torsdag 20. august 2009

Bare sokker

Jeg ble ferdig med Pomatomus-sokkene mine i kveld. Garnet er "Peacock" fra Knot another knitter.

Før jeg begynte å blogge hadde jeg aldri strikket andre sokker enn støvlesokker og jeg hadde heller aldri strikket etter engelsk mønster.

Da jeg skulle forsøke meg var dette en av de mønstrene jeg fant, men jeg turte jo slett ikke prøve engang. Nå har jeg strikket dem og dette ble svenneprøven min det, på en måte. Men de var egentlig ikke så vanskelige å strikke. En vridd rett, en vrang hele veien.


Dette er august-sokkene på Cookie A-alongen.

"Sunshine" fra Sock Innovation strikket i Admiral Ombre.

Nå vil jeg strikke noe annet enn sokker en stund tror jeg. Også jeg - som nesten aldri bruker sokker.

Kanskje det blir en veldig kald vinter?


I morges da jeg sto opp var det full storm her. Og ingen strøm. Huset var iskaldt og uten kaffe så så ikke dagen ut til å bli videre morsom. Jeg gadd ikke engang ta av meg pysjen. Avlystdag uten tvil.
Men strømmen kom tilbake, jeg fikk tatt et langt bad og drukket flere krus med kaffe - og strikket ferdig sokkene. Det er jo ikke så ille da. Nå skal jeg bare ta på meg en annen pysj sånn at jeg kan legge meg. Kanskje hanen blåste bort?14 kommentarer:

Monicas sa...

sjekk her da:)...flotte sokker du har laget...å være straumlaus er ikke morro...heller ikke storm...her blåser deg idag, å jeg vurderer å fyre i ovn..strikketøy og kaffe..mmm...that is good...ha en flott dag

Gamleheksa sa...

Heeh, avlystdag, den likte jeg.

Sokker er godt å ha og disse kan man trygt pynte seg med når man er på besøk der det trekker etter gulvet også ;)

Litt om alt sa...

Eller så blåste fjøra av han så han ikke tør å vise seg frem...

Sokker er kjekt å ha.Særlig når de er så pene at du kunne hatt de i ramme på veggen! For en oppmuntrende øyehvile en kald og bister vinterdag også :)

Håper stormen har gitt seg nå, kaffen har kurert gruffen og nye prosjekter er på gang.

KLEM

Frk. Badegakk sa...

Åh! Flotte sokker!=D De står på to-do listen min. Sammen med et tonn andre sokker. Kremt.

sipusa sa...

jeg er blitt helfrelst jeg, på hjemmestrikkede sokker, liker ikke bomull mer....men jeg har jo alltid vært litt sprø av meg, så det er ingen overraskelse.....

snakkemunn sa...

Synes det hørtes koselig ut å gå i pysjen hele dagen, men ikke gøy når man ikke får laget seg kaffi. Jeg er fremdeles ingen sokkestrikker. Det er så mye annet jeg vil strikke, det er også fordi jeg ikke bruker slike sokker. Jeg går barfot ennå og kommer til å gjøre det sikkert i noen måneder ennå. Likevel jeg synes dine sokker var kjempefine og tenk hvor flink du er når du lett som ingenting strikket det engelske strikkemønsteret nå. Det er jo gøy, jeg er også blitt inspirert etter jeg begynte å blogge.
Ha en god kveld. :-)

Gamleheksa sa...

Takk for enda en hyggelig kommentar.
Den fletta på pulsvarmeren er skitenkel å strikke. Strikker flette først og sist på omg og rettmasker(dvs. riller mellom). Hvis du sender meg en e-post så jeg får adr di(mi adr står i profilen min) så kommer oppskrifta som en vind over Nordsjøen :)

Birgitta sa...

Vilka läckra sockor du stickat. Sådana skulle jag också vilja göra. Får nog försöka hitta ett mönster på svenska, annars går det aldrig. Är alldeles för dålig på engelska.
Du är i alla fall jätteduktig att sticka.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Odins lille hjørne sa...

Kjempeflotte sokker!!

gunknitter sa...

Hei,du imponerer og imponerer. Har begynt på Pomatomus-sokkane opptil fleire gongar i forskjellig garn, men aldri kome meg i land. Og eg som likar dei så godt :) Dei var fine dei andre du har strikka også!

Ha ei varmare og strømfull helg !!

Spurven sa...

"Bare"...?! De sokkene der er jo ikke bare, bare - nydelige, er de!

Du, den pysjen har jeg gått i noen ganger - og hvorfor ikke? Man skal da nyte dagene.

For min del er det om å redusere stresset til et minimum, og da er pysjen et godt redskap.

Fyre i ovnen, se en god film eller såpe - finne frem garn og pinner, god varm kopp m nogo godt oppi.. Slik høstavvikling er å gjøre det beste utav at sommeren snart er over.

Avlystdag - oversatt fra?
ikke dum, den der - nei!

En god sensommerkveld til deg!

Beyla sa...

Åh nå ble jeg litt svett. Først koste jeg meg med å catch up og se hva du har holdt på med på din kant, men så leste jeg om stylingen og da, ja da ble jeg litt svett. Jeg sto i dusjen her en dag og skulle ut sjampoen av mitt kommunegrågule kråkereirhår. da bøyer man jo hodet bakover - og du kan jo tenke deg glosene som lyste opp baderommet når jeg plutselig kjefte at håret var blitt så langt at det hadde planer om å besøke andre områder på kroppen som også har hår - og nei, jeg mener hverken kinnskjegget mitt eller (de nybarberte) armhulene- *grøss*
Men moralen er: jeg ahr tenkt ut en sveis. jeg vet AKKURAT hvordan jeg vil ha det, og ja, jeg vil ha det kort. kort og lett og pent og stylingfritt sånn ETTER klippen. for det sa frisøren min som var superflink: en god klipp gjør at man slipper noe behov for masse produkt. *nikke* kanskje hun bare sa det for ikke å skremme meg? Jeg skal passe på å nevne det til stylisten som skal få strigle meg. jeg må bare finne henne først, for hos damen her omkring som lager kjerringkrøll på mine 80 år gamle nabodamer får ikke komme i nærheten av meg med ei saks. jeg har hatt sånn permanent nemlig. sleipe, overkokte nudler.......så det ut som *grøss* klippet meg selv med saks over vasken kl02 ei natt for å bli kvitt uhumskheten (to uker etter det fatale frisørbesøket) og kalte det en "festlig klipp ala winona ryder" alle må jo skjønne at når man sammenligner sveisen sin med en shoplifter er krisen et faktum...!

Ati. sa...

Great socks, they look very difficult to me ! I looked at your link and don't understand a thing from that scheme ;-)

Annepålandet sa...

Ja kanskje hanen blåste bort!? Aldri så galt at det ikke er godt for noe!
Jeg har også tenkt å strikke de P-sokkene (greier ikke å skrive navnet en gang), og nå har jeg etter hvert blitt ganske modig når det gjelder eng. oppskrifter, så det skal nok gå bra. Men først skal jeg strikke de du lagde med edderkopp på hælen. Har kjøpt et vidunderlig hage-grønt garn kun med det for øye.
Her hos meg er det mange såkalt Avlyst-dager, men pytt pytt. Det er jo mye gøy innimellom likevel, heldigvis. Skjønner at jeg må kjøpe meg en pysj som matcher disse dagene - det mangler i garderoben. Kanskje jeg kan strikke en...
Ha en fin helg!