tirsdag 9. juni 2009

Tusen takk!

Tusen takk for hjelpen og tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Nå vet jeg i hvertfall hva jeg skal svare når noen spør. Hvis noen spør selvfølgelig.

Her er det kaldt. Bare 4 sure grader og nordavind. DH kunne ikke komme hjem denne helgen så her har jeg sittet og blomstret, helt alene. Alt for kaldt til å være ute - så da har jeg fått strikket masse.


Dette er første gang jeg har strikket genser fra toppen og ned og det skal jeg da virkelig fortsette med. Noe så lurt.

For det første så gikk det jo an å prøve genseren etterhvert som den vokste og jeg slapp å rekke opp fjorten ganger fordi jeg alltid strikker for stort. Da jeg strikket den siste omgangen bare falt den av pinnene, fiks ferdig. 4 tråder som måtte festes og det var det. Fabelaktig!!

Garnet er King Cole. Et såkalt økonomigarn som jeg sannsynligvis aldri ville ha kommet på å kjøpe om det ikke var for at jeg stod i en garnbutikk som ikke solgte annet enn akryl og hadde alvorlig garnabstinens. Dette garnet var 50/50 bomull og bambus og kostet ca. 40 kroner for 100 gr.

Og det er bare herlig. Mye mykere enn bomull og mye lettere enn bambusgarn. Det var godt å strikke med, kjennes nesten litt kjølig ut og har litt glans. Til denne genseren gikk det med 400 gr på pinner nr. 4. Anbefales.

Jeg begynte på et par sokker, men måtte gi opp. Hjernen min nektet plutselig å forstå sokkemønster. Jeg ville strikke La Digitessa som jeg syns er helt nydelig, men de må vente til hjernehalvdelene mine er villige til å samarbeide igjen.

Men jeg fikk ferdig den andre hansken. Det er alltid greit å ha to.

Gudene vet når jeg skal bruke disse, men jeg syns nå de ble fine. Og de var faktisk utrolig enkle å strikke.

Nå sitter jeg altså her og vet ikke riktig hva jeg skal begynne på.


Jeg har kjøpt garn på e-bay igjen også. Han som solgte det ante ikke hva det var og visste bare navnet på fabrikken det kom fra (alt det andre han solgte var sånne mekaniske greier).

Jeg skjekket navnet på fabrikken og det var en eksklusiv italiensk en og siden han skulle ha 20 kroner for det - vel, så kjøpte jeg det.

Det er laceweight, tynt, tynt garn, men det er et helt kilo av det. Det er helt nydelig å ta på og Sipusa mente det var en blanding av kasjmir og silke. Det må jo kunne bli noe spennende av det?

Men kanskje hjernen min funker igjen i morgen? Og da kan jeg strikke sokker. Man kan jo alltids håpe.15 kommentarer:

Nikoline sa...

God morgen du vesle flittige maur :0) Det er utruleg kva du får "ut av hendene" med strikkepinnane dine! Eine kreasjonen flottare enn den andre,og den siste gensaren var nyyydeleg!! (eller topp er det vel...)
Las innlegget under her,men tok meg ikkje tid å sjå på kommentarane du fekk,men ut frå overskrifta idag ser det ut for at du har fått ein pekepinn på prisane.Det er grueleg vanskeleg å prissetta det ein lagar sjølv!Eg har malt for salg i 20 år,og er fortsatt like usikker på kva eg kan ta for det. Nokon synes det er ALT FOR BILLIG, andre synes det er dyrt... Det visar seg at dei som set pris på håndverk,bryr seg ikkje så mykje om prisen,og eg tenkjer som så at det er jo DEI kundane eg vil ha. Dei som veit kva arbeid som ligg bak og som veit å verdsetta det.
Eit alternativ for deg er å ha ein auksjon på bloggen, då startar du med ein minstepris og ser kva folk er villige til å betala.
Ha ei riktig god veke og håpar hjernen fungerar supert att idag!
Stor tirsdagsklem frå meg til deg med takk for mange koselege kommentarar som eg set umåteleg stor pris på!

marit sa...

Så flott genseren ble, og hansken med!

Her har vi hatt kald nordavind, her også, men strålende sol! Og idag regner det...Pusen ligger på trammen og lurer på om han får slippe inn. Jeg har gått hele uka og sett på fineværet og tenkt at "nå må jeg får malt ferdig vannborda nede på naustet", og idag skulle jeg gjøre det, og så regner det ...litt...

Ha en flott dag!

Gamleheksa sa...

Så flott sommertopp. Det hørtes forlokkende ut å strikke sånn. Liker å ha litt kontroll underveis ;)

Ha en flott dag! Håper hjernen har koblet seg på igjen....

Merete sa...

Hvordan er hjernen i dag? Man spør kanskje ikke om slikt... ;-) Mener du at du kjøper en kilo av et mystisk garn, og så BLIR DET NOE UT AV DET?? Det er virkelig så fjernt fra min begrensede tilnærming til et garnnøste, og jeg bøyer meg imponert i støvet! Genseren din ble jo veldig lekker også. Det er ikke lenge siden vi så bilde av at du startet på den, hvor lang tid bruker du på en genser egentlig? Bøyer meg enda mer imponert... *kræsj*.. der gikk ryggen... :-D Neida, det var en virituell bøying, og du skal samtidig få en virituell klem! (Ikke å blande med spirituell)

Sonja sa...

Så heldig for deg at du fant ett mønster om kunne strikkes den riktige veien.Å måtte rekke opp er bortkastet energi.Genseren ble utrolig flott,hanskene også.

