onsdag 10. juni 2009

LappeangstNå er det så mange nydelig lappetepper på gang overalt at jeg blir helt ør. Noen strikker GAAA-tepper og Frk. Badegakk satte igang en KAL med bestemorsruter.

Jeg strikker ikke ruter. Ikke hekler jeg dem heller. Jeg nekter. Jeg vet at det blir katastrofalt. Jeg får kløe bak øynene bare ved tanken.

For mange år siden heklet jeg dette og jeg lurer fortsatt på om jeg ikke burde komme meg i terapi eller noe. For senskader, mener jeg. Det har aldri blitt brukt.Det ligger i et skap fordi jeg orker ikke se på det, men jeg tar det frem og vasker det i blant.

Men - som sagt - nå ser jeg det ene lekre teppet etter det andre bli skapt, så hva gjør jeg da? Jo, jeg strikker lapper. Det er en form for avsky-terapi. Jeg skal strikke lapper til jeg VET med 100% sikkerhet at jeg ikke orker å strikke lapper. Genialt, eller hva?


Se her. Skottlands største samling av hjemmestrikkete tversoversløyfer.
Jeg har nådd lappegrensen min og nå slipper jeg å ha dårlig samvittighet fordi jeg aldri strikket ferdig teppet som ble planlagt - rett og slett fordi jeg aldri planla noe teppe.

Jeg er den lureste jeg vet om altså.Ps. Knitty.coms sommermønster har kommet ut.

Det er noen skikkelig fine sokker der.


13 kommentarer:

Annepålandet sa...

Du er den lureste, du Ruth!
Men skulle nå gjerne sett det hvite teppet ditt i helfigur - det ser jo lekkert ut! Og for en formidabel jobb! Det er kanskje derfor du ikke orker å bruke det? Kanskje litt egenterapisering (eller hva du nå kalte det???) er tingen - det hørtes ut som den beste metoden, syns jeg.

Det er visst flere enn jeg som har prøvd meg på Knitty i dag - det er KØØØ der!

En god klem fra det kalde nord (ja, det ER kaldt her! Heldigvis har jeg ca 50 skjerf å velge i, så jeg fryser ikke).

Strikkelines sa...

heisann der borte....så fint teppe var..måtte nu smile over det du beskriver dette innlegget....senskader...hihi....ha en flott torsdag

Odins lille hjørne sa...

å hvor jeg kjenner meg igjen! :) blir nok aldri noe lappeteppe her hellr...

LivM sa...

Hvorfor i all verden bruker du ikke dette lekre teppet? Du kan jo fore det med et ensfarget stoff hvis du vil ha mer farge, eller er det en annen grunn til ikke å bruke det? Det var jo nydelig. Jeg har slike tepper på alle sengene i huset. Er det litt gammeldags kanskje! Pytt,pytt!! Lykke til med nytt teppe da.

Merete sa...

Hahaha! Du asså! :-D

Litt om alt sa...

Det var kanskje en lur måte å gjøre det på: med Avskyterapi :)
Tversomversløyfelapper? Aldri sett før! Morsomt :D
Terapiklemmer

Sonja sa...

Helt enig,kan du tenke deg noe mer kjedelig enn å strikke lapper.Jeg kjenner at det klør i magen bare av å lese om det.
Det sengeteppet bør du dra fram fra akapet.På tide at det får pryde en seng eller noe.Kanskje dere kan bruke det til slumreteppe.Syntes det var så fint.
Ha en fin dag.

marit sa...

Sitter her og ler høyt! Jeg planlegger dessverre å strikke tepper, og begynner, og slutter før jeg har kommet halvveis...måkanskje begynne som deg-du er lur!
Du må vise litt mer av det hvite- tror det ville blitt nydelig på ei seng!

Beyla sa...

jeg syntes lappene gikk så greit og enkelt - helt til jeg gikk fri for det ene garnet. når jeg noen uker senere(hvertfall TO!)fikk tak i oppdaget jeg at heklefastheten min er på bærtur (hvorfor har ingen sagt det finnes noe slikt som heklfasthet???) så jeg har en bunke lapper i en størrelse, og en annen bunke lapper i en annen størrelse. og når jeg oppdaget dét.... vel, la oss bare si det slik: min tålmodighet er grundig oppbrukt. så jeg skjønner deg godt. men hallo? Strikkede tversoversløyfer? det må være en histore bakom dem, for det har jeg virkelig aldri sett før ;)

mormonsen sa...

For lenge siden begynte jeg på et heklet sengeteppe i GANSKE tynt garn. Det skulle være 12 strimler, som skulle hekles sammen til slutt. Etter en og en halv strimmel hadde lufta gått ut av meg. Men den strimmelen som ble ferdig, ble brukt noen ganger som "festremse" (for et ord! - bare b'en som mangler) på pent pynta bord. Hadde nesten glemt av den, lurer på om jeg har den lengre...
Men sengeteppet er da imponerende fint! Ser skikkelig deilig ut. Du må da for all del bruke det!

Januarsola sa...

Som jeg kjente meg igjen! Aldri brukt skriver du, jeg har to dobble og et enkelt heklet sengeteppe - aldri brukt dem jeg heller ...
Men, jeg beundrer av og til de forskjellige mønstrene og alt arbeide som ligger bak.
Ønsker deg ei fin helg!

Tonje sa...

Avskyterapi...hahaha... nå har jeg hørt det også... Genialt!

Det hvite teppet ditt ser jo lekkert ut. Men hva i all verden skal de tversoversløyfene brukes til??

Ha en fin helg!

Muffin sa...

Du er den lureste jeg også vet om. Men jeg tror ikke skottene er så ille at de går med den der typen sløyfer - tror du har noe på lur her!