onsdag 25. mars 2009

Innbitt

Innbitt - så jeg ut i dag - ifølge snekkern. Hele fjeset snurpet sammen til en eneste stor rynke og tunga hengene ut av munnen som et slips. Hvorfor det? Det kan man jo lure på, sannheten er at jeg har brodert.

Jeg trodde ikke jeg kunne brodere - nå VET jeg at jeg ikke kan. Jeg har ikke plundret så fært med noe på veldig lang tid. Men nå er ihvertfall genseren ferdig.

Og bare så det er sagt; Jeg skal aldri brodere på mohair igjen. Aldri noen sinne. Det er veldig mulig at jeg aldri kommer til å brodere igjen, på noe som helst.

Genseren er Rowans Raphael - mer eller mindre, (jeg strikket raglan). Jeg strikket den 2 størrelser mindre enn det jeg ville ha brukt til vanlig, men enda så kunne jeg nok ha gått ned en størrelse eller to til. Den ble veldig vid nederst og med såpass mange rynker i livet ble den litt formløs. Det er selvfølgelig en veldig stor mulighet for at det er jeg som er formløs - men dette hjalp ihvertfall ikke mye på det problemet.

Dere har sikker sett sånne reklamer på tv for damegreier? "For de spesielle dagene" som noen fortalte meg at det het.
Når damer plutselig må ligge på sofaen i kasjmirsokker, tights og store gensere mens de leser interessant litteratur. (Hvis de da ikke får en intens trang til å løpe langs lange strender med silkeskjerf flagrende i utstrakte hender som de av en eller annen grunn holder over hodet. Men det er altså en annen sak). Vel, denne genseren, - det var det jeg ville frem til, - denne genseren skal jeg ligge å slange meg i på sofaen og lese dypsindige bøker. Det er en sånn genser. Spesiell dager eller ikke. Vel, jeg er jo "midt i livet" som det så kjekt heter og er vel spesiell bestandig.


Det kom noe nytt garn vandrende også. Fortsatt Sublime, men merino og angora denne gangen. Og sort! Jeg fant ut at jeg kunne strikke ute i sommer. Når alle disse fantastiske soldagene kommer (har jeg bestemt) kan jeg sitte ute i hagen med et eller annen med isbiter i og strikke. Det er sikkert lettere å se ute. Jeg vet ikke helt hva det skal bli enda. Men garnet var bare så utrolig mykt. Det røyter vel også, tenker jeg, angora er noe herk egentlig, men - vel.

Jeg har jo noe garn liggende rundt omkring hvordan det nå har skjedd?

Jeg fant mønster på denne
på siden til Vogue. Det er et gratismønster, så det er bare å gå inn og laste det ned. Jeg syns den var ganske så lekker. I bomull kanskje? Jeg har ikke bomull i stasjen min, kanskje jeg må kjøpe mere garn? Hmm.

20 kommentarer:

Annepålandet sa...

Nå må jeg forte meg og skrive en kommentar her, for Blogger skal ha driftsstans/service kl 12, leste jeg.

Du sier du ikke kan skrive på norsk, men der tar du helt feil!!! Du skriver så utrolig bra innlegg, du burde få bloggeprisen (finns det??) for dem! Og morsomt, ikke minst! En tur innom her er en sann fornøyelse.

Du sier du ikke kan brodere heller - feil igjen. Det ble veldig fint, skal jeg si deg! Og du strikker jo så pent og jevnt også. Tenk deg når du ligger på sofaen isvøpt din myke, skjønne Raphael, i din sjarmerende, koselige stue og med en intelligent bok fra ditt rikholdige bibliotek, med lekre myke garnnøster dandert rundt omkring, da burde man jo nesten sende en reklamefotograf opp i de lyngkledde, blomstrende skotske åser! Snakk om idyllisk da!

Ha en myk kveld!
(Og husk altså - hvis bloggen plutselig forsvinner, er det bare driftsstans ved midnatt i ti minutter, dont panic!)

marit sa...

