onsdag 1. april 2009

Edderkoppens hevn
I går hev jeg ut edderkopper fra loftet - eh - The observatory - og feide unna utrolig mye edderkoppspinn. De har nok levd herrens glade dager der oppe i flere år og det må ha kommet som et sjokk på dem, jeg begriper jo det. Men jeg bar dem nå ut, en og en og tenkte at det var det.

Da jeg skulle legge meg lå det en diger edderkopp midt i senga, under dyna. Og når jeg sier diger, så mener jeg diger. Så stor som en ti-krone med korte, tykke og hårete ben. Nå kravler de overalt på soverommet mitt. Jeg har ikke så mye i mot edderkopper egentlig, men jeg syns de burde holde seg ute. Jeg vil i hvertfall ikke ha de i sengen sammen med meg. Så nå sitter jeg her og har enda en god unnskyldning for ikke å legge meg.
I dag var det nesten vårlig. Hele 15 grader og varm vind, så jeg lot støv være støv og edderkopper - edderkopper og kjørte inn til nærmeste by. Det er ikke store stedet, men det er nå et par gater der. Jeg følte trang til å se folk.

Jeg ruslet litt rundt og stakk innom noen butikker. Jeg endte opp i en av charity-butikkene, jeg gjør som regel det. Jeg sto ved bokhyllene og tittet da en hel flokk med gamle damer kom stormende inn. Det var vel en av pensjonist-bussene som var på tur, tenker jeg.
Det var noe musikk i bakgrunnen der. Jeg tenkte ikke så nøye over det, men plutselig satte hele gjengen i å synge "Please release me, let me go" av full hals, mens de valset rundt omkring. Og så knakk de sammen i latter. Jeg tror sannelig jeg skal bli gammel dame jeg også, når jeg blir stor.

Vi er midt i lammetiden. Noen er allerede et par uker gamle og noen er nyfødte og går enda rundt i blå frakker. (De har frakker på den første uken, små, blå regnfrakker) Jeg prøvde å ta noen bilder, men de var for langt borte fra veien.

Her oppe kommer de vel ikke på en uke eller to enda. Selv om det bare er en mils vei imellom er det som regel flere grader kaldere her oppe.
Men våren må vel komme hit engang også.

Nusselig eller hva?
15 kommentarer:

marit sa...

For et flott landskap! Blå regnfrakker? Det er vel fordi de blir født ute, eller??? Jeg hadde sett svart på å skulle klare å plassere frakker på lamma mine...håper forresten de begynner å poppe ut snart!

Egentlig liker jeg edderkopper- de lager så flotte spinn!-men ikke akkurat i senga;-D

Ha en flott dag!

Beyla sa...

AHA! Seeee??? De hevner seg!!!! Og *grøsssss* Jeg TÅLER ikke edderkopper. Får totalt spader. De er helt greie ute, altså. jeg bare tramper dem ihjel når jeg går forbi. Men inne? Totalpanikk. FYsjfysjfysjfysjfysj! Skal kjøpe innsektspray. her har nemlig edderkoppene levd fett på millionene av fluer som har fått breed in peace av han som har leid huset her før vi flytta inn.Nei, her skal det bli massemord via kjemikalier. Så får vi se om ikke de lar meg være i fred etter det! Hah!

Røsslyng sa...

Usj, edderkopper er noe av det ekleste jeg vet. Jada, jeg vet at de egentlig ikke er farlige og at de gjør nytte ved å spise andre småkryp og fluer, med likevel...

Gratulerer! Observatoriet ser flott ut! Artig navn forresten.

Dette med at lammene går med blå frakker har jeg aldri hørt om før, jeg må nesten le litt når jeg prøver å se det for meg. Litt rart at ikke sauene er "programert" til å vente med lammingen til det er varmt nok i været for de små.
Om jeg hadde sett små lam vandre rundt med frakker her, uansett farge, så tror jeg jeg bare hadde satt meg stille og rolig ned og ventet på at mennesker med hvite frakker skulle hente meg... *ler*

Ha en finfin dag videre! :)

Litt om alt sa...

Den senga hadde fått fred for meg også! Er heller ikke redd krypene, men det får være måte på intimitet da...
Vår...du skjønne, deilige ord. Dere er mye lenger frem enn her, og det er godt å kunne nyte bildene av det som skal komme.

Vil også bli en gammel dame som de der *ler* Tenk så deilig og befriende.

Masse vårklemmer

Sonja sa...

Skal si du har hatt det travelt i det siste.Utvising av leieboere,maling,strikking og shopping.Men så ble det fint på loftsrommet ditt.
Den påskepynten din var jo en smule orginal men ganske søt alikevel.
Her har våren kommet for fullt.Ingen snø,sol og 13 grader.Likefult tar man på tur til fjells,til snø og skigåing i påsken.Forstå det den som kan.

