torsdag 6. november 2008

Badebriller

Jeg har dilla på grønne epler. Eller, for å være helt ærlig, jeg er rett og slett avhenging av grønne epler. Så da jeg fant hårshampo og balsam med grønn eplelukt så måtte jeg jo kjøpe det. Det skjønner vel alle?

Jeg er ikke noe flink med håret mitt. Jeg har sånt silketynt nordbohår som det er vanskelig å gjøre noe med. Det henger liksom bare der.
Vel, så jeg vasker det, fyker noe balsam gjennom og skyller det ut. Hiver inn noe skum og blåser litt på det med hårføneren mens jeg står opp ned (vel dere skjønner hva jeg mener). Og det ser ok ut i sånn omtrent 5 minutter. Men i det siste har det vært enklere å ha med å gjøre. Jeg trodde det var det nye hårskummet jeg kjøpte, det med "extra extra hold". Ikke så flyent og det holdt bedre på frisyren.

Men i dag da jeg skulle rydde litt på badet oppdaget jeg at noen har flyttet rundt på flaskene mine. Så det jeg har gjort er å vaske håret med balsam og helt shampoo i det etterpå. Ja, for jeg har ikke badebriller og ser jo absolutt ingen ting når jeg står i dusjen, så derfor har jeg ting og tang på forskjellige hyller. Jeg syntes nok det skummet litt lite av den "shampoen", men hva finner man seg ikke i når det dufter av grønne epler?

Problemet mitt er nå - skal jeg fortsette å vaske det i balsam og skylle med shampo? Det funket jo.
Det var mye enklere i gamle dager. Da hadde vi bare Timotei (som gjorde håret grønt) og den andre som jeg ikke husker navnet på, men som "vasket håret helt rent" og som luktet granskog.Jeg strikker fortsatt på denne jakken. Himmel og hav for et tullete mønster. En ting er ihvertfall sikkert, den som har laget det har aldri strikket en maske i sitt liv. Men jeg strikket ermene i størrelse "small" og et nummer ned på pinnestørrelsen. Halverte antall økninger og strikket 12 omganger isteden for 8 imellom hver økning. Nå må jeg ha en flette som går langs opp ryggen og to fletter pluss knappestolpe foran.
Jeg tror jeg plukker opp masker på overdelen og strikker nedover. Jeg må regne og det er et problem for meg. Tall sklir fortere ut av hjernebarken min enn et speilegg i teflonpanne. Men nå MÅ jeg få det til.

En annen ting, jeg har ikke kjøpt garn eller sett på garn en eneste gang. Men nå tenker jeg på garn hele tiden. Enn om noen finner ut at det er vanedannende? Da kommer til å skatte garn til himmels og vi som strikker må sitte i egne rom en stund før det blir helt forbudt å strikke inne. Rett og slett skummelt.


9 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

If it works, why fix it?=P
Og grønn eplelukt er deilig da. Fikk grini meg til en håndsåpe til å ha ved vasken som lukter underbart! Med det resultatet at jeg går å sniffer meg i hendene halve dagen...=P

rigmor sa...

Nå ler jeg meg skakk av den morsomme måten du får sagt ting på. Ikke så greit å se forskjell på shampo og balsam... er jo så mye stæsj man skal holde rede på he, he . Hilsen fra meg som også hadde trengt badebriller. Uten briller med -5 er det ikke mye å se.

Ps.Ha ei strålende fin helg.

Mormor sa...

Ha, ha, jeg ler like hjertelig av dine fremstillinger av hverdagsproblemer. Selv om du ser dårlig i dusjen, har du i alle fall ordet i din makt. Jeg kjenner problemstillingen. Stikker hode inn i dusjen med brillen på, og setter flaskene laaaang fra hverandre før jeg setter på vannet.

malla-b sa...

Ei lita helsing til deg i bloggen min. Kjenner godt til problemet med shampo/ balsam i dusjen uten briller.

Sonja sa...

Synes jeg husker en shampo som hette Palmolive. Den var også grønn og var vel den eneste på vår badehylle i lang tid.
Det finnes mange små problemer rundt om i de tusen hjem skjønner jeg. Man ser dårlig og hører enda dårligere,ikke lukter man så godt lengre heller og hår.. finnes det enda?
Jeg kjøper mitt i Scotland eller Syria. Det høres kanskje pussig ut, men for fire år siden fikk jeg en sykdom som heter alopesia. Vips så var alt håret vekk. Gjorde det vondt? Neida, det finnes da så mye fint å få kjøpt. Dessuten kan en ha det mye morro i selskap og sånn, når parykken går på omgang.
Vi har ledd mye av en kommentar fra barnebarnet da hun var to og et halvt: Mormor du ser så rar ut med det der av og på håret PÅ deg.

Så nå har jeg et problem mindre. Ingen valgets kval med shampo og balsam, ingen føning. Det er bare å velge den sveisen man føler for akkurat der og da.

Så det er bare å velge, shampo eller balsam først. Skulle det knipe om kan man til å med velge "kjøpasveis".

Farmors sa...

Da skulle jeg tro at balsamen er helt overflødig, du "skyller" den jo ut med sjampoen! Mang en gang har jeg gått ut av dusjen og hentet brillene mine,(da har jeg også registrert at balsam skummer dårlig) men kanskje er det en mening med at skiften er så liten på enkelte produkter at lupe må til, for det spiller ikke så stor rolle hva man tar først og sist...GOD HELG med eller uten balsam!

Farmors sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Tonje sa...

Hahahaaaa... you crack me up...!! Du har en fantastisk måte å skrive på! Det er en fryd å komme på "besøk" til deg.

Får håpe det ordner seg med balsam/shampoo problemet ditt. Du får prøve å gjøre det den "riktige" veien ei stund og se hva som skjer. Blir håret værre, får du bytte tilbake...

Ha ei fin helg.

sipusa sa...

lol
tenk at jeg har oversett dette innlegget helt til nå da! Og du, jeg har også vasket håret med balsam en gang (hadde gått tom for shampoo) og det fungerte som bare det for meg også:-o kanskje shampoindustrien rett og slett bedragererer oss?