torsdag 18. september 2008

Doffen har dævva

Det er bare å innrømme. Den siste resten av vett og forstand forsvant i den siste hårvasken. Jeg har blitt reinkarnert som Bestemor Duck.

Sent i går kveld kom Pusifer inn med gave til meg. En levende liten markmusunge som hun slapp løs inne i gangen sånn at jeg kunne lære meg å jakte selv. Den hoppet lynraskt inn i en sko så det var en forholdsvis enkel sak å slippe den ut igjen. Men Pus beklaget seg høylydt over byttet som forsvant og i stigende sjokk hører jeg meg selv si; "Den har gått hjem til mamman og pappan sin den, Pus". Jeg står faktisk og prater fullstendig vås til katten min. Totalt idiotiskt pølsevev. Gått hjem til mamman og pappaen sin!!! En kunne dø av skam.

Jeg burde ha ryddet og vasket huset, men det har jeg altså ikke gjort. Jeg har begynt på julegavene og har ikke tid til annet. Jula nærmer seg med stormskritt og husvasken er det ingen vits i å ta før like før det er nesten for sent. Eller noe sånt.Det går på skjerf og pulsvarmere og sånt. Tøflene fant jeg oppskrift på her. Jeg strikket dem i Twilleys og det gikk med ca. 75 gr. Jeg kastet dem inn i maskinen på 60 grader og du verden som de tovet! Godt at jeg kjenner et par jenter med veldig små føtter.
Skjerfet og pulsvantene er strikket i tynn mohair og Kidsilk.

Mrs. Beaton er morsomme å strikke og de andre er strikket etter sokkeoppskrift fra Cidermoon. Garnet er kasjmir og faktisk mitt første (og veldig mulig mitt siste) forsøk på å farge garn. Jeg hadde Cool Aid og det var jo veldig enkelt egentlig, men fargen minner meg meste om saftsuppe. Så om jeg kaller den - eh - Autumn Berries, for eksempel, så blir det sikkert godtatt av en eller annen som aldri har spist saftsuppe og som er veldig godtroende?

"Wrap me up" sjalet er jeg også ferdig med. Jeg kunne tenkte meg å strikke det en gang til og bare bruke to farger. Mitt ble koselig og fargesprakende, men med færre farger blir det stilig også. Det var skikkelig morsomt å strikke fordi alle mulig forskjellige strikkemønstre ble brukt. (Nesten som de broderilappene vi ble tvunget til å brodere på skolen, bare at de ikke var morsomme og min ble aldri ferdig.)

En kan jo strikke et med noen andre mønstre også, det var litt vel mye perlestrikk her. Jeg syns det er pent, men det er så forfryktelig kjedelig å strikke. men bortsett fra det var det morsomt og hyggelig strikketøy.

Jeg har klart å kjøpt mere garn. Jeg har totalforelsket meg i Kidsilk Haze. Og 10 hele nøster kom seilende inn døren her.
Jeg kjøpte denne boken også (beklager de fæle bildene, det bare ble sånn) fordi jeg ønsket meg oppskriften til dette skjerfet - som altså er strikket i Kidsilk. Akkurat nå fant jeg ut at det ligger på nettet som gratisoppskrift. Duh! Men det er mye annet gøyalt i den boken også - selv om strikkete bunads-støvler kanskje ikke kommer høyest opp på ønskelisten min.


Blomsten min blomstrer og blomstrer. Men bare to om gangen. Jeg aner ikke hva det er. Jeg fant den inne på en sånn storbutikk, den stod helt for seg selv, uten merkelapp, på en bord og kostet bare 10 kroner. Da var det bare de grønne bladene og den rosa greia i midten, men så snart jeg kom hjem begynte de blå blomstene å komme frem. De visner etter et par dager og så kommer det to nye. Er den ikke snodig?

8 kommentarer:

sipusa sa...

Fint garn og fine strikketøy og fin....blomst.....
sorry, jeg er så opprørt i dag, at ejg ikke klarer å tenke på noe, og så vil jeg så gjerne skrive en fin hilsen til deg som du kan bli litt glad for men jeg får det ikke til, jeg vil bare si det så du vet, jeg liker bloggen din og er sikker på at jeg liker deg og jeg håper du får en fin dag i dag og alt...

