tirsdag 8. desember 2009

Murphy's Lov

Alt som kan gå galt - går galt.  Det føles sånn innimellom.  Enten det - eller så er jeg forfulgt av en spesielt sur og vonbroten husnisse. 

Før helga fant jeg ut at jeg måtte vaske kjøkkenet i hvertfall.  Ribbein eller ikke. En skal jo tross alt spise der ute og det var "foilt av bassilla og rusk".  Så jeg vasket det jeg greide,  inkludert gulvet. Ryddet  og la  hvit duk på bordet.

Mens jeg satt der og følte meg utrolig flink kom en av Takgubbene inn og sa at de måtte ta ned tv-antennen fordi de nå skulle starte på pipa.  "Jada" sier jeg, greit det.  Like etter pøste  sotstøvet ut av ovnen.  Det la seg overalt. Sotlag på alt støvet mitt og over hele mitt nyvaskede kjøkken. 

I dag forsøkte jeg på nytt.  Jeg drev og vasket vinduskarmen da jeg greide å rive ned en blomsterpotte og rent instinktivt grep jeg etter den - og greide det.  Hmm - akkurat. Det var kaktusen.  Jeg har brukt timer i ettermiddag på å plukke bittesmå nåler ut av fingrene.   Men nå må det vel ta slutt på uflaksen snart.   Nok er nok.

Takgubbene er ferdig.Vi har nytt tak og ny pipe og nye vinduer.   I morgen kommer Snekker Mike og fikser opp innvendig og SÅ skal jeg begynne å pynte til jul.


Vi fikk skikkelig skotsk pipe, den vi hadde før var engelsk og sikker en kilde til irritasjon for mange.  Pipen vår sprakk for et par år tilbake og den eneste vi fant som var villig til å fikse den var en engelskmann.  Engelske piper er litt ujevne i kantene. Litt runde og koselig.


Skotske piper derimot har rette linjer, er stive og strunke og firkantete.  Ikkeno tull, med andre ord.
Jeg vet ikke om man skal legge noe mer i akkurat det der? Men jeg syns det er litt morsomt.  Og ble ikke taket flott?

Som dere vel ser så har jeg ikke ordenlige julestjerner i vinduet.  Det er ikke vanlig med slike her og disse var det nærmeste jeg kom.  Folk har blinkende lys og hoppende reinsdyr og julenisser og jeg vet ikke hva, men ingen stjerner. Men nå har jeg sett at de har skikkelige stjerner på IKEA. Kanskje jeg får lurt med DH ut dit en tur? Han har litt vegring for IKEA. Jeg fatter ikke hvorfor?

Jeg har jo ikke fått gjort så mye denne uken.  Det ribbenet var mere banket opp enn jeg trodde, så jeg har sittet mye på baken.  Men da har jeg jo fått strikket masse. Aldri så galt osv.


  Jeg hadde to hesper med "Same Difference" fra The Knitting Goddess.

Det er garn som er farget i de samme fargene, men det er byttet om på hovedfargen i de to forskjellige hespene.

Det ble akkurat nok til et Ishbel sjal. Jeg liker virkelig å strikke det. Enkelt og kjapt og lekkert syns jeg.  Jeg strikket den største utgaven og det tok ett nøste til hoveddelen og ett nøste til blonden.Så fikk jeg lyst til å prøve meg på litt skyggestrikk.  Jeg har prøvd før, men jeg tror jeg begynte i den gale enden. Jeg lånte en bok på biblioteket og det var så avansert at hjernen min slo knute på seg.

Dette er Lepidoptera, oppskriften er på dansk og gratis fra 123knit. De er jo superenkle å strikke,  Bare en firkant som er sydd sammen og jeg syns effekten er ganske morsom. Neste gang velger jeg nok andre farger.

Så ble det et par med gode gamledagse raggsokker.  Jeg hadde et par nøster med Mor Åses raggegarn liggende og hev meg uti det. Det var akkurat som å strikke med grov hyssing, men jeg tror de blir ok etter et par omganger i vaskemaskinen.   De skal jo være litt barske sånne.