Ha en fin tirsdag.Håper været har bedret seg,det er deilig å kunne være litt ute også.

LivM sa...

Super genser du har strikket. Og hanskene er jo bare lekre. Men det var synd at du stoppet opp på laDigitessa. Gå på igjen de er ikke så aller verst vanskelige, men fred og ro er godt å ha til slike mønster. Håper du får litt varme snart. Lykke til med laceprosjektene garnet ser jo lekkert ut!

Annepålandet sa...

Du strikker sannelig fort, Ruth! Og genseren ble kjempefin. Hvilket mønster har du brukt?
Jeg er med på en ovenfraogned-KAL nå, gøy!

De vantene, vettu, kan du bruke når du er på kafé og sitter og nipper til en liten kaffekopp med gullkant og spiser små konfektkaker og studerer livet. For eksempel.

Siden jeg oppdaget Huldra i innlegget under her, vil jeg bare hilse og si at hun har det bra. Hun har tilpasset seg livet i det lille røde huset i skogen (= stille & kjedelig), og siden hun kommer fra Skottland, hvor det tydeligvis er ganske rufsete vær, tar hun de norske sommertemperaturene med fatning. Hun er dessuten ikke noe særlig glad i å sole seg, så...

Ha en fin uke!!

Annepålandet sa...

... og forresten, det garnet må da kunne bli et nydelig sjal? Eller en tynn, tynn jakke - tenk så lekkert! Sjekk Ravelry!

Litt om alt sa...

Sier meg bare enig med alle flotte damer over her; Genseren var lekker og døget ditt må ha fler timer en mitt siden du klarer å produsere som du gjør.
Hanskene er dritlekre (unnskyld mitt dårlige språk)Må da kunne brukes i alle anledninger?
Hjernahalvdeler ja. Ikke alltid like samarbeidsvillige..men regner med at det snart er noen flotte bilder av fine sokker her ;)
Ha en flott, blomstrende dag
Klem

Guro sa...

Utrulig like klimatiske forhold i Nordens Paris og i din del av Skottland. I sola som har vist sæ de siste dagan har det likevel vært mulig å oppholde sæ, har hatt bararma på verandaen.
Du e imponeranes rask m den strikkinga di :o)

LivM sa...

Jeg pleier ikke lyve, æresord, men jeg tok feil av mønstrene da du nevmte LaDigitessa. Jeeg har kjøpt det men ikke strikket det enda. Det var Zum Dirdl jeg har strikket! Sorry, men da kan vi jo ta en liten kal isammen etter hvert!

mormonsen sa...

Kasjmir og silke. You lucky girl! Det må jo være et røverkjøp! Nå blir det jo veldig spennende å se hva du lager av dette. Jeg er ikke i tvil om at du får det til. Bare husk på å ikke strikke det for stort. Jeg har en tendens til det samme - overvurderer meg selv, og ender opp med klær som vandrer av gårde med meg, i stedet for motsatt. Det er derfor jeg sitter og syr om for harde livet. Takk for kommentaren. Blir i så godt humør både av å lese bloggen din, og av dine kommentarer. :)

Felisi sa...

Herlig topp du har strikket, ovenfra og ned er altså tingen. Har aldri prøvd det jeg, men blir fristet når du skryter så veldig...

Tonje sa...

Det høres jo genialt ut å strikke ovenfra og ned... Det gjør jo ting så mye enklere når man kan prøve underveis. Toppen/genseren ble flott og de hanskene er jo ganske søte da. Ser for meg at du sitter ute i hagen og holder tekoppen i bare to finger og nipper forsiktig til nytrukken herlig te fra skjøre antikke tekopper, med hanskene på og en stor solhatt... da kan kanskje han gale naboen også snakke om sin gale nabo... ;)

sipusa sa...

hm...ja du snakket om det der med eBay at man kan få kjøpt sånne store cones med udefinert garn til en billig penge, og jeg sprang til eBay jeg, full av forventninger, men jeg fant ikke det du snakket om og endte nesten med å ha kjøpt tidenes styggeste kjole (men heldgivis bød en annen idiot over meg;-D)

Såh.....hvor finner jeg herligheten???

Har forresten funnet 400g silke som jeg kanskje får for under en dollar og en kinesisk kjole som jeg også får for under en dollar (hva nå jeg skal med en lanf kinesisk aftenkjole, men den gikk ut om 21 min så jeg fikk panikk...:-p)

....senere oppdaget jeg at eBay er full av sånne kinakjoler som er superbillige og går ut om mindre enn en time men da var det allerede for sent, jeg er uforbederlig og har hermed ilagt meg selv eBay-karantene.....hvis jeg ikke får vite hvor man kan få de billige conesene da....*kremt*

Jeg har fått flyttet ok, er blitt forkjøla med litt feber men det verste er over (halsvondten er på tur tilbake, og halsvondt er virkelig den verste delen av forkjølelse sånn som jeg ser det) så jeg klarer meg nok fint.

Her regner det og er kjølig, så regnjakka jeg kjøpte til Skotlandsturen kommer godt med.

Du skal se det var kombinasjonen meg og deg som fikk sola fram, for været i Norge har heller ikke vært noe å skryte av i det siste, i hvert fall ikke her jeg oppholder meg.

Men nå må jeg vel komme meg til byen, for jeg skal kjøpe kattedospade før jeg skal på møte *viktig meg*;-)

Flott genser forresten, fint du likte nedover metoden, jeg er helt enig. Den er ypperlig!

S.