torsdag 9. oktober 2008

Julegaver


Jeg strikker julegaver igjen, etter et lite ego-avbrekk. Jeg finner så mange flotte mønstre rundt omkring på ting jeg syns jeg må strikke til meg selv. Først meg selv og så meg selv. Det er ille det der. Eller kanskje ikke? Jeg vet ikke om det er så galt å tenke litt på seg selv egentlig. En kan ikke være snill mot andre (og mene det) hvis man ikke er snill mot seg selv. Det er min unnskyldning, om jeg nå trenger en.

Men nå er jeg altså igang igjen.
Det blir det samme til mannlige venner i år som i alle år. De får sokker. De lo litt av meg til å begynne med og jeg fikk høre utrolig mange historier om gamle gamletanter som strikket uformelig gensere av stikkende garn som de måtte gå med og generelt alt om bløte pakker og sokker til jul. Jeg kan det der med isgrått blikk, søtt smil og søt stemme med istapper i; "Gamle gamletanter? Well, it is better than beeing hit over the head with a wet fish?" sier jeg med is-stemmen min.
Nå blir jeg ofte spurt om jeg ikke kan strikke flere sokker, men det er kanskje bare fordi de egentlig er livredde og ikke tør annet?
I år har jeg brukt spælsaugarnet jeg fikk av Sylvia til å forsterke hel og tå, så kanskje de varer litt lengre.

Jeg strikker de veldig lange på pinner nr. 6 Helt opp til under kneet mitt.
Jeg legger opp 48 masker, strikker vrangbord og legg, hel og alt det der, fortsetter med 44 masker i foten og strikker den ca. 24 cm. lang før tåfelling. Tover en gang på 40 grader og de blir passe til en "normal" mannefot. Skal jeg ha damesokker legger jeg opp 44 masker og har 40 masker i foten og 22 cm lang for før tåfelling.
Det blir skikkelig støvlesokker av det. Garnet kjøper jeg på e-bay fra Kina og det er kjempefint sokkegarn.

Jeg fikk 3 nøster hvitt tovegarn av Sylvia også, men det tror jeg det blir noe til meg selv av. Ja, for jeg kan jo ikke ikke strikke til meg selv av og til. Jeg kunne bli både lei meg og ekstremt betuttet. Det er fali det.

Dette er det jeg holder på med akkurat nå. Det blir også julegave. Garnet er kid mohair fra Italia som jeg fant på e-bay for en slikk og ingenting. 250 gr. for 100 kr. sånn ca. Det er utrolig mykt og veldig tynt, men på pinner nr. 5 går det ganske raskt og mønsteret er superenkelt. Drops skjerf. Jeg har strikket inn noen perler her og der. Det bryter opp det grå litt. Jeg syns faktisk at grått er nydelig. Og hun som skal få det er inne i en rosa periode. Grått og rosa er herlig sammen.

Det er rart det der med rosa. Jeg har brukt svart og brunt hele livet, og nå syns jeg plutselig at rosa er en herlig farge. Jeg tror det er hormonelt. En slags postmenopausal greie. Østrogenet synker mens sansen for rosa stiger. Mannfolka kjøper seg motorsykkel mens kvinner begynner å kle seg i rosa?

Hun som skal få dette skjerfet er den aller første jenta jeg ble kjent med etter at jeg flyttet hit og da hadde jeg bodd her i to år. (Det er ikke enkelt å være innflytter på steder som dette.) Hun og mannen hennes gjorde alt for at jeg skulle ha det bra. Og jeg ble inderlig glad i begge to.

For noen år siden kom hun hit en sen kveld, helt fortvilet, mannen hennes hadde blitt helt håpløs, han oppførte seg som en tulling og hun greide ikke mere. Hun så ingen annen løsning enn skilsmisse. De hadde vært gift i 25 år og jeg kjente ingen som var så forelsket i hverandre som de to og jeg ble skikkelig lei meg.
Så en dag noen uker senere kom jeg forbi stedet hun jobber og vinker inn vinduet. Hun kom styrtende ut og slengte seg rundt halsen min. "Jeg har kommet i overgangsalderen" roper hun. "Det er ingen ting i veien med mannen min, det er jeg som er gærn. Jeg trenger ikke skille meg".
Nå har de vært gift i 30 år og er stadig like forelsket. Men hun liker rosa.

Jeg blir sivilisert igjen i neste uke. Jeg drar inn til Glasgow for å bo hos Barnet noen dager. Han må få litt hjelp med å fliselegge badet. Det blir sikkert morsomt det, for han kan ikke fliselegge og jeg kan ikke fliselegge, men det kan da vel ikke være sånn en heksekunst? Jeg la fliser på et bord en gang og jeg fikk opp fliser bak vasken på badet her, så jeg mener vi må kunne få det til. Dessuten må jeg få med meg noen utstillinger og et par butikker og kanskje en film. Jeg er uhyggelig understimulert for tiden. Hadde jeg vært veldig litt yngre så hadde jeg sikkert blitt adoptert bort. Pga av understimulans, mener jeg.

Jeg tok bilde av gressklipperen til naboen i dag. Han later som om han er sinna fordi sauene er der, men jeg vet han er glad innerst inne. Han har ikke klippet plenen en eneste gang i hele sommer og sauene holder seg der og lar våre haver i fred. Lurt!

