torsdag 8. mai 2008

Flere "naboer"Benken min, ja. Den er faktisk litt spesiell den. Den kommer herfra. Dette er Drumlanrig Castle. Det ligger en halv times kjøretur herfra og eies av the Duke of Buccleuch. Av og til har de marked der nede og benken ble kjøpt for litt over 100 kr. Det var vel en han hadde til overs da, tenker jeg. (smil)

Det er fantastiske haver der, de har til og med et blomsterur. Forskjellige blomster som åpner seg til forskjellige tider på dagen. Det er litt av et syn. Det er mange håndverkere som har butikker der også, i de gamle stallene. For noen år siden var det åpen tilgang i selve slottet også. Mannen eier en av de største private maleri-samlinger i Europa. Men så var det en "gjest" som stakk et maleri av Leonardo da Vinci under armen da han gikk, og siden den gang har de forandret på rutinene. Synd i grunnen.

Jeg lurte lenge på hva navnet egentlig betydde. "drum" fant jeg ut betyr "lang" på keltisk, men "lanrig"? Da jeg fant ut av det var det så man fikk lyst til å slå seg selv i pannen. Lanrig. Egentlig LANG RYGG. Det er et nordisk navn. Så hele navnet betyr "Lang, lang rygg" Så her har det nok vært nordmenn lenge før meg.

2 kommentarer:

marit sa...

Du har så flotte bilder- det ser så idyllisk ut der du bor!
Ha ei flott helg:-)

sipusa sa...

Å....så flott å bo like ved en borg!!! Jeg må bare rett og slett innrømme at slike slott og borger alltid har fasinert meg veldig.....og en benk derfra høres superstilig ut...*sukk*

Stilig at du deler bilde og sånn...blir helt drømmedrømme jeg;-)