lørdag 17. oktober 2009

Bedlam


Bedlam - sier de på engelsk når de vil beskrive noe som går over stokk og stein. Det er "Betlehem" egentlig. Det var og er navnet på et sykehus i London. I de gode gamle dager var det det som ble kalt et galehus.

Men altså, bedlam har det vært her i dag.
De graver opp veien vår for å legge de elektriske ledningene under bakken.

Forrige gang de grov opp veien, (den gangen var det nye vannrør), greide de å rive over alle ledningene som allerede lå der og som går over til diverse garasjer og hageskur, så denne gangen var de utstyrt med sånne snedige maskiner som pep der det var ledninger fra før.

Men at noen få mannfolk kan greie å lage så mye ulyd? Den Slemme Naboen utnevnte seg selv til oversjefsinspektørdirektør og fløy beina av seg opp og ned her, dikterte og marsjerte. Noe som selvfølgelig gjorde elektrisitetsgubbene skikkelig irriterte. Bokfinken Knut som ellers bruker hvert minutt av sin tid til å skjelle ut Den Slemme Naboen var så sinna pga grønnfargen på lysstolpene at han glemte å være sint på DSN. Det viste seg at det hadde blitt sendt feil maling, men byens selvutnevnte Grand Dame hadde sagt at hun syntes fargen var nydelig og da hadde de bare brukt den. Det blir for utmattende å diskutere med henne. Hun er som et skip under fulle seil og mere dronning enn dronningen.

Mike Snekker jobbet på baksiden av huset vårt og løp ut for å gi sitt besyv med. Han liker ikke grønnfargen han heller. Den er virkelig utrolig hæslig.

Siden det faktisk var nydelig vær i dag var døren åpen (vinduene er umulige å åpne) og jeg hadde underholdning så det holdt. Jeg lærte mange nye skotske fornærmelser også.
Whey faced numpty og glaikit cuddie f.eks. Jeg har ingen anelse om hva en glaikit cuddie er, men det høres riktig så uhyggelig ut.


Jeg har omsider fått ferdig Vilaj sokkene som er oktobersokken i Cookie alongen. Disse er de første sokkene fra boken jeg virkelig liker. De var ikke så vanskelig å strikke, men det var temmelig mange 3rettsammen og 3vridd sammen. Det var hardt for hendene mine.

Jeg strikket dem i Regia og valgte en "kjedelig" farge sånn at jeg kan bruke dem til det meste. For disse har jeg tenkt å behold selv.
Jeg må vise frem sjalet jeg strikket mens jeg var i Trondheim også. Av enkleste type. Det vises ikke på bildet, men jeg var så tung i hjernen at jeg ikke så at jeg ikke brukte samme bunnfarge hele veien. Så nesten midt i sjalet ble den lysegrå - mellomgrå. Men jeg kommer til å insistere på at det var meningen.

Det er i Drops alpakka og varmt og godt.

Haven min er et sørgelig syn, men fuchsian tror det er vår og blomstrer for harde livet. Det har ikke vært så mye som en blomst på den før i sommer. Finnes det hjerneskader blandt blomster? Den stakkaren der kommer til å få et veldig sjokk. Det er meldt kuldegrader.

Nå skal jeg pelle meg i seng. Klokka er over to.

18 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Så artig med særengelske ord. Jeg liker slike hverdagsdrypp. Sokkene dine var helt nydelige, synd du skal beholde dem selv... hehe!

Ati. sa...

I vert fall blir det ikke kjedelig når folk jobber utenfor huset ditt :-)
Nydelige sokker også og jeg ser ingen feil pa den nydelige sjalet!
ikke med forstørrelse heller ;)

snakkemunn sa...

DJa, det blir litt av et bedlam når alle engasjerer seg i samme prosjekt. Det erikke rart at blomstene tror det endelig er sommer når det dukker opp litt sol og finvær-
Flotte sokker du har strikket. Du er blitt mester nå. Jeg er ennå ikke begynnt å strikke sokker. Ha en fin helg. :-)

Gamleheksa sa...