God påske.

Annepålandet sa...

Ja, her til lands blir vi jo født med ski på beina fordi det er så mye snø her, så det er kanskje ikke så rart at sauene blir født med regnfrakk på i Skottland, siden det regner så mye der? Det var nyttig å lære om dette.

Jeg har heldigvis også et avslappet forhold til edderkopper. Det var verre da jeg bodde i Florida, for der var det giftige edderkopper også. Vi hadde jo insektnett overalt, men det hendte de kom inn gjennom airconditionen. Da gjaldt det å lære seg forskjellen på de harmløse og de giftige. Det var alligatorer og klapperslanger også der jeg bodde, og hai i havet, så det var et under at man overlevde. Men det gjorde man.

De glade damene du traff hadde sikkert nettopp spist lunsj - med vin. Hørtes hyggelig ut!

mette sa...

å grøssemeggru....

jeg bor i 1.etasje, og har hatt sånne kjekke fine plater ute på verandaen i NOEN år.
Og på høsten krøyp de inn, den ene etter den andre, og ikke minst - den ene STØRRE enn den andre!!!

Når jeg heiv ut de platene og lot murgulv være murgulv? Gud bedre som de hadde kost seg under der altså!

Men det dukket opp en oppetter en lys vegg i fjor høst, som jeg fikk tatt et flott bilde av da.....
så det er godt de er brukandes til noe! |o|

Fant deg via LOA!

mette sa...

Og forresten, jeg har bare SÅÅÅÅ lyst til å reise til Skottland!!!
Ta masse flotte bilder, og kose meg glugg ihjel!

mette sa...

Så hyggelig! Takk for kompliment!

og ber du meg til Skottland, så kommer jeg altså!

Trollkåno sa...

I all verda, har lamma "kle" på seg? Har ikkje sett på maken...er det vanleg, also?
Jaja, her er òg av og til ganske kaldt etter at me har sleppt sauene ut....so det kunne nok trengast ein frakk.
Edderkopper er pyton....har riktig nok kome meg litt med årena, men likar dei ikkje. Tidligare vart eg stiv av skrekk...og fullstendig handlingslamma.

Gamleheksa sa...

Edderkopp i senga, å huttetu! Der går grensa for å være dyrekjær, ja. Håper du får bukt med den hevnaksjonen snarest...

mette sa...

men vårlammene er bare NYDELIGE da!! hællandutten!!

Beyla sa...

Men bare så det er helt, helt klart: Jeg liker I K K E å strikke sokker. Men tå opp metoden og no wraps short row heel hjalp veldig på da. Så KAN jeg selv om konseptet lage-to-like ikke heelt funker..

Åhh italiensk matlagningsprogram om syltetøy på villfrukt.. Jeg sikler!! Matferie, det hadde vært noe! Vin, ost og livets lykke :D Er godt man kan fantasere, med skattesmell og en gård som krever sitt.. ;)

Her kan vi ikke skryte på oss ditt vær.. igår når jeg var leeengst fra huset på tur (uten votter og lue) begynte det selvsagt å hagle til det punkt at jeg tror gudene skjøt på meg med luftgevær! Au var det! Så idag holder vi oss her på marka.....

Du får komme og hjelpe med hjørneskapet :D Et rosemalingskurs, og vips, så blir det knallflott!

Nå skal jeg på kaffe til nabofruen.. ha en herlig dag i støvet du og :D her tror jeg støvsugeren blir angrepet av hubelmammuter under sofaene... *kleM*

Januarsola sa...

Så lurt å ha frakk på lammene, da vises de i tillegg til at det isolerer. Her på Norges største øy ser vi ikke lammene ut før rundt 17 mai, lammingen strarter som regel sist i april. Så dere er langt foran oss, du vet her er våren av og til ferdig under sneen.
Angående edderkopper så syns jeg det holder med bilder av dem ;)Men, lurt å skylde på sånn at du får være lengre oppe, så barnslig har vi lov å være når vi er iferd med å bli store!!!!

Nikoline sa...

Å fytti katta!! Det er fullt forståeleg at det vart søvnlaus natt... edderkoppar er noko med det eklaste eg veit!
Ser at lamma har blå frakkar på seg ja, er det fordi dei blir fødde utendørs eller?
Og så var det no jammen godt å høyra at det ikkje var mjød på dunken hjå deg.... derimot høyrdes honningvin ut for å vera noko ein skulle ha prøvd...
(øllukta som kom inn over kysten her måtte vera frå eit anna bryggeri enn ditt då,antakeleg...)