torsdag 10. mars 2011

Vårbesøk

Jeg har hatt besøk. Av Tove som jeg ble kjent med via bloggen og som jeg nå har kjent hele mitt liv.  Det føles i hvertfall sånn.   Hun kom hit fra kalde vinternorge til nesten vår.   Det var ikke det helt store vårværet, men solen skinte litt og det hadde begynt å grønnes så smått.   Vi kjørte tur, så på slott og skotsk natur  Vi tittet innom noen av de små byene rundt her, spiste litt her og der og dro til og med inn til Glasgow.   Med andre ord, vi koste oss for harde livet. I Glasgow fant vi et bittelite marked i et trangt smug og der stod det en trivelig fyr og solgte smykker han hadde laget selv av kobber og sølv.   Både Tove og jeg falt så fullstendig og handlet begge to så jeg setter inn et bilde og en web-adresse her også.  Lekkert, lekkert.
Han selger via internett også og man kan betale med Paypal.   Kanskje ikke av de billigste, men det var virkelig flotte.

HER    er linken.  


Jeg fikk strikket et lite sjal, det var alt.  
Jeg har strikket det samme sjalet før og det er så utrolig enkelt. Lacy Katy.  Jeg strikker i sokkegarn og på pinner nr. 4 og det blir temmelig lite.  Kun nok til så vidt å rekke rundt halsen, men det er sånn jeg liker dem.På mandag bestemte vi oss for å kjøre til Eskedalmuir.   Det ligger langt inne i åsene og der er det et tibetansk tempel.    På veien dit døde bilen min på seg.   Det ene øyeblikket kjørte vi glade avsted, det neste sto vi helt stille, midt i en sving.   Så da var det bare å bli tauet hjem.

I det neste øyeblikket forandret været seg også og før vi visste ordet av det så satt vi her , uten bil og i pøsende regnvær.   Det er da det er bra å ha en bunke med DVDer og en stor eske sjokolade på lur.    Tove hadde til og med fylt fryseren min med hjemmebakte kanelboller så jeg led i hvertfall ingen nød.   Og Tove fikk se Skottland fra alle sider, det er jo noe det også.

På onsdag dro hun hjem igjen og her ble det fryktelig stille og kjedelig.   Men jeg spiser fortsatt boller til frokostkaffen min.


I natt brøt det løs, sne, hagl, regn og storm.   Søppeldunkene rullet ned veien her og bilalarmene gikk av i ett sett.  Pusifer fikk angst og stod utenfor soveromsdøren og hylte av full hals.    Jeg måtte slippe henne inn og opp i sengen og der satt hun på hodeputen min og pirket meg i ansiktet med labbene hver gang jeg var i ferd med å sovne.  Jeg får av og til følelsen av at den katta er fryktelig bortskjemt.

Det sner fremdeles, det rett og slett laver ned.  
Våren er nok langt unna fremdeles.  Jeg strikket likegodt enda et par med halvvanter.

Belle Ruffle Gloves  heter mønsteret. Det er gratis, de ble ferdige i løpet av et par kvelder og jeg brukte ca. 50 g garn og pinner 3,75.

Jeg tror jeg skal spise en bolle til og så går jeg og legger meg, -  uten Pus.  I natt kan hun holde seg her nede, angst eller ikke.  Jeg er trett som en strømpe og jeg nekter å bli holdt våken av en mørkredd kattepus - om det er aldri så synd på henne.

20 kommentarer:

Merete sa...

Helt sikker på at dere har klart å kose dere ja, to så trivelige damer. Tusen takk for titten! :-)

Viola sa...

Hei Ruth! :)
Så koselig du hadde besøk! Og det hørtes ut som dere har hatt det kjempekoselig sammen! :) Så heldig du er som bor nært Glasgow, husker den byen som en veldig hygelig by!! En by jeg ble glad i faktisk!! :)

Både sjalet og de halvvantene likte jeg! Tror jeg må ta en titt på linkene (om ikke mønstret er FOR vanskelig..)

Så koselig hun hadde med kanelboller! Ja det kan fort bli stille når man har hatt besøk.. Ser for meg der dere kjører rundt faktisk.. :) Men huffda, at bilen skulle stoppe helt opp, og det like før et tibetansk tempel?!!

Ha en god helg, uansett vær! Og Pusifer, åååh, han hadde jeg tatt med meg i senga.. (Pusa ligger aldri i senga hun.. har en følelse at katter liker best å ligge i senga når det kun ligger én person der.. av en eller annen merkelig grunn....)

Klem fra meg! :)

Stubbetufsa sa...

Dame og katt med karakter og personlighet! Ha ha, syns jeg hører katta hyle i redsel... Stakkar, forresten...
Hyggelig med besøk, tenker jeg, du er jo mye alene!
Klem fra Troms!

Helena sa...

Hyggelig med besøk. Kanelboller er nam-nam, og kan godt spises hver dag. Stakkers kattepusen ikke lett at være kosesyk. Her snør det, tordner, regner, hagler...

Beate sa...

så hygligt med besøg- og er det ikke typisk at biler bare kan finne på å stå av sånn??Det må da være lidt kos med ei katt som har personlighet:)
flott strikk du viser frem.

Tove sa...

