fredag 30. oktober 2009

Jeg spøker ikke

- men det jeg tror det er andre som gjør.

På onsdag kveld forsvant internettforbindelsen min. Jeg leste blogger og koste meg og - plutselig - var alt vekke. "Ingen forbindelse" stod det i en liten boks. Det var det hele. Jeg tenkte at det vel var en blipp og gikk og la meg. Men torsdag morgen var det fremdeles ingen forbindelse og jeg ringte forhandlerens hjelpetelefon. Som selvfølgelig befinner seg i India.

Etter mye om og men og inntasting av egen tlf. nummer og "trykk 1 hvis det gjelder internett - trykk tast 2 hvis du vil snakke med en operatør" Hva tror de ellers jeg ringer for? For å høre på ventemusak?

Jeg snakket litt med en som satte meg over til en annen som ba meg ringe et annet nummer. Osv, osv i det uendelige. De ringte til slutt tilbake og sa at det var en ødelagt kabel et eller annet sted og de skulle sende noen - men han kunne ikke komme før fredag morgen.

I dag morges ringte det en fyr som sa at han var i ferd med å reparere kabelen og at internettforbindelsen burde være i orden. Men det var den ikke.

Jeg snakket med India ørten ganger, de sa det fortsatt var feil på kabelen og skulle sende ny reperatør mandag morgen. Han ringte meg og sa at kabelen var fikset og at jeg måtte ringe India igjen og fortelle det. (???? Hvorfor skulle JEG gjøre det foresten )

Og sånn gikk dagen. Utpå kvelden kom DH hjem fra Aberdeen. Han ble jo litt betuttet han med selvfølgelig, så han ringte India han også. Og slik fortsatte det - frem og tilbake.

Vi skulle prøve å boote pcn igjen for siste gang og for sikkerhets skyld sjekket DH alt. Og der - under pulten, bak en kasse, inne i hjørnet - var ledningen dratt ut av veggen!! Jeg sverger - jeg har ikke rørt den ledningen. Jeg fatter ikke hvordan det kan ha skjedd. Det er greit at hustusser og skrømt er ute og lufter seg, men ledningene får de jaggu se å holde seg unna. Makan altså.

Men nå ha jeg altså internetforbindelse igjen. Og takk for det. Jeg begynte å få fnatt her.


Her er bilde av den hersens jakken, (den kommer til å bli hetende det).
Ikke helt som planlagt, nei, men den er da ganske ok alikevel, eller?

Hadde jeg bare latt vær å rekke den opp første gangen hadde den sikkert vært slik som det var meningen. Jeg har aldri vært borti noe som har vokst så utrolig mye etter vask. De kunne nå ha nevnt det i oppskriften syns jeg. Den var i siste Vogue Knitting foresten.

Den er strikket ovenfra og ned og jeg brukte et garn som heter Emu, 100% ull og superwash. Det gikk med 14 nøster.

Jeg har handlet litt garn også. Dette er håndfarget kasjmir. Jeg vet ikke helt hva jeg syns om fargene, men kanskje det blir ok? De to til høyre er jo ganske fine. Noe må det jo kunne brukes til.
Dette er 50% kasjmir og 50% silke. Det er beregnet på maskinstrikk og er oljet, men damen sa at det ville se helt anderledes ut etter at det ble vasket.

Det var en eldre dame som solgte restlageret sitt. Hun hadde strikket mye, men nå sa skuldrene nei, sa hun - og jeg er rett og slett ikke i stand til å motstå "et godt kjøp". Lysegult er ikke helt min farge det heller, men kanskje det kan farges? Det må jo være mulig det.

Nå skal jeg lese blogger. 3 dager uten internet er mye for en stakkars sjel.


18 kommentarer:

Muffin sa...

Du må sette opp et skilt med "Nissefri sone", det har jeg gjort. Nissen har ikke hevnet seg nevneverdig. Jakken ble jo kjempetøff og spesiell, liker godt de fluppene bak. Og nydelig garn! Vi trenger vel ikke vente lenge før vi får se hva det blir av det, du er jo rene strikkemaskinen.

