onsdag 11. februar 2009

I transe

Jeg og Søvn har hatt et vanskelig og sært forhold bestandig. Når klokka begynner å nærme seg midnatt - da våkner jeg til liv og det er fullstendig umulig å få sove. Sånn har det vært så lenge jeg kan huske. Og i de årene jeg gikk på skole eller jobbet var det et mareritt, (et våkent sådant). Titte på klokka og vite at det bare er 3 og en halv time til en må stå opp - vase rundt i halvsøvne hele dagen for så å bli lysvåken når natten kom. HUFF.

For å gjøre en lang historie kortere, jeg har skaffet meg en sånn hypnose CD. Paul Kenna lover at man skal "sleep like a log". Så hver kveld denne uka har jeg stappet propper i ørene og slått på mp3-spilleren når jeg har lagt meg. Vel, jeg har ikke sovnet. Samme historen der, men etter et par timers søvn på morgenkvisten har jeg våknet opp igjen, lys våken, i direkte ufordragelig godt humør og med en intens trang til å vaske hus, tørke støv, gå tur og synge mens jeg gjør det. Det er rett og slett fryktelig skummelt.
Jeg er altså hypnotisert hele dagen. Enn om jeg blir en sånn Bedford wife? Jeg vet jammen ikke om jeg tør lengre. Det kan da ikke være normalt å ha lyst til å gjøre husarbeid? Dessuten så er jeg ikke sikker på om det tar seg ut for en kvinne i min alder å være i godt humør hele tiden. Jeg har liksom drevet og øvd meg på å bli et skikkelig hespetre. Man skal ha fremtidsplaner nemlig. Det er sunt.
Tenk så fint å være sånn skikkelig burugle. En kan si og gjøre akkurat det en vil. Daske til folk en ikke liker med håndvesken og stikke paraplyen i leggen på folk som går i veien, stille seg først i alle køer og hvese hvis noen sier noe.
Jeg kan jo ikke det hvis jeg syns tilværelsen er fin og flott, kan jeg vel? Hellanfred, enn om jeg blir snill og mild på mine gamle dager? En skjebne værre en døden!

I dag har vi hatt nydelig vær. Det snedde litt i natt og det var sol og så vidt under 0 grader i morges. Og etter å ha vasket og ryddet og tørket støv av alle bøkene mine (!!!!!!) så måtte jeg ut å gå en tur.


De sier at det skal bli kaldt hele uka - og det er jeg glad for jeg. Selv om de går helt beskerk her. Nå har Veivesenet gått opp for salt og strør veiene med bordsalt!
Det er så mye lysere med sneen og det må da være bedre enn det evindelige regnet. Folk er rare.

Vel hjemme igjen måtte jeg bare vaske inne i kjøkkenskapene og rydde i kokebøkene mine, men så satte jeg meg godt tilrette i sofaen med alt som skal til for å få en fornøyelig og deilig ettermiddag, inkludert en film jeg har lånt. Narnia, - masser av troll og dverger - jeg er enkel sånn.Seigmenn! Jeg fikk med meg et helt kilo fra Norge. Jeg har bare råd til å spise noen få hver dag - og jeg gir ikke bort en eneste en! De er mine. Alle sammen. BARE mine.

Jeg strikker på ett eller annet. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva det er. Jeg har lyst til å strikke en anderledes genser. Men jeg er ikke sikker på at jeg vet hva jeg holder på med. Dessuten virker det som det har gått troll i strikketøyet. Først måtte jeg rekke opp 2 ganger fordi jeg hadde lagt opp alt for mange masker. Tredje gangen falt vaieren på pinnen av og gangen etter det falt selve pinnen av. Jeg innbiller meg at det er et TEGN!

Utmerkelser har jeg også fått. Denne har jeg fått av Frk. Badegakk. Hun er en av de aller, aller første jeg ble kjent med i Bloglandia. Hun tilbød meg hjelp med en eneste gang og viste meg hvordan jeg kunne legge inn snakkebokser etc. Så tusen takk for det og tusen takk for denne.


