tirsdag 1. februar 2011

Dyscalculia

Jeg syns det er ok at når man nå engang  har uønskete rynker i hjernebarken at det i hvertfall heter noe interessant.  For jeg fikser ikke tall.   Bland tall inn i samtalen og hjernen min spøler rundt på tomgang.  Det samme gjelder høyre og venstre og himmelretninger også.   Retninger i det hele tatt faktisk.  Det er ingen som bruker så lang tid på å gå fra A til B som meg, jeg har som regel vært innom alle de andre bokstavene i alfabetet på veien.

I dag hadde vi vår.  Pluss 7 grader og strålende sol. Jeg bestemte meg for å kjøre inn til byen for å kjøpe tapet og maling.   Neste uke kommer nemlig Barnet og min Lille Nevø fra Trondheim  for  å pusse opp leiligheten til Barnet.  Den skal leies ut og da trenger den i grunnen å se litt fornuftig ut. I hvertfall hvis man ønsker seg leieboere av den siviliserte sorten.

Jeg fikk fatt i en fyr og spurte ham om hvor mange ruller med tapet jeg trengte.   Jeg hadde en lapp med alle målene skrevet, men den hadde jeg mistet så jeg prøvde å ta det på sparket.
-"Det er høyt under taket der, vet du hvor høyt det er når det er høyt under taket?"  (man skal alltid fomulere seg eksakt når man spør om sånt, det har jeg da hørt)
Sånn ca. 9 foot, mente han.  Jaha ja,   Og hvor mye er det i meter?    Nei, det visste han ikke, men det er 12 inches i 1 foot.   -  Og han trodde det var ca. 2,5 cm i 1 inch.   Det er bare å regne ut det, sa fyren og forsvant.  Jeg skal ikke plage dere med hele historien, la det bare bli sagt at jeg kjøpte forferdelig mange ruller med tapet og fikk en forsikring om at jeg kunne levere tilbake de jeg ikke brukte. 

I morgen er det meldt sne og kuling så da slipper jeg å gå ut og utsette meg for sånt.   Jeg har vondt i hjernen enda jeg.

Jeg har vært og handlet på Epla.  Anne Lise heter en dame som har butikk der, Kreativbua heter den.   Jeg følte for noe vårlig og det fant jeg der.

Engleøredobbene hadde jeg først sett inne på bloggen til Berit T
og da måtte jo jeg herme.   Knappeøredobbene bare falt jeg for.  Det er da et lite stykke på vei mot sommersandaler og bomullskjoler.  

Så har jeg strikket.  Dette er ikke et sjal - det er et skjerf med sjalstedenser.  Herbivore av Stephen West.  Dette er et herresjalskjerf.   Strikket i Wollmeise Lace på pinner 3,5.  Det ble litt mindre enn det i oppskriften, men siden det er et skjerf så -  

Nå spørs det bare om man kjenner en herremann som er mannfolk nok til å bruke det.
Jeg tok et bilde ute, men da ble fargen blå.   Helt merkelig.  Den er da virkelig så grønn som det går an å bli.

Og så lurte Annepålandet på om jeg ikke skulle legge ut et bilde av den sexy badekarsfronten min.   Snekker Mike lagde den av det som ble til overs av gulvet.

Badegulvet er bambus.  Altså bambusgress som er presset sammen og det tåler virkelig en støyt.  Vi har bambusgulv ute der hvor vaskemaskinen står og der har det vært flom 2 ganger uten at gulvet har tatt seg spesielt nær av det.

I dag har han vært og støpt et betongrtrappetrinn ute foran utgangsdøren.  Døren er mye høyere en den gamle - så skulle regnet finne det for godt å leke elv i veien vår igjen så slipper vi forhåpentligvis at den tar en snartur innom stua vår.
Men for en gangs skyld så brukte han ikke ordet "sexy" for å beskrive det.  Jeg ble nesten litt skuffet. 

Ha en fin uke dere.22 kommentarer:

Tovepia sa...

Hei i senkvelden;) Jeg går utifra at du fikk nok tapet:O) Foot and inches, hadde blitt forvirra selv;)
Artige øredobber, snart kommer våren, for her er det også varmegrader..enn så lenge;)
Badekaret så jo "sexy" ut, enten snekkeren vil eller ikke:) Flott!
Nyt første dager av februar!! klem fra meg;)

Marion sa...

Så stilig badekarfronten ble! Herreskjerfet var kjempefint!
Ha en fin fin uke videre! :)

LivM sa...

Fra sol til vinter så raskt , da er det godt å ha innesyslene klare. Ja jeg regner med du har tapet så det holder, men da får du deg en luftetur til etter hvert :-)
Badet ble jo helt lekkert, det minner meg på at vårt skulle vært fikset for lenge siden!Tiltak!!
Kjent med litt små sjal/skjerf også da. Men det er kanskje gave til Barnet!
Ha en flott uke videre!

karin sa...

