jeg brukte Rauma Blåfjellgarn og Østlandsgarn.   Den ble også tovet i tørketrommelen.   Det funker så bra.

Jeg vet at jeg skrev at jeg har hatt strikkestopp, men da jeg fikk tenkt meg litt om så forsto jeg jo at det egentlig var tøv det også.

Jeg har riktignok strikket bare småting og jeg har strikket mye langsommere en det jeg vanigvis gjør, men jammen har det blitt en del av det alikevel.



Mønster og garn til disse kjøpte jeg på Husfliden her.   Garnet er Rauma gammelserie.

Jeg burde jo husket på hvor elendig jeg er til å brodere.  Så skakt ble det og skjeivt ble det og de ble langt fra sånn som de så ut på mønsteret.

Jeg tovet dem i et lite håp om at det skulle dekke over de verste feilene og det hjalp bittelite grann. Ikke mye.   Nå bruker jeg dem og later som om det er kunst i fri utførelse og et utrykk for mangfoldet i naturen.  For det er det de er altså.  Helt på sant.


Og sist, men absolutt ikke minst;  tusen takk.  Mange tusen takk for alle utrolig hyggelige og koselige kommentarene jeg har fått fra dere.   Det blir satt veldig stor pris på, kanskje mere enn dere vet.  Virkelig.


17 kommentarer:

Mille sa...

God morgen til deg :)
Så mye fint du har strikket!
Jeg falt ekstra mye for de siste med flotte broderier!
Her i trondheim hadde vi en skyet dag, men det ble en liten tur i skogen likevel, det regnet jo ikke.
Så fint det så ut ved det vannet..
høsten er fin synes jeg, flotte motiver overalt.
Ønsker deg en finfin dag :)

Gørill sa...

Så mye fint du har strikket i det siste da!!! Jeg elsker gammelserien, det forandrer seg totalt i vask, blir så bløtt og fint. Det ser nesten ut til at jeg må gå til anskaffelse av tørketrommel! Eller...Det går jo forresten an å besøke noen som har...For meg ser broderiene helt nydelige ut, bare så du vet det!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så fint det er rundt deg i disse dager. Ikke helt slik her nei, hvis du kan kose deg litt ekstra med å vite det :)

Strikkestopp var jammen et godt ord, du produserer mere enn jeg klarer i "full fart" for tida. Men jeg kjenner godt følelsen når det går saktere enn man er vant til.

Uansett, masse fint fra din hånd og toveplagg er gull i vinter-Norge. Jeg har vel aldri hatt "dilla" så lenge på noe som på tove votter. Ellers varierer nok "dillanene" mere med vær og vind eller hva det nå er som påvirker meg :D

Petrinetrollmor sa...

Du verden så flink du er ! Jorid er også flink ! Vi har jammen meg mange flinke jenter ! Og det er det ikkje noke gale med. Eg har ei tid hatt inntrykk at det ikkje har vore så positivt med "flinke jenter", men det synest ikkje eg ! JA, til flinke jenter og alt dei kan !

Brodere på pulsvanter, det kan du også ! Dei vart rett så nydelige !

Var innom bloggen din for ei stund sida og skulle kommentere forrige innlegget ditt, men kom meg ikkje så langt og så gløymte eg heile greia. Kort sagt. Det var eit herlig innlegg !!

No skal eg ta fatt på veggteppet mitt igjen, etter å ha kvilt meg etter turen med Puddelgutt. Krykke på eine sida og ein vilter puddel på den andre i pøsande regn. Typisk flink jente :)

Ønsker deg ein fin dag vidare og kos deg med eit saktegåande strikketøy :)

Unknown sa...

Her er du igjen. Jeg forstår at formen ikke har vært som den skal i det siste, men fint å se innlegg fra deg igjen. Fine votter og luer. Ja den tovingen går sine egne veier, men helst går det bra. Er enig med deg at det er noen nydelige høstfarger når solen skinner. :-)

ANNEPÅLANDET sa...

Alltid så koselig med et blogginnlegg fra deg, Ruth! Mye fint strikk! Det med å tove i tørketrommelen har jeg aldri prøvd. Høres lurt ut, men så har jeg ikke tørketrommel. Å tove i tørkeskapet blir neppe det samme...
Ha en riktig fin, ny uke!

wigdis sa...

