torsdag 30. oktober 2008

Snart helg

Det er frost, kaldt og sol. Det har faktisk ikke regnet på over tre dager.
Huset er vasket fra topp til tå, Dear Husband er snart hjemme og tar for en gangs skyld langhelg og vi får venner på besøk fra London. Lammelåret ligger til marinering, vin er innkjøpt og alt er klart. Det er vel ikke dårlig vel?

Og se hva jeg fikk i posten.
Jeg så bildene fra Tonje og Sonjas markedstelt og mente at den ene engelen absolutt burde bo her. Og det var Tonje enig i. Er den ikke nydelig?

Jeg ble ferdig med vottene også, men det var ingen lur ide å strikke dem av Kaunigarn. Det så så bra ut til å begynne med, men fargene skiftet alt for mye.
Så - vel - jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dem. Kanskje jeg syns de er fine om en stund? Eller jeg kan gjøre sånn som alle fotomodeller gjorde i veldig gamle dager; holde en hanske litt sånn avslappet i hånden.

Jeg har begynt på en jakke i New Lanark garnet mitt også.
Jeg har gått ut i fra mønsteret på Silver Belle igjen. Jeg har begynt på den jakken flere ganger enn jeg kan telle. Men jeg forandrer litt etterhvert denne gangen, både på maskeantall og mønster. Ermene må i alle fall strikkes i str. small og med færre økninger, det tror jeg muligens selve skjørtet må også. Så må selve overdelen bli større og lengre. Jeg må vel få det til en gang.

Og nå har jeg pålagt meg selv garnhandleforbud (for et grusomt ord).

Jeg kjøpte 1000 gr. Jaeger Merino Aran. Jeg klarte ikke la vær. Men nå er det slutt altså. Jeg skal ikke engang gå inn og se på garn. Jeg lover. Kanskje jeg kan ta en liten titt av og til og ikke kjøpe noe som helst, men bare tenkte på hvor mye penger jeg sparer?

Ha en fin helg!
8 kommentarer:

LivM sa...

Engelen og staken var flott. Tror det er Tilda-engel og det har jeg og fått av min datter. Du har jo garn som rekker en hel vinter, men vi får vel se om du klarer å holde fingrene unna nytt garn da! Ha en flott helg!

Nunne sa...

Neida, vottene ble veldig fine dem... Jeg hadde samme "problemet" da jeg strikka i PLATEgarn, men jeg liker dem nå. Ingen kan fatte at de er et par engang, så forskjellig er de... men men. Syns det er stilig.
God kveld til deg...

Beyla sa...

Huhoi!! Jeg er SÅ misunnelig på helgen din!! Tror du og jeg skjønner hverandre ekstra godt når det gjelder slike ting.. for de som bor med mann og barn midt i metropolen med massse venner og bekjente 10 mins unna er ikke en besøkshelg verd å miste nattesøvnen over i ren glede ;) men for oss? Så absolutt!! Jeg har hatt miniferie jeg da :D Var i huset etter oldemor som er brukt som feriehus nå, med mamma og søssa+familien hennes.. Selv om jeg var au etter operasjonen og alt så var det bare knusekoselig! Fikk kose baby og skravle tull med damerne i familien og alt i alt, herlige tre dager!!
Og på hjemveien henta Paul og jeg VEVEN han kjøpte til meg når jeg dro!! 110år gammel skjønnhet, jeg er totalt forelsket! Og gudenehjelpemeg når den skal monteres......!!
Går det ikke an å begynne hver vott på ca samme punkt i innfarvingsyklusen? Da blir de jo forholdsvis like selv om du mister en del garn i prosessen..? Evilla er så tynn-tynnt at fysj... beundrer at du orker å strikke med det!

sipusa sa...

Huff....for et fryktelig ord....og skummelt. Jeg har bare hatt innkjøpsforbud en gang og da handlet jeg mer garn og strikkebøker enn noensinne så jeg måtte moderere meg og si "bare kjøpe hvis jeg må" og da gikk det (littegranne) bedre. Tror ingen har noe bra råd ang dette forresten....

Men ja, engelen var flott, og så herlig å få i posten da!

Og vottene...hm, ja jeg må innrømme den ene ble litt mørk der, men.

Men...det kan jo hende de blir fine med tida som du sa, og hvis du strikker en ganser med en lys og en mørk arm? *gruble*

Nei, jeg tror de kan bli fine jeg.

Og så var det noe annet der jeg skulle kommentere tror jeg men det har jeg visst glemt.

Ha en flott helg, masse hilsener fra meg.

Tonje sa...

Så bra at engelen kom vel fram. Tror nok sikkert at hun vil trives hos deg!

Jeg synes vottene var fine, jeg, selv om de var... ehh... litt... forskjellige.

Sylvia sa...

Garnforbud??? er du gal!!! Jeg tenker av og til på det, når jeg ser meg rundt her (garn alle veier!) Men man jobber ikke i en garnbutikk og har FORBUD mot å kjøpe garn. da hadde jeg fått abstinenser.
Du prøver altså atter en gang på den jakka. men nå "kan du den", så denne gangen går det!!
Jeg "dikter" armer på vesten min, og det ser ut til å gå bra (antagelig)
Du kan jo prøve på å strikke enda et par med votter, så kanskje de får hver sin venn som ligner i farge??

Nitus sa...

Jeg synes vottene ble fine jeg, alt skal ikke være likt her i verden.
Det garnet til jakken som du strikker så herligt ut,,,skal bli spennende å se sluttressultatet.
Og du Ruth, ikke gjør dette mot deg selv, glem dette med å ikke kjøpe garn, du kan få hjertestans av mindre.
Tenk bare på hvor ditt hjerte danser rundt i kroppen din når du får ta omkring disse små ulldottene og ta de med deg hjem. fins det noe bedre?
Takk for komplemanget i bloggen min(Garnkroken),sånt varmer :-)

Muffin sa...

Jøss - så fine votter! Nå er ikke hendene like på oss mennesker, (det skulle tatt seg ut med to venstrehender) så hvorfor skal da vottene på død og liv være like.
Og unn deg nå et garnnøste eller 20 i ny og ne, hva betyr vel disse små trådstumpene når man ser det i verdenssammenheng.