mandag 28. april 2008

Midge og rotter


I dag har vi hatt sol og varme. For første gang i år. Jeg fikk ryddet litt i hagen og vi satte ut Midge-maskinen.

Denne lover å rydde et område som en liten fotballbane for midge. Det er egentlig for godt til å være sant, men kanskje den kan fjerne noen av dem.

Midgen her er av spesiell høyland-kvalitet og er helt borte i natta blodtørstige. De er bittesmå, mye mindre en knott. Men de kommer i horder, de biter så du blør og det er umulig å være ute etter at solen forsvinner. Og her hos oss forsvinner den alt ved 6 tiden, selv midt på sommeren, takket være de digre åsene rundt oss.

Jeg sitter her sammen med en rotte. Jeg hører den krasler under sofaen. Pusifer er storjeger, men jeg får vanligvis en død mus levert på dørmatten ute et par ganger om dagen. I kveld fikk hun tak i en rotte og syntes tydligvis den var en flott presang til meg. Så hun kom inn med den, lys levende, og slapp den løs i gangen. Og jeg er ikke mann (dame) nok til å få tak i den igjen. Jeg har flydd rundt her i hele kveld med en kurv og en kost, men den er rene Speedy Gonzales og lar seg ikke fange. Jeg har sittet med døra oppe i hele kveld i håp om at den løper ut av seg selv, men den skjønner visst ikke det. Stakkers arme krek, den må jo være vettskremt også da. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med den, jeg får lukke den inne her i natt og se om jeg kan få fatt i den i morgen.
Like greit at jeg ikke er redd rotter. Men hadde hun kommet inn med en frosk, da hadde jeg flyttet. Frosk er kjempeskumle dyr.

Jeg satt her og lurte på om jeg hadde fått øresus av alt stresset. Men nei, det PØSregner ute. I bøtter og spann. så der var nok våren over for denne gang.

2 kommentarer:

Sylvia sa...

Wow, rotte i huset, grøss og gru......jeg ville heller hatt en fosk, jeg. De er så søte, atte!
En sånn maskin må da være kjekk.

Lillefix sa...

Hååååå, jeg sitte her og ler og ser det for meg *fniser enda mer*. Jeg kan elvende forestille meg jakten. Frida bringer inn det meste, men for tiden går det i fugler hos oss...