torsdag 31. desember 2009

Hvit jul


Vi fikk hvit jul til gangs.  Først snedde det masse og så  ble det knallblå himmel, minus 15 grader og sånn hold det seg i flere dager.
I kveld sner det igjen.


Barnet ble hentet i Glasgow og julekvelden ble akkurat sånn som den skal være. Rolig, fredelig og med koselige presanger.
Jeg fikk smykker, tripod til kameraet mitt. Masse lekker luksus til å ha i badekaret, sjokolader og champagne.  Flotte tegneblokker og  masse annet koselig og nyttig.
1. juledag var vi mannsterke ute og bygde snemenn - og damer.  Snelykt ble det også.  De lurer fælt, naboene - om det egentlig går an for voksne mennesker å leke seg i sneen, men de syns jo lyktene er spennende da. Jeg oppdaget faktisk at det var noen som hadde bygd en maken utenfor huset sitt.

Barnet dro langt opp i åsene her med snebrettet på slep.

Det går enda frasagn her om den gangen  for flere år siden da vi også hadde masse sne og han fikk med seg et par andre unger og satte utfor en av  toppene i et badekar.
Dette er Barnet og DHs bidrag . Jeg syns han ser litt bitter og innesluttet ut der han sitter, men det er kanskje meningen.  Sneen var litt for tørr til at en fikk den helt store susen over kreasjonene. 

Jeg lurte litt på om vi skulle ta den helt ut og løpe ut og ta et skikkelig snebad. Det var veldig fristende, men jeg  fant ut at vi fikk tenke litt på nervene til de innfødte også.

Jeg ble tatt på fersken av Bokfinken Knut da jeg løp barbent over veien med søpleposen.  Jeg ville ikke ha tøflene mine fulle av sne, ikke sant? Da var det enklest å sparke dem av seg før jeg gikk ut.   Han stammer fremdeles av sjokket, - sier han i hvertfall.

Vi har også hatt det spennende.  DHs ballong med hjemmelaget øl sto i garasjen for å godgjøre seg.  Den sprakk i kulda.  Så nå har vi en frossen ølfontene.  Det skal bli spennende å se hva den gjør når den tiner.


Vi feirer julaften på norsk vis  - og så feirer vi 1. juledag  med en større lunch.  I år byttet vi om på maten. Vi hadde roastbeef og Yorkshirepudding på julaften.   DH er ekspert  og sto for hele matlagingen, så lagde jeg svineskinke med alt tilbehør 1. juledag.

Det kommer aldri til å komme en eneste kalkun innefor dørene her. Aldri noengang.

Da kugalskapen herjet som verst her for endel år siden spiste vi kun kalkun i flere måneder.  Jeg har aldri i mitt liv blitt så lei noe som akkurat den pippipen.  Usj og fy.  Stygg er den også.

På kvelden 1. juledag traff jeg på en eller annen virus.  Resten av julen har jeg tilbragt på sofaen.  Alt som kunne gjøre vondt gjorde vondt.  Hver eneste lille muskel og ledd.  Det ene minuttet frøs jeg, det neste kokte jeg nesten bort.  Hodet summet og surret og mat var det ikke snakk om engang.  Så jeg har ikke så mye og fortelle egentlig.  Idag har jeg spist to rå gulerøtter og en kjeks så jeg regner med at jeg er på bedringens vei.


Jeg har strikket litt da. Hadde jeg ikke greid det  så hadde jeg bestilt lege.

Et lite sjal.  Oppskrift.

Veldig enkelt. Blonden er bare Feather and Fan og det  klarte jeg til og med i min temmelige så sjabre tilstand.
Jeg har enda masse av dette lysegule garnet igjen.  50% kasjmir og 50% silke. Det er bare så nydelig - og når jeg finner ut en måte å farge det på så blir det enda bedre.  Det som farger ull farger ikke silke - det er et problem det der.

Ikke glem å legge igjen et liten kommentar til meg på innlegget under her da.  Det er enda noen dager igjen til trekning.

Og så ønsker jeg dere alle Et Fantastisk Nytt År 
Jeg vil også gjerne få lov til å  si  TUSEN TAKK til alle dere som har delt litt av livet deres med meg og oss andre.  Det blir satt utrolig stor pris på. Hvert eneste blogginnlegg, hver kommentar og oppmuntring betyr mye. Kanskje mer enn dere vet.  


27 kommentarer:

malla-b sa...

Vi har også hatt ei uvanleg kvit jul.
Det er alltid koseleg å lese det du skriv frå livet hos deg.
Ønsker deg eit godt nyttår!

Monica sa...

