søndag 16. mars 2008

Snodig verden
Det er en snodig verden vi lever i.
Som før sagt, jeg bor i en liten landsby, langt inne i de skotske heiene. Ca. 3 km unna ligger neste landsby og for ca. 80 år siden gikk det et lite tog dit. Begge landsbyene arbeidet for samme gruvene.
Så er det et par mil til neste landsbyer på begge sider. Det tar meg en halv time med bil, for 80 år siden var det en dagstur.

Landsbyene ligger her fortsatt på samme måte. Det tar ikke like lang tid imellom lengre, men folk reiser fremdeles ikke langt. Det er fortsatt stor forskjell på folk som er født her og "Incommers".

Og så har vi Eskedalmuir. Med bil tar det ca. en time. Landsbyen ligger like høyt oppe som vi gjør. Med andre ord, forblåste, nakne heier. Veien dit er ofte ikke mere enn kronglete gårdsveier.
Midt ute i heiene finner man dette! Et Buddhistisk kloster.

Jeg drar dit av og til. Jeg er så langt ifra Buddhist, men de har en liten kafe som lager fantastisk suppe, de selger hjemmelaget såpe og innimellom føles det godt å gå inn i tempelet å høre på messingen en stund. Tiden forsvinner på en måte og en får litt ro i sjelen. Og så kan jeg gå rundt i hagene der og føle at jeg lever i en snodig verden.

2 kommentarer:

Muffin sa...

Suppe og såpe er bra, også for oss ikke-buddhister :-)
Tusen takk for hilsenen på bloggen min, måtte inn og hilse hos deg også. Jeg har lest hvert ord i bloggen din, og kost meg hele veien! Du kan regne meg som fast gjest.

Berit sa...

Spennedene lesing, og spennende reise. Merkelig med et buddhistisk tempel der, men hvorfor ikke igrunn. Munkene er jo flinke å lage ting, og noe må de vel tjene litt penger på.
Har aldri vært inne i noe tempel, men kunne ha lyst.

Jeg linker deg jeg også, så snakkes vi vet du.