mandag 23. mars 2009

Vårtegn

Vi har hatt nydelig vær flere dager i strekk. Kaldt om natten , men nesten litt vårlig om dagen. Det er ikke ofte vi har det sånn her. Men så ser en plutselig hvor skitne vinduene er og støvdottene formerlig glefser etter en i forbifarten. Så her har den Store Vårrengjøringen foregått og det helt uten hypnose. Det føles så indelig godt når det er gjort.

Både DH og Barnet har vært her i helgen, vi har hatt venner på besøk og alt er såre vel.


Sånn omtrent på denne tiden hvert eneste år, etter et par dager med sol, får vi årets første sikre vårtegn.

De brenner lyngen.
De gjør dette pga rypa. Dette er rypejakt-område og alt blir gjort for at rypa skal trives. Hun skal bygge rede i lyngen og ha helt friske skudd å spise. Derfor ser åsene ut som lappetepper.I går blåste det litt vel mye og de mistet kontrollen over den en liten stund. Heldigvis blåste vinden vekk fra landsbyen ellers kunne det raskt ha blitt litt skummelt. Men vi trenger vel litt spenning, vi som lever her oppe også.

Jeg har strikket lue og skjerf i glitregarnet mitt. Jeg er enda ikke sikker på om jeg liker det eller ikke. Men det stoppet meg jo ikke i å kjøpe mer garn.

Det ble brunt med litt gull i denne gangen. Det koster nesten ingen ting. Rundt 50 kroner for 5 hesper og en vet jo aldri hva en får, så det er litt spennende det. Ja, jeg er en enkel sjel, jeg vet.

Jeg er langt på vei med en genser også. I Sublime Kid-mohair. Garnet er virkelig så nydelig som det går an. Lett og luftig og mykt. Jeg tror hele genseren (og den er veldig vid) kommer seg på ca. 350 gr. Jeg har basert den på Rowans Raphael, men strikker raglan. Jeg gidder ikke sy i ermer, rett og slett. Det skal være broderier på den, men siden jeg slettes ikke kan brodere må jeg tenke litt på akkurat det. Jeg har jo litt lyst til å prøve også, men enn om jeg ødelegger hele genseren?

Garnet har jeg store planer om å kjøpe mer av. Kunne tenke meg flere store, myke gensere. Jeg tror jeg blir snill av det.

Og nå er våren over for denne gang. Det er meldt sludd og sne. Men det var deilig så lenge det varte.
16 kommentarer:

Røsslyng sa...

Den påbegynte genseren ser lun og god ut, gleder meg til å se den ferdig

Skitne vinduer og støvdotter her også, men når sola skinner og de vises som verst går jeg bare ut i hagen og later som om skitten ikke finnes... :o)
I dag er det gråvær med sludd her så kanskje jeg gidder å ta meg sammen for å gjør en liten innsats, det føles jo så mye bedre etterpå

Fantastisk landskap du omgir deg med og jeg kan bare forestille meg hvor vakkert det blir når lyngen blomstrer

Ida sa...

Flotte omgivelser og natur der hos deg.
Håper at vinteren du venter blir kortvarig. ;)
Kos deg med strikketøy og alt annet som du fyller dagene dine med.
Ha ei riktig fin uke! :)

Berit T sa...

Det var et flott vidstrakt lanskap du bor i, og det må være et flott syn når lyngen blomstrer.

Ja våren er lunefull, her også. I dag har jeg vært ute å trillet barnebarnet i de enorme snøbygene, skikkelig surt og kald, blåste på tvers. Men nå skinner solen, og tørrfisken er lagt ut til tøkt.

Mange flotte strikkeprosjekt du har. Lurer på hvor du får tak i så billig garn???

Ha en flott dag videre.

marit sa...

Åhhh, kan du ikke sende de lyngbrennerne hit en tur- vi har noen (tusen...) mål som trenger det! (men jeg er så pysete med brenning/sviing at jeg tør ikke begynne! Dessuten har vi nesten glemt hvordan det skal gjøres her på berget. Det er jo noen som brenner hvert år, og av og til går det litt ut av kontroll....)

Ellers: Flotte bilder av landskapet rundt deg, og fin strikk!

Muffin sa...

Synes jeg kjenner den herlige lukta av bråtebrann helt hit! Her nord i verden er vårtegnene at det er skikkelig lyst, at fuglene sier pip og så at det er heftig parringstid for hybelkaniner og husstøvmidd.
Jeg synes du skulle forsøke med broderi, jeg trodde også at jeg ikke kunne brodere, men da jeg prøvde så kunne jeg det visst likevel. Lykke til!

Sonja sa...

Slipp flammene løs det er vår....eller noe sånt.Interessant opplysning om den lyngbrenninga.Jeg trodde nesten at det ville ta ei stund før lyngen kom tilbake.Hmmm..
Her var den varmeste plassen i landet på lørdag 15 grader.Passet utmerket siden vi var på busstur med stopp for suppestasjon og konkuranser (les barneleker)underveis.
Jeg følger med på de flotte strikkearbeidene dine.Mister nesten pusten av en sånn energi.
Ha ei fin og vårlig uke.

