torsdag 11. desember 2008

Ufrydelige forandringer


Alle snakker om global oppvarming, men ingen snakker om at verden faktisk har forandret seg enormt på andre måter også. Og jeg personlig syns det er nifsere.

For noen få år siden, hvis man kjøpte en 100w lyspære så måtte man nesten ha på solbriller inne. Men, nå er det så vidt det er lys i den. Jeg må bruke lommelykt for å få tredd en tråd i en nål. Man sitter i et evig tussmørke. Og ofte har ikke synåler hull i seg i det hele tatt. Whats up with that?
Svart garn har plutselig begynt å spise lys. Det gjorde det da aldri før. Jeg har strikket masse med svart garn og aldri hatt noe problem med det, men , nå er svart garn et sort hull. Alt blir en uformelig masse og jeg er livredd for å bli sugd inn.
Oppoverbakker er mye brattere nå enn de var før og avstander er mye lengre enn de var.
Det skumleste er nesten gulv. De er mye lavere enn det de pleide å være. Før i verden var gulvet sånn omtrent rett under føttene mine. Mistet jeg noe på gulvet så var det bare å plukke det opp igjen. Men , nå er det så langt ned at jeg nesten må stå på en stol og bruke stige for å rekke ned.
Hele verden ondulerer. Det har til og med hatt ringvirkninger på kroppen min. Det som før gikk innover går nå utover.
Og jeg begynner å bli usynlig. Når jeg ser meg selv i speilet (og gudene vet det skjer ikke ofte) så er jeg iferd med å bli utydelig. Litt sånn skyggeaktig i konturene.
Jeg bare sier det; noe mye nifsere enn global oppvarming er i ferd med å skje.

Det var godt å få det ut. Jeg har vært redd for å snakke om dette. Det var noen som påsto at det hadde noe med alderen min å gjøre. What rot. Alderen min har da vel ingenting å gjøre med at jordens overflate har gått fullstendig beserk?

7 kommentarer:

Litt om alt sa...

Åh, den skumle twilight-zone har kommet til deg også! Trodde det var jeg som var blitt smått gal. Du kommer med en utmerket beskrivelse som stemmer sånn ca 100%, så da kan du trøste deg med at du ikke er alene om det :)
Klem

Røsslyng sa...

En fornøyelse å lese! *ler*

marit sa...

*Ler høyt her jeg sitter* Det er godt jeg er alene. Og det er godt jeg ikke er alene om å ha det sånn;-D

Annepålandet sa...

Jeg tror sannelig du har rett, det samme skjer her i Norge også. Its global!

LivM sa...

Ingen tvil om at det er globalt, for ellers hadde vi vel ikke hatt det her også! he-he!!! Du vet jammen og få sagt det, og du gjør min dag litt lettere! Takker og bukker!

Muffin sa...

Som min kollega så treffende hadde observert: (jeg siterer)
"Med tiden bærer flere kroppsdeler preg av tyngdekraften og trekkes stadig lengre nedover, med unntak av tannkjøttet, som trekkes oppover."

Marianne G sa...

Glimrende leseing. Jeg kjenner meg godt igjen i noen av beskrivelsene, ja.

Og som Oprah en gang sa: Når du passerer 30, så begynner alt på kroppen din å reise "sørover"