Prisen heter: "The Marie Antoinette' a Real Person, a Real Award"
The rules are:
1. Link to the person who gave you the award.
2. Nominate 7 other persons.
3. Link to the nominees and let them know about this award.
4. Post the award on your blog.


Enda en utmerkelse har jeg fått. Denne av Kristin Ulldilla. Tusen takk for at du tenkte på meg.

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom,tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!

Gi denne utmerkelsen til seks bloggere,som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.


Jeg skal gi de videre, men jeg må få lov til å tenke litt på det først. Jeg syns sånt er så veldig vanskelig.


13 kommentarer:

marit sa...

LYST til å gjøre husarbeid??? Det går jo ikke an! Helt tydelig at den CDen er laget av en mann som syns at husarbeid er kjerringarbeid(selv om alle vet at det er mannfolkarbeid...)
Ellers er jeg vekdig enig i målsettingen din om å bli ei burugle, eller noe sånt;-D

(Forøvrig lo jeg høyt og lenge da jeg leste innlegget ditt, klokka er snart ett på natta, og de søte små-haha-ligger og sover, jeg måtte ta meg sammen for ikke å vekke dem!)

Muffin sa...

Velkommen i insomnia-klubben! Prøvde yoga i fjor, og det virket sannelig, tror visst jeg fikk vasket noen skap også. Men yoga er så sørgelig og kjedelig, kunne strikket masse på den tiden jeg lå og vred meg i underlige stillinger, tenkte jeg da. Og det behøver ikke være så kjedelig å ligge våken heller, fred og ro til å pønske ut lure ting!!

Annepålandet sa...

Haha, jeg er også en nattens dronning. Men hva het den CD-en sa du???? Trenger virkelig litt hjelp utenfra til å komme i gang med husarbeidet...

Litt om alt sa...

Det er en skjult agenda med den cd'en der. Er den sponset av Ajax eller noe sånt? Sjekk alt som står med liten skrift!
Man hva kommer det av, denne nattsittingen? Jeg har vært B og A og C-menneske, prøvd litt forskjellig. Nå detter jeg innunder kategori Æ (eller noe sånt) Det henger ikke på greip å ikke sove i det hele tatt, eller å sove ca 20 t døgnet??
Gleder meg til prosjekt anderledesgenser er ferdig :)
Masse gode latterklemmer til deg

Annepålandet sa...

"Litt om alt" har nok rett. Det er noe muffens med den CD-en!

Mammadragen sa...

Hei Ullhedina! Jeg har noe til deg på bloggen min! Ser at du liker seigmenn/kvinner - tror ikke dem hjelper på hverken søvnmangel eller burugle - hihihi! Men gode er dem!

RigmorNY sa...

Skummelt det der med CDèn, burugle på sine gamle dager høres da helt normalt ut. ;) Men å ha lyst til å gjøre husarbeid kan da ikke være helt A4, eller??? ;)
Har du prøvd å sove når kroppen vil sove , og være våken når den ikke vil sove???? Jeg bodde sammen med en som hadde det slik som du, han tok seg jobb,I yngre dager, som barkeeper, for da kunne han sove om dagen. Men det er ikke enkelt å leve med personer som snur døgnet. ;)
Ønsker deg lykke til både med søvn og CD.

Sonja sa...

Vi er heldigvis mange som lever i nattuglens land.Men vi trenger ikke å bli burugler av den grunn.
Godt at vi har funnet dette blogglandet å treffes i,for det er ikke så gøy å gå på besøk til hverandre når "normale" folk sover.
Det er rart hvor mye enkelte finner opp for å hjelpe folk til både det ene og det andre.Jeg prøvde en stund noe forferdelig musikk som skulle få meg til å slutte å røyke.Men hjalp det lengre enn 10 minutter? Ikke på meg i alle fall.
Husarbeide...har ikke funnet noe som kan inspirere meg til det heller enda.
Lykke til og god helg.