Du trenger da i alle fall ikke reise langt for å få underholdning :)

Flotte sokker og nydelig sjal. Fingrene hviler ikke, det er sikkert.

Kos deg med fuchsiaen og ta den inn når gradestokken blir for truende. Så kan du da nyte den inne for ei tid om du ikke har egnet vinterplass til den.

God helg, da har vel grave-kara fri??

MirreVirre sa...

Haha, det er så artig å høre om gata di! Vi har en gate med bare gode venner,så vi er mer sånn ett stort kollektiv =)
Blomster kan bli litt hjerneskadd tror jeg. Vi har jordbærkart og blomster nå, og det har allerede vært kuldegrader... skjønn det den som kan!
God helg!

Odins lille hjørne sa...

Sokkene (eller lestene som e si) va kjempeflotte. Jeg strikker så sakte at det blir aldri at jeg gidder slike "store" arbeid, så jeg misunner dere som er så kjappe å strikke! Har forresten og en fuchsian som først nå blomstrer... hummmm :)k

Litt om alt sa...

Har dere overhodet ett kjedelig sekund i den landsbyen deres? Hahahaha...for ett kaos! Du forteller også med en stemme som gjør det hele riktig så levende, og det lille royale vinket fra dronningen kan sees helt hit ;)

Likte sjalet, enkelt eller ikke.Nå har jeg studert bildet, og jeg klarer ikke å se noen forskjell i fargene? Sokkene er kunst, du skriver enkelt, men for en som ikke får til en vridning av en maske virker det totalt uforstående... Flott!
Jeg tuslet i seng kl 0300...Arnold hadde underholdning i form av film *gjesp*
Ha en fin helg, STOR klem

Muffin sa...

Du må sende litt av våren hit. Først hadde vi tropesommer, så regnet det i to måneder, så ble det vinter og nå er det høst.
Tror det var på Grong de hadde bare blå lysstolper, synes det var fint... vurderer å gullforgylle stolpen utenfor her, bare for å glede naboene :) Det skal ikke mye til som du vet! God helg fortsatt.

Birgitta sa...

HEJ! Vilken fin sjal du gjorde när du var i Norge och dina strumpor är jättefina och ser varma och sköna ut. Jag vet att Regia är ett skönt garn.
Jag önskar dej en skön och mysig lördagskväll.
Kramis Birgitta

mettesierno sa...

Nå som vinter'n by'ner å nærme seg her også - antar du ikke bare strikker til eget forbruk!?

Trenger noen skikkelig GO'SOKKER!
har et nydelig sjal og pulsvanter fra LOA - og det hadde vært litt stas med go'sokker!

Send meg en mail a'!

"Bedlam" skulle det vært interessant å vite mer om, vet du!

GOd lørdag!

Annepålandet sa...

Haha, høres ut som en morsom dag i gata di! Her er det så stille, ingen naboer hever stemmen en gang. Kjedelig. Og ja, jeg tror det finnes blomster som er litt feilprogrammert - tror faktisk det er vanligere enn hos mennesker jeg.

Så kjempefine sokker! Syns det er finest med sokker i såkalt kjedelige farger jeg, så synes mønstret bedre. Og sjalet ser så deilig og varm ut. det syns i hvert fall ikke på bildet at du har rota med fargene. Koselige farger - liker det garnet kjemoegodt!

Ha en fin helg! Og endelig fikk du litt govær hos deg og, det var på tide!

Stubbetufsa sa...

Jøss, for en levende landsby!
Og så fikk de deg, som for rundt merd kosten midt på natta!
Æ må no flire!

Nikoline sa...

