torsdag 28. april 2011

Sol og sommer

Vi har sol og sommer og det har vi hatt i flere uker nå.   Jeg kan ikke gjøre stort annet enn å sitte ute i haven under parasollen, strikke og ergre meg grønn.  
Hvis ikke det bryllupet snart er overstått så kommer jeg til å dra ned til London og få det overstått selv.  Jeg er så inderlig, lut lei av hele greia at jeg tror jeg blir sprø.     De er på nyhetene, alle nyhetene på hver eneste kanal hver eneste gang det ER nyheter.   Annenhvert tvprogram handler om bryllup, bryllupskjoler,  alle andres bryllup og alle som har giftet seg - noensinne. Det er realitity-tv om spinngærne folk som skal gifte seg og historikere som utaler seg om alle kongelige bryllup siden 1066.   Det er diskusjonsprogrammer om britene egentlig er et romantisk folkeslag og religiøse programmer  om det er synd å bo sammen før man er gift.   Osv osv i all kjedsommelige evighet.

De har gravd frem slektninger av bruden som er minst 150 ganger forflyttet og omtrent like mye i slekt med henne som jeg er med Harald Hårfagre.   Gamle tanter i rosa strikkeluer, uten tenner og med sneipen godt klemt fast mellom gommene.   Når de blir spurt om hva de syns om at "deres" Kate skal gifte seg med prinsen kakler de, alle som en; "He isn't good enough for her".

Det er bryllupskrus og brullupstallerkener. Nøklehanker og t-skjorter med bilde av brudeparet.  De er kakedekorasjoner og man kan kjøpe puter som kan broderes med bilder av paret. Det skrives side opp og side ned i hver eneste avis, hvert eneste ukeblad, snakkes om i radioen hele dagen. Det flyter over og tyter ut og renner nedover kantene.  

Jeg orker ikke mere.  


Jeg har fått strikker litt selvfølgelig. Når man sitter sånn ute i haven er det ikke nok å bare ergre seg, en må ha noe å henge fingrene i også.  

Dette er Pleiades.   Først strikkes den lange blonden, så plukker man opp masker langs kanten av den og fortsetter. Morsomt og kjapt.   Jeg strikket i sokkegarnet fra Drachenwolle.   Garnet er litt tykkere enn vanlig sokkegarn og dermed litt stivere.  Jeg har ikke fått vasket det enda så det er mulig det vil mykne litt.  Men fargene er herlige og jeg må prøve noen av de andre typene de har. 

Jeg kunne tenkt meg å strikke dette sjalet en gang til, men i tykkere og mykere garn.  Silke/alpakka kanskje.

Nesten ferdig med Nain.  Det er et av sokkemønstrene fra Hunters Hammersens "Silk Sock Road.  Nain er en liten by i i Iran som ligger like ved den store ørkenen.  
 
Jeg hadde igjen  ett og et halvt nøste av Debbie Bliss Rialto 4ply  etterv Hawtorn-sjalet og trodde det skulle bli nok fordi sokkene er ganske korte.   Men jeg mangler altså  garn til tåfellingen.   Jeg får vel kjøpe mere garn i Aberdeen. Jeg skal oppover dit etter helgen uansett.  
 
 
 Det kom dettende en stor hespe av Fyberspates  Lace merino/silke inn døra her.  Helt av seg selv.   Jeg må finne et mønster som passer.  Det er  skikkelig tynt garn, rene edderkoppspinnet.  
 
Men nå har jeg ikke tid til å sitte her lengre. Jeg må ut i hagen og ergre meg over Det Forbaskede Bryllupet igjen.  Jeg har kun en dag til å gjøre det på.   
 
 26 kommentarer:

Vibekes lille grønne sa...

Selv her i Norge renner det over av programmer om bryllupet, så jeg kan levende forestille meg hva du blir utsatt for!

Godt du klarer å kombinere ergelsene med vakre strikkerier. Nydelig sjal og jeg er imponert over avanserte sokker! Håper mer garn er å oppdrive.

Rart med sånt garn som plutselig kommer i postkassa. Skjer stadig vekk her også ;)

Lykke til med videre bryllupsforberedelser! ;)

Sissel sa...

Det er ganske mye på nyhetene i Norge også, og jeg å kjenner jeg irriterer meg over det. Så godt at de skal gifte seg imorgen.
Sjalet du har strikket er nydelig, og fargen var bare rålekker. Sokkene er kjempefine og synd du ikke hadde nok garn. Får håpe du får tak i mer... Ha en fin dag, og nyt strikkingen og "drit" i bryllupet;)

Helena sa...

Får håpe dom blir lykkeligere enn Charles og Diana. Ferdig med det. Kanskje du blir ekstra kreativ med strikkepinnerne når du erger deg? Du har laget nydelige ting, og sinnet går nok over. Men hvor reiser dom på bryllupsreise? Det må Tv finne ut.

Mormor sa...

