tirsdag 17. mai 2011

Huggærn

Altså, svimmel egentlig  - mentalt usammenhengende,  kanskje  mental matrielltretthet  passer bedre?

Vel, uansett, hodet mitt henger ikke helt med for tiden.  Jeg er med andre ord en smule uttafor.  Sånt skjer.   Det gir seg.

jeg har vært i Aberdeen et par uker.  Været var fint og jordene var fremedeles gule, men nå er det rapsen som blomstrer.


Jeg har i grunnen ikke gjort noen ting.  Aberdeen er ikke den mest spennende byen egentlig.  Det blir å trave litt gatelangs og titte i butikker.   Jeg liker jo egentlig det, men pga mentalmaterielltrettheten ble det ikke kjøpt noe som helst.   Ikke en gang en veske eller et par sko.   Det er sånn jeg vet at hodet mitt ikke henger helt med.   Utelatte sko/veskekjøp er verre enn 40 i feber.

Strikkinga ble det bare så som så med også.     Jeg har to gensere liggende, en har ett erme, den andre ingen, det ligger et påbegynt sjal fremme og garn ligger det overalt.    Isteden har jeg bare rotet rundt i restekurven og strikket ting som tar 10 min eller så.  Lengre rekker ikke konsentrasjonen min for tiden. 

Klær til mobilen min f.eks.   Det er jo kjapt nok det.


Vottene tok litt lengre tid, men ikke mye. Disse var utrolig kjappe.   
Garnet er Sirdar Balmoral DK. Det er en blanding av  ull, alpakka og silke.
Mønsteret er et av Rowans og ligger ute på Ravelry som gratismønster.  
Mønsteret som heter Cable Ice Mitts er skrevet for å strikkes flatt, men med litt mekking går det helt greit å strikke dem på rundtpinne.  Det er mønster på skjerf, sokker og lue også for den som er interessert.Jeg fant restene av garnet på et par sokker jeg strikket for lenge siden også.  Sokkene er forlengst utslitte så jeg tovet dem, klippet av selve sokken og heklet borden fra  Elf Clobber  på det som ble igjen.  Jeg føler meg alltid litt prektig når jeg gjør sånt.   Det lå pakke til meg i postkassen da vi kom hjem og inne den lå dette kortet og en nydelig liten bagasjelapp.  Jeg hadde vunnet trøstepremie hos Odins Lille hjørne.
Det lå en Firkløver inne der også, men den har forlengst vandret heden. Den varte ikke lengre enn at jeg fikk satt på noe vann og lagd meg en kopp kaffe. Tusen takk Wenche.  Det var en herlig overaskelse. 

 
Fordi hodet mitt er så surrete så har jeg ikke greid å lese heller.  Som sagt, konsentrasjonsevnen har vært nede på gullfisknivå.   Jeg så det var salg på Amazon Kindle og klikket meg inn dit i tilfelle jeg fant noe lettlest. Og det gjorde jeg jo. Det var en serie på 3 bøker.  "Spennende og romantisk fra Sørstatene" sto det.  De kostet ikke mange kronene og jeg fikk lastet dem ned på lesebrettet mitt.   Og deri ligger en del av problemet. Hadde det vært bøker, altså bøker av papir mener jeg, så hadde de blitt glemt under bordet en stund og så funnet veien til Charitybutikk posen min.  Men fordi de er nedlastet på lesebrettet så syns jeg nesten at jeg må lese dem.  Og lettleste er de jo.  
Men HELLANFRED!!!!    Helten som er politimester i Baton Rouge er "ubeskrivelig vakker og mandig", han driver stadig med å  "stryke seg sensuelt gjennom det ravnsvarte håret sitt" mens han "ser utfordrene på henne med jadegrønne øyne".  Så redder han henne fra brennende hus og sinnsyke sadister et par siden  mens han kjører rundt på den store motorsykkelen sin og så  stryker han seg jaggu sensuelt gjennom det ravnsvarte håret sitt igjen - og igjen og igjen.  Mens han plirer med jadegrønne øyne.  Forfatteren må jo ha en slags hårfetisj.

Dama bruker tiden på å bekjempe lysten til å bli underdanig.  Hun er jo en moderne kvinne må vite, men hun har så skrekkelig lyst til å la seg herske over fordi han er jo så ubeskrivelig vakker og mandig og har slikt et praktfullt ravnsvart hår, for ikke å snakke om jadegrønne øyne.   Ja, også er han varulv.  Ifølge boken er vampyrer bare overtro, men varulver finnes.  De oppfører seg på akkurat samme måte som vampyrer, det er sånn mytene om vampyrer har oppstått, men de er altså ikke det, de er varulver.  Bare så det er sagt.  Alt er forklart inngående i boken - gjentatte ganger. Nesten mellom hver gang han stryker seg sensuelt gjennom håret. 