Ha ha, du er gær`n!! Og det i positiv betydning! Vi trenger flere som deg!
Jeg roter ALLTID bort lappene mine, og har derfor begynt å legge alle viktige notater inn på telefonen min, for den husker jeg alltid,av en eller annen grunn...
Badet ditt ble lekkert da, litt luksushotell over det.
Ha fine dager:))

Anne N. sa...

Hohoho, kjære Ruth jeg gleder meg til å få høre om du klarte regnestykket med tapetene, kanskje det virkelig går med så mange ruller likevel :o)
Svært spesielt herreskjerf, har du funnet en mann til det ennå??
Ingenting så skremmende som vann og oversvømmelse inne i huset, jeg grøsser ved tanken - håper du slipper det i framtiden!
Ha en superfin uke!
Klem, Anne:)

Sonja sa...

Uff,ja de omregningene er ikke til å forstå for vanlige folk. Jeg jobber jo litt med tall hver dag, uten å koke over i hjernen. Men dette ble for heftig å bryne seg på.
Syntes det sjalet lignetpå ei flaggermus, men det er nok helt sikkert flott på en kjekk mann. Jeg har forresten aldri strikket sjal så jeg er vel ikke kompetent til å uttale meg.
Har vært spent på den badekarfronten. Den var jo riktig lekker.

Odins lille hjørne sa...

Nå kan du tapesere alt mulig og få ting til å passe til veggene...
Nyydelig sjal!
Lekkert bad du har og Badekarfronten va kjempestilig!!!!! Hærlig farge!Flink snekker du har hatt!
klem odin!

Berit sa...

Skikkelig lekkert bad, her kan du nyte livet!
Og så kjekt at du har hermet etter meg, det viser at jeg har god smak ;o)
Engleøredobbene bruker jeg så og si hver dag, er så fornøyd med de.
Min venninne kjøpte maken til de andre du også har kjøpt.
Anne Lise er dyktig med sine sysler, og så er jeg så heldig at jeg kjenner henne også.

Ønsker deg en fin uke videre.

Stubbetufsa sa...

Badet ble flott med den badekarfronten!
Vi har en front som av og til virkelig vil være gulv...
Herreskjerfet ble supert! Syns jeg ser det omkring halsen på en kar!
Åhh!
Den der dyscalkulien tror jeg ikke du skal ta så helt alvorlig! Du bare fikk en liten knekk av å flytte utenlands og bli mobbet for dine metermål! Du kan jo meter!? Da er det alle de andre som ikke kan meter! Hah! Nettopp!
Stor klem!
Ps: Jeg plager meg selv med tanken på resten av det banangarnet du sendte meg... rundt? Langt? Kort?
Ikke mønster! Til Pynt? Hva da, liksom? PS. slutt. Over. God natt i huset med de høye dørene...

snakkemunn sa...

Så fint bad du har fått.
Bry deg ikke så mye om målene så lenge du har kjøpt nok ruller og får levert tilbake det som er til overs. Jeg synes herreskjerfet var stilig. Menn med skjerf er ganske sexy....
Ha en fin dag håper du har solskinn idag også. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

SOm vanlig en fornøyelse å lese. Kunne gjerne fått tapethistoria inn med te-skje jeg ;) At ikke de brittene kan lære seg meter. Det ukurante systemet der er jo til å ta knekken på enhver hjerne:) Dessuten klarer du tall når du strikker og det gjør du jo oftere enn å tapetsere.

Ha en flott dag.

Vibekes lille grønne sa...

Den badekarfronten var faktisk veldig sexy! Trodde ikke det gikk an, lekkert!

Blir spennende å se om du har tøffere menn i omgangskretsen enn jeg. Skjerfet ble hvertfall flott, så en mikroskopisk sjansen burde det være!

Skjønner godt du blir forvirret av de umetriske målene, blir fortumlet bare av å lese om det jeg.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Viola sa...

Dyscal... hva kalte du det sa du?? ;) Jeg lurte på hva i alle dager dette innlegget dreide seg om da jeg så den tittelen der.. :))

Det er da merkelig, synes jeg, at vi ikke kan bruke samme referanse på mål, at ikke alle kan si meter, centimeter osv....! ^^

Håper en herremann sjarmerer seg i det skjerfet.. ser det er grønt når jeg forstørrer det..

Nydelig badekarsfront du har fått!! Går i stil med golvet.. også bambus da! Ja det tåler nok vann rimelig godt det..
Håper at elva renner forbi utgangsdøra di nå, at døra blir stor og mektig for regnet og elva, og at elva derfor trekker seg unna.. ;)

Muffin sa...