Så nydelig toppbilde du har fått ♥

At du har strikket ikke så rent lite, har jeg sett på Ravelry, men jeg skjønner hva du mener når du sier at du ikke har strikket. Jeg føler det også litt slik når jeg strikker småting. De blir liksom så fort ferdig og så tar de så lite garn. Det er noen nydelige sett du har lagd og enig i at Muffins oppskrifter er utrolig bra. Jeg har barnesettet "Katten og Musen" som jeg hadde tenkt å strikke, men de ble så store. Så langt som til å tove de har jeg aldri tenkt, så nå skal de strikkes og toves. Kanskje jeg skal prøve tørketrommelen, for alt det andre jeg prøver å tove blir bare tøv :)

Håper formen din er bedre nå og at den nye katten din koser seg.

wigdis sa...

Glemte forresten å si at de pulsvantene du har brodert på er fantastisk flotte ♥

Livet i Nord sa...

Tja.. tøve, tove, har tova -eller tøva? ikke godt å si-
I alle fall har du vært veldig heldig med tovinga av luene og vottene dine. Kjempeflotte sett du har strikka!!

Sylvia sa...

Heisann
Der var du jo!
Håper du klarer å pleie formen din, slik at du har fine dager, til både strikking og blogging!
Jeg samler opp mer energi for tiden (tar tilskudd) og sender noe i din retning også.
Men det ser ut som om du ikke trenger noe.....for sååå mye flott du har strikket, Ruth!
Og å tove i tørketrommelen, det har jeg aldri tenkt på. Du er jo genial!
Så synd med Pusifer...det er trist når dyra våre dør. Men morro at det er liv i huset igjen, med den nye lurepusen, som sikkert triller deg rundt lillefingeren. Det er derfor du er så sliten, tenker jeg.
Nå skal baksten inn i ovnen, og kanskje jeg rekker litt strikking før jeg drar på jobb.
Fin dag til deg. klem

Tovepia sa...

Hei du skumle:))
Så mye flott du har tovet og strikket!
Østlandsgarn blitr litt knotete på toving, nesten bedre med rema sitt ullgarn.
Her snør vi ned og det blåser..huff..
Snart helg, kos dæ;)

Spurven sa...

Hei igjen, Ruth :-) Koselig å se deg her inne igjen - lenge siden jeg var og leste i blogger. Desto triveligere å treffe på "gamle" kjente :-) Men synd å høre om Pusifer og kranglete kropp - Trolleri holder deg på alerten skjønner jeg men kanskje den er litt pratsom også, som Pusifer.
Småstrikk er også strikking, selvom kreftene ikke strekker til store arbeider så får du pinnene til å jobbe allikevel :-) Små steg, vet du.
Bildene du viser er igjen beskrivende og tar oss med til det du ser og deler med oss, historier fra landstedet på Helgalandskysten - der hørtes det godt ut å være.
Du må ha god bedring i formen og kom snart tilbake :-) KLem fra Spurven

Muffin sa...

Har du sett! Der var du jo! Og brennende kjærlighet har du strikket, og fluesopper! Er veldig stolt av deg ;) Og så fine broderier på de pulsvarmerene, helt nydelig altså, bøyer meg i støvet for sånt får jeg ikke til! Kos deg videre med strikkingen!

Vilma sa...

Du er flink , så søde ting , Jorid laver så fine mønstre , jeg har strikket flere af hendes ting.

Kos

Vilma sa...

Så flink du er , Jorid laver fine mønstre , har strikket et par stykker af dem.

Kos :-)

Lunamon sa...

Å kor arti å se dem i anna garn enn Tove. det gjør det jo litt mere "brukervennlig" enn bare en type. Har begge mønstrene og skal strikke dem, men du veit.. kjempefine farger. God søndag videre.

LivM sa...

Der var du ja! Koselig å lese blogginnleggene dine. Kjempefine mønster bare så synd at jeg gjerne skulle strikket dem uten å tove, for de er jo så fine. Her har du mange flotte gaver!