torsdag 19. februar 2009

Lastenes sum

Ja, nå ser det ut som om dette funker igjen. Jeg har mekket, slettet, lastet opp og jeg vet ikke hva. Det var like før hele greia ble kastet på havet. Og ikke vet jeg hva som egentlig var galt. Oppfører bloggen min seg rart så håper jeg dere sier i fra.

Jeg sitter ihvertfall her og feirer med et glass bobler med syltet hibiscusblomst i.

Det var den siste blomsten som var igjen i glasset også. Om den smaker noe? Næ. Men det blir jo fin farge på vinen da og så høres det så syndig ut. "Champagne med syltet Hibiscus-blomst! Det er litt sus over det, eller hva? Nesten så man burde ha sorte blondehansker på.
Jeg har litt problemer med syndig nemlig. Det er så lite av den slags her oppe og jeg er ikke sikker på hva jeg kunne finne på - så jeg får nøye meg med blomster i vinen. "Lastenes sum skal være konstant" har jeg alltid sagt.

Jeg hadde kommet et langt stykke på denne. Jeg så for meg en litt lang genser, innsvinget i midjen, med fletter i livet. Men så kom jeg jo på at midjen, vel, den forsvant i en sky av forvirrete hormoner og middelalder for flere år siden. Det er ikke en gang mulig å prøve å late som om det er en midje der. Så da rekker man opp igjen. Det blir nok en hel annen fasong ja. A-fasong kanskje? Det er vanskelig å være syndig i A-fasong, men det er kanskje like greit. Jeg vet ikke om jeg har energi nok til å synde noe særlig uansett.

Denne kom postdamen med i går. Absolutt hvert eneste strikkeblad jeg har lest roser denne boka opp i skyene. Og så kom den på tilbud på Amazon og jeg ble fristet. Nicky Epstein har man jo hørt om og det hørtes spennende ut. Men ærlig talt! Det er mulig det er jeg som er grinete, men jeg ble lite imponert. Det er mye "design" som ser flott ut på papiret, det ser til og med flott ut strikket, så lenge modellen står helt i ro og man egentlig ikke har tenkt å bruke det til noen ting.
Jeg føler at slike bøker skal være både brukbare og til inspirasjon, men denne ga meg ingen av delene. Ok, det var et par sokker der - . Jeg har ihvertfall ikke lyst på grovstrikket Aran som rekker til midt på brystet og som er uten rygg, med masser av strutsefjær rundt halsen.

Det er også mulig jeg bare er sur fordi jeg ikke har noen midje.

11 kommentarer:

Annepålandet sa...

Hei!
Aran med strutsefjær fikk jeg veldig lyst på nå, kjente jeg, det høres ut som en sikker vinner ;-) Fasongen høres flatterende ut, og siden jeg fortsatt har et ørlite snev av midje igjen, vil det sikkert understreke restene.

Setter pris på ærlige bokanmeldelser! Har kjøpt noen bøker selv som er nokså ubrukelige, og det er så skuffende.
Ha en fortsatt god natt!

Litt om alt sa...

Du er herlig :)*ler*
Har hørt om noe som heter midje, men husker ikke hvem århundre det var..
Syltet hibiskusblomst?Spennende!
Klem

Berit sa...

Ser man det, jeg kom inn til deg med en gang, fikset!!!

Og slike bøker er det mange av, bare tilå se i spør du meg. Og så er det så mange som gjentar slikt som er vist før, eller som slett ikke er gjennomførbart. Alle er ikke sylslanke modeller, slik bøkene viser.
Det vel sånn at kjøper du en cd så er det et par låter som er hørbare resten er møl, og slik er det i mønsterbøkene også.
Ha en flott fredag.

Berit sa...

Ser man det, jeg kom inn til deg med en gang, fikset!!!