Synes skjerfet ble stilig, det har noe draculaaktig over seg som burde appelere til den distingverte herre.
Badet ditt ble lunt og tiltalende med trevirke i gulv og sidepanel, flisgulv virker så klinisk på en måte synes jeg. Vet du at du er en heldiggris? Og våren da, allerede! Her sklir vi omkring på andre uken på holke med vann oppå, altså vi få som fremdeles har lårhalser. Ha det fint!!

Velkommen til Petrine sa...

Å er det det det heiter !! Godt å høre at det ikkje berre er meg :) Spørs om eg har ei mildare form, for himmelretningane dei, nei forresten... men eg veit kva som er opp og ned i alle fall !

Kjempekoselig at du vil vere med på Giborten min ! Og eg er så overraska over alle som vil vere med at eg er rørt ! Så no må eg hive meg rundt å lage nokre trøste premier :)

Eg har laga ferdig mitt første årntlige sjal !!

Tenke seg til å ha ein så sexy og flott badekarfront, min har vore borte i maaaange år. Men gjett om eg har lyst nokken skal pusse opp badet og sette inn eit større bad. Frua har blitt større med åra og treng meir vatn i karet ! Eg elsker å bade !!

Klem frå Petrine som ser ute at no snør det igjen, og det oppå glattisen. Ja,ja.

Restegarn i Nord sa...

Tusen takk for opplysningen om Regiagarnet, da skal jeg prøve det til lester også.
Badet og spesielt badekarfronten ble kjempelekkert, eller sexy som snekker Mike burde ha sagt -ha-ha:)
God helg til deg fra meg:D

Sylvia sa...

Heisann
Ja, her var det lenge siden jeg var innom, du! Jeg hadde masse å ta igjen. Det er ligsom som å lese noen av de siste sidene av det du leste sist i boka man leser, for å huske hva som hendte sist! Å lese bøker er som å lage sin egen film, og da spoler man litt tilbake for å samle trådene, da vet du.
Ny header og masse sjal her siden sist, var det også. men heldigvis er du den samme. Glad for det.
Stor klem, og SKÅL!

Felisi sa...

Hei på deg!

Ikke har jeg sluttet å blogge, og ikke har jeg sluttet å gå på bloggbesøk, jeg er bare fryktelig dårlig på å kommentere, det tar jo så mye tid... Og innleggene dine er så godt skrevet at men får en smule prestasjonsangst... ;)

Lekkert sjalskjerf du har strikket, og badekaret ble flott! :)

Stubbetufsa sa...

Hm? Klokka 02.45 var Ruth og banket på mi dør! Hvor tror du skjønnhetssøvnen gjør av seg?
Jeg? Neida, det var så kaldt på soverommet (- 17 grader ute og åpen ventil) at da vi endelig hadde fått varmen i oss, var vi blitt aldeles våkne, og lå bare og fabulerte om det var noe spisendes i kjøleskapet!!!
Hjembakt brød med salami og hvit løksaus gjorde susen, ser du!
Etterpå sjokoladepudding med vaniljesaus!
God natt, pia!

Anonym sa...

Badet ditt er både sexy og stilig! Og jeg tror ikke helt at en som kan strikke de mest innviklede mønster, ikke kan telle! :)

Tonje sa...

Jeg vet at det er ca 3 foot i en meter... eller var det 3 meter i en foot... eller, nei, uhh... no sånt. Heldigvis hadde de begynt å selge frukt og grønt i kg, da vi flyttet dit, ellers så hadde jeg vel endt opp med enten alt for mye eller alt for lite av det jeg skulle ha...

Det skjerfet ditt var flott, og badekaret var virkelig lekkert! Jeg gleder meg som en unge til å få badekar når vi flytter inn i nyhuset... her har vi bare en liten baby-badestamp som ungene får dyppet baken nedi....

Ha en fantastisk helg, og god morsdag på søndag!

sipusa sa...

Tall klarer jeg faktisk ganske bra, men å planlegge! Altså, jeg strever skikkelig heftig med å finne ut når jeg må begynne å ordne meg for å gå tidsnok hjemmefra sånn at jeg når bussen min men slipper å vente i en evighet på bussplassen. Da kjenner man seg krøllete altså. Særlig når man tar buss hver dag:-P Klarer den bussen jeg tar oftest men når jeg skal ta en av de to andre da er jeg like fortapt hver gang LOL

Og som vanlig snakker jeg bare om meg selv jah... fine sjal du har, og gærne naboer, jepp.

Angående vår så er den ikke her. Var mildt en stund men nå er det kulde, kulde, kulde. Og snø. For en gangs skyld gleder jeg meg til sommeren. Og våren så klart. For nå kjeder kattene seg skikkelig. Sloss eller maser på meg. Hmf. Og så vil jeg gå tur i hundremeterskogen min. Nemlig.