fredag 17. april 2009

Grøss og gru

Noen dager burde man ikke ha stått opp i det hele tatt. Dagen i dag har vært en sånn dag.

Jeg hadde noen pakker som måtte i posten så jeg dro avgårde til nærmeste tettsted med postkontor. Vel, nå er det ikke et ordentlig postkontor, bare en liten butikk som også tar i mot pakker, selger frimerker og sånt. Men ikke i dag. De stengte postkontoret etter lunch fordi det var fredag.
"Jammen, dere er jo åpne" sier jeg. "Spiller det noen rolle da?" Men det gjorde altså det. Ingen pakker eller frimerker etter klokken 12.00. Selv om frimerkene faktisk lå på disken.

Så jeg satte meg inn i bilen igjen og kjørte avgårde til neste lille by. De har butikk med "postkontor" der også, men der solgte de ikke frimerker etter klokken halv ett og nå var klokken nesten ett. Temmelig sur og grinete satte jeg nesen hjemover - og selvfølgelig var landets største og tregeste traktor på veien. Jeg kom meg ikke forbi og måtte kjøre hjem i 15 km i timen. Det tok lang tid det.

Da jeg gikk ut av bilen hjemme så jeg at smørblomstene nærmest hadde tatt over halve haven.
Creeping Buttercup, også kjent som Devils Gut og det er et velfortjent navn det.

Som det handlingsmenneske jeg av og til innbiller meg at jeg er, tenkte jeg at dette må jeg jo gjøre noe med straks. Dessuten følte jeg for å få ut litt aggresjon.

Vel, for å gjøre en lang historie kort, smørblomstene vant. Ryggen min tapte.

Jeg krekte meg inn til sofaen, tok to sterke smertestillende og ventet på at DH skulle komme hjem. Han ringte i formiddag og sa at han kom til å kjøre hjemover sånn ved 3-tiden og det tar tre og en halv time, sånn circa.

Jeg tenkte at han kunne komme hjem og synes ekstra synd på meg der jeg lå. Blek, men fattet etter et durabelig slag med naturen - som jeg tapte fordi fienden var så utrolig mange og ustyrtelig seige og hardføre.

Men så ringte han. Han var på vei hjem, skulle bare fylle opp tanken på bilen først. Og det hadde han gjort, full tank med bensin. Noe som i og for seg kunne ha vært lurt, om det ikke var for det at bilen hans går på diesel!! Så bilen var på verksted for å bli tømt for en formue i bensin og han satt værfast til i morgen.

Så nå er det bare meg her som kan syns synd på meg og jeg har ikke det ordentlige grepet på det. Men jeg prøvde å gi meg selv litt eplekake og iskrem - og det hjalp jo litt.

Jeg hadde tenkt å dra opp til gruvene og ta noen bilder i dag. For Petunias ABC i bilder. Men jeg kom aldri så langt - og ikke kan jeg komme på en eneste ting som begynner på G - bortsett fra Grøss og Gru. Jeg får stå over denne gangen.

Nå tar jeg med meg Pusifer og går og legger meg.

16 kommentarer:

malla-b sa...

Håper du får ein bedre dag i morgon. God helg.

Muffin sa...

Grøssameg da, ja gruvene må vel vente når du har kjempet og tapt mot den slemme krypsoleien. For en uheldig dag du har hatt, men i morgen vil sikkert lykken snu!
Og vi vil gjerne se gruvene dine likevel, selv om de ikke rekker g-en sin i alfabetet. God bedring med ryggen!

Annepålandet sa...

Ojoj, du har rett, du kunne like godt ha holdt deg i sofaen i dag. JEG syns i hvert fall synd på deg, håper det hjelper bittelitt.

Og når det er som verst, kan det jo bare bli bedre!

Her har heldigvis lykken snudd. Etter en temmelig deprimerende (eller deprimert) påske, har det i dag vært strålende vårvær, og snøen smelter så fort at det nesten ikke er til å tro. Jeg sovnet på en benk i hagen uten å fryse i hjel, det var deilig.