Veit du, blogginnlegga dine er ALLTID kjærkomen lesing! Takk for at du blogger og deler med oss. Sjølv har eg vorte litt slapp på bloggefronten, men eg trur det har ein samanheng med at eg går 100%-stilling i turnus ...
Ha ein strålande nyårsaftan, og mange gode ønske for det nye året!

Elsa sa...

Så koselige bilder du hadde lagt inn i innlegget ditt. Jeg koser meg når jeg leser i bloggen din, og mangen god latter har du gitt meg med din levende og humoristiske måte å skrive på.
Jeg er så glad jeg ramlet over bloggen din på en av mine blogghopperunder.
Her har vi også fått snø i jula, den ventet til romjula før den begynte å dale ned.
Synd du skulle bli syk i jula. Men så lenge du greier å strikke står det til liv ihvertfall:)

Ønsker deg et riktig Godt Nytt År!
Og god bedring:)

Stubbetufsa sa...

Du er tydeligvis blitt bedre, det er bra! Men kulda raser tydeligvis. Ja, ja, ølfontene? Hadde du nå enda sagt rislebekk!
Jeg ønsker deg , gemalen og guttungen et dundrende godt nytt år, med mange muligheter til å forferde og skremme, og også til å la seg overraske av gode skotter!
Klem!

Gamleheksa sa...

Huff, at du skulle bli syk da. Når du endelig hadde kara dine hjemme og alt. Ønsker deg god og rask bedring.

Da jeg leste om julegavene dine, ble jeg litt bekymret. Ta det endelig pent og lås døra når du skal prøve ut noe av luksusen til badekaret ;)

De beste ønsker for det nye året ønsker jeg deg og dine.

gunknitter sa...

Ruth- eg også setter så stor pris på å bli bloggekjent med deg og mange andre. Har hatt og ønsker å få mykje inspirasjon i det nye året.

Ønsker deg og dine eit riktig GODT NYTTÅR og god bedring !

Tovepia sa...

Godt å høre at du er blitt bedre, ikke trivelig med sykdom i jula;)
Ønsker deg et godt nytt år! trivelig å bli kjent med deg, og gleder meg til neste års følge;)
Klem fra meg;)

Litt om alt sa...

Godt Nytt År, kjære du, og takk for det gamle.
KLEM

Ati. sa...

Leit å lese at du ble syk julekvelden, håper at det går bedrings vei nå. Liker veldig dine snømen og snelyktet, skal vise det til mannen i huset, han kan lage dem straks fordi nabobarna kommer som nyttårsbukker om kvelden. Vi setter lykt langs veien da.
Ønker deg en koselig kveld og Godt nytt År! Gleder meg til å lese videre på bloggen din neste år også!

snakkemunn sa...

Så koselig å lese. Jeg måtte innpå å ønske godt nyttår i siste liten. Jeg skal ha gjester å har littt å gjøre. Gleder meg til videre blogging og å følge deg. Godt nyttår ønsker jeg deg! KLem fra meg. :))

Muffin sa...

Kjedelig med virus i julen, men håper du tar det igjen til gangs. Og det vet jeg du gjør.. Så trivelig å se bilder med julekortscener! Her er det lite snø, og for kaldt også til snømannproduksjon. Og så har du produsert atter et fint arbeide, tross sykdom, jeg tar av meg hatten! Her er kalkunen kommet i ovnen, gkobb globb :) Håper du også får i deg noe god mat og ikke bare tørre gulrøtter. Kos dere masse uansett, og takk for et trivelig bloggår 2009! Blir alltid glad når jeg ser du har blogget, gleder meg til flere innlegg fra deg i 2010. Godt nytt år til dere 3! KLEM!

mormonsen sa...

Hvilken julekortstemning! Dere har det jammen kaldere og med mere sne enn det vi har her i Tromsø for tida. Selv om det også her er kaldt nok, 8 minus i dag og klarvær. Og fullmåne som ekstra bonus til nyttårsnatta og fjellfyrverkeriet.
Kalkun er for så vidt OK, bortsett fra at jeg nærmest føler meg som en gynekolog når jeg lager den til. hehe.
Så bra at du har kommet deg etter viruset, og forhåpentlig kan kose deg i nyttårshelgen. Jeg ønsker deg et særdeles godt nytt år, og takker for trivelig bloggkontakt i året som snart er historie. Takk for alt du deler med oss på den herlige bloggen din!

Birgitta sa...

GOTT NYTT ÅR önskar jag dej. Roligt att få lära känna dej under mitt första bloggår.
Kramisar Birgitta

Spurven sa...