Beyla sa...

i svarte tykje da!! Når det stopper opp hos meg er det jammen ikke bare husvasken som forblir ugjort.. Har CO til sikkert 10 forskjellige ting de siste par dagene, strikket 10cm og rakket opp.. blir jammen ikke mye å skryte av det viset ;) for å få "skikkelig" farve på kool aid farga garn brukte jeg mørkere garn.. det hvite ble jo sånn duuuust, og jeg er ikke helt dus farve person sånn utenom visse nyanser (som var umulige å få frem med Kool Aid) Gråmelert garn gav dypere og klarere farver.
Jeg har kjøpt 3 nøster av et nytt Gjestal garn som heter Julia. Nydelige farver!! Og det klør som fysjom. Derav mye opprekking - ikke snakk om å ha det der opptil halsen f.eks, så der forsvant jo en del julegaveideer.. 3 nøster er jo ikke nok til noe annet enn småplagg, så er litt usikker på hva i all verden jeg skal gjøre med dem.. Noen hvisket noe om lanolinisering, men å bestille den slags bare pga 3 dumme nøster.. njææ!
om 1t 20min skal jeg være hos legen. Dumme legen. etter enda en spinalunksjon fiasko føler jeg slett ikke for flere leger, men man har vel ikke akkurat så mye valg.. Og ang å bli bestemor duck, jeg er way ahead of you. Men som et stk typisk håpløs kjæledyrseier er jeg jo hellig overbevist om at Rummel skjønner det meste av hva sier. (kremt) Er nok mest et kraftig behov for sosialisering hos matmor som melder om jeg skal være knusende ærlig, men oh well.. I bodø kjøpte jeg 23 nøster garn :D De hadde salg på viking toppgarn. I tillegg fikk jeg med en fiskeknapp, sånn perfekt til å lukke igjen en halsvarmer med og jeg skjønner ikke hvorfor i all verden jeg bare kjøpte EN - har jo lassevis med gavehalser som trenger lukkeknapp! har tenkt meg bort på LYS'n min når jeg er ferdig hos legen, damen har lovet meg nye knapper der! men nuh - mere kaffe og kanskje skeie helt ut og få på meg mere skikkelige klær enn pysjbuksa ;)

Stjerneglimt sa...

Hei! Jeg skulle ønske jeg var like flink til å skrive morsomt som deg, så kunne jeg kanskje få deg til å smile litt...! - Men du, helt enig, det er helt okei å være lei seg iblant, det er en grunn til at vi har så mye følelser! Og god følelse fikk jeg av å lese kommentaren du hadde skrevet til meg! God helg!!!

Beyla sa...

Du har nå handla bra selv og ;) Hva bruker man egentlig kidsilk garnet til? Ser ikke det ganske sånn.. tynt og pusete ut? På hva slags pinner? Elsker den duse blåfarven du har kjøpt, den type farver treffer meg midt i hjertet!
Når jeg bodde i Harstad pleide jeg å kjøpe DVD'er på en kiosk som solgte 3stk for 100kr.. En gang fikk jeg med hjem en Vlad the Impaler film, en slags "historisk riktig" Dracula film. *humre* La oss si det slik at filmen levde opp til all øst-europeisk splendor.. ;) Inkl veldig grafiske bilder av the impaling! Grøss und gru! Derfor begynte jeg å le veldig godt og veldig lenge etter å ha vært inne på The AntiCraft idag.. Hva sier du til Vlad the impaler lue - med små mennesker som blir impaled langs kanten?! Faaantastisk...
Jeg har for mye trykk på hjernen. Ikke mere spennende enn som så.. Men, det er visst ikke så enkelt heller, for det har nå vært slik i flere år nå, og arbeidsevnen har blitt mer og mer redusert mens legene ikke har funnet ut HVORFOR jeg har for mye trykk på hjernen.. Dermed er jeg i en evig runddans som ikke nytter til noe som helst. Det de ikke vet om, kan de ikke behandle, uten behandling blir jeg ikke bedre, og uten å bli bedre er jeg ikke i stand til å jobbe. Dermed ser jeg bare drøm etter drøm skli forbi, ikke kan jeg bli fulltidsbonde, ikke kan jeg bli gravid, ikke kan jeg være veldig treningsaktiv heller osv.. Jeg prøver generelt å ikke tenke for mye på det, det er for deprimerende, og uten noen muligheter for at JEG skal kunne gjøre noe for å fikse det heller. Så sånn er det nå en gang, og bland inn en god dose ubrukelig NAV i det hele, så har du vel hele bildet. Du trenger ikke legge den her kommentaren ut på bloggen :)
Så, jeg skulle ønske vi kunne et småbruk hvertfall, så jeg kunne hatt mitt å pusle med av nyttige saker som ikke er for krevende heller.. Noen høns og et par geiter f.eks :) Men det ser ikke så lovende ut, er mest hus til salgs midt i boligfelt her, og det er virkelig ikke noe for meg.. Men, sånn som det ser ut nå kjøper vi noe midlertidig og så følger vi med på markedet fremover for å finne drømmeplassen etterhvert.. den tid, den sorg, ja? Blir spennende å skulle dra på visning neste uke.. Håper veldig å skulle finne noe i god tid før jul. Nå kom nettopp han som eier sauebruket innom, han virket ikke spesielt lykkelig.. Men, vi kan jo ikke kjøpte gården hans bare fordi han vil det.. *sukk* jeg ser ikke bort ifra at jeg blir liggende og snorke om kun kort tid, for en masdag!! Men vil gjerne ha ferdig den her emerald pulsvanten først.. Klem til du!

