torsdag 26. mars 2009

Mytji som kjæm frem

- når sneen forsvinn, var ikke det en sang en gang i verden?

Snekkern er snart ferdig på loftet og han er et geni. Det blir hyller og masse plass. Så jeg har så smått begynt å dra frem alle disse kassene med ting og tang som har stått rundt omkring overalt i all den tid. Jeg vet jo ikke engang hva som er oppi dem, alle sammen. Jeg fant to bokser med Alt for Håndarbeid fra rundt midten av 80-tallet til midten av 90-tallet. Så det er ikke mye jeg har fått gjort i dag. Jeg har lest og lest.

Jeg både sydde og strikket mange av modellene og jeg satt og lurte på - på 80- og 90-tallet bodde jeg i Oslo, var alenemor i full jobb. Hvordan i all verden hadde jeg tid til å sy og strikke så mye? Nå når jeg ikke gjør det skapendes grann har jeg nesten ikke tid til noe som helst. Det må ha skjedd noe med tiden, tror jeg. På en eller annen måte har den krympet.

Det var jammen mye rart også. Se bare på den "store" kjolen. Har dere sett noe så fært? Heldigvis var jeg slank den gangen og utsatte ikke meg selv og andre for sånt, men har noen noengang syntes at det der var en god løsning? Skinke-ermer, striper og digre blomster på hoften?


Jeg fant oppskrift på denne også og den var jo fin vel? DH har begynt å mumle om at han snubler i garn overalt og skal jeg ikke begynne å bruke noe av det før jeg kjøper mere? Så da strikker jeg en genser til ham, ikke sant, og da blir han så glad at han syns det er flott at jeg har en hobby og forstår så inderlig godt at jeg trenger masse garn. Menn er enkle sånn.

Jeg fant heklegreier oppi den ene boksen også. Jeg har et vagt minne om at jeg heklet denne til et eller annet, men ikke om jeg husker hva det var. Den var egentlig litt fin, men jeg aner jo ikke hva den kan brukes til.

Jeg fikk pakke i posten i dag også, jeg.
Masse lekker Alafoss Lopi fra Sipusa. Jeg vant det inne på bloggen hennes. Er det ikke fantastiske farger? Sipusa loddet det ut fordi hun påstod at hun hadde ide-tørke og ikke visste hva hun skulle bruke det til. Kjenner jeg henne rett så varte nok den ide-tørken i 2 minutter. Jeg vet ikke om noen i hele Bloglandia som er så kreativ som henne. Så hun gjorde det nok bare fordi hun er skikkelig snill, tenker jeg.


I dag har vi hatt typisk skotsk vær. Det har vært sol, pøsregn, hagl og nå sner det. De sier her at de har 4 årstider - som regel på samme dag - og det er nok riktig det. Brrr.

9 kommentarer:

Beyla sa...

Så Myre har blitt en del av Skottland.. det forklarer MYE! Inn det ene vinduer skinner sola og blender meg og setter spotlight på alle hubelmamuttene som truer med å bite en stakkar i tærne om man ikke passer seg. I østvinduet hagler det, og i sørvinduet sner det. Milde himmel..
Jeg er STØL. hvor tragisk er ikke det? med tanke på hvor lite jeg faktisk gjorde for å bli støl, that is. Blir vel sånn når man blir veldig tung, skal lite til før leggene synes de har båret nok og knærne blir fornærmet og knirker som hevn ;)
Nei idag tror jeg det blir badekar og lydbok. Og strikke genser til gubben sier du, som om det var den minste ting i verden. hah! bare tanken gjør meg svimeferdig... og så må jeg jo spørre - ligger du ALLTID i snitt på å få garn i posten annerhver dag? for isåfall må snekkeren bygge masse mere!
Jeg har også noen sånne alt om håndarbeide liggendes... mye.. snæææsnt i dem ;)

Litt om alt sa...

Herlige du!
Synes den blå genseren ble kjempelekker, med brodering!
Snekkeren så ut som en trivelig kar det også, en sånn handyman som tar dagene som de kommer. Flinke med likevel avslappet i sinn og skinn.

Sånne bokser med den slags innehold betyr som regel noen timers nostalgika. Og man kan virkelig lure på hva man tenkte. Samtidig er det nesten hysterisk morsomt å tenke på hva man hadde av klær.

Kos deg videre med strikking, garn og vår.
Klem

Januarsola sa...