Annepålandet sa...

Jakka ble jo helt super! Sånn kan det gå - livet er fullt av overraskelser, men noen ganger er det helt ok med overraskelser.

Skal vedde på at det er katta som har snubla i ledningen. Katter altså... Men nå som du er på nett igjen, kan du kanskje svare på eposten min om hva slags farge du vil ha på garnet? Jeg begynner å friskne til, og tar meg en tur ut av huset på mandag, tenker jeg. Åh, det skal bli deilig, begynner å få brakkesjuken.
Ha en riktig fin helg!

sipusa sa...

jeg synes jakka ble fin jeg, nydelig faktisk! og hvis verden en gang skal bli spist så er ikke en strikkejakke verste alternativ, i hvert fall ikke når den er uten akryl;-)

garnet da, det skjønner jeg enda bedre, riktig nok er heller ikke jeg den store tilhenger av gult, men med det fiberinnholdet blir man jo litt betatt....litt forresten??

og Pusemor stakkars, hun har gjemt seg under senga nå og har ikke spist opp maten sin enda det er strødd tørrfisk over og var liten porsjon...dakar jenta mi, denne uka er vi glad når er over begge to!

Birgitta sa...

Vilken tur att du fick igång internet igen. Visst är det frusterande när det inte fungerar. Din jacka blev riktigt fin, men tråkigt att den töjde sej så i tvätten. Vilka läckra garneer du köpt. Jag gillar verkligen de flerfärgade.
Nu önskar jag dej en lugn och fin allhelgonahelg.
Kram Birgitta

Gamleheksa sa...

Legg ut hvitløk og jag spøkelsene på dør!
Jammen mye ståk med den internettlinja. Å SÅÅÅÅ ergerlig når ting ikke funker, men den ledningen da, hmmmm....
Ikke rart du handler Kashmirgarn som har så gode forbindelser til India, hehe. Du får be han kompisen din der kjøpe med seg noe spennende garn hjem til deg etter at du har "administrert butikken hans" noen dager :)

snakkemunn sa...

Jeg synes jakken din ser spennende ut. Veldig flott. Herlighet det var bra reparatøren ikke kom hjem til deg og fann kontakten utav veggen. Jeg husker i starten når dataen kom med to sønner i den rette alderen- jeg var gal over ledninger overalt. Jeg dro ut ledninger, men lærte meg jo fort at det førte til trøbbel. Nå ser jeg ikke ledningen og de er virkelig overalt.... God helg. :-)

snakkemunn sa...

vet ikke ull..jeg skrev et lengre innlegg til deg, men er redd det ble vekk idet blå....:-)

malla-b sa...

Synest jakka blei kjempefin eg. venter spendt på kva du lager av garne ditt.
Den data praten din virka veldig kjendt. Det verste eg veit er å sitte å trykke på eine knappen etter det andre på tilefonen for å møte enno ein som ikkje veit noko.
ha ei fin helg.

Elsa sa...

Hustusser er ikke å spøke med nei:)
Godt at internettforbindelsen har ordnet seg. Blir en for lenge uten får en nesten abstinenser.
Jakken din ble flott den selv om den ikke ble som planlagt:)
Så mye spennende garn du har kjøpt. Du blir ikke arbeidsløs med det første ser jeg.

Ha en riktig god helg:)

Sylvia sa...

Hi hi.....er vi litt like, vi to? Ledningen av?? Jeg har også slike opplevelser, og i fjord skjedde det meg på jobb. Kassa virka slettes ikke, og jeg dri i alle ledninger som var. Ringte så en reperatør, og han brukte et sekund på å reparere, bare ved å sette i en kontakt. merkelige greier, for jeg hadde jo sjekka alt av ledninger. Hm?? Om jeg følte meg dum? Tjaaaa...litt!!
Jakker som vokser? Strikketøyet mitt vokser jo som sagt når jeg strikker, og jeg gir meg ikke før jeg har fellt av siste maske. DA ser jeg strs på det jag har strikket.
Jeg tror jammen du må innom jobben min å få krympet den jakka litt. Vi har jo den vidundermaskina, vet du. Come on!!
God helg til deg.