Igrunnen så trenger jeg ikke å kommentere, for Annepålandet sa det veldig ra, akkurat det jeg tenkte på!
Har du forresten adoptert snekker'n enda? Det var en liten trykkfeil der da jeg leste kommentaren din- det stod "snakkeren på loftet", og så jeg som trodde at huset ditt var lite og at det ikke var plass til leieboere. Var helt sikker på at du hadde et lite spøkelse vandrende omkring. Men jeg syns det var litt rart at et spøke hadde peiling på data! Det tok etpar timer før det gikk opp for meg at det var SNEKKEREN du snakket om...!

Stubbetufsa sa...

Genseren er sikkert myk og god, og så kan du jo ta et belte utenpå?
Kos deg!

sipusa sa...

Hehe, må bare le og le når jeg ser for meg en filtet kjære;-D

Har visst ikke fått bestilt garn enda da, for jeg hadde så mange mail at jeg glemte hele greia mens jeg skrev svar, men nå er jeg inspirert igjen, er ikke bare dumt med konsentrasjonsproblemer når det vil si at man kan få samme glede flere ganger;-D

Jeg er veldig imponert over broderingen din forresten. Brodere på strikka klær er ikke lett, og mohair, vel, jeg tror ikke jeg hadde turt å prøve en gang! Så altså: bra innsats! Og pent ble det også. Er i utgangspunktet litt skeptisk til broderier men disse gikk gjennom nåløyet;-)

Kos deg masse i genseren og tillat deg å være spesiell akkurat når du vil, sånn ejg har fått inntrykk av deg er det bare positivt spesiell uansett:-D

Beyla sa...

Jeg har en sniiiikende følelse at du nærmer deg utbygging nr 2 på kun kort tid - garn hus denne gangen kanskje? ;)
Må anbefale mere Alf Larsen til dine dypsindige tanker. Er faaali å lese bøkene hans har jeg funnet ut - jeg ender opp med å sitte og kikke på tømmer koie gårder i Nore og Uvdal kommune og fantasere om å være den gale damen med alle hundene midt ut i ensomheten - 4km fra nærmeste post i butikk selvsagt, så det blir garn på damen, men alikevel. utedass og sommervann fra egen brønn - sjarmerende helt til september!! ;) Men her oppe finnes ikke de dype store skogene. hvis jeg da ikke stikker til Finnland.. og der har jeg jo strengt tatt ingenting å gjøre. Så jeg savner de store dype skogene, og ferskvannsinnsjøer som faktisk ikke fryser over på natterstid midtsommers - nei du Ruth, jeg vil ha sånne nattbadeturer hvor vannet kjennes ut som fløyel, og man må hive seg under fortest mulig før kleggen eter en levandes.
Jøss. tror det er det nærmeste jeg har kommet søroverlengsel...!

Rigmor sa...

Synes resultatet ble flott-uansett om du sier at du ikke kan brodere....
antar snekkeren hadde fin underholdning.Tror du har fått deg turbopinner, sånn fart som du produserer i. Ha ei fin helg.

Gamleheksa sa...

Visst kan du brodere, men jeg kjenner igjen følelsen! Å brodere på mohair hadde jeg aldri vågd meg til å gjøre. Jeg synes du er kjempemodig.

Dessuten skriver du så fine innelgg. Ha en myk torsagskvelg og du; det går ann med litt godt i glasset/koppen selv om det ikke er flotte sommerkvelder enda.

Strikkelines sa...

hihi.,...fikk mæ en god latter på morran her....etter tips fra deg, så ska æ ikke brodere på dette garnet....plages e nå dritt.....gensern ble fin...vakker....så gratulerer med utført jobb

LivM sa...

Vil ikke høre snakk om at du ikke kan brodere. Super, ble den. Men jeg skjønner at du har strevd for jeg skulle brodere på en genser for en tid tilbake, men jeg ga opp. Hurra for deg!!Kos deg med genseren og isbitene, og noe mer??

Beyla sa...