Jeg har enda to bøker igjen.  


Julekaktusen min er huggærn den med.  Den blomstrer som bare det.   

 Jeg håper alle har en praktfull 
17. Mai


 

18 kommentarer:

Tovepia sa...

Mentalmaterialtretthet er alvorlige greier, så jeg håper virkelig du kommer deg!
De pulsene du laget av de tovede sokkene ble kjempefine!!
Jadegrønne øyne høres farlig ut, ser virkelig for meg fyren:O)))
Ha ei fin uke, håper du får trettheten på avstand;)
Klem fra meg;)

snakkemunn sa...

Kan det være vårslapphet mon tro.
Det er vel slik det er, men tror det er lurt og flykte seg litt vekk i lettleste bøker, må kanskje begynne selv. hehehe...
Jeg føler meg også prektig når jeg reparerer noe. Slik som idag når jeg fikk ordnet knapp i Madelen sin bunad. Håper humøret ditt stiger og dagene blir gode igjen. klem fra meg:))

Anne N. sa...

Jaaa der er du igang med pinner og nål igjen :O)
Hurraaa, dagen har vært suveren men slitsom, godt det er kvelden nu!
Superide å klippe av sokkene til pulser!! Smarting, synes jammen du har lov til å være fornøyd med deg selv når du kommer på noe slikt!
ha en god natt.
Klem, Anne:)

Miss.Møllebo sa...

Håber du norske jente har haft en dejlig 17 maj. Smukke blomster har altid en hviletid, din er måske nu og den skal bare overstås, så blomstrer du nok igen. stryg Pucifer på ryggen og glæd dig over de smukke gule marker, solen og varmen. Mange varme hilsener fra Danmark.

Helena sa...

Har vært i samme situasjon som du er i, og det går over. Søk hjelp hvis du føler du trenger det. Vår hundvalp var med på skolen og så på 17-mai feiringen. Var nok litt mye folk synes han, men musikken likte han.
Styrkekramer til deg, og håper at du får det bedre. Morsomt at du vant på utloddingen.

sipusa sa...

Synes du har fiksa fine ting jeg! Særlig de vottene, de ser vunderfulle ut og med vottefobien min nekter jeg å tro de er kjappe;-)
Bøkene høres enda verre ut enn de jeg fikk gratis fra bestselgerbokklubben og det er bra gjort. Lykke til med resten, du kan ikke være uheldig å slette dem da? Det ville jo vært innmari synd da........

Har hatt en fin 17.mai, til min egen store forskrekkelse. Jeg er ikke vant til at slike dager blir bra. Tenkte på deg når jeg gikk forbi Kristiania. Tenker i grunn på deg når jeg går forbi Kristiania jeg.

Og så nydelig kaktus!!
Ang daff er jeg litt selv for tida. Orker ikke starte på noe nytt prosjekt og det er ganske rart.

Men det kommer seg nok, i hvert fall er jeg sikker på at det vil skje:-)

Torhild sa...

håper humøret stiger. det hender jeg syns våren ikke er helt det store, men i år har det gått greitt. kanskje fordi vi nesten gikk direkte til sommervarme og nesten hoppet over våren?? ble inspirert til å prøve Pleiades; spesiellt siden du sa den var raskt og enkel. jeg strikker enda på borden og det er nå 2 uker siden jeg begynnte!! ikke helt inspirert da jeg må lese hver eneste mønster rapport... klarer ikke å få mønsteret til å sitte. hvordan klarte du det så raskt mon tro. ha en fin dag og håper hjernen klarer opp om ikke så lenge. hilsen fra Torhild (NL)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Da er vi minst to som går rundt i sus og i dus, men heldigvis ikke rus ;)

Klem

LivM sa...

Kan det være vårslapphet. Ja et navn skal det jo ha :-) Håper det går raskt over hvis ikke så må du komme deg til legen! Jeg skjønner du har litt å se frem til i de neste 2 bøkene ! Flotte votter har det jo blitt, men gjem dem godt så ikke vinteren kommer for raskt! Ha en strålende fortsettelse av uken.

karin sa...

