mandag 28. april 2008

Gjesteløs
Nå har jeg skikkelig dårlig samvittighet. Lille rotta satt helt stille på gulvet her inne i morges, med et helt fortvilt utrykk i det vesle fjeset. Sikker helt utslitt etter en natt i rotteversjonen av "House of Horrors". Jeg fikk ganske enkelt fanget den med hånden og bar den ut. Men den bare satt der. Kan en rotte sulte ihjel i løpet av en natt? Jeg lurte litt på om jeg skulle bære ut noe mat til den, men hvis jeg ble tatt på fersken i å gjøre noe sånt, så blir jeg vel brent på bål.

Pus kunne jeg jo ikke slippe ut heller. Hun ville ha funnet den med en gang og tatt den inn igjen. Så hun har sittet foran døren med alle bena i kryss og sett på meg som om jeg er mindre intelligent. Jeg lurer selv noen ganger.

Nå har det gått noen timer, så hun ble sluppet ut på baksiden av huset. Så har ihvertfall rotta en fighting chance.

Men jeg føler meg virkelig råtten.

9 kommentarer:

marit sa...

Jeg syns synd på Pusifer, jeg!Snytt for middagen og leketøyet! Og så sitter jeg her og ler høyt for meg selv- godt ikke det er noen hjemme...Ha en flott dag- nå må jeg vaske vinduer:-(

Lillefix sa...

Mulig er er mer enn normalt kynisk, men nei, jeg hadde nok ikke hatt dårlig samvittighet. Og med mindre det er naboes koserotte du har hatt i heimen, så overlever den helt sikkert etter en natt uten mat. Nå er den jo ute igjen og har matfatet rundt seg ;-)

Beyla sa...

Ingenting slår kristin som hadde flere ukers landesorg når rotta hennes døde - eller den gangen hun plukka med seg ei rotte fra parken "fordi den så tam ut" og endte opp med å ringe dyrebeskyttelsen som "var lettere imponert" ;) rotter er rare dyr. men ikke så ekle som frosker. FYSJ! og vi er helt på nett med rakkeopphelvetet for tiden ser jeg.. mildehimmel....!! nå sitter jeg på jobb og føler som jeg skal sprekke - gubben ble headhunta idag, vi skal flytte innen 1 juni, og jeg må få solgt hus, hytte, fiksa det hunden har ødelagt av dører og slikt, pakke ned huset og hytta.. HJEEEEEEEEELP!
MÅ ringe mamma og be om assistanse ja...!
Og bilder skal jo tas av hele farveprosessen :D

Frk.Badegakk sa...

Stakkar rotta. Kanskje den ikke hadde det helt godt med seg selv.. Eller kanskje du overrumplet den da den satt å fordypet seg i dype filosofiske spørsmål?

Vi henta en liten gnager i går vi også, så jeg føler jeg kan "relate". Emil, chinchillaen vår skal få seg kjæreste. Nå sitter hun oppe i et eget bur mens hun blir litt husvarm. Men hun er så stille og forsiktig stakkar.
Ikke at jeg forstår meg så veldig på chillaer, men nydelig er hun i allefall! Håper å få tatt litt bilder av henne (og emil) etterhvert. Men denne gnageren skal ikke bæres ut da=)

Muffin sa...

-søte rotta da :-) Jeg klarer liksom ikke å la være å tenke på det med svartedauen, har vondt for å tilgi rottene for at de spredte den ekle pesten.. så her i huset er de ikke særlig velkomne. Insekter derimot synes jeg er ålreite.

Sylvia sa...

Du har kanskje ikke hørt denne vandrehistorien om jenta som var på sydentur; hun fant en søt hund på gata, og tok den med seg på hotellrommet sitt. Da hun skulle reise hjem, tok hun den med, skjult.
Hun hadde rasekatt, men regnet med at det ville gå bra, siden hunden var så liten. Så hun dro på jobb i god tro på at dette ville gå fint. Men da hun kom hjem igjen fra jobb, var hunden død!!!!
Hun tok den med til dyrlegen for å høre hvilken rase denne hunden var, og undret seg over at den var blitt drept av en katt!
Det visste seg at "hunden" var en feit, langhåret rotte!!!!!

Vel bekommen!!

sipusa sa...

hehe...hvis det er noen trøst....du er ikke alene, jeg leser og du skriver som om du skrev om meg her......

(jeg bruker å fange mus katta sleper inn levende og slippe dem ut ja....og en periode barmhjertighetsdrepte jeg en del hardt skadde ved å helle i dem litt rom......trallala...

..en av disse barmhjertighetsdrapene endte forresten med at musa snudde seg på papiret den lå på i hånda mi, kastet opp romen og så kom seg såpass at jeg kunne slippe den ut.....hehe, ganske kult;-)

sipusa sa...

Ja..angående rotta var den sannsynligvis i sjokk, den kom seg nok etter en stund i frisk luft!

sipusa sa...

...og desssuten så påstås det at svartedauden spredte seg for fort til at det kunne være med rotter, det er antydet at det kunne være et virus og ...nei nååå skal jeg slutte å legge inn masse innlegg her hehe......