Du er heldig du som hyller får,
værre med oss som oppi garnet trår ;)
Artig å se de håndarbeidsbladene igjen, jeg tilhørte også abbonemangsgruppen! Gav bort samlingen til Håndarbeids-salen på min sønns skole. Det var det der med plassmangel ...
Ønsker deg ei god hylle helg !

TorAa sa...

Aprilvær i Mars, jo da, du husker sikkert, om du ikke har fortrengt, slik ar typisk i Oslo også på denne tid av året.
At tiden virker gå raskere med årene er noe alle erfarer.
Det er simpeltent ikke så mye nytt å fordøye hver dag,som den gang vi var mye yngre.

btw. Joda, Æ, Ø og Å er i boks. Så følg med.

Siden du virker interessert i foto-utfordringer med tema, da anbefaler jeg denne:
http://tnchick.com
Lørdagens tema er Hands.
deltakere fra alle verdensdeler (engelsksproglig)

Stubbetufsa sa...

Det er alltid artig å pakke ut flytteesker som har stått en stund, jeg har også hatt noen sånne omganger.
Heklegreier kan brukes til mye! En krage? Sydd på en bag? Pynt på en pakke? Jeg spretter slike av fra duker og gardiner fra loppiser...
Ha ei fin helg oppi bladhaugen!

sipusa sa...

Juhu! Der fikk jeg installert de fine smilefjesene igjen! Jeg avinstallerte nemlig en hel masse en dag i forrige uke fordi internett ikke funket men så fikk jeg vite at det bare var internett og slettes ikke min maskin i det hele tatt, og jeg må innrømme jeg har savnet de fine smilene i bloggen min. :-) er ikke helt det samme....

Når det er sagt, så er jeg svært glad for at du likte garnet, og jeg er ikke så veldig snill, jeg hadde faktisk idétørke (jeg klarte bare stable opp ideer til et par ting om gangen!!) men etter at jeg gav bort garn så har det kommet tilbake til meg:-D så det var nok noen synder jeg har gjort som måtte betales for LOL

Jeg har forresten bestilt mohair på eBay! Åja! Noe aldeles nydelig garn som heter combo night....et eller annet, på bildet så det ut som en blanding av litt av hvert, dype mørke nattfarger, bare bare herlig! Får si til kjære at det ikke er noe jeg kan noe for, og dessuten at det er hans skyld at jeg måtte betale toll(!) fordi han absolutt vil ha samme farger i silkegenseren sin som i alpakkagenseren sin og det betyr tre tråder i tre forskjellige farge, jeg kan kanskje innrømme at prisen oversteg 1000-kroners tollgrensen ganske heftig og jeg lover deg at det blir han som får betale momsen;-p


Og så var det innlegget ditt, nå måtte jeg sjekke litt med de andre kommentarene for å finne ut hva jeg skulle skrive *skamme seg* men jeg må bare si meg enig i den som sa at han snekkeren så ut som en trivelig kar:-D Og ja, genser til mannen, det er bra saker å fikse sammen når man vil ha frihet til å kjøpe mer; bare passe seg for å spørre hva han vil ha først neste gang;-)

Forresten så er det noe med det at når man er inne i sånn "nå jobber jeg ræva av meg"-modus så er det utrolig hva man får unna, i motsetning til når man sitter sånn på sin bak som det så fint sies. Nå må jeg innrømme at jeg strikker en del da, men jepp, det går ut over huset, hehe, støv her?? Nææææææææææææ *kremt*

Men det er eksklusivt støv, fra nydelig garn, man kan ikke bare ekspedere sånt med lett hjerte kan man vel?;-)

Sylvia sa...

Alt om håndarbeide abbonerte jeg også på, sånn i begynnelsen av 90 tallet, tror jeg...... Tror jeg skal dra de frem fra glemselen, jeg også, og se om den samme "moten" har dukket opp igjen. Den pleier jo det, da!!
Ellers er det deilig å være tilbake i blogglandia, etter nesten en ukes fravær....har vært så opptatt, pluss at det har pc`n også vært. 2 barn og en mann som alltid sitter ved den, selv om den egentlig er MIN!
Ha en god helg!

Muffin sa...

Stilig snekker, bare send ham over når du er ferdig med ham.

Tonje sa...

Artig med sånne gamle blader. Husker at min mor abbonerte på Alt om Håndarbeide en gang for leeeenge siden. Hadde mye glede av de bladene da, og det hadde vært morsomt å se dem igjen...