Håper virkelig ryggen blir bedre i morgen. Luking er en uting, slutt med det, du ser jo hvordan det går!

Jeg kom heller ikke på noe G-ord, bortsett fra Garn, og det skriver jeg jo om hele tiden. Så jeg hopper over denne uken. Men H-ordet har jeg klekket ut - vent og se!

Ha en riktig god helg!

marit sa...

Stakkars deg! Jeg føler meg litt slem, for jeg sitter her og ler- ikke fordi du har vondt i ryggen(AU!!!) eller fordi mannen fylte feil (men det var jo godt det var han og ikke du...), men fordi du skriver så sabla godt!
Håper alt ordner seg! Sov godt, både du og Pusifer!

Gamleheksa sa...

Å kjære vene! Dette var Grøss og Gru nok. Mere Gruff enn dette kan vel én dag ikke inneholde!

God bedring.

Lisabeth (sushigirl) sa...

Men i all verden, for noen kjipe post i butikker dere har! Skjønner at jeg ikke skal la meg irritere over at de butikkansatte her alltid tabber seg ut med pakkene som kommer til meg, det er jo bare barnemat. (De leser ikke på pakkelappen, slik at jeg må fortelle at det er en rekommandert sending som ligger i safen, eller "ja, jeg har allerede signert, som du kan se", osv.)

Håper dagen i dag blir bedre, og at du får en fin helg. :)

Nikoline sa...

Eg må jo le også då,midt oppi alt elende... men eg skyndar meg å sei at det er IKKJE av deg og all "tragedien" på denne dagen eg ler av... det er måten du fortel det på som får fram latteren og eg ser deg for meg både på postkontora og bak traktoren... Verre er det jo med ryggen då...DET er ikkje mykje å flira av! God bedring og god helg med mannen vel i hus som sykepleiar! (forhåpentlegvis...)

mettesierno sa...

Uff!!! Historien var fantastisk godt skrevet oppi all elendigheta du!

Legg Pusifer over ryggen, og be han ligge helt stille!
Gammelt kjerringråd visstnok dette med katteskinn! *s*s*

God bedring!

MirreVirre sa...

Det hørtes ut som en skikkelig skitdag! Jeg synes synd på deg jeg! Håper dagene fremover bringer mer glede enn den der!

snakkemunn sa...

Synes du avsluttet dagen fint jeg med eplekake...... var egentlig ikke noe annet å gjøre. Ny dag med nye muligheter. :-)

Frøya-Heidi sa...

Stakkars deg..Trøsteklem sendes sporenstreks.

God bedring med ryggen!

Januarsola sa...

Pustttt, sånn nå har jeg blåst på ryggen din og håper du snart retter deg opp igjen. Nå er velDH kommet "te lunds" som vi sei på Helgeland og du har fått litt trøst.
Jeg har tatt dautaket på min rygg i dag. Fulgte ungdommene mine på teater, danseverksted og hundeutstilling. Mao har jeg stått og stått i timer og nå er jeg dypest i tv-stolen.
Håper vi e likar i morra ;)God helg!!

Trollkåno sa...

Oioi, og so var det fredag den syttende.....hadde det vore fredag den trettende so. Ein dårleg dag uansett.
Håpar ryggen er i bedring....

Stubbetufsa sa...

Enig med Muffin, det der ser ut som krypsolleie, et svin å få i hagen! Vi har et område her også, med utrolig standhaftige sådanne...
Håper ryggen blir bedre fort. Du må passe på deg, skjønner du! Trø til sånn i sinne....

Farmors sa...

Det holder jeg med deg i, man får ta vare på seg selv når ingen andre gjør det! God bedring!
Liten trøst er underveis!

sipusa sa...

Oi....for en dag. bra det står i neste innlegg at det ble bedre etter hvile med Pusifer!