fredag 26. februar 2010

Julegavealong



Jeg rakk å bli ferdig med mitt bidrag for februar.  Så vidt det var. Den er så kort, februarmåneden. Den er bare så vidt innom før den er borte igjen.

 Jeg har sett denne på flere blogger og lot meg inspirere.   Dropsgarn får jeg faktisk tak i her takket være Skandinavian Knitting Design som har nettbutikk.

Mønsteret er fra Drops og  ligger HER.

Jeg strikket med enkel tråd i steden for dobbel som det stod i oppskriften.  Det er ikke riktig så kaldt her og det garnet er jo veldig tykt da.. Det gikk med 100 gram Eskimo og et nøste Puddel.

En skikkelig god lue ble det og den var ferdigstrikket i en fei. Tykke pinner og tykt garn.

Hvis lua ser litt rar ut så er det fordi den står på en møbelpoleringsboks. Man tager hva man haver osv.


Jeg måtte selvfølgelig kjøpe litt mere garn siden jeg nå var i farta.

Drops Delight har jeg ikke sett før, men det er vel egentlig en Dropsversjon av Sandnes Palett.  Det kjennes faktisk mykere ut og jeg må vel strikke noen sjal igjen.

Nepal har jeg ikke prøvd før heller, men en blanding av ull og alpakka kan vel ikke gjøre vondt vel?  Jeg har snust litt på Bellavottene og jeg tror dette kanskje vil passe. Noe blir det vel av det uansett.   Jeg er litt inspirasjonstom for tiden, men det gir seg vel.  Jeg får ta en runde på bloggene og da dukker det alltid opp noe. 



Men jeg har bakt!!  Jeg fant en oppskrift på gulerotkake som ikke så for vanskelig ut og fikk for meg at jeg måtte prøve igjen. Jeg liker ikke sånt som jeg ikke får til.

Denne gangen brukte jeg den andre ovnen og utrolig nok - det ble kake av det.  Ikke var den brent eller hul inni heller - det var kake helt igjennom.   Den var til og med god. 

Tror dere jeg var stolt da eller? 

Men dette kan jeg jo ikke fortsette med.   DH spiser ikke kaker og det er ikke så ofte jeg har kaffebesøk - så da må jeg jo spise opp hele kaken alene.  Man blir ikke slankere av å spise kaker har jeg hørt. Det er jo mulig at det er løgn og forbannet dikt, men foreløpig tør jeg ikke ta sjangsen.   Men det var veldig godt.








25 kommentarer:

gunknitter sa...

Har aldri smakt gulerotkake ei heller bakt en. Men dei seier den skal vere god !!

Eskimo-lua di var skikkelig herlig og sikker kjekk å strikke !

Eg skal innom garnbutikken i dag, har strikka med restegarn i to veker no og må ha noke nytt garn å sette tennene i :) Ellers er det meir ullgarn til toving som står på lappen her.

Ha ei riktig god helg og kos deg vidare med gulrotkaka og det herlige garnet.

snakkemunn sa...

Luen din var superfin. Klart man må unne seg litt kake selv om en er på slanking. Jeg spiser søtt til kaffien hver dag, men jeg er ikke på slankern.
Igår hadde jeg en veninne på besøk. Hun slanket seg også og spiste ingenting, jeg spiste. Det må bli sånn. Jeg kan ikke bare sitte å drikke svart kaffe. Kos deg med garnet ditt. :))

Frk.Badegakk sa...

Gratulerer med herlig kake! OGså gulrotkake som er så vanvittig godt da!!!! Ser du har droppet glasuren. DA kan den ikke være spesielt usunn. Vil faktisk gå så langt som å kalle det helsekostkake. (I do belive in fairies, I do!!!!)
Misunner deg det nye garnet. Er litt lei garnlageret mitt som jeg tærer febrilsk på og nepal og delight har jeg ikke prøvd enda!
Lua ble forresten kjempesøt, - poleringsboks eller ei!

Ati. sa...

Gratulerer så mye, med både lue og kaka !! Ser ut som det skal :)

Juni sa...

Så flott at du fikk til kakene denne gangen:)
Øvelse gjør mester var det noe som het da jeg gikk på skolen:)

Lua di var flott og den er sikkert god og varm på hufisge dager.
Så mye flott garn du har fått tak i. Det skal bli spennende å se hva du får ut av dette.

Ingrids Strikkeri sa...

