torsdag 11. desember 2008

Gått av skaftet og ferdig med det.



OK. Beklager altså. Jeg bare følte for å hyle litt.

For ganske så mange år siden, på en skikkelig varm sommerkveld, satt vi - en gjeng venner på Aker Brygge i Oslo. Kelnerndamen, som var smilende og blid hele kvelden, satte plutselig i et veldig hyl mens hun serverte oss. Og nærmest uten å blunke, sier hun "Undskyld, jeg bare måtte".

Og jeg bare måtte, jeg også.



Jeg strikker votter. I barnestørrelse. Fortsatt julegaver. Men jeg kom over denne oppskriften og den er da bare super. Hun har oppskriften på vottene til høyre i bloggen.

Og så har jeg sydd, SYDD, juleduk. Jeg er så imponert over meg selv at jeg ikke kan få sagt det.



Jeg har strikket langt skjerf i patentstrikking og lue i flettestrikk. Alt er julegaver og jeg kommer stadig på noen jeg har glemt.







Moren til en god venninne av meg får disse. Damen er 89 år gammel og reiser verden rundt. Disse må da være fine på lange flyreiser? Jeg la et bilde inni. Det er ikke så greit å skjønne hva de er. Oppskriften finner du i Hedvigs blogg.



Og så har jeg kommet et stykke på vei på kidsilk jakken min. Og nå vet jeg ikke om jeg liker den! Ermene liker jeg i hvertfall ikke. De må strikkes helt anderledes. Jeg lurer litt på om jeg ikke burde rekke opp hele greia, men jeg skal la den bero et par dager. Jeg er forfryktelig ambivalent når det gjelder sånne ting.

Uansett, garnet er nydelig.

Her er det fortsatt kaldt. Vi bor i en sidevei til hovedveien og de greier ikke å bli enige om hvem som egentlig eier veien. Er det kommunen? Er det the Laird of Buccleuch eller er det oss som bor her? Uansett, sånn som det er nå så blir det ikke strødd og da nekter kommunen å la søpplebilen kjøre ned her. Vi har ikke fått tømt søpplekassene på over en måned nå. It runneth over! (for å bli litt sånn bibelsk).

En venn som stakk innom før i kveld mente jeg burde gå ned til kontoret til kommunen og riste litt på dem. "Dette er ikke sne, jeg er norsk og jeg skal vise dere hva sne er" sort of thing.

Men nei, jeg tør jo ikke kjøre bil når det er så mye is på veien!



8 kommentarer:

Litt om alt sa...

Du lager så mye fine ting! Har sett på endel av prosjektene dine nå, og heldige er de som får julegaver av deg :)
Garn er magisk, ikke sant. Farger, struktur, mykhet...herlig!

Røsslyng sa...

Superlure hanskevotter og flott fargekombinasjon!

Håper det blir en løsning på veimåking/strøing og at dere blir kvitt søppelet snart.

Ha en koselig førjulshelg!

Sonja sa...

Gratulerer med en særdeles vellykket runde med symaskinen. Jeg har faktisk en ganske fin symaskin jeg også.Den står her bakom ryggen min og flire til meg.Og jeg som trodde at vi to skulle bli bestevenner en gang tenker den nok. Ja det er jo lov til å håpe.
Jeg har faktisk sydd en herrebunad på den en gang og noen gardiner and that`s it.
Ha det kos i julestria.

Sylvia sa...

Flotte votter!!! jeg er også (fremdeles) i vottemodus. Gøy!
Du, den grønne jakka du ikke liker ermene på.......kan du ikke gjøre som meg, da jeg bare , rett og slett, plukket opp masker fra ermehullene på den Islandske vesten, og tryllet den om til en genser. jeg bare elsker den genseren, jeg.
Og det du sa i forrige post er jeg ikke så enig med deg i, for hos meg går ikke det som gikk innover, utover. Hos meg peker det visst nedover!!Usj!
Ha en god helg snuppa!!

Muffin sa...

Akkurat mens jeg satt her og skulle sette sammen noen gode superlativer rundt din juleduk, tikket det inn en kommentar fra deg i bloggen min. Takk skal du ha! Fint å vite at det er flere i verden med lakenskrekk (les: insomnia)

Annepålandet sa...

A propohyl, så må du nesten lese Ronja Røverdatter (av Astrid Lindgren), hvis du ikke har lest den. Hun måtte også hyle litt av og til.
(Joda, det er en barnebok, men det gjør da ingen ting).

sipusa sa...

Og garnet i vottene er nydelig det også-
kjedelig med sånne oppskrifter som man ikke vet helt, men du er nok helt sikkert mer utholdende enn meg for jeg rekker opp for et godt ord og jeg strikker ikke det samme om igjen men lar garnet ligge i skammekroken til irritasjonen har lagt seg;-)

Beyla sa...

Ja ikkesant!!! Galskapen er et faktum :) Nå har igjen å pakke inn noen strikkerelaterte gaver.. og det er nesten verre!! Manos Silk Blend..ibenholtpinner....gi vekk.....whaaat? Jah, det er ikke spesielt lett for et garnhjerte!!
Men tenk så lykkelige vi hadde blitt for en SLIK presang, du! ;) Har tilmed kjøpt inn sokkegarn..! Galskapen lenge leve.
Og du? WOW. Du kan alt, du!!! Duk og.. det er bare urettferdig!!!