Trollkåno sa...

Hei!
So kjekt å få sjå litt av landskapet der du bur.....og det med å brenne lyng og gammalt gras er vel knapt nok lovleg her i landet.....
Mange fine strikkeprosjekt...ser eg.
Ha det so bra!

snakkemunn sa...

Gøy og se et flott landskap.
Det lilla sjerfetog luen var flott og flott dekorert.
Gøyt garn du har. Den blå genseren ser så fin ut. At den er så lett viser at den er superskjønn.

snakkemunn sa...

Gøy å se landskapsbildene dine. Det lilla skjerfet og luen var flott og så stilig stillt ut. Du kjøper gøyt garn. Den blå genseren
ser herlig ut at garnat erså lettviser at det er superskjønt.

Tonje sa...

Jeg synes glitrelua og skjerfet ditt så helt flott ut, jeg... og jeg er sikker på at det brune glitregarnet blir til noe fint også.
Interessant å høre om lyngbrenningen.

Beyla sa...

Det er jo mange forskjellige typer nydelighet! Og åser har sin skjønnhet de og :D I det siste f.eks har jeg savnet den der gammel tung barskog følelsen, men tiur og soppsanking og gjengrodde stier.. Her oppe er naturen mer som et Vicks drops - breathtaking! og veldig intens, men lite "hospitable"..
Alf Larsen er bare rå. Flere av bøkenes hans ligger til allmen bruk og lesning hos nasjonal biblioteket. anbefales!!

Litt om alt sa...

Hah! Nå gikk det på første forsøk :)
Ser ut til at våren har festet grepet godt hos dere, ikke ett snøkorn noe sted. Deeeeilig!
Det mørkebrune garnet så veldig spennende ut, og spennende blir det å se hva du klarer å trylle ut av det.
Vårrengjøring? Tror ikke jeg engang har hørt ordet? Jeg begynner å like den ene, glefsende dotten på gulvet her, tror jeg skal døpe den snart. Bare så synd at de formerer seg som kaniner...
Klem

Annepålandet sa...

Du strikker jammen rasende fort - og mye! Jeg er helt imponert. Raphael er en nydelig genser (noterte den like godt på strikkelista mi jeg, sammen med de femti andre fine genserne jeg har sett på nettet i de siste mnd.). Her går det i sneglefart for tiden.
Og når det gjelder vårrengjøring, tror jeg det skal mer enn hypnose til for meg - selv om det kunne trengs å vaskes her. Jeg er virkelig ikke glad i å vaske!

Har aldri vært i Skotland, bare sett bilder og div. TV-serier derfra. Landskapet ser så utrolig vakkert ut. Med deilige, myke mohairgensere og vakker natur rundt seg, må man jo bli påvirket i den snille retningen!

Ha en fin dag!!! Hadde tenkt å ta Huldra på en guidet tur rundt i skogen her, men så begynte det å snø. Venter til en dag sola skinner jeg!

sipusa sa...

Hm....av en eller annen grunn får jeg veldig lyst til å gå rett på ravelry og by på glitregarn. Jeg er ogaå litt usikker på hva jeg egentlig synes om det rent sånn egentlig, men glitreting fasinerer meg hamningsløst....ikke lett når smaken og fasinasjonen trekker i forskjellige retninger, kanskje skal man høre mer på fasinasjonen?

Men da ville vel huset her vært enda mer fylt opp med garn enn det er...og jeg har egentlig lovet meg selv og min kjære å avstå fra mohair etter at jeg strikket en genser til ham i plumet og handpainted-yarn-garn; og den genseren røyter verre....han har svarte dotter i hår og skjegg og på hele seg, det ligger i dusjen, i vaskemaskina, i trappa, overalt.

Ikke masse, men nok til at jeg aldri skal bruke mohair igjen....hvis det ikke er glitter i det altså....hmmmmmmm *tenke*

Annepålandet sa...

Hei igjen! Svar på spørsmål på bloggen min: Nei, jeg har ikke hatt problemer med å legge inn kommentarer her i det hele tatt. Bloggen din ser ut til å være i den skjønneste orden!
(Er glad for å kunne overbringe denne gladmeling - det er litt stress når det er noe teknisk tull på bloggen og man ikke begriper hva det er - æsj!)

Farmors sa...

Flott landskap hos deg, veldig annerledes en her i gamlelandet.
Hos meg hadde hybelkaninene veddeløpskonkuranse da jeg dro på jobb i morges. Men i løpet av dagen har jeg hatt to "feer" her og kaninene hadde pakket sammen og reist sin vei! Herlig så lenge det varer, men jeg vet at de lengter tilbake, og en vakker dag er de igang igjen...
Kanskje jeg skulle pakke og dra jeg også, så kunne vi sy votter og tøfler og kanskje en vest av skinnet ditt, det er jo tillatt å drømme!
Kos deg i vårsola så lenge!