tirsdag 20. oktober 2009

Den siste Labaner


Her er den, den aller siste seigmannen. Og det er Vogue Knitting sin skyld. Bare så det er sagt med en eneste gang.

I det siste nummeret av Vogue var det en jakke jeg syntes var skikkelig lekker. Og jeg hadde mange nøster ullgarn i en nydelig kremfarge som passet akkurat. Riktig strikkefasthet og det hele.

Jeg strikket lykkelig i vei og var nesten ferdig med bolen da det gikk opp for meg at det som liksom skulle være midjen kom til å nå meg akkurat under armene. Den så da flott ut på modellen? Jeg er da ikke spesielt lang i ryggen er jeg vel?

Jeg tror at latsabbene i Vogue har ansatt en haug med modeller som bare er 60 cm høye sånn at de ikke trenger å strikke så store ting. Sånt er lureri!

Men jeg frogget jeg. Jeg er ikke den som gir meg så lett. Og strikket en gang til med mange flere mønsterborder nedover ryggen. For å spare tid, garn og det vesle vettet jeg har bestemte jeg meg for å strikke halvpatent nederst isteden for helpatent. Det er det verste jeg vet. Man strikker og strikker og strikker og etter mange timer har man strikket 2 cm. Snakk om å strikke på stedet jogg. Man kommer ingen steder hen.

Men det ble helt galt så jeg frogget igjen jeg. Som sagt, jeg kan være en bitteliten smule sta iblant. Men da var jeg også en smule lei og betuttet så jeg strikket heller et erme først. For å gjøre noe annet.

Og etter en hel kvelds strikking ser ermet sånn ut!! Firkantet og kort. Den skulle da rekke ned til albuen.

Jeg gikk gjennom oppskriften med argusøyne, men jeg har gjort alt til punkt og prikke.

Firkantet??? Hvem i ¤#&((¤##)!"!#¤% har firkantete armer? Ingen jeg kjenner.
Her ligger jakken nå og der kan den søren plystre meg bli liggende.

Jeg spiste opp hele posen med seigmenner i ren frustrasjon. Også de som jeg skulle spare så veldig på. Urettferdig!

Jeg skal ta med meg boka om Anne på Bjørkely og katta og gå og legge meg. Jeg er så helt sinnsykt sur.

17 kommentarer:

snakkemunn sa...

Det var mye arbeid til ingen nytte.
Forstår deg innmari godt og ingen kan si at du ikke prøvde.
Finn deg et bedre mønster og glem jakken fra Vogue. Jeg har stoppet opp i mitt arbeid jeg også. Jeg holder på å sy og har klippet feil. Arbeidet bare ligger der og ser på meg, jeg må vel ta det fatt idag og finne en løsning, men snakk om ekstraarbeid. Ha en fin dag. :-)

Elisabeth MD sa...

God morgen! Det vil si, jeg håper i allefall det blir en god morgen. Forhåpentligvis har du fått deg en god natts søvn, det har du i hvertfall fortjent!

Det er så kjipt når man strikker som en helt, og så må man rekke opp en hel masse. Hadde en runde selv med en topp på pinne 3, som skal bli genser nå, men jeg bestemte meg for å rekke opp og strikke på nytt med tynnere pinne.

Ellers tror jeg du har rett i fugleteorien din forresten, om fuglene i Skottland er like kjappe som de norske, og Pusifer lik våre katter, har han ikke sjans på å få tak i friske fugler, så da blir det de gamle og eventuelt dårlig til vings som får unngjelde. Det er jeg sikker på.

Ha ha, nå er en av nabokattene på tur mot fuglemateren, men det er fortsatt mørkt, og fuglene har ikke våknet helt enda.

Ha en fin uke!

Merete sa...

Jeg tror heldigvis ikke kroppen merker forskjell på om seigmennene inntas i sur eller blid tilstand - du får ingen straffekalorier liksom... ;-) Men AT du ble sur, det forstår jeg meget vel. Jeg hadde blitt krakilsk. Om noen dager er det kanskje dags for et innlegg med tittelen "Usur" igjen...? He-he.

Ati. sa...

Stakkars du!
Send meg din adresse og jeg sender deg nye seigman med en gang. Du har nemlig fortjent noe trøst etter denne oplevelse fra folk på Vogue med sin forferdelige strikkemønster!

Gamleheksa sa...