Berit sa...

Jøss så flink du er som er begynt på julegavene. Så søte de var de tøflene, og helt sikkert gode og varme.
Og garn må en ha, STORT lager, slik at en har til å velge i!!
ågtøft ut sjalet som var laget i forskjellige mønstre. Men er enig at en ellet to farger hadde blitt et roligere plagg, eller hatt farger som går ton i ton.

Her går det framdeles i opp-pussing, og det har lett for å balle på seg når en begynner på slikt.
Men blir vel ferdig til jul... nei det må ordne seg før det får jeg håpe.

Ha en fin helg der borte.

shygirl sa...

Heisann!
DU verden for et nydelig sjal du har strikket, herlige farger! Også så svært! Og på så kort tid! *impressed!!*
For ikke snakke om alt det andre du har laget, du og beyla har nok propeller på pinnene, det er jeg sikker på. Hehe :D
Utrolig hvor mye garn som havner i postkassen, neesten helt av seg selv. Hehe, kjenner til det ja. :D
Det var masse fint garn du hadde fått. Er ikke så veldig mye å skryte av den garnbutikken her i byen heller, da er det kjekt med sjapper på nett med masse spennende, deilig garn. :)
Har forresten handlet litt hos ChrisTuTuSun, jeg også. Flott melert garn. Har ikke fått strikke av det ennå, men er i gang med julegavesokkestrikking så da blir det nok testet. Mykt og godt er det iallefall, håper det er litt slitesterkt også.
For en herlig pusekatt du har, har to selv og de her flotte dyr. Ganske utrolig for en personlighet de har, våre to er så forskjellige som natt og dag.
Kjøkkenhistorien endte bra da, etter endelig å ha fått snakket med sjefen i butikken fikset han det slik at vi fikk en regning som gikk i minus og der stod det også at de beklaget at det hadde tatt så lang tid. Nå er vi fornøyde. :)
Morsom blomst, by the way. Skikkelig flott med de blå som plutselig kom ut av det rosa. :) Så veldig eksotisk ut.
Ønsker deg en flott dag og en super uke. :))

Lillefix sa...

Hvis det å snakke sånn til katta er å ha mistet resten av vett og forstand, så er du ikke alene *ler* Jeg forklarer stadig for Frida hvorfor vi kanskje skal la musen gå hjem dit den kom fra...
Kidsilk er det beste garnet jeg vet om. Riktignok er garn litt sånn "alt til sin tid", men det er få garn jeg har et sånt ÅÅÅÅÅåååååååå-forhold til som akkurat det garnet. Nyt pakken din med haze-garnet, og vit at jeg ble en smule misunnelig på den garnposen ;-)

Sonja sa...

Du så glad jeg er at jeg ikke har en sånn pusifer. Tenk å få ei mus i gave. IRKKK, min datter hadde hvite mus en periode da hun var barn, grøss og gru.Nei takke meg til løver og elefanter eller en liten kamel, de vet en i alle fall hvor en har dem.
Nå,ja det har jo vært mange slags dyr hos oss i perioder,men ikke akkurat løver da.
De tøflene du hadde laget likte jeg godt. Har ikke sett på oppskriften,men takk alikevel. Jeg tar nok en titt.