Du har i alle fall strikket mye lekkert mens du har ergret deg. Vi har det omtrent slik her hjemme på berget også. Men jeg antar at det er enda myyyyye mer borte hos dere. Enig med deg, det skal bli godt å få det overstått, men da skal vel alle spekulerer i når det blir barn, hva det skal hete og hvorfor, så jeg er redd vi har dette gående en stund. Men stikk videre du, det blir det i alle fall mye nydelig av :-)

Linda sa...

He he. Er mykje om brydlaupet her i Noreg og. Men det dabbar vel av snart vil eg tru. Trudde du sat i sovepose framfor kyrkja for å få den beste plassen eg:) Kos deg med strikketøyet iallefall.

Rigmor sa...

Så flott sjal du har strikket. Nydelige sokker også.Er ikke så royal av meg,så jeg har ikke hefta meg så mye med bryllupet. Synd mer synd på de, de får jo ikke gå i fred heretter....Godt vi kan sitte i fred og strikke hvorsomhelst uten å bli tatt bilde av. Ha en flott dag !

snakkemunn sa...

Hehehehe...jaja, du stikker mye fint og jeg synes du er kjempeflink. Heldig du så har så fint vær, men årevis meg stygt så var det på tide. Her er ganske fint også. Er det imorgen den store begivenheten skal være(vi får d her også) klemfra meg.:))

lise sa...

:-)

Det er nok helt nært nok å bo i Norge i disse dager, ja.. Men ikke vær redd, det kommer helt sikkert noe nytt å ergre seg over snart!

Tove sa...

Kan ikke annet enn å flire - synes du uttrykker deg så fantastisk bra! Og må ellers si meg enig - det blir altfor mye bryllup... Jaggu godt det er finvær så du kan sitte ute og ergre deg! Men er det egentlig over etter morgendagen? Tvilsomt, for da skal det jo analyseres i alle bauger og kanter - kjoler, kaker etc skal ha terningkast og alle skal spekulere i hvor bryllupsreisen går... Akkja! Heldigvis lenge til neste gang!

Petrine sa...

Er du ikkje invitert ?

Eg er grønn av misunnelse, ikkje for bryllupet, men for alt det nydelige du produserer. Eg strikker og strikker og finner opp og strikker og rekker opp og strikker og det blir til INGENTING !!!!!

Men eg storkosar meg !

Nydelig sjal og sokker !

KKK

(Kongelig Kjempe Klem)

Trultemor sa...

Eg har visst styrt unna det meste;) Ser sjelden på tv og høyrer lite på radio...har stort sett stulle rundt i min eigen verden:) Sååå bryllupet plagar emg ikkje det minste!
Men du...ein dag igjen?? Det blir nok veldig mykje etterpåsnakkis og...så du har sjansen til ergringsproduskjon nåken dagar til tenker eg;)

Fort gjort...eg skjønnar ikkje korleis dei orda kan brukast når det gjeld dei flotte kunstferdige strikkeplagga dine!! Du er eit strikketalent:)

For å nå toppen av ergrelse imårå, så få du benke deg framfor tv'en og glytte på "herligheten" over nye strikketøy:)

ANNEPÅLANDET sa...

Nå ble jeg nysgjerrig - hvem giftet seg i 1066?
Det er én ting jeg savner på lista di over bryllupsting, nemlig strikkeboken med oppskrifter til hvordan strikke sitt eget kongelige bryllup. Du har da vel sett den??? Hvis ikke, sjekk div norske blogger i disse dager.

Som vanlig har du strikket så mye fint!!! Man kan sannelig bli misunnelig av mindre. Jeg bare sitter her og pusser nesa jeg...

Og I MORRA, Ruth, da må vi benke oss foran TV-en da skjønner du, med sjampis og engelsk konfekt! Skål! Og ha en fin fredag!

Tovepia sa...

Og jeg som skal benke meg foran Tv'n imorgen å se:O))
Dere får det sikkert inn mer overalt, her kommer det drypp som jeg ikke er så interessert i, men bryllupet skal jeg ha med meg!
Du får ihvertfall strikket mye lekkert, og når flotte hesper med garn daler ned i postkassa, da er det bare å kose seg:O)
Klem fra meg;)

karin sa...

Hei:)
Du strikker de flotteste ting, selv i ergrelse! Selv må jeg konsentrere meg om en ting av gangen, hehe.
Akkurat nå er det bloggtørke her i gården, men det betyr ikke at jeg ikke følger med hva dere andre driver med;) Jeg har gått amok på Artyarn, og håper inspirasjonen skal komme. Foreløpig sitter jeg bare og nyter synet av de fantastiske "blingnøstene" i kurven! Kos deg med forsommeren, det gjør jeg!

Spurven sa...

Kaklende fruer i rosa hatter - trenger ikke bilder for å se det for meg; Ubetalelig er din humor - liker den!

De er litt gærne, disse britene, angående sine kongelige - eller heter det dronninglige..?? Hørte de sa dronninghuset på radioen, så da så..;-)In English?