HUFF!!!! Håper form og humør er bedre etter noen timers søvn.

Tonje sa...

Æsjameg så irriterende. Ut fra det jeg kan se på bildene, ser det jo ut som om det skulle bli en riktig lekker sak... både farge og mønster, men når oppskriften ikke er laget for mennesker så skjønner jeg jo godt at du blir sur. Håper ting bedrer seg! Du kan jo strikke noe annet i mellomtiden... Skjønner jo også at du blir sur når det ikke er flere seigmenn igjen... det gjør jeg og, selv om jeg bare kan gå på butikken å kjøpe fler....

Røsslyng sa...

Ja, sånt kan man bli knallsur av...
Er jammen glad jeg aldri begir meg ut på oppskrifter, dessverre kan jeg bare skylde på meg selv når det blir feil.
Men sett bort fra firkantede ermer og lang rygg så så den jo fin ut, du finner nok ut av det og får den til slik den skal være til slutt kjenner jeg deg rett.
Ha en fin uke videre, selv uten seigemenn :D

MirreVirre sa...

Jeg føler med deg der gitt!
Det er så utrolig frustrerende når man ikke får til og leser og leser og leser gjennom dne dumma oppskrifta! Hadde det sånn på kjolen jeg holder på med, endte opp med å gjøre som jeg selv ville jeg. Foreløpig ser det bra ut hvertfall =)
Ha en finfin dag du!

Muffin sa...

Jeg lurer på hvordan det hadde endt hvis du ikke hadde hatt seigmenn til trøst.
Tenk om modellene på bildene i Vouge er satt inn i bladet i naturlig størrelse, da har de iallfall sitt på det tørre. Noe så kjempeergelig! Kanskje du kan lage et seigmannposecover av ermet?

Litt om alt sa...

Jeg skal sende fler seigmenn til deg jeg....

Annepålandet sa...

Du er en stayer, Ruth, og jeg er imponert!! Jeg hadde aldri strikket om igjen så mange ganger - hos meg hadde nok garn og Vogue gått rett i bøtta ganske fort (men ikke pinnene da, det er jo tross alt en gjenbruksartikkel).

Men hva med prøvelappen?? Det er jo noe som heter strikkefasthet både i bredden og HØYDEN. Jeg har aldri sjekket høyden jeg, men det kan jo virke som om det er noe som ikke rimer helt med høyden her???

Uansett er det ergelig å måtte leve livet uten seigmenn. Skjønner godt at du er sur!
Håper du får en fin dag likevel!

Birgitta sa...

Tråkigt när stickningen inte blir som den ska eller som man vill ha den. Du gjorde alldeles rätt att äta upp dina sega män. Sådana köpte vi alltid när vi var i Norge på semester. Men vad synd att de är slut nu.
Önskar dej en fortsatt skön vecka,
Kram Birgitta

Januarsola sa...

Klarte du en hel pose Tromsøværinger ??? Jeg er mere imponert over det enn at strikkeoppskrifta ikke sto til realitetene. Kan det være for mye sukker som gjør det, trur du?
Finn nåkka annet å strikke på heller, eller kanskje du skal tove litt til sinnet har roa seg ;0)

LivM sa...

Hei på deg nå er det en stund siden du skrev dette så jeg vedder på at du nå er usur!! Men så ergerlig med slike oppskrifter som absolutt ikke stemmer med virkeligheten. Pytt sann, du går vel på igjen. Sokkene dine ble forresten fine og jeg er enig med deg vedr. mønsteret!

Sylvia sa...

Uhu...tror jeg kjenner meg godt igjen. Og strikkeprøver er for pyser, ikke sant?
jeg har nettopp vært igjennom noe lignende, men jeg er så heldig å ha en vidundermaskin på jobb, og dermed var saken løst. Løsningen finner du i bloggen min!! ;)

sipusa sa...

dævven svette for en slem genseroppskrift! Sånne skulle brenne vet du....*klem*

håper det går bedre i morra, kos deg med boka di det fortjener du....jeg ville slengt strikketøyet i veggen for lenge siden, du er tøff!!

Elsa sa...

Skjønner godt at du spiste opp alle seigmennene i ren frustrasjon:)
Så morsomt å lese at noen husker bøkene om "Anne fra Bjørkely". De vekker minner fra første skoleårene da lærerinnen vi hadde pleide å lese fra bøkene om Anne.

Ha en fortsatt fin uke:)