Av et og et halvt nøste av Regia 6ply Silk ble det et Praktiske Petra også.  Kjempekoselig lite skjerf og superenkelt å strikke.Det var nok garn igjen til å få til et par små halvvanter også.  Disse fant jeg oppskrift på i en blogg som heter Creativeyarn og det gikk kun med 25 gr.   Utrolig kjappe å strikke var de også.  De ble til under en episode av Midsomer Murder.Anne på landet og jeg har byttehandlet litt garn.  Jeg hadde så lyst å prøve Du store Alpakka sitt sokkegarn "Sterk".   Og nå har jeg fått begynt på sokker i det.  Jeg strikker Tone M sine Tankeløse sokker. Etter det Mor Åse garnet så er det helt eventyrlig å strikke med. En Sokkeopplevelse altså.   Det blir nok mange flere sokker av dette garnet.

Og så sist, men ikke minst;   Jeg har fått en Utmerkelse fra Snakkemunn som har bloggen Ruta.  Tusen takk. Det betyr mye at bloggen min blir satt pris på.  Det betyr i grunnen alt.
Jeg er ikke i stand til å velge meg noen spesielle å gi denne videre til.  Jeg vil gi den til alle som står på leselisten min.  Alle er blogger som betyr mye for meg, som jeg leser og koser meg med, får inspirasjon fra, lærer nye ting av og i det hele tatt - gjør livet interessant - hver eneste dag.  Tusen takk alle sammen.


24 kommentarer:

shygirl sa...

Det var da fryktelig så uheldig du skulle være, da, vil håpe og tro at "ulykken" snur nå.
Ishbel var kjempelekker, jeg har tatt med meg garn og skulle starte på et på nattevakt i natt, men endte med å strikke på en milo vest i stedet. Skulle virkelig startet med sjalet snart, det skal både være julegave og rekke å sendes med posten. Husker du hvor lang tid du brukte..? :-))
Fine pulsvarmere og kjekke raggsokker, skyggestrikk ser fryktelig vanskelig ut så det var jo gøy å se at det egentlig er enkelt, skulle prøvd meg på et skjerf med slik effekt. :-))
Ønsker deg en flott uke med nytt tak og ny pipe, det var veldig pent. :-))

Siv Helene sa...

Aww.. Så utrolig kjedelig det med pipa da du hadde vert så flink og vaske :( Du får be de vaske etter seg hehe :)

snakkemunn sa...

Du har fått gjort en hel masse oppi all elendigheten. Så mange fine ting du lager.
Akkurat når slike ting skjer begynner man virkelig å lure. Tenk å vaske et helt kjøkken og så få det nedsotet. Jeg hadde hylt. Det gjorde jeg når jeg fikk kjøkkenet mitt nedsotet og jeg måtte ha jhelp til å vaske. Jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne SA JEG HAR ALL MEDLIDENHET MED DEG. Håper du får en god uke nå når alt er på stell. :-))

Røsslyng sa...

Himmel for en uflaks du har hatt i det siste, nå må det vel snart snu...
Kanskje det er en husnisse som har blitt forstyrret og dermed eitrende forbanna av all denne takherjingen ;)
Taket ble fint det til slutt (men jeg synes kansje den ujevne pipen var en smule mer sjarmerende), så får vi bare håpe du får orden på tingene igjen før jul og holder deg på beina uten mere knall og fall...
Ellers så var jo strikkearbeidene dine flotte som vanlig, vakre farger i sjalet

Ha en finfin og skadefri førjulsuke!

Litt om alt sa...

Taket ble flott. Trøsten for all gruff den siste tiden må være at nå har du tak og pipe problemfritt de neste 20 årene!
Ribbeinsbrudd tar 6 uker punktum Og er fryktelig smertefullt.. Den arge husnissen får du godprate litt med, gi han noen seigmenn så blir han sikkert snill??Eller seigdamer om det er en mannlig, da blir det fred i stua!
Sjalet- driiiitlekkert!(ops, skal vaske munnen med en gang)

Stor bamseklem

Anonym sa...