*ler* Det er virkelig trivelig å lese alt du skriver;)
Så flott lua blei med enkelt garn også;) Og masse nytt flott garn som bare venter på å bli til noe flott.Bella vottene er superfine;) De digger jeg.
JA dette med kaker og at det legger seg på "feile" steder;)
Vel noe godt til kaffen bør man unne seg i ny og ne..Men du fikk dem da til - og de ligger der og innbyr;) Ha en riktig så trivelig helg;)

Anita K sa...

Grattis med kakebakingen!! Det er no' godt å ha litt kake i nye og ne, kanskje du kan putte litt i fryseren og ha til en dag du trenger litt ekstra oppmuntring? Takk for ideen med pulsvanter etter tidligere liv som sokk, det har jeg aldri tenkt på :) Kul lue!!

Annepålandet sa...

Heihei! Gulrotkake er GODT! Og vet du hva som er det aller beste? Det er ostekremen som skal være oppå. Men én ting er sikkert: Den blir man i hvert fall ikke slank av (ost, melis mm)...

Sånn lue skal jeg sannelig strikke meg! Jeg kan trenge en oppkvikker, og den der blir man jo i godt humør av! Og jeg skal bruke dobbelt garn, for her er det jo kaldt. Riktignok var det varmere akkurat da du var her, men det varierer hele tiden. Puddelgarnet er forresten helt vidunderlig, syns jeg. En av de tingene her i livet som kan kalles vidunderlig forferdelig, eller grusomt fint. I love it!

Når det gjelder Bella-vottene, er det et hett tips å ikke bruke for tynt garn. Jeg har strikket syv (!) par, og de ble ikke kjempestore. Jeg har lest på mange blogger at de har blitt for små.

Ønsker deg en god helg!!! For min del skal jeg begynne et nytt og bedre liv i helgen. Trur eg.

Berit T sa...

Den luen var fin og helt sikkert god å ha på i kalde vinertdager.

Og kaka såg god ut så nyt!!
Ha en fin helg.

Gamleheksa sa...

Så fin lue. Den blir nok en velkommen gave.

Du KAN jo bake du! Og litt kake på lur i frysen, det er greit å ha ;)

Riktig god helg, her skal det strikkes sjal ;)

Sidsel sa...

Flott lue!! Det er ei sånn ei Mannen i huset skulle ha hatt, men det får bli til neste vinter.
Gulrotkake er kjempegodt og jeg synes godt du kan unne deg et stykke:-)
Kos deg i helga med kake og koselig håndarbeid.

LivM sa...

Den lua har jeg også tittet på og den er skikkelig morsom, og sikkert god og varm!Nytt garn til nye sjal? Deilig banankake,! Jeg har akkurat fått i meg mat igjen etter et par dager med hyppige besøk "der du vet".
men bare det snart slutter og snø nå så skal jeg være fornøyd. Her er det sikkert snart meteren. Håper du får ei fin helg og kos deg med kaka!

Litt om alt sa...

Det var lua si det! Varm nedover ører og kinn, lekker å se på.

Sikler over garnet ditt. Det er så innbydende på ett vis med nøster eller spoler som bare ligger der å venter...Hva skal det bli? (For mitt vedkommende; Hvordan blir pulsvantene *ler*)

Kaka så god ut den! Gulrotkake er vel ikke det verste du kan få i deg, særlig om du kutter kremen oppå... Med fryser er det greit å porsjonere ut også.
Ha en fin start på helgen :D

Klem

Birgitta sa...

Vilken härlig mössa du gjort. Den är säkert varm och skön. Och du lyckades baka morotskaka, det som är så gott.
Ha en det så gott.
Kramis Birgitta

Sylvia sa...

Nømmen, det var jo det jeg sa: Det er ovnen det er noe feil med, ikke deg! Se nå å få bakt den banankaka om igjen, så skal du se den blir perfekt!
Jeg har en fantastisk oppskrift på gulrotkaka, men der er det så mange ingredienser, at jeg tenkte du ikke ville få det til (unnskyld) men jeg sender den gjerne..... Den er sånn at du må kjøpe en kokosnøtt og male opp massen selv, en hel annanas du må kutte i biter osv....Men jeg gjør det på den enkle måten med å kjøpe kokosmasse og annanas på boks. Si ifra om du er klar!!!

Røsslyng sa...

Mmmm, gulrotkake er kjempegodt! Lurer på om jeg skal ta meg sammen å bake litt til lørdagskosen i dag for nå ble jeg skikkelig fristet.
Grattis med vellykket bakst forresten, det må ha vært ovnen det har vært noe galt med og ikke bakeferdighetene dine.