Gratisbillett til sirkus har du i alle fall! Nesten så eg savnar litt action rundt meg når du beskriv naboane i gata... her tuslar det berre ei gammal dame på 90 avgårde med rullatoren sin stort sett...
Og du er som vanleg flittig med strikkepinnane ser eg.Nydelege sokkar!
Hjerneskada sommarblomar..? Tja... bur ei drukna rose utanfor hjå meg, som struttar med ei frisk og raud rose...etter ei veke med frostnetter! Forklar det den som kan!
God kveld til deg vidare:0)

Berit T sa...

Hei på deg Ruth. I dag har jeg fått meg en god later igjen, værgudene som bor i reir,hehe. høytlesing for mannen min, ler igjen:o)

Litt av en gjeng du bor ved siden av, leven i gata der, og travelt for han typen som skal følge med på alt.

Merkelig blomst du har... men nyt hver dag den blomstrer før den går i dvale.
Høsten har gjort sitt inntog her også nå, med frostnetter og dager innimellom som er friske og fine, og de utnyttes.

Fine blå ting du viser også. Stilig den masken du ar på døren, og maleriet var helt spesielt, og slett ikke rart at det fikk den tittelen, den passet.

Og strikkepinnene hviler ikke hos deg heller ser jeg. Trenger slike varme gode ting nå.

Ha en flott søndag videre.

Januarsola sa...

Jeg syns det er bra at sinte naboer har noe å gjøre i gata di, tydelig at gravearbeider engasjerer! Tror det gjør det overalt. Hos oss kom menn fra E-verket og la ned kabel og fikk det asfaltert, vi var i himmelen. 14 dager etter kom televerket og gravde opp igjen hele stasen, kablene måtte flyttes 20 cm lenger inn mot midten av veien. Forstå det den som kan, kostbart måtte det i allefall bli ...
De sokkene dine så kjempe fine ut!
Vi som hos Muffin har da hatt vinteren og har nå høst om dagen, heroppe i ved Vågsfjorden.

gunknitter sa...

Hei igjen ! Koselig å lese blogginnleggene dine igjen ! Eg humrar og ler:))

Flotte sokkar og sjal !

Ha ei fin veke fortsatt !

sipusa sa...

aiaiai....jammen er det styr oppe hos dere!
De sokkene er nydelige, jeg har dessverre oppdaget at sokker etter mønster er like ikke-bra som andre plagg så jeg strikker eget, blir ganske enkelt men bedre enn ingen sokk!

Ang noro sokkegarnet så synes jeg det er nydelig, men tykkelsen på garnet varierer enormt, de tykkeste partiene er omtrent dobbelt så tykke som normalen og de tynneste....ja, men for det meste går det i ca omtrent det samme, og jeg synes det er helt fint:-)

Jeg er jo også så langt fra petimeter man kan komme tror jeg;-) får det ikke til om jeg prøver

ang blomsten så er det ikke den som er gal, den vil bare formere seg, det er verden som er gal:-P eller kanskje den er blitt en slags plante-nymfoman???

Spurven sa...

Ja, naturen er helt merkelig her også i Indre Troms; Først hadde vi en lang og fin høst uten frostnetter og med blomster i hagen til første dagene av oktober! Nydelig, synes jeg - her som første frostnetter kan komme andre halvdel av august allerede.

Så, mens trærne ikke skjønte at nå må bladene felles - kom snøen på grønne trær.. Uff og uff - snøbrekk og frostskader til de som ikke har trukket sevjen til seg. Ut med piasavakosten og riste våt og tung snø av rosentrær og syriner. Til våren får vi se hva de tålte av slik hårdhendt behandling både fra naturen og menneskets side.

Nå er det høst igjen - nydelige dager innimellom regnvær, sola står lavt og avslører alt rusket i stua og på vinduene; Rengjøring trengs. Men pytt - vakre og lyse dager, snart forsvinner sola og mørketida kommer. Snart stiller vi klokka tilbake igjen - mørke ettermiddager og trøttetid igjen. Nå nytes dagene som best man kan!

Dette var en liten rapport fra en rar høst nord i Norge!