Bevisst valg her er ingen tv på formiddagen - min fristund:-) Hva tenåringen vil se på etter skoletid i dag blir nok bryllupet. Vi får vårt, vi også;-)

Jeg er stadig imponert over dine strikkekunster - og så raskt unna det går.

Og takk for at du kom innom meg i bloggen jeg har puslet til - ting tar tid her i gården, men det morsomme i blogging gjør at man glemmer tiden:-)

God helg til deg, Ruth - kos deg i sommervarmen! Og la bryllup være bryllup:-)

Klem, Spurven

Anne N. sa...

Ååååh, jeg har vært i bryllup idag :o) Å så vakkert par, da!!
Rakk ikke få på meg lang kjole, det ble tightsen og t-skjorte, men virket ikke som om brudeparet hadde noe imot det - de hadde mest øyne for hverandre de!
hehe, skjønner du har hørt mye om bryllupet, det har vi faktisk her også - men du har nok vært større belastet ja. Nå er det jo over, så fortsetning følger.....:)
ha en superduper helg Ruth,
stor klem fra Anne:)

Viola sa...

Hahaha, det er skikkelig utbrodering om bryllupet der da.... Jeg husker Diana og Charles godt da de giftet seg, spesielt Diana! :) Og jeg satt klistret til skjermen både da og da den svenske prinsessen giftet seg i fjor.. men hva som skjedde i dag, det kan jeg ikke helt forklare.. kanskje det rett og slett ble for mye bryllup, på meg også?? Fikk det med meg kun under dagsrevysendinga..

Den blåfargen med broderikanten på, noe så nydelig, og spesielt den blåfargen også! Rett og slett knall!! =)

Kos deg i hagen du! Irriter deg grønn som gresset, snart er det over den mediapraten (bryllup)- får vi håpe- for din del.. ;) Jovisst kan det bli for meget noen ganger.. ;)

Jeg håper iallefall at du får beholde det gode været! God helg! :)

Restegarn i Nord sa...

Gratulerer og vel overstått får jeg vel si:) Eller kanskje: "endelig er det over, nå må det vel roe seg"!!
Ja, jeg skjønner godt at det blir i overkant av bryllupstoff, men vakkert var det jo:))
Så fine ting du har strikket!!
God helg til deg og nyt godværet!

LivM sa...

Ja du vet å få sagt det ! Måtte jo titte litt da, men det er godt det er over for det var ikke fritt for at vi fikk nok også!
Sjalet ditt er supert og jeg gleder meg til å strikke det. Lurte på å bruke Malabrigo sock til det. Lace merino garnet ditt som tilfeldigvis datt inn hos deg må jo bli lekkert til et stort sjal, eller flere små :-)
Ha en strålende 1.mai!

Marion sa...

Hihihihi, du får virkelig skrevet ned følelsen! :D Skjønner man kan få litt overdose bryllups forberedelser ja....men produktiv er du likevel ja, nydelig sjal nok en gang..:):) Ha en fin fin søndag:) Klem

Moan sa...

Godt å høre at sommeren har kommet, og at bryllupet endelig er over ;-)

Og som alltid har du laget de nydeligste ting!
Hos meg er det bloggtørke.. og litt strikke tørke.

karna sa...

Sier gratulerer med vel overstått jeg også. Regner med det har vært styr, opplevde bryllupet for 30 år siden da jeg var på språkskole i Hasting. Kos deg med garnet og håper det får noen fine maidager.

Farmors sa...

Å, for et nydelig sjal! Måtte printe det ut med en gang, bildet ditt altså. Holder på med et annet sjal som jeg bare måtte strikke, så nå har jeg lagt ditt inn på "harddisken" over ting jeg MÅ strikke. Glemmer det nok ikke så lett. Heldig du som har så mye strikketid. Her går det i 17mai forberedelser. To av barnebarna får ny bunad, en Hardanger jente, og en Bærum gutt. Du kan tro de blir fine. Jeg benyttet anledningen til en liten shoppingrunde under bryllupet, det var nesten tomt for folk over alt!

sipusa sa...

Du lager virkelig noen aldeles fabulistiske sokker!! Sjal også for den del. Nydelig!
Ang bryllup så har jeg visst unngått nyheter i det siste, men er vel neppe like masse her i gamlelandet kan jeg tenke meg. Er veldig sympatisk med leiheten din!!

Morsom video der oppe da;-D Tenkte at jaja, da får jeg sett den sermonien. Eller var den kanskje sånn? LOL

Monicas sa...

hehe..du e helt rå...ler <3godt til deg:) så nydelig strikk du har laget...flink flink..go helg

mormonsen sa...

Jada Ruth, vi fikk våres dose bryllupsstoff her i Norge også! Men dere må nå ha hatt det en smule underholdende også. Jeg synes jo virkelig de gamle slektningene med rosa luer og rullings som du beskriver, måtte være en høydare. Nå skal jeg kikker på videoen din og se om det er noe snacks der. Jeg så lite av bryllupet, for da var jeg på etterpåskeferie. :)