Det har regnet og blåst i hele dag og nå har alle gatelysene gått. Det er mørkt som i en sekk ute. Og der ute har Pusifer vært på nattejakt - uten å lykkes. Selv musene har vel vett nok til å holde seg innendørs på en natt som denne. (De er sikkert hjemme hos mammaen og pappaen sin) Hun satt og hylte utenfor vinduet, våt som en - vel - våt som en katt.Ha en god helg.

10 kommentarer:

pusledilla sa...

HMMMMM
Akkurat ja, Der gjorde jeg det igjen... "Skulle bare" ha 3 nøster garn til "Helene"vottene, men kom ut igjen med en hel pose Alfa-garn i dieselblått og naturhvitt. Kan ikke de håpløse garnbutikkene slutte å henge opp plakater med nyyyyydelige fristende gensere, som bare mååå strikkes?!!! Det blir for tøfft for sånne svake sjeler som meg. Tror jeg må melde meg inn i en støttegruppe for anonyme garnsamleomaner. Mitt garn har nøyaktig den samme oppførselen som ditt garn, formerer seg vilt og hemningsløst. Har spredd det rundt hele huset i håp om å klare å skjule mengden. Men blir stadig avslørt.
Sukk, og idag blir det lite strikking. Skal på jakt. Etter de hersens hybelkaninene. De formerer seg om mulig, enda raskere enn garnet mitt. Hmmm. Lurer på om det er en sammenheng der? Kanskje jeg skulle prøve å spinne garn av kaninene. Næææææh, Da blir det bare enda flere.
Idag er det innevær i restene av uværet dere hadde i forgårs, det har samla ny styrke på sin vei over nordsjøen, så det høljer ned.
Synes jeg hører en kjent remjing på trappa, er nok 15-år gamle Misse som vil inn å kose seg etter morgenturen sin.
GOD HELG, og kos deg m strikketøyet ditt. Det skal jeg ;-)

MirreVirre sa...

Man må strikke til seg selv også ja! Jeg har ca 1000 prosjekter på gang, og da MÅ noen av de være til meg også! Ting jeg helt sikkert ikke trenger, men som jeg har funnet på ravelry (skummelt sted, tihi). Ha en fin helg!

pusledilla sa...

Forresten!!! Kjempefine arbeider igjen! Du e knallgoe m strikkepinnene frue!!! Skulle gjerne hatt deg i nærheten så du kunne lært meg opp!!!
Klem

Hobbygåsa sa...

Så mye fint du holder på med å lage, og pusen din er bare kjempenydelig. Ja er det ikke rart med alle kommentarer man får første julen man gir bort hjemmestrikket, og hvis det ikke kommer noe hjemmestrikket neste jul så blir de nesten fornærmet hehe. Så jeg regner med at mottakerne er veldig fornøyd. Ha en fin helg!

Mormor sa...

Som vanlig har jeg humret meg gjennom innlegget ditt. Du har en utrolig artig måte å fortelle på. Drops skjerfet tror jeg blir kjempeflott. God tur til sivilisasjonen og til lykke med flislegginga.

Frk.Badegakk sa...

Så mye flott du har på pinnene! Ego eller ikke, det er ikke det som er poenget er det vel? Kreativitet er stikkordet!=D
Surmelkslappene ble geniale! Men Kefir er jo en slags gammel melk... Om enn under kontrollerte forhold? Men kanskje ikke prøve å lage selv nei... I følge relativt sikre kilder vil en melkekartong som står og står og står til slutt si pang. Og så må man vaske.

Marmite smaker #$%&//%$!!!
Da må jeg si jeg foretrekker Nugatti.

Jeg kunne tenkt meg et par sånne gressklippere. Men muligens i geite form. Gudene skal vite at vi har plass nok...

Ønsker deg en fortreffelig helg med masse herlig strikking. Akkurat nå sitter jeg og prøver å roe meg ned fordi jeg ikke får til et prosjekt. Valget var å legge det vekk eller brenne det. Så langt har det redda seg unna peisen.
Smått med tålmodighet? Jeg? Æh pøøøøøøøh!

=P

rigaard sa...

Mye lekker på strikkefronten hos deg. Det var da noen flotte sauer da. Nå er stolene kommet inn på kjøkkenet og jeg synes seg det ble nydelig. Ha ei flott helg.

Sylvia sa...

Strikking til seg selv og til seg selv er igrunnen veldig viktig!
Ingen har så mange sjal og skjerf som meg, tror jeg, men så er jeg også flink til å strikke til andre. Nå er det julegaver som blir laget. Hjemmelagede er de EKTE gavene vet du!
Heldige er de som får så flotte sokker av deg, og nå med tå og hælforsterker. Da varer de jo lengre og du kan strikke mer til deg selv.......
Klemmer!!

Stjerneglimt sa...

Knegg =0) jeg tror jeg blir avhengig av historiene dine, skriv mer!
Og det bildet av Pusifer... han minte meg sånn om Miriam på det bildet at jeg ble både lei meg og glad! Tenker det var bedre å komme inn til mor og en varm hånd-duk, enn å sitte ute i regnet og vente på ei mus som ikke dukker opp...=0)

Sylvia sa...

I dag er jeg ekstra vakker!! Er sminket med Marimekko, så jeg ser vel ut som en blomst, tenker jeg, he he.....
Håper du koser deg i Glasgow, og håper du tar litt bilder som du vil vise til oss andre, som bare er hjemme.....
Ha en super helg. Klemmer!!