tirsdag 31. mars 2009

Observatorie?

Loftet er ferdig og snekkern skal forgylles. Jeg ville ikke ha trodd at det var mennesklig mulig å få til noe fornuftig av den plassen egentlig. Vel, jeg trodde at jo at man kunne få til noe, men ikke at det skulle bli så bra som dette.
Det er til og med plass til å henge vintertøy/sommertøy. Jeg har krabbet rundt der oppe i hele ettermiddag, utvist edderkopper og ryddet for bare livet. Nå skal jeg bare male døra med fortynnet hvit maling så jeg får dempet gulfargen litt, male veggen og så er det helt ferdig.

DH navngir rom. Vaskerommet bak kjøkkenet heter "The North Wing", dette rommet er "The liberary", det er jo ok egentlig, det er det det er, men han kaller gangen på 2 kvadratmeter eller så for "the Hall". Så jeg lurer på hva loftet blir? Snekkern mente vi kunne kalle det "The Observatory". Man skal da vel ha vyer!

Jeg får kanskje vise frem trappen som går fra The Hall og opp også. Verdens minste spiraltrapp. Jeg ble fortalt av flere at de var umulig å få inn en trapp dit opp, men etter flere månders søking på nettet fant jeg denne i Italia og de var så snille at de sendte den til meg. Man skal aldri gi seg.Jeg har hatt det travelt denne helgen. 5,5 kg honning, masse nydelige urter (rosmarin, salvie og ryllik), appelsinskall, vann og gjær, alt for små kasseroller sånn at jeg måtte koke og blande i flere omganger, et kjøkken som så ut som et bombenedslag og som var klissent, vegg til vegg - men i slutten av november burde dette ha blitt til 20 liter drikkeklart mjød. Vi håper at det blir til mjød. Mye som kan gå galt enda, men en kan ikke annet enn å krysse fingrene.


Påskepynten min går det rett ad undas med. Det blir bare djevelskap (bokstavelig talt) av alt jeg lager. Jeg kan jo ikke fylle huset med smådjevler, zombier og rotter med ljåen heller, så nå må jeg gi meg.


Jeg skal være snill og strikke ferdig genseren til DH. Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg har nok garn, så det er mulig det blir en vest. Den blir i hvertfall tykk nok til å overvintre på Svalbard med, om han måtte ønske det. Dale fasan som jeg har hatt liggende en stund. Veldig tykt garn, men godt å strikke av.Dette var weekend-gavene mine denne helgen, så han fortjener så visst alle de genserne han vil ha og mer til.

Tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg fikk på broderigenseren min. Dere er nå snille og da. Og jo, broderiet ble ikke så helt verst - til slutt. Men dere skulle ha sett alt det jeg klippet opp og plukket av før jeg kom så langt. Det var mye.
Men jeg er vel, som jenter flest, alfor selvkritisk og da er det godt å høre at det man gjør er bra nok. Takk skal dere ha!
13 kommentarer:

Nikoline sa...

God morgen!
Så herleg å få gjort det du har no! Dette var utnyttelse til siste cm.synes eg.Veeeldig bra! Og så flotte dører,og endå finare vert det med kvit lasur på dei.Ja,plass nok får ein visst aldri,men dette måtte hjelpa veldig godt på!
Så du lagar mjød,du...Kjekt å ta vare på slike tradisjonar,men eg trur neppe det hadde vore noko for meg... kan i alle fall ikkje fordra smaken av øl og slett ikkje heimabrygg som er ein tradisjon her på Voss!Nei,då smakar eit glas vin såååå mykje betre!
Og så må eg flira her eg sit. Ser deg nemleg for meg der du strevar med broderiet ditt...Resultatet var verd strevet :0)
Ha ein fin dag! Her er det vind,regn og surt i dag,og iogmed me ligg rett inn frå Scottland,kjenner eg mjødlukta kjem med vinden...
*hooost*

Beyla sa...