Tullemus! Jeg tror ikke på det der med huggærn! Jeg tror du er rimelig oppegående, hvis ikke du har hjelp med skrivinga da;o)
Men konsentrasjonen...den kan vel vise seg å være fraværende i perioder ja..
I år igjen, stakk jeg fra 17.mai feiringa. Kjørte inn i Sverige, gikk på restaurant og spise en bedre middag, og VIPS..var 17.mai over, hihi
Jeg blir overstadig imponert over gjenbruk av strikketøy! Flinke Ruth! Heidå, som de i sier i utlandet:))

Moan sa...

Hmmm..... Høres nesten litt skummelt ut! Pass på så noe ikke går i stykker :-)
Og de bøkene...Utrolig at de finnes til lesebrett! Høres jo nesten slitsomt ut å lese om dette ravnsvarte håret og de jadegrønne øynene..
God bedring!
Klem!

Muffin sa...

Uffda. Kjedelig når hodet ikke henger med. Jeg vet sånn ca hvordan det er, har vært infisert av alskens mulige greier helt siden påske. *nys* Jeg har ikke strikket engang, og det er et dårlig tegn skal jeg si deg. Heldigvis er sommeren kommet, med løvetann og regn og hele pakka. Så det går nok bra.

ANNEPÅLANDET sa...

Hei, der er du jo. Har savnet deg litt her i bloggeland og lurt på om alt var ok.
Man kan jo bli litt sliten i hodet av en sånn vår som du har hatt - krysser fingrene og håper du føler det bedre nå. Er i grunnen litt slapp i strikken selv og lurer på om jeg bare liksågodt skal grave meg ned, men orker ikke helt ta noen beslutning, for det er så slitsomt det også. Men alt går vel bedre nå som det går mot sommer vel? Da får man vel bare skru på hjernen igjen og håpe det beste. Og så lenge man har hue opp og beina ned så får man jo være glad - hurra! Håper du hadde en fin 17. mai. Ha det bra og klem fra meg

Sylvia sa...

Du er nok full av energi og ideer, men som ikke får slippe ut! Sånn føler jeg meg også. begynner på nye ting i eninga, enda jeg har amsse ugjort, og alikevel har jeg planer hver dag for noe nytt.
Jeg tror vi er lure, begge to, som igrunnen ikke gjør noe som helst av og til.
Deilig med kaffekopp, sjokolade, bena på bordet, og stirreblikk rett frem for seg...lenge!!!!
Så kan vi være så effektive vi vil en annen gang.
Stor klem!!!

wigdis sa...

Håper du kommer deg raskt av mentaltrettheten, ikke så greit når det står på. Du får kose deg med bøkene dine, tror heller jeg ville ha lest en gjendikting av deg. Da hadde jeg nok virkelig kost meg, du får meg bestandig til å le godt.
For en smart ide det var å ta vrangborden av utslitte sokker og lage pulsvanter av. Så langt hadde aldri jeg tenkt, smart.
God bedring med mentaltrettheten og ha en så fin uke som mulig.

Strikkebesta sa...

Den som kan skrive slik når hovudet ikkje heng med er eit geni! Tenk det, du er genial, då er det vel greitt å vere litt mentalt uttappa for ein periode, vel. Herleg samandrag av dei to første bøkene på lesebrettet:) Slik fastfoodlitteratur er vel ok inni mellom? For mange år sidan, då mormora mi levde, sende ho meg bunkar med norsk ukeblad dann og vann, då las eg så mange romanar av den typen du skildrar at eg drøymde nye romanar når eg sov. Kunne sikkert fått gitt dei ut om eg hadde teke meg bryet med å skrive dei ned.

Viola sa...

Hvilken vakker åkereng av gul rasp!! :) Og du er flittig med hendene, skal være visst og sant! Mye fint du lager!

Håper du føler deg bedre nå! :)

Klem til deg! :)

randi K design sa...

God morgen, "over there"! Det er alltid koselig aa besoke bloggen din, maa bare le, du faar jammen sagt det...
Den figuren du leser om, han med det ravnsvarte haaret....help me...
Leste nettopp en lignende bok, det var en lydbok. Maatte bare inn og spole forbi alt klisset, det ble nesten litt pinlig... Men har funnet ut at naar jeg har problemer med konsentreringen (strikker 3 omganger, opp aa gaa litt, rep.) saa hjelper det med en kjekk lydbok for aa tvinge tankene inn paa andre ting...
Haaper dere har faatt bedre vaer. Var nettopp i Norge, og der er det fortsatt noe kjoelig. Det var faktisk litt godt aa komme hjem igjen til badekarvarme i bassenget, faar proeve aa nyte det litt foer det blir for varmt her.
Ha en fortsatt fin vaar hos deg!