Altså, jeg kjenner at jeg er litt misunnelig på Tove, for det høres ut som om hun har hatt en utrolig flott tur til Skottland! Og så er jeg misunnelig på deg som spiser boller til frokostkaffen. Hjemmebakte til og med! Og sånn rent bortsett fra det så skjønner jeg at Pusifer er like bortskjemt som katten min var - hun og pleide å sitte på puten og klappe meg på kinnet med labben hvis hun merket at jeg var i ferd med å sovne igjen. Og malte samtidig så hele sengen ristet... *ler* Men stort sett om morgenen....

Linda sa...

Så trivlig med besøk då. Ser ut til at de har kost deko. Flotte smykker. Kjedeleg når bilen ikkje går slik den skal. Kos deg i ruskeveret der borte.

Sissel sa...

De bollene så utrolig deilige ut :) Sjalet var kjempefint og pulsvarmerne var artige. Vet alt om bortskjemte katter, men de er søte og da :)

Tovepia sa...

Så koselig det hørtes ut med besøk;)
Her snør det, så vinteren slipper ikke taket med det første.
Nydelige pulser, de likte jeg godt, lekkert med den vifta øverst!
Kos deg videre, haglskurer eller ikke, klem fra meg;)

Vibekes lille grønne sa...

Jeg må slutte å klikke meg inn på alle fristende lenker. Utrolig lekre smykker og nå ønsker jeg meg selvfølgelgi et hjerteanheng i sølv.

Høres veldig hyggelig ut med besøk og sightseeing rundt om kring i Skotland, virkende bil eller ikke.

Bortskjemt katt? Neida, en katterett å få lov til sånt ;)

Ha en fin helg! :)

Tove sa...

Du får hilse Pusifer og si at vi kan krangle mer en annen gang :)
Det ble virkelig vær den siste natta! Her har det også lavet ned nå, så våren lar vente på seg. Godt jeg fikk litt forsmak på vår hos deg, da vet man at man har noe godt i vente.
Stor klem

Marit -Tusenfryd sa...

Så trivelig med besøk! Det høres ut som dere har fått maks ut av det:)
Stakkars deg som blir våknet i ett sett og stakkars katten som er mørkredd. Får håpe det været gir seg så dere får sove godt begge to.

God helg!

snakkemunn sa...

Dette hørtes ut som et flott vennskap. Sjalet ditt er fint. Halvvantene er helt supre.Jeg likte de med knappene og volangene. Kunne fint brukt de her idag for her er det også blanding mellom alle værtyper. Ha en fin fredag. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Besøk er kos uansett vær. Bloggvenner har man kjent hele livet, det er bare sånn det er ;)
Men den bilen din, er ikke den ganske ny?
Tibetansk tempel, ja dere har jammen litt av hvert, det er sikkert.
Håper du er uthvilt i dag og klar for nye strikkerier. God helg.

Petrine sa...

Hei, nå holdt eg på å gjere det igjen. Du har så mange spennande linker eg må innom at eg glemmer å dra tilbake til deg å legge igjen ei helsing :)

Ja, det er så dumt og stille når koselig besøk drar. Bra at du har boller. No held eg på å lage aniskringler, det er min gjærfavoritt !! Så strikker eg hundegenserskift, sjal og sjal :)

Så nydelig det er det lacy-sjalet ditt. Du er så flink med fargane !

No skal eg gå å forme kringler, eller så skal eg vere lat og effektiv, dvs å heller trille ut boller. Vi får sjå:)

Stakkars vesle bilen og pusen, håper dei har kome seg bra til igjen:)

Klem frå Petrine som også vil ha grøn vår:)

Birgitta sa...

Hej! Vad trevligt att du haft besök av Tove och jag förstår att ni hittade på en massa roliga saker.
Våren är långt borta ännu, vi har fått ca 25 cm snö de senaste dagarna + alla gammal snö som finns kvar.
Önskar dej en trevlig helg.
Kram Birgitta

Moan sa...

Så hyggelig med besøk!
Kan tenke meg dere koste dere :-)

Håper helgen blir fin!

LivM sa...

besøk er jo såkoselig å få. Litt spenning hører vel med også, og dere kom jo trygt hjem.
Kos deg med bollene og strikkingen så får vi håpe våren kommer snart!

Restegarn i Nord sa...

Tove fikk virkelig noen begivenhetsrike dager hos deg skjønner jeg. Men ingen tvil om at dere har hatt noen koselige dager:)
Værbeskrivelsene dine høres ut som de kommer fra meg. Her har været skiftet mellom regn/vind/snø/storm de siste to ukene nå. For øyeblikket snør det. Vår??? Nei, ikke ennå!

mormonsen sa...

Å, det høres ut som om dere to har hatt det aldeles misunnelsesverdig trivelig! Og sånn som to damemennesker kan lokke hverandre utpå når man kommer over fine smykker. Jeg tor jeg vet alt om det.:) Kanskje du kunne arrangere kjempebloggtreff i Skottland til sommeren? så mange "kommentatorer" som du har, så ville det sikkert komme minst 100!
Jeg regner med at du ahr hørt om epla.no. Jeg tror det må være et meget bra konspet for noen stoprprodusenter.
Og knallrøde farger skal du være forsiktig med! Det med røyk ut av øran hørtes heftig ut, nemlig.
Gode, grønne vårdager ønskes for deg, her fra et snefylt Tromsø.