mandag 8. desember 2008

Kaldt

Total krise! Skolene har stengt, folk har vært uten vann og gass. (Det er sånt som skjer når man har vannrørene utenpå veggene). Det har vært stadig meldinger på radio og tv om at folk må holde seg inne og at man ikke må kjøre bil.
Det er ca. 10 cm. sne og 5 kuldegrader eller deromkring. ! Ikke nok til en liten snemann eller skikkelig neglesprett engang. Akk ja.

Men sånn så det ihvertfall ut her for en uke siden da vi kjørte opp til Aberdeen. Det er nå pent da.

Det var kaldt i Aberdeen også. Så i butikkene kjørte de varmen opp på fullt gir. Søte små butikkdamer ( og -menner) ekspederte iført t-skjorte og der sto jeg med undertrøye, genser og kåpe og skjerf og votter og lue og ullsokker og støvler og kjente svetten renne nedover ryggen. Ble ikke mye handling der, nei.

Ja, bortsett fra DH da. Han er halvt amerikaner og hver jul slår de genene ut i full blomst. Han handler lys til å dekorere ute med. Jeg har klart å holde det sånn nogenlunde i sjakk i flere år, men det er et slit. I år har han til og med greid å smugle inn noen fargede lys, jeg har klart å skjule dem bakerst i hagen inne i en hekk, men han har vært og puttet noen blinkende blå kvister foran huset her. Og selfølgelig lys langs hele fronten oppe under taket. Det er like før huset tar av. Houston, we have lift off.

Jeg har fått en Utmerkelse av Trude og "Ugressparadiset". Trude har de nydeligste bilder av blomster og planter i bloggen sin, og hun vet navnene på alle sammen. Noe som imponerer meg enormt. Og så er bloggen hennes koselig også. Det blir jo ikke stort bedre enn det.

Tusen mange takk.


Dette er teksten som følger med utmerkelsen:
"The blog invests and believes the PROXIMITY - nearnessin space, time and realationship! These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prices or self-aggrandizement. Our hope is that when the ribbons of these prices are cut,even more friendship are propagated. Please give more attention to these writers!Deliver this award to eight bloggers who must choose eightmore and include this cleverly written text into the body of their awards."
"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres".


Denne skal gis videre til åtte stykker. Dette er alltid like vanskelig syns jeg. Vanskelig, fordi det er så mange blogger jeg liker godt. Men denne gangen velger jeg meg disse;

Sipusa, Synnøves krok, Mirrevirre, Stjerneglimt, Beyla, Steinkjerringa, Monica, Rigmor
Og så har jeg blitt utfordret av Muffin. Hun skrev at jeg ikke må ikkeønske meg det samme som henne, men det er jo ikke så greit da, i og med at vi tydeligvis er ganske like.

1. Ting med stikk-kontakt. (Vel, noen ganske få er ok, men ingen strykejern eller trykk-kokere)
2. Porselensfigurer.
3. Ting jeg ikke skjønner hva er for noe. (og ja, jeg har faktisk fått noen sånne)
4. Sånne "finne seg sjæl" bøker.
5. Oppsatser med plastblomster. (og det hjelper ikke om de er fine, jeg vil ikke ha dem alikevel. )

Jeg sender denne videre til Elisabeth og Beyla.9 kommentarer:

lise sa...

Nydelige vinterbilder! Morsomt hvor voldsomt de tar på vei for snø enkelte steder.. Men det skal ikke så mye snø til før det blir glatt på veiene - om de kjører med sommerdekk med hard gummi hele året. Det har jeg egenhendig sjekket første dagen det kom snø her.. Hoho, til neste år skifter "vi" dekk i oktober!

Beyla sa...

Hadde ikke vært meg imot om vi kunne gjøre det slik her i Norge og. Alt for mye stress for folk stakkar, alle ser jo helt gåen ut! Sa den sykemeldte. ;)
Nå har jeg tagget og årnaaa til den store gullmedalje - tusen takk for kjempekoselig award!

sipusa sa...

Hehe, ja.....jeg skjønner de fleste ikke-ønskene dine, bortsett fra den med ting man ikke vet hva er da, hvis det er noe spennende og ikke laget i syntetisk materiale, men så er jeg veldig glad i spenning da, og går hver gang det er "overraskelsespakker" til salgs og tripper! Men jeg kjøper ikke, for fy flate så masse unødvendig og teit man kan få....eller vent, jeg kjøper hvis det er garn LOL og det er ikke bestandig like lurt men skitt au, moro er det lell;-D

Ja, takk for award! Lurer fælt på om jeg skal være så infam å ikke gi den videre men overlate det til de andre du har valgt ut...(de har sikkert veldig god smak siden du har gitt dem award!:-D) men koselig å høre pene ting om bloggen sin da!

Røsslyng sa...

Blir nesten litt flau over all rosen fra deg *rødme*, er ikke særlig god på dette med å ta i mot komplementer...

Flotte frostbilder du har tatt og selv her i varmen fra ovnen kan jeg nesten kjenne hvor hutrende kaldt det er der.
Høres ut for at du går en strålende jul i møte med all den julebelysningen *ler*.
Her i huset er vi heldigvis enig i at vi IKKE skal utendørsbelysning av den elektriske sorten, men fakkelbokser og lykter med lys derimot det er koselig.

Mammadragen sa...

brrr - kulde er kaldt noen ganger...jeg får heller ikke lov til julebelyse hus og hage...hihi det er alltid like morsom å stikke innom bloggen din :)

Berit sa...

Så nydelige vinterbilder, som et eventyr!

Og jeg er innom for å gi deg et hjerte for du har slik en fantastisk blogg, du skriver så fengende, at jeg er "helt med"

Ha en fin adventstid, og håper du ikke fryser!!!

Sylvia sa...

Kaldt? I dag er det frossent ute her også, men vi har heldigvis både strøm og vann. Blir jo helt krise om det blir borte, godt vant som vi er!
Det lakker og lir mot jul, og omtrent alle julegaver er i boks, unntagen kakene. De som ble bakt er snart spist opp.
Men i år er det første gangen på flere år at jeg har fått fri i hele romjula, og DA skal det koses og strikkes og spises og drikkes! you name it!!
Din mann må kutte ut julelysa, tenk på all strømmen, he he

Farmors sa...

Nå får du jo en liten forsmak av norsk vinter! -11 her i Oslo-området i dag, hadde ikke mye lyst til å dra på jobb, hadde vært deilig å bare strikke og kose seg foran peisen (drømme).
Tenker litt på at en slik fell kanskje er blant morgendagens antikviteter.
Men du vet, på sekstitallet ble jo det meste bare kastet, gamle hus ble revet, alt det gamle var ikke noe å ha. Derunder kom sikkert skinnfell og slede fra din barndom!
Trist men slik var det.
Kos deg i førjulstiden!

rigmor sa...

Tusen takk for utmerkelsen.Jeg gir den tilbake til deg.