mandag 29. juni 2009

Vondt?


Da jeg hadde malt veggene på kjøkkenet så jeg jo at jeg måtte male taket også. Og dørkarmen. Og enda litt mer her og der. Det er riktignok ikke så veldig stort, kjøkkenet vårt, men alikevel - det tok tid.

Kroppen min liker ikke sånne raptuser. Når jeg får det som verst og setter i gang et eller annet større prosjekt må jeg ta straffen etterpå. Vond rygg, stiv nakke, verkende muskler - alt det der. Så etter at kjøkkenet var ferdigmalt gikk jeg til sengs med to smertestillende liggende parat på nattbordet.

Men da jeg våknet så hadde jeg ikke vondt et eneste sted! Jeg lå lenge og kjente etter, men nei - ikke så mye som et eneste lite knirk. Et lite øyeblikk lurte jeg på om jeg hadde blitt både paralysert og fullstendig følelsesløs, men jeg kunne bevege både armer og ben.

Jeg tenkte at det sikkert kom litt senere, en slags forsinket reaksjon og har beveget meg forsiktig og langsomt, men jeg har fremdeles ikke vondt noe sted. Jeg burde kanskje gå til legen? Ja, for dette er skummelt altså. Men leger er så teite - blir jeg tatt på alvor når jeg kommer fordi jeg ikke har vondt? Kanskje det er en helt ny tilstand som de ikke engang har noe navn på?

Det er varmt her. Men det er også kraftig overskyet. 32 grader og med lavt skydekke - det er så fuktig at man nesten må ha dykkemaske på og midgen storkoser seg.
På lørdagkvelden trosset vi fanden (eller midgen - som jeg i grunnen tror er samme sak) og satt ute om kvelden sammen med noen venner. Vi tente på i utepeisen, brente duftpinner, sprayet alt og alle med Jungle Formula Extra strong, jeg hadde tatt på med midgepatches (nesten som røykeplaster, men for midge), vi dusjet oss med Avon Skin So Soft (brukt av den amerikanske hæren) og det hjalp ikke det aller minste. Jeg har stikk til og med under føttene. Jeg har stikk på stikkene mine.
Det er så uhyrlig mange av dem og det kjennes ut som man sitter i en haglskur av små nåler.Men haven min liker seg godt. Rosene blomstrer
og til og med lupinene har kommet. Det er første gang jeg har fått dem til å vokse her.


Jeg har fått strikket litt også.


Cookies Summer Sox ble ferdige på rekordtid. De skulle jo inn i juni KAL på Ravelry og tidsfristen er ute i morgen. De var utrolig enkle å strikke og det passet meg veldig bra.


Jeg har begynt på en topp i bomull. Jeg har ikke noe mønster og jeg har egentlig ingen anelse om hvordan den skal se ut heller, ikke den minste lille peiling. Men forhåpentligvis kommer det underveis - jeg liker overaskelser.

Og så fikk jeg heklet glasshettene som Nikoline på landet la ut oppskrift og ide til. Jeg syns de var så utrolig søte at jeg bare måtte hekle noen. Dessuten er det gjenbruk.

Nå har jeg vel brukt opp minst 10 gr. av det heklegarnet jeg kjøpte og har bare 340 gr igjen. Det kan bli mange glasshetter av det gitt.

Men fyller jeg glassene med noe godt så kan de vel bli sånne små venninnegaver vel? Jeg syns det er koselig å ha med meg en liten ting iblant.

Jeg lurer på hvor Pusifer har gjort av seg? Hun burde ha kommet inn nå, men jeg kan ikke gå ut for å rope på henne. Midgen står som en vegg der ute. Det er mye mulig hun må bli ute i natt for nå vil jeg legge meg.

10 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Morn morn! Håper du har enda en dag uten fysiske plager.

Du har jo en flott hage selv du, men du er velkommen til Toten når det skal være, likevel.

LivM sa...

Da høres det jo ut som om alt er bare bra med deg da!! Eller var det omvendt? Irriterende med disse slangene i våre paradis. Vi er ikke så mye plaget, men jeg var på besøk i Råde og der har de Tuneflua, fy a meg!! Strikking blir det lite av i varmen, men det tar vi igjen etter hvert. Nydelige blomster du har og kjøkkenet ble jo flott. Misunner deg som tar fatt på slike prosjekt, jeg er lam når det gjelder oppussing. Ha en flott dag i svermen!

Beyla sa...