Hahahahahaha.... fantastisk. Next thing out, how about a jackuzi in the back yard? :D
Du lager genser(eller vest) til gubben din og er såå flink - jeg har ikke engang tatt i strikketøy på minst 10 dager. Ikke rart det var du og ikke jeg som fikk sjokolade til helgen! Søren klype,den så bra deilig ut...!
Sola skinner og jeg drikker kaffe og lover meg selv dypt og hellig at idag, IDAG!! skal jeg får gjort det jeg sa jeg skulle igår. Stelle håret, og gå lang tur. Om enn ikke i den rekkefølgen. Men gjøres bør det, for la oss bare slå fast at det er mye som forfaller her omkring.. Er ikke bare husene som kunne trengt litt sparkel og maling! :D
Sender du snekkern din hit en tur? Jeg vil ha ny trapp, innredining på garn rommet, isolert kjøkkengolv osv osv osv... :D

Gamleheksa sa...

Den snekkeren kan du godt putte i en konvolutt og sende til meg! Et sånn unikum kunne jeg tenkt meg å ha i huset noen dager også. Ikke fordi plassen er så liten, men det er mye som trengs å gjøres i et gammelt hus.

God tirsdag til deg.

Gamleheksa sa...

Sommerklær er definitivt tingen hvis det skal bli vår. Strikket akkurat ferdig en sommertopp som nå ligger og tørker før blogging.
Her er det -grader om natta og litt bedre på dagtid. Da holder snøen lengre....
God handletur!

Litt om alt sa...

Det ble en kjempefin plass :)
"Obervatoriet" er det swung over,passer bra.
Blir mektig imponert over din evne til å finne frem til store og små ting. Trappa var rålekker, trinnene især. Skikkelig plassbesparende også.
Tror jeg kommer over en tur til høsten...mjød høres godt ut (hikk)

Du er ihvertfall en utrolig effektiv dame som strikker, lager mjød, vasker og rydder samtidig som du tryller frem morsom påskepynt og attpåtil skriver underholdene blogginnlegg.

Stooor klem

Trollkåno sa...

Ja, no får du verkeleg utnytta plasssen...godt jobba!
Høyrdest utruleg spennande ut med det mjødet......det skulle eg gjerne ha smakt.
Ha ein god kveld!

marit sa...

Knallstilig trapp, flott loft(bare send snekkeren til meg du når du er ferdig med ham...;))fin vest til DH, og i det hele tatt. Jeg syns påskepynten din er søt jeg!

Muffin sa...

Det er artig å se at det er full fres og mange jern i ilden. Du får invitere meg på besøk til vinteren, jeg har aldri smakt mjød før, men nå ble interessen vekket! Lykke til med observatoriet, jeg ønsker meg et slikt - men så kjenner jeg en mann med samlemani som ville stablet det fullt på no time.

Stubbetufsa sa...

Du fikk flott plass til saker og ting oppe på observatoriet! Kanskje en liten stjernekikkert også ville gjort seg, hvis du har vindu!

Annepålandet sa...

Loftet ble flott - send han snekkeren over hit for vi skal pusse opp gangen - på 2 kvm!

Skjønne smådjevler også!

Da jeg vokste opp, brygget vi vårt eget øl til jul. Det var godt, og selv om det var ørlite alkohol i det, drakk vi barna det også. Men det ble folk av oss likevel. Husk at du må stelle godt for brygget - godprate med det og dulle litt med det hver dag! Husker ølet vårt hadde pledd rundt seg og ble godt tatt vare på.

Nå bor vi rett ved Ringnes bryggeri og må nøye oss med øllukta når vinden står fra den sida...

Lykke til med brygget!

Tonje sa...

Å så flott loft/observatorie du har fått deg! Alltid godt med litt ekstra lagringsplass. Trappa fra gangen var jo skikkelig søt, da... Jeg synes det er så morsomt å se bilder fra hjemme hos folk...

Anonym sa...

åå, jeg nyter å lese og se bilder!! veldig bra:)

trultemor

LivM sa...

Utrolig hva en dyjtig snekker får til. Er det ikke deilig med mer plass, en får liksom aldri nok! Så flott den trappen ble da. Super!Håper du nå nyter det til fulle, og så ønsker jeg deg en riktig flott påske!