Og slike bøker er det mange av, bare tilå se i spør du meg. Og så er det så mange som gjentar slikt som er vist før, eller som slett ikke er gjennomførbart. Alle er ikke sylslanke modeller, slik bøkene viser.
Det vel sånn at kjøper du en cd så er det et par låter som er hørbare resten er møl, og slik er det i mønsterbøkene også.
Ha en flott fredag.

RigmorNY sa...

Flott at du sier din mening om boka, slik at andre er forberedt. Har selv en masse bøker som bare står der.
Hva er midje??? ;) Vi som en gang hadde midje har også lov til å kle oss i noe som er "formet", så jeg synes du skal prøve det.
Vi skal slutte å få komplekser fordi moteverden bruker disse "anoreksia"modellene, la oss være som vi er og kle oss slik vi vil. ;)
Det var en godt voksen mann som sa til meg en gang, at "Det er godt å ha noe å ta i når vi menn skal ta rundt en dame."

Ha ei fin helg. Synd som du ønsker og vil. :)

Frk.Badegakk sa...

Du må komme deg inn på ravelry om du ikke er der. Der kan du ofte få en smakebit på hvordan mønster det er i bøker før du kjøper de. Litt lettere å unngå bomkjøp på den måten!=D

Gøy å høre at du satte kaffen i halsen når jeg fortalte om mannen på båra=P
Han ligger der enda han. Sånn som han har gjort i 20 år eller såh...=P Koselig at du likte historien også da=)

Strikkelines sa...

heisan.....æ syns du hadde en sånn fin blogg med håndarbeid, at æ gjerne vil følge dæ....driver å leita etter oppskrift te kontstrikk....ha en fin fin lørdag

Sylvia sa...

Hallå! det høres da spennende ut det du drikker....blomster oppi champagnen!
I dag har jeg gått på jobb og følt meg fyllesjuk, men jeg drakk bare 2 glass rødvin i går, så jeg fortår det ikke? kan det ha noe med at jeg har spist litt dårlig kanskje?

Den strikkeboka høres rett og slett dum ut! jeg har også opplevd det samme sjøl. Kjøper en bok med ubrukelige modeller, som bare ser "kule" ut, men er helt ubrukelige!!! Takke seg til etpar pulsvarmere da!!
God helg snuppa!!
PS: du kan jo gå uten undertøy da, for å være litt syndig, he he

Muffin sa...

Alt kler jo den smukke, ikke sant. Og når man bruker sånne smukke modeller + litt stasj, så kan man jo kle på dem en sekk og det ser fremdeles blendende vakkert ut.
Men vi modne ringrever lar oss naturligvis ikke lure av så lett, eller hva!!?
Skjønnheten kommer innenfra... men det gjør kanskje styggheten også, hva vet vel jeg?

Uansett er det noe som heter FORFALLETS SKJØNNHET. Det kan vi trøste oss med!

sipusa sa...

Hm. Synes det høres veldig syndig og flott ut med blomster i vinen ja:-D og svarte blondehansker er dessverre noe for meg for tiden, for jeg har vært ordstyrer på møte og selv om det ikke var så mange deltakere og jeg kjenner dem ganske godt, så ble jeg litt stresset og gnagde av meg neglene som i "gode gamle dager";-p

Boka skal unngåes. Kjøper bare bøker som kan inspirere side jeg ikke bruker mønster, og da er det jo ikke noe vits i å ha en bok som mangler...ja

er vel som med skjønnlitteratur, hvis anmelderene ikke skjønner poenget tror de boka er genial;-P (les: james joyce, hehe;-D lov å være uenig altså, men hvem søren har egentlig lest Ulysses??)

Håper du får svung på genseren etter hvert.
A-form er helt gangbart det da!
Du kan jo alltids velge noen syndige motif;-D

Tonje sa...

Huff det er så kjedelig når bøkene ikke svarer til forventningene. Jeg liker alltid å se i boken før jeg bestemmer meg for å kjøpe, men det hender jo man har hørt masse fint om en bok og så kjøper den "usett"... ikke alltid med like godt resultat.
Håper du får skikk på den genseren.