Har hatt det sånn lenge nå vi og. Siden båten min ligger full av is (!!) fordi gubben ikke gadd (!!) å kjøre hit og legge presenning over. Spennende å se om den båten er på noe vis operational innen sesongen begynner gitt. Så da må vi kjøpe fisk på fiskemottaket, og de stenger utsalget kl 14. Gubben slutter på jobb 15 og jeg er et stk husslave siden jeg da ikke har buss, ikke har bil, og ikke har hund jeg la være hjemme mens jeg ev busser rundt. *humre* meg+30kilo fisk på bussen hadde nå uansett vært en smått heftig syn! :D
Skal lage fiskemat til deg hvis du kommer på besøk! Jeg lover!
Jeg har kommet frem til at siden jeg ikke har vært sørpå på LANGE tider er det nok det jeg trenger. Plukke kirsebær og fiske ørret ferie. Helt garantert. Pappa har nemlig kjøpt seg småbruk ved Sperillen. Jeg har padlet ned hele sperillen (minus hønefossen, padle gjennom strømanlegg funker ikke) og oppi den er tilmed masse fisk. igjen, FØR strømgreiene altså. så da kan jeg bade-fiske-skogture-kose meg! Dét savner jeg.
Jeg tror jeg jammen ta jeg strikkepause idag og jeg. begynner å bli bra mange dager siden jeg tok i strikketøyet. får vente til jeg får litt konsentrasjonsevne - har hørt det kan hjelpe på ;)

Hannesol sa...

Jeg syns Raphaellen din ser alldeles deilig ut :0) Og jovisst kan du brodere - vakkert!

Røsslyng sa...

Utrolig flott genser! :o)
At du ikke kan brodere er FEIL! At du ikke liker å brodere er en helt annen ting...
Blomstermønsteret var så vakkert at selv jeg som blir ilsk av nål og tråd fikk lyst på et slikt broderi på ett eller annet

Kos deg i nygenseren og ha en finfin dag videre!

Anonym sa...

Oi! Hadde ejg kunne alget en sånn genser så hadde jeg vært megahappyfornøyd!! Men når det gjelder strikking så er jeg helt analfabeet.
Okei, viss ikke du kan brodere, hvem har da brodert så flott på genseren din?? kanskje ble fjeset snurpete underveis, men genseren ble flott!
Det er helt greit om du ikke vil ha den, og selger den til et sted vest i Norge;))
Herlig blåfarge også.

Kos deg i geneseren på spesielle dager:)

Trultemor

Lisabeth (sushigirl) sa...

Det er godt å høre at jeg ikke er alene om å være monteringssky. Har fått nytt dilemma i dag, når jeg skulle prøve å montere litt, så nå er jeg like langt. Dette er jo håpløst. Ja til flere raglanmønstre! :)

God helg etterhvert, forresten!

sologbolig sa...

Dette var jo et flott broderi, så du kan jo !!! Godt å ha strikketøy til ein hver anledning, det syns iallfall eg. Flott garn du strikker i også. Eg har fått dilla på eit garn som heiter Pure Milk Fiber fra Viking garn. Dessuten så likar eg godt å strikka i Alpakka-garn. Ha ein fin kveld.

Nikoline sa...

Heilt NYDELEG! Ser ikkje ut for at du ikkje kan brodera,men det var sikkert eit herk å halda på med når det er på mohair! Men den vart i alle fall veldig fin!
Kos deg på sofaen,du..
Klem frå Nikoline

Nikoline sa...

Skreiv nettopp ein kommentar her,men gudane veit kvar den vart av...
Men gensaren vart i alle fall heilt nydeleg! Kan tenka meg det var eit herk å brodera på mohair! Ser ikkje verre ut enn at du KAN brodera... du har berre lurt oss litt..
Kos deg på sofaen,du!
Klem frå Nikoline

Muffin sa...

Fatter ikke hva det er som er galt med det broderiet. Nydelig var det, rett og slett! Det skal ganske mye til før frua blir fornøyd med seg selv har jeg forstått!
Men det er vel grunnen til at vi entusiaster bare gir på og starter nye prosjekter hele tiden, fordi det NESTE skal iallfall bli perfekt! Det blir det såklart ikke, men da skal jamen meg NESTE bli det!
Og sånn går no dagan.

Tonje sa...

Jeg synes du har gjort en god jobb med broderinga, jeg. Genseren ble flott, og den ser veldig myk og god ut.

randi K design sa...

Hva mener du at du ikke kan!! dette var jo nydelig!