Så nydelig med alle blomstrene overalt, elsker den vesle trekassen du har brukt! Jeg skjønner top down konseptet VIRKELIG har endret strikkelivet - siden du lærte teknikken har jeg ikke hørt en eneste "den er jo gigantisk!!" klagesang :D Det er jo supert!!
"bare" trehundreognoe gram igjen av heklegarnet ja.. dette høres jo lovende ut... ;)

Anonym sa...

Ikke vondt??? Å huffa meg!!!
Det er kanskje noe som "går"? For jeg har beiset terasse og rekkverk og er heller ikke ødelagt etterpå sånn som jeg pleier.
Virkelig skremmende *ler*

Kjøkkenet ser lyst og deilig ut!! Blomstene er flotte
...og du strikker og hekler og styrer på...makan til aktivitet og produktivitet!

Ha en flott dag:)
trultemor;)

Beyla sa...

jo, dét gjør jeg og, men det fine med å snakke til grytene og kjefte på komfyren som hadde frekkheten i seg til å SVI middagen er at de sladrer ikke. Dvs, så lenge jeg husker å ikke gjøre slikt når jeg har besøk, kan folk (nesten) tro at jeg er heeeelt normal! Det er ihvertfall det jeg liker å tro at de gjør...
Vi har det motsatt! Du har IKKE vondt av ting du *pleier* å få vondt av, jeg har vondt av ting jeg IKKE pleier å få vondt av. Prøvde å pakke ut av handleposene og måtte bare krabbe til korset (Lay-Z boy'en ja) og hviiiile. Milde himmel, jeg passer snart inn i en Jane Austen, med swooning og det som verre er.
La meg forklare: Jeg har en herpa veranda som står uferdig. Jeg har et begrenset sommerbudsjett, en fjøs og et naust som har behov i tillegg til malingen. isteden blir en morken sjå restaurert til flerfoldige tusen for hele oppussingskontoen. Du har helt rett i den krypende mistanken du kjenner i nakken: stabburet er ikke til meg. Det er gubben sitt, og jeg tror jeg snart ikke får gå inn der engang... ;)

Birgitta sa...

Hej
Ser att du också fått sommarvärme och de där eländiga knotten som sticks så dant. Det är inget skönt med dem. Men de försvinner när solen skiner.
Vi har också väldigt varmt och man blir helt slut.
Vackra rosor du har.
Ha det så skönt.
Kramis Birgitta

mormonsen sa...

Oioi kor flink du har vært som har pussa opp i sommervarmen. Og det med ondt og verk, ja det e pussige greier. Eg va så låk så eg jamra meg mens eg rulla meg til sengs ette at eg hadde setta potedesen, og regna med at eg va pleiepasient i overskuelig framtid. Men dagen ette va eg oppe i kneståanes igjen. Kanskje e det litt som sånn dagen derpå. Det e liksom helt OK å være trøtt og urven, dersom man bare har hatt det så arti kvelden før, at det e verdt det! Også lurer jeg litt på den midgen, om det er en slags slektning av finnmarksmyggen. som e på størrelse med et middels to-motorsfly, og som ikke en gang sette seg før den stikk!

Stubbetufsa sa...

Gratulerer med "nytt" kjøkken! Og du har både hekla og strikka i tillegg! Og du har ikke vondt! Og lupinene vokser! Ha,ha, DH skulle være mere borte, i sinne arbeider du deg frisk!
(Tuller bare! Men det er jo bra at du er bra!)

Muffin sa...

Så heldig du er som er i så kjempeform da :) Her pusses det opp, stelles i hagen og strikkes, ser jeg. Kanskje du er inne i en god stim! Du får bare gi jernet så lenge det varer! Og så i den varmen da. Jeg hadde flatet rett ut, det er sikkert og visst.
Mitt kjøkken er ikke ferdig på langt nær, snekkern riktignok ferdig i dag men ikke rørleggern og elektrikern, så mangler det både tapet, flis og gulv. Grøss og gru.

sipusa sa...

Hehe, nå kommer jeg på hvorfor jeg vil til Skotland på vinterhalvåret ja;-) har ikke noen sånne voldsomme lyster til å oppleve denne bitske "kameraten" deres nei:-p Men kjøkkenet ditt er blitt fint da! Og så ryddig og pent med duk og alt:-D

Ellers har jeg fått garnet, som jeg bestilte og maste om på deg, deet er like "fint" som jeg fryktet, og like tynt, så jeg får vel legge det dobbelt og strikke sokker tenker jeg......tralala;-p