Jeg vil gjerne få skrive under på den awarden! For du har en superbra blogg. Alltid spennende med bilder og beskrivelser OG din fantatise humor! Synes rettogslett du tar godt vare på dine lesere emd det du serverer:) *bøyer seg i støvet*
Så herlig det sjalet!
Hjemme hos meg er det frøkena som strikker. Hun er bare 10 men er nå heeeelt hekta!
Hun har strikket lue til lillebror og til mormor, og skal strikke lue til onkel.(strikker sååå jevnt og fint også!) Har strikket sitteunderlag (som nå er tovet) til morfar, og holder på med et til. Makeløs jente (hun har besto/farmor å slekte på!!)

Kjenner jeg klør i fingrene etter å finne på noe jeg også!!
Haha

Ha en flott dag:)
Trultemor

Gamleheksa sa...

Wow, som du strikker - og vasker!

Så mye fint.
Sterk er også mitt favoritt-sokkegarn. Her har det også blitt pulsvarmere og løs-hals. Det tover seg litt i bruk og er nok ikke verdens mest holdbare, men da får en bare strikke nytt. Det gjør vi jo likevel :)

Lykke til med inspurten i opp-pussinga:) Håper snekkeren kan jage den husnissen din...

Beyla sa...

Jeg er så glad det er flere enn meg som har sånne dager!!! Og så er jeg veldig glad for at ribbena dine "bare" er bristet. Knuste ribben er gruelig vondt, dete r akkurat som når de putter i meg morfin(somjegslettikketåleridetheletattja) jeg bare finner ikke motivasjonen til å orke å trekke pusten! Men dét må du orke, basta bom. helt sant.
Og så er jeg litt misunnelig for at du avlyste hele pre-jul-depresjonen. Ikke at jeg har så mye av depresjonsbiten, mere sånn.. apati til tusan.det er nydelig vær ute og lyst den neste timen, men jeg vil bare legge meg igjen jeg. især siden strikketøyet mitt gikk til gajkens. seriøst - strikkefastheta skulle være 16/10cm, og jeg lå på en lekker 11/10. du kan jo tenke deg. cardiganen var 2 meter lang runt hoftene, og så svær er ikke jeg engang. hah. det skulle forestille en str medium! gikk fra pinne 5.0 til 4.0 og håper det fikser ting..

Rigmor sa...

Vært her og kost meg på bloggen din. Taket ble flott, kjekt med alt som er gjort. Nydelig sjal, spørs om jeg ikke må en tur innom Knitting Goddess, hvis de har nettside da....

Ønsker deg ei koselig adventstid og ei uhellsfri uke!

Sylvia sa...

En ulykke kommer skjeldent alene, heter det jo.......og her skjer det jo det ene og det andre hos deg. Du er skikkelig i stimet nå!!
Uffda, men kommer du innom hos meg, kan du være med på trekningen av et GIVEAWAY......og DA kan det hende at lykken snur for deg også.
Varme klemmer fra meg.

Tovepia sa...

Sannelig er det action der du bor;)
Du får ta det litt rolig framover så ribbeina for gro..ser jo at du har hatt litt av en produksjon sittende også;)
Nydelig sjal, og skyggestrikk var nytt for meg, flott!
Gå litt sakte du også nå framover, kos deg masse og klem fra meg;)

Annepålandet sa...

Jo, taket ble kjempefint! Syns huset under ser veldig idyllisk ut også. Og begge pipene er jo fine - men det er kanskje best med en skotsk en med tanke på de naboene du har.

Ishbel-sjalet ble jo nydelig. Jeg har lyst til å strikke et til jeg også, men først står noen julegavevotter og sånn for tur.

Ha en fin uke og så får vi håpe at uflaksen snur til flaks nå. Hvis ikke, får du bare sitte stille på en stol og strikke til det går over. Vær forsiktig!

gunknitter sa...

Hei igjen og takk for hyggelig hilsen på bloggen min !!

Stakkars lille deg, du er da meir enn uheldig. Men du verden kor du produserer !!!!! Eg har strikka nokre av dei halsane ; pang-pang-thank-you- lamb eller noke i den dur. Alpakka og gode greier. Og så har eg strikka den eine av vantane etter oppskrift henta frå ein alletiders blogg i utlandet ! Mi vesle hjerne slo også krