mandag 25. februar 2008

Altfor varm


Jeg har begynt på et nytt prosjekt. Jeg strikker jakke på tvers. Mohair garn og pinner nr. 8. Mønsteret er et jeg har hatt liggende i flere år og er uhyre enkelt.

Og etter at jeg lærte å strikke baklengs av Julekjerringa inne på Hobbyforum går det så det suser;


"""Hviske
Jo, jeg strikker begge veier.Resultatet blir slik som når man strikker bare rettmasker på en bol.
Her er fremgangsmåten:
Du har et gitt antall masker på pinnen og strikker disse vanlig rett. Når du kommer til enden, snur du IKKE pinnen, men flytter garnet fra den vante pekefingeren over på den andre. Tar maskene "bakfra" og strikker så tilbake - gjør alt motsatt-. Du må også ta maskene "bakfra" når du strikker den riktige veien.
Høres det vanskelig ut? PRØV! Alle de som har lært dette sier at de første omgangene føles rare - det føles som de aldri har stikket før - men det har de jo! - så etter kort tid sitter det i fingrene. Farvel omganger med vrangmasker - for alltid!

Håper dette kan hjelpe flere enn de jeg tilfeldigvis har møtt i strikkende stunder.


Hvorfor det er så vanvittig kjedelig å strikke vrangt skjønner jeg ikke helt selv, med kjedelig er det.

Problemet er at jakken blir så varm! Og jeg burde helst bo påNordpolen.

2 kommentarer:

syglad sa...

Så morsomt med dukkehus, der har du lagt ned mye jobb.
Jeg synes det går greit med vrang masker, har prøvd meg på den baklengs"greia" jeg også, men det gikk dårlig gitt....fnis...
Ha en fin dag :-)

Beyla sa...

my gawd du skulle sett skeptisk-trynet mitt nå.. når folk sier ting ala "og så strikket jeg bakover.." så har jeg hele tiden trodd de mente de rekket opp!!! så feil kan man ta. Og ja, jeg HATER å strikker vrangmasker.. så om man kan slippe hele omganger.. humm.. det må jo nesten prøves, hva?