Herlig lue! Den ser varm og godt ut, noe som kan komme godt med slik som denne vinteren har vært...eh er. Er mektig lei snøen nå etterhvert

Får lyst å løpe avgårde til nærmeste garnsjappe å kjøpe det Drops Delight-garnet, men tror jeg må ta til fornuften å strikke opp noe av det jeg har liggende først samt fortrenge minipaletten litt ;)

Ha en riktig så fin helg!

Vibekes lille grønne sa...

Å så morsom lue! Skikkelig til å bli i godt humør av. Kaka ser utmerket ut, den følelsen av å lykkes med et "umulig" prosjekt er slettes ikke verst. Kanskje det blir kake- og bakeblogg her etterhvert. Ønsker deg en fortsatt riktig god helg! :)

mormonsen sa...

Den lua var flott. Jeg har kopiert mønsteret. Vet du om man bare får kjøpt Drops på postordre? Dette ville vært et helt passelig håndarbeide for meg til påskeferien. Noen strikkerader på flyet, og noen på verandaen.

Gulrotkaka så god ut. Det er lenge siden jeg laget det, men mener jeg også hadde en kjempegod glasur som bla. annet inneholdt kremost. Det var virkelig farlig godt. Og greit med gulrot som et sunnhetsalibi!

Mye OL-TV for tida. Kanskje litt i meste laget. Og det har jo vært mye opp- og nedturer, alt i alt veldig underholdende. God lørdagskveld til deg! Klem

sipusa sa...

masse fint garn, men nå har jeg latt være å kjøpe garn en uke og da begynner det å kjennes lettere, aiaiai, jeg skal nok holde minst en dag til hehe;-P

Nei seriøst, jeg har meldt meg på ingen bønn-along og er virkelig innstilt på å ikke kjøpe garn på en stund. *kremt* og så glemmer vi at vi kjøpte masse masse ull til å spinne jaja....

Kaka! Den ser bare nydelig ut! Sånn kake liker jeg, ikke for masse krem og styr, bare plain cake, men nå som jeg ikke spiser mel så er jo det noe jeg ikke putter i meg så ofte, det var det forsåvidt ikke før heller så jeg klager ikke;-)

Haha, hilsen kommentatoren som bare snakker om seg seg, håpløs jeg aiaiai!

Ja! Det var den lua! Jeg har aldri vært så gira på puddel men på den lua ble det ganske fint i grunn. Er forresten navnet mest for jeg har noe annet garn som ligner men heter noe annet (bouclé) og det liker jeg, skal ikke være rasjonell nei:-P

Ja, og så til slutt, pay it forward...jeg vet at jeg meldte meg på en runde nr to men hvem jeg ble utfordret av og hvem jeg fikk utfordret, nei det husker jeg ikke gitt. Har ikke jobba så mye for å finne det ut heller, aiaiai:-P

Ellers takk for trivelig hilsen, god helg til deg også!

Odins lille hjørne sa...

mmm den gulrotkaken så deilig ut! Den lua du har strikket var knalltøff! :)

Randi sa...

Skulle gjerne ha hjulpet deg med å få spist opp gulrotkaka:)
Her i huset er vi desverre alt for glad i kaker...
Ønsker deg ei riktig produktiv uke:)

Farmors sa...

Der kan du se, det var ovnen og ikke deg der var noe i veien med!
Lykke til med videre bakst!
Snart er det vår, selvom det enda snør litt her på østlandet. Brøytekantene begynner å ligne dem i fjor!

Tonje sa...

Den lua så jo god og varm ut. Det var sånn man skulle hatt her i snøværet... Mmmm, gulrotkake. Det er noe av det beste jeg vet! Lurte litt på å bake en selv til bursdagen min i morgen, men nå er det blitt for sent, og jeg blir vel sittende med hele kaka selv uansett... Ha en finfin kveld!

sipusa sa...

glemte forresten å si at du er helgæærn som starter med julegavealong nå:-P

hehe; hilsen en som nekter å planlegge mer enn to måneder fram i tid;-D

Spurven sa...

Det var ovnen, ikke deg!

Kose seg har man lov til, vi er da voksne mennesker..

Og forresten, no frister du meg med alt det lekre garnet, delight høres ut som herlig garn..

I motsetning til meg strikker du opp garnet ditt:-) Eller?

Klem, Spurven