Sylvia sa...

Hallo!!! Stakkars deg som ikke får sove, det må være fryktelig i lengden. jeg har det jo sånn nå, med denne hersens forkjølelsen, som har kommet min vei. I går pølmet jeg innpå et digert glass Cognac ved siden av rødvin, og sov iallefall noen timer......våknet , helt tørr i munnen, he he..Kan du skjønne det?
Jeg skulle ha vasket, men orker rett og slett ikke! Helgen går til å jobbe ekstra i morra, pluss å feire datterens 11 års dag, så jeg må bake.Og hun skal ha venninne rpå overnatting. Lurer på om jeg vil overleve helgen?
har du forsøkt deg med å bytte plass i sengen med DH, eller snu sengen? Det kan hende det hjelper. Ellers får du gjøre som meg, hive innpå med cognac, ha en god helg! Klem

sipusa sa...

hehe, jeg også vil bli sånn hvis jeg blir gammel nok (ble spurt etter leg sist jeg var på polet så jeg er nok dessverre ikke helt der enda;-P) papaply i legger, det er saker hehe

men så er det jo koselig å være glad da......vanskelig valg livet gir oss...livet er fullt av tegn og jeg vet av egen erfaring at strikkeprosjekt man ikke helt vet hva skal bli enten blir veldig kult eller så vet man fremdeles ikke helt hva det skal bli når man er ferdig

skal forresten til Skottland med min far til sommeren så hvis du har noen lure smarte reisetips til oss så hadde det vært kjempeflott og sånn! Hvis ikke så er jeg snilt adhd og glemmer sikkert at jeg har spurt før du får svart uansett så ikke føl deg fanget;-D

(og ja, jeg vet det ikke blir spesielt varmt det passer meg ypperlig:-D)

stubbetufsa sa...

Joda, det går an å få lyst til husarbeid. Jeg har det også sånn, våken om kveldene, glaner villt på klokka: Er den virkelig to??? Legger meg for å sove, men nei! Kluet her er rett og slett å stå opp, gjøre husarbeid (for du har mye som skulle vært ordnet på, Ikke sant?), drikke te og kanskje spise litt, og så gå og sove. Men jeg står opp igjen hvis det ikke virker. Som regel virker det, men hvorfor ligge i senga og vri seg når man kan gjøre noe fornuftig istedet. Jahh! God helg!

sipusa sa...

PS: det er noen som har helt annen døgnrytme og det kan være biologisk, men søren om jeg husker hva det blir kalt...

Spurven sa...

Først-gratulerer med utmerkelsene og takk for koselig kommentar i bloggen min! Sist, men slett ikke minst - takk for en hjertens latter - jeg liker humoren din!
Og jeg kjenner meg igjen - trøtt om dagen og våken om natta. Jobbe gjør jeg ikke lengre av grunner jeg ikke behøver å nevne her. Men hvem kjørte hjem fra jobb med vinduene på vid vegg og musikk på i bilen for ikke å sovne...? Joda. Så nå er jeg bare hjemme og slipper å grue for det.
Jeg lister meg omkring i natten som en annen tjuv, taster sakte så ingen skal høre det og freser om morran når mannen slår på taklyset kl 06.00. Ikke enkelt for de andre i familien, nei. Men sove? Nei, ikke før utpå nattmorran. Så blogglandet er et velsignet sted å være da. Til alle dere der ute som heller ikke sover - sees til natta. Nå går jeg og legger meg igjen:-). Gelder meg til å se genseren din - du strikker vel ikke på søndager, vel...?! Svigerfar pleide å si at no må du rekke opp, for idag e d søndag.. Fånyttesarbeid. Trur ikke han drev med ganding:-) jaja, jeg strikket ivei allikevel. Det er vel den trua. Iblant må man berre legge vriene ting bort ei stund. Og ta med strikkinga på nattbordet - en rett, en vrang zzzzzzzzzzzzzz