mandag 13. april 2009

Ferieslutt


Vi tok like godt med oss regnet på ferie vi. Men pytt, regn alle andre steder enn her (muligens med unntak av Bergen) er ikke ordentlig regn. Man kan gå ute i sånt utenlandskt regnvær med paraply og regnfrakk og være rimelig sikker på at man ikke drukner.

Scarborough er en koselig by, bygd rundt en bukt og med lang strand, midt i byen. Og øverst ligger Scarborough castle, 900 år gammelt og stort.I den gamle bydelen er gatene trange og kronglete.

"Double yellow lines", altså "ingen parkering" er markert opp gaten på begge sider og rundt trappen. Akkurat det moret meg. Jeg lurte litt på om det skjedde ofte at noen prøvde å parkere midt på den trappen.

Vi var ute på vandring, både langs strandpromenaden og oppover i byen. Men jeg fikk jo ikke sittet på noen fortausrestauranter i regnet og ikke greide vi å finne en skikkelig fiskerestaurant heller. Altså en som solgte noe annet en "Fish and chips". Det er egentlig helt vanvittig å bo på en øy og ikke være i stand til å få tak i ordentlig fisk.

Men vi koste oss og alt var akkurat som det skulle være.

Vi kjørte hjem på søndag, oppover kysten og da kom finværet.
Det er så mange nydelig steder når man bare kommer seg bort fra motorveiene.

Små landsbyer, og koselige puber.Og slott! Jeg liker slott. Dette er Warkworth castle.
Her bodde Jarlen av Northumberland og sønnen hans "Harry Hotspur" som er nevnt i Shakespeares "Henry IV".

Harry Hotspur, eh? Jeg lurer på om han ble kalt det sånn til daglig? "Du, Harry Hotspur, nå slutter du med å kaste rustningen din på gulvet når du kommer hjem sånn midt i natten. Hører du, Harry Hotspur?! Jeg nekter å plukke opp etter deg lengre, den kan bare ligge der å ruste. " Jeg kan så tydelig se det for meg.

Garn fikk jeg også kjøpt. I Scarborough fant jeg en ordentlig garnbutikk! En sånn hvor man går inn og finner garn av ULL og snakker med damer som både kan og liker å strikke og som liker å selge garn. Hvilken lykke!

Turkis bomull som jeg tror skal bli til en topp, og merino som skal bli til sokker. Det andre garnet kom i posten og det vet jeg ikke hva skal bli til enda.
Og så fant jeg masse fine knapper. Ingen ende på herlighet.

Jeg tok ikke strikking med meg på tur. Jeg var ganske så utstrikket en liten stund, men nå har jeg blitt bra igjen.


Dette er en liten by som ligger bare en sånn 30 min. kjøring fra oss. Og dit har våren kommet. Så da kommer den vel kanskje hit også. Det var minus 3 grader sist natt.

13 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Jeg blir nesten syk av misunnelse når jeg ser at du farter rundt på den engelske landsbygda og i småbyer: Men jeg er jo heldig, jeg får jo "være med litt" når du tar meg med på tur. Tusen takk for det.

Stubbetufsa sa...

Det ser fint ut der du har vært! Jeg syns alltid nye steder er spennende, nye skikker og folk. Godt å ta seg pause fra strikking også, tenker jeg! OG godt å komme hjem!

Muffin sa...

Du verden så idyllisk da! Og så alle slottene, og de fine husene... den største mangelen med Norge er at det er for få slott her, det burde ligget noen oppå haugene her... men vi har i allfall mange garnbutikker, litt for mange er jeg redd. Vi kan godt bytte, hva med et par-tre gode garnbutikker mot like mange av de slottene?

Annepålandet sa...

Åh, det er så idyllisk på den engelske landsbygda!! Tror nesten vi må ta oss en ferietur dit snart. Men jeg er litt skeptisk til å kjøre bil på FEIL side av veien da.... Før var det TV-serier fra England i ett sett, men det er visst slutt på det dessverre.
Ha en fin uke!

(Jeg har forresten også lest/lyttet til flere andre av seriene til Alexander McCall Smith. Han skriver jo veldig bra da - til og med om damer!)

marit sa...

Du finner så mange koselige steder! Enig med Muffin i at vi har litt for få slott her...nåja, vi har jo et kloster da- ikke hverdagskost det heller...

Her er det full vår- og ENDELIG lamming!!! 7 så langt i dag;-D Men de får ikke på seg regnfrakk...

Litt om alt sa...

Takk for turen. Det er spennende å være med på reise gjennom bildene dine :)

Og stakkars deg, er du utstrikket? Håper ferien gjorde deg oppladet igjen, og noe lyst er igjen i bakhodet siden du investerte i litt mer garn?

KLEM

Strikkelines sa...

åh...den byen du nevner vet jeg vi snakket om å dra til med koret....bruker å være festivaler der vet jeg...åsså garnbutikk da.....heldig som bor slik....her skinn sola å dagen e fin

mette sa...

åååååh for et lekkert sted!!! Der skulle jeg gjerne vært meg en tur!

Elsker gammel stein, smale gater, koselige pubber!

Høres ut som en herlig liten påsketur!

randi K design sa...

Så koselig! Det er så fint på landsbygda hos deg! Har kjørt litt i England (lenge siden), lurer på om jeg noen gang kommer tilbake dit gitt.. Ha en forsatt fin uke!

Sonja sa...

Å,ja det er mange fine og koselige steder å besøke i det landet du bor.Jeg er også veldig glad i å se på gamle slott,bare jeg slipper å gå inn og hilse på alle de gamle rustningene og våpnene.
Ble jeg overrasket over at det havnet noe garn i handleposen din? Tror ikke det,men de knappene var virkelig flotte.Har ikke sett fine knapper her på lange tider.

TorAa sa...

Du i all verden så charmerende dette landskapet og bygningene er. Spesielt gjennom ditt kameraøye.
Vel verdt et besøk.
Som å se BBC -
Men, du vet, en fortsatt påvirket av vinteren fra Norge, først sol og varme før det virkelig eksotiske i en mild høst.
Hva med å innvitere norske bloggervenner til en vandring/tur omkring der du nå bor i høstferien?
Både båt og fly er tilgjengelig, og det sikkert nok av hyggelige, små overnattingssteder også. I skolens høstferie.
Kun en tanke. Lov til å tenke?

Tonje sa...

Så deilig med en liten ferietur. Det er jo alltid godt å reise bort litt, selv om det regner. Sikkert flott å få gått i en ordentlig strikkebutikk også... det var noe nydelig garn og knapper du fikk tak i... jeg er så begeistret for turkist for øyeblikket.

lise sa...

Da jeg var i Scarborough for to og et halvt år siden, tror jeg ikke det fantes et ullnøste der.. Det er bra det går fremover. I York derimot, der klarte jeg å bruke opp lommepengene.

Jeg gleder meg til neste gang det blir en englandstur.