Hei, er innom deg for å ønske godt nytt år til deg og dine!

Må det nye året bringe deg - god helse, snille naboer, normale(hva nå det enn er..) lyktestolper og masse inspirasjon til dine nisser og troll:-) - og alt det andre vakre du lager:-)

Klem fra Spurven

Mammadragen sa...

Et hjertelig godt nytt strikkeår til deg og dine :)

Margrethe sa...

Først: God nytt år til deg. Så: Her ble det høglesing og latter, og selvfølgelig måtte vi alle se den morsomme snømannen! Og for en god ide dette med å ta sko/tøfler av når man går ut i snøen. Den er adoptert her og nå. Jeg fant ut at det var mye tryggere også. I sokker gikk jeg mye sikrere på det glatte føret.
Jeg deler ditt forhold til kalkun, om enn av en annen grunn. Vi hadde kalkun som "husdyr" et par år. Og 5 kalkun blei til 70 kg kjøtt!!! Forstår du problemet?
Ha en fortsatt god nyttårshelg. Fra nå av følger jeg dine skriblerier fast.

Merete sa...

Mine foreldre hadde årlig oppdrett av 25 kalkuner til eget bruk i flere år, så jeg skjønner hva du mener... Men heldigvis fikk det sneket seg inn både elg, okse, svin, lam og fisk innimellom, så jeg har i dag et godt forhold til fuglen både død og levende.

Riktig godt nytt år og god bedring til deg! Tusen takk for alle gode stunder på bloggen din i 2009, jeg ser frem til fortsettelsen. :-)

Stjerneglimt sa...

Godt du er på bedringens vei!
- Det finns ikke mye "pynt" som er finere enn lysende snølykter i vinternatten!

Sylvia sa...

Hallooooo, og godt nytt år til deg, Ruth! Alltid koselig å komme innom her hos deg, vet du. En fest hver gang.
Du, da jeg leste om dine bakeferdigheter, ble jeg litt lei meg, for ALLE kan bake. Så nå skal jeg sende deg en oppskrift på mail, som du garantert får til (og så har jeg en annen på lur, som du må minne meg på, om jeg glemmer den neste gang.) Følg med og lykke til. Klem

Tonje sa...

Aller først vil jeg ønske deg og dine et riktig godt nyttår!

Så flott at dere fikk hvit jul... det er så koselig. Og for noen flotte snøkreasjoner dere har laget. Trist at formen din ikke har vært på topp, men håper du er på bedringens vei.

LivM sa...

Så koselig at du fikk en hvit jul! Her er det mye snø og ganske kaldt. Var nede i minus 18 og det er i meste laget synes jeg! Julen har vært rolig her. Vi hadde besøk julaften og 1. dag , ellers er det rolig. Det er deilig. Men i morgen drar vi til yngste datter med fam.
Så ille at du har blitt syk. Heldigvis er det noe som går over, så stell pent med deg selv og ha et riktig godt nytt og produktivt nytt år! God bedring!

Farmors sa...

Hei på deg!
Det koseligste på bloggerunden er hver gang du har oppdatert, så mye hyggelig lesning - skulle gjerne vært flue på veggen hos deg noen ganger. Skjønt så liten vil jeg da ikke være. Har forsøkt å ta livet med ro, pådro meg for sikkerhets skyld en betennelse i akillessenen på det ene benet noen dager før jul. Det passet "utmerket". Så jeg har humpet rundt, det er ikke lett å sitte med benet i ro med sju overnattingsgjester etter julaften.
Ha et strålende godt nytt år. Gleder meg til fortsettelsen!

Guro sa...

Godt nyttår på alle måter.
Det er så koselig å være inne i bloggverden igjen, kanskje bare på et lite besøk, men i alle fall. At en skal la livet bli så travelt er bare helt utrolig, men det har vært hyggelig travelhet, så da så. Håper å få bedre tid i 2010.

Mormor sa...

Riktig godt nytt år til deg også. Jeg har tilbrakt julen i Trøndelag og der var det også uvanlig mye snø i år. Det er alltid koselig å stikke innom hos deg. Har av og til hatt latterdøra på vid gap i året som har gått, og gleder meg til å følge deg i det nye året

Guro sa...

PS. du må snike inn et bilde av kusina di så æ får smugkikke ;o)

Guro sa...

PS.Du får snike inn et bilde av kusina di så æ får smugkikke ;o).DS.

Birgitta sa...

Ser att du haft det gott och även att du har snö hos dej. Vad fint du stickar.
Hos oss är det kallt och mycket snö.
Ha det gott.
Kramis Birgitta