Litt om alt sa...

Jeg digger den jakken :) Flott å se på , original, herlig avslutning nederst bak! Spjong-jakken er kommet for å bli :D

Uten internett i tre dager betyr alvorlige abstinenser om en befinner seg hjemme. Tror jeg ville blitt smårar? (Kan man bli noe man er?) Og husnisser kan finne på det mest utrolige, er ikke det minste overrasket.

Stor helgeklem

Januarsola sa...

Det vellet bak på jakken gjør den særegen og veldig fin. Jeg liker sånne vell ;)Ikke temk mere på at den vokste så, bare bruk den du!
Kanskje det var ho "beinlaus" som hadde trekt ut kontakten, du vet ho som ikke lukker døra etter seg ...

LivM sa...

Dumt at du ikke liker jakka di for den ser da helt ok ut. Men det er den som har det på seg som må like det da! Internett er et must! Blir helt rastløs og rar hvis forbindelsen en sjelden gang er nede. Og så India da, du spøker vel??
Flott garn som sikkert kan brukes til så mangt, men til sjal er det jo nydelig. Får vi nok sjal da?
Ha en flott helg da!

Røsslyng sa...

Og vips fikk supewash en ny betydning....
Jakken din ble jo fin den selv om ikke alt gikk etter planen.
Her pleier ting å krympe i vask, ikke vokse så kanskje det er garnet som nok engang spiller deg et puss og roter med ledingene etter omtalen du ga det sist, skjønt jeg har også satt himmel og jord i bevegelse og skjelt ut stakkarene på Telenor for å så oppdage at det bare var kontakten i veggen som var dratt ut, pinlig...
Godt du er på nett igjen, uten nettilgang blir man jo litt småsprø, men man kan jo begynne å lure på hva vi brukte tiden på før...
klemmm

Tonje sa...

Huff a meg... det er kjedelig når dataen streiker! Fint at du fant ut av det til slutt da.

Jeg synes jakken din så kjempeflott ut. Nydelig mønster!! Og flotte garn du har kjøpt. Jeg synes det var fine farger jeg, da... hmmm...

Lillefix sa...

Sånne tusser som bedriver elhærverk er helt vanlig tror jeg. På det ene gjesterommet vårt slår lyset seg litt sånn på og av. (Elektrikeren har godkjent opplegget, som er helt nytt, og det skjer ikke på andre lys på den kursen). Jeg tørker klær på det rommet, så jeg slår lyset ofte av og på. I går ville det ikke slå seg på, så jeg tenkte "aha, det har vært en sær lyspære hele tiden, og nå er den død". Men da tanken var tenkt, våknet den opp igjen fra de døde. På rommet ved siden av har den nye varmovnen bestemt seg for at det alltid er varmt nok. Termostaten har i alle fall ikke kommet seg etter en lang sommerferie. Men hustusser gir jo huset personlighet, da. Andre forklaringer er bare kjedelige!

mette sa...

HAHAHAHAHA -
blei du litt insy bitsy flau eller!?? Dette var jo nesten tatt ut av alle disse historiene som går ang. frustrerte internett/databrukere!! *s*s*
Ellers skal man ikke kjimse av gremlinser altså! De kan finne på mye gæærnt dem!

Jeg mister nettet hver kveld kl. halv syv - TROR DU JEG BLIR SPRØ AV DET ELLER???
Det er jo da jeg kunne tenkt meg en time eller to på nett, ikke rett etter jobb.
Har bedt om å få ny router, men TTT gitt!!
Det er grusomt irriterende når ting ikke virker altså!

Sender snart penger til deg!
Husk postadresse 3027!!

Ha en strålende dag!

Farmors sa...

Du må så gjerne bare komme å drikke deg utørst på eplejuce hos meg, og ja, det er kjempegodt! Men siden jeg er av den typen som kaloriene klamrer seg til bare jeg går forbi dem, så drikker jeg bare et lite glass om dagen. Du, jeg synes den jakken din ble "berre lekker"!