lørdag 22. august 2009

Småbeserk

Stormen raste hele natten og da jeg våknet opp i går morges så var strømmen borte - igjen.
Ikke kom den tilbake heller. Ute bøttet regnet ned ispedd tordenskrall og lyn og himmelen var svart som sot.

Jeg tuslet rundt her i tussmørket. Selv om jeg tente hvert eneste stearinlys jeg hadde så hjalp det lite. Jeg kunne hverken strikke eller lese. Så her satt jeg med et glass vann og kjedet meg noe så inne i hampen. Jeg fant ut at siden jeg kjedet meg så ille likevel så kunne jeg jo like gjerne gjøre noe kjedelig. Jeg fant frem nyvasket sengetøy, strykebrett, strykejern og var skikkelig oppgiret. Her skulle det virkelig strykes. Men (kremt) strykejern trenger strøm de og. God ide selvfølgelig, men ikke gjennomførbar.

Jeg så Den Slemme Naboen og de andre gubbene fyke opp og ned veien. Mavene struttet ut foran og de gikk med bestemte og sinte skritt. Hadde det ikke vært for at Maddy oppi veien her klipper dem med hårklippemaskin for ett pund pr. klipp så hadde de ratt hatt hår som flagret i vinden også.

Så kom han jammen meg og banket på døren her. Vi er egentlig ikke på talefot, han og jeg, så det skjer ikke ofte.
"Jest came to tell ye" sa han, "Ah have spoken tae the stupid critters, them with the electrisity, eets sabotage this time, we'll find the bastards and we'll boil their heids good".

Jeg skjønte at noen hadde sabotert noe og her skulle synderen finnes og hodet skulle kokes. (Å koke noens hode er en vanlig skotsk trussel om noe skulle lure.)

Jaja, sa jeg og var enig, både i at elektrisitetsverket besto av idioter og at man så absolutt burde koke folk som saboterer elektrisitet. Jeg tenkte at om noen virkelig hadde klippet over strømledingene så hadde de vel allerede kokt nok, men jeg holdt det for meg selv.

Han kom tilbake med campingkokeutstyret sitt. "Ah been thenking ye'll want hot water fer some coffee" sa han og jeg sverger - slem nabo eller ikke - akkurat der og da kunne jeg ha kysset ham - vel nesten ihvertfall.

Strømmen kom tilbake utpå kvelden en gang. Men da hadde jeg tilbrakt mange timer med å filosofere over hvor avhengige vi faktisk er av strøm. Og hvor vanskelig det er å tilbringe mange timer i fullstendig stillhet. Ingen radio, TV, cdspiller eller internet. Stillheten ble påtrengende. Akkurat det skremte meg litt.

Garn! Masser! Jeg har uværshandlet litt. Vel, det regner hele tiden - kun D-vitaminer hjelper ikke lengere. Garnhandlig er en uskadelig form for Lykkepiller. Ingen bivirkninger. I hvertfall ingen fysiske.

Dette er Regia sokkegarn. Noe er ull og litt polyeterellerannet, finfint sokkegarn. Noe er ull, silke og polyamid - 4ply og det er nydelig, lett skinnede og elegant. Og noe er 6ply merino og silke ispedd polyamid som jo slitesterkt sokkegarn bør ha, men det er virkelig så helt utrolig deilig og mykt at jeg tror det kan brukes til masse. Dessuten er sokker strikket på pinner nr. 3,5 gode å ha også.

En av favorittselgerene mine på e-bay har salg på Regia. Mellom 15 - 20 kroner pr. nøste.
Aileens Wool Shop.


Jeg handlet litt mere også, siden jeg nå var i farta. På Get Knitted har de disse;

Mapper med magnetstriper. Så kan man sette fra seg et mønsterdiagram og flytte magnetene oppetter linjene. Denne er den minste og mer enn stor nok til de fleste mønstre, men det finnes en større også. Er det lurt eller er det lurt?

Kjøpte et par Clover heklenåler. Etter at jeg fant ut av englemaskeheklingen har jeg heklet på meg krampe, minst! Så jeg håper disse er litt bedre. Jeg kjøpte en KnitPick hakkenål også. I tilfelle jeg fikk en ustyrtelig og uimotståelig lyst til å hakke. En vet aldri.

Hakke og hakke - naboens hane ble ikke blåst bort, desverre. Men nå er han fullstendig døgnvill. Han begynner å hyle ved 2-tiden på ettermiddagen og holder det gående langt utover kvelden, men om natten har det vært stille. Aldri så galt -- .

21 kommentarer:

Monicas sa...

you made my day.....steike ka godt du skriv...kunne se førr mæ den naboen din rasende oppetter veien...hihi.jeg syns ofte du har mistet strøm og at det er uvær...er det slik der du bor...på ett uttsatt sted eller?...garn har du iallefall..så du får kose deg med strikkinga..ha en flott dag..

snakkemunn sa...

Det er aldri kjedelig hos deg.
Her regnet det også en kraftfull skur og vi fikk mld på sms fra Elektrisitetsverket om å dra ut rutere og diverse. Jeg lot alt stå i for jeg så ingen fare og det var det ikke heller. Så du har et tøfft klima der bor. c,")

Gamleheksa sa...

Sjekk den hanen litt bedre. Kanskje den går på strøm siden den kom så ut av rute etter strømstansen ;) Da kan jeg jo skjønne at noen kunne komme på å kappe strømmen :)

Alt av hobbyutstyr er lykkepiller og fullstendig nødvendig for et verdig liv, hehe. Det hender det går litt hardt utover lommeboka, men det ordner seg alltids.

Ha en flott lørdag!

malla-b sa...

Vi har og hatt fælt veir det siste dagane. Ei blomsterpotte på altanen blei tatt av vinden og ført opp i luft,på tur nedatt knuste den noe på parabolen så vi har vore uten tv eit par dager til vi fekk satt opp ny parabol. Men strømmen har vi stort sett hatt.
Kjempe masse garn du har kjøpt, gleder meg til å sjå kva du lagar av det.
Ha ei fin helg.

Litt om alt sa...

Tror jeg hadde gitt den nabo'en ett aldri så lite suss, like eller ikke like!
Hakkenåler er kjekt å ha! Har ett fullt sett jeg også, bare sånn i tilfelle rottefelle...
Nå gleder jeg meg til å se alle englemaskesjalene dine. Når du hekler til krampa tar deg, regner jeg med at det ligger en seks-sju ferdige allerede, og fem påbegynte?

Som alltid, en god latter forlenger kjeften, og i dag ble den laaang :)))
KLEM

MirreVirre sa...

Jeg å har vært å kikke på det salget, og nå tror jeg ikke jeg greier å holde meg mer jeg, det måtte jo være skjebnen at du nevnte den her! Hehe

Turi sa...

Kjempeflott blogg du har, her er det mykje fint.

Ati. sa...

Takk for historien :-D
"boil their heads" , kjempeflott !

mormonsen sa...

Skikkelig dramatisk, med svart himmel og greier. Egentlig så liker jeg sånne vær-show, men selvfølgelig i begrenset omfang. Var jo litt spent da du skrev at du tok fram strykejernet under strømstansen, tenkte at du kanskje hadde et som du bare varma opp på vedkomfyren!
Du skal se at det ordner seg med den slemme naboen din! Det kan jo være håp for alle, og han her ser virkelig ut til å være på gli i riktig retning. Kanskje han tom, knerter hanen en vakker dag? Ei kjempefin helg til deg! Nå har du virkelig fortjent et par dager med sol. :)

Annepålandet sa...

Du kan si hva du vil om livet i din lille landsby, men kjedelig er det da ikke! Ikke for oss som leser her i hvert fall.
Her har det faktisk vært sol i dag, og det er så uvant at jeg glemte helt å gå ut for å nyte finværet.
Hakking er gøy! Med hakkenål altså, ikke med hakke. Skal snart blogge litt om det.
Synd med den hanen, at den ikke blåste bort mener jeg. Hvor gamle blir haner, egentlig??
Ha en fin søndag!

Birgitta sa...

Hej!
Hoppas du har fått tillbaka elektriciteten nu och slipper sitta i mörker med ditt vattenglas. Inte roligt med storm och regnväder.
Idag har vi haft strålande solsken och en väldigt skön dag. Du får läsa om den på bloggen min.
Nu önskar jag dej en fortsatt trevlig helg.
Kramisar Birgitta

Trollkåno sa...

Trur det er fyrste gongen eg har fått latteranfall av å lese ein blogg.....det skjedde i kveld.....fantastisk beskrivelse.....av alt i hop.
God sundag!!!

Muffin sa...

Småberserk :) Ja man kan bli VANNvittig av mindre enn uvær og strømbrudd. Jeg holdt på å gå på veggene her en dag vi hadde fått vannet avstengt... det er faktisk ingen ting man kan gjøre inne uten vann! Så tenkte jeg at da kan jeg jo gå ut og vanne litt i hagen i stedet.... Hm. På mandag skal jeg en tur til byen, med planlagt beserkergang i sy- og garnsjappene. Until then!

TORUNN sa...

Neste gang jeg våkner midt på natten, skal jeg tenke på at det sitter andre som også er våkne og strikker .
Kanskje en i Scotland!? Det er nok restene av ditt regnvær som kom til oss i går. Jeg kalte det "rester", skjønt det fosset ned.
Så koselig å lese i bloggen din. Du skriver levende og morsomt!
Ha en god søndag, da!

Frk.Badegakk sa...

Ha ha, jeg ser for meg berserknaboen din veldig levende når du forteller altså! Godt skrevet!=D
Og ja, vi mennesker er altfor avhengig av strøm. Heldigvis klarer jeg meg lenge på bøker og leirbål;)
Så mye flott garn du har shoppa da, gratulerer med fangsten! Og takk for sokkekomplimentet! Jeg er mektig stolt selv også=P

Nikoline sa...

Hei på deg!
No har eg kost meg leeenge her hjå deg med morosamme/inspirerande/koselege/tankevekkande innlegg som eg ikkje har fått med meg etter kvart i min "fråværsmånad". Eg forstår ikkje heilt kvifor du ikkje er forfattar i grunnen... eg hadde garantert vore kunde på bøkene dine! Kanskje du kunne skriva ein roman om den ufyselege naboen som likevel viser menneskelege trekk når det røyner på...? Det hadde blitt litt av ein historie det trur eg..
Ha ein fin-fin søndag:0)

Spurven sa...

Du Ruth, du Ruth:-)!!
Kordan får du strømbrudd, uvær, en uforutsigbar nabo og en hane(!)til å bli noe så festlig!!
Det må være sånn der fandenivoldsk humor som bare noen få er forunt å formidle til andre! Du er en av dem - takk skal du ha!

P.S. Den naboen din skulle jo satt munnkurv på sin bråkete hane. Eller boiled his head. Men mannen er vel glad i hanen. Og dersom han ikke liker naboene, kan han bare sende hanan etter dem.
Det var en gammel historie der jeg vokste opp om en nabohane som hoppa i skjørtet til den som gikk forbi på stien mellom gårdene - lange skjørt, du vet. Kanskje han hadde fått noen spark fra bena under noen skjørt, hvem vet.. Men tenk deg det synet... Vi lo mang en gang over den biske hanen. Det er noe med de hanene, ja.

Håper du blir forskånet fra flere strømbrudd, og så er det vel lurt med batteriradio - fins det sånt lengre, tru?

God søndag!

Tonje sa...

Heisann! Ja nå er det virkelig lenge siden jeg har vært rundtomkring i blogland.... Dette innlegget her var jo helt fantastisk... så nå gleder jeg meg til å lese alt du har skrevet siden før jeg dro på ferie (får ta tiden til hjelp... har så mye å ta igjen nå).

Synes nesten jeg kan høre han naboen din... men det var jo snillt av ham å låne deg campingutstyr så du fikk litt varmt vann til kaffen. Synd han ikke hadde et sånt gammeldags strykejern som man puttet kull inni for å varme det opp...

Sylvia sa...

Hallo der i mørket! Håper det er bedre hos deg nå.....?
der ser man hvor avhengig man er av både strøm og vann, når noe blir borte. Men bare tenk på stakkarne i de fattige land, da, som har kloakken rennende rett utenfor døra, og hele dagen går til først å sanke ved for å lage mat, så gå 3 timer for å hente vann...... Vi er jaggu heldige her i Europa. Men vi døøøør jo hvis disse tingene blir borte.
Men man holder varmen med å strikke.....
Prøver å la vær å hekle. det er nok det som tar knekken på fingrene, regner jeg med.

sipusa sa...

Jajammen santen, han fant vel ikke noe hode å koke da siden du fikk låne kokeutstyret hans;-D

håper garnet letter litt på humøret ditt, sammen med resten av herligheten, men eBaylinker er forbudt for meg for tiden, har nettopp hatt et par trasige uker pga for masse ebay på begynnelsen av måneden og er nå fast bestemt på at neste utbetaling skal holdes i tømmene! Nemlig;-D

LivM sa...

Strømmen borte det er ille. Vannet borte det er også ille. Du store vi er godt vant! Uff da jeg mente ikke å være lei, for jeg skjønner akkurat hvordan du hadde det. Her har vi en gammel primus som vi bruker i slike tilfeller, for vi er aldri så kaffetørste som når strømmen er borte!! Jeg puster akkurat nå ut etter å ha hatt to hvirvelvinder på besøk i helga. Det var godt når mammaen hentet dem i dag! Sier det noe om min alder eller? Bare ikke svar du! Ha en fortsatt fin kveld. Glemte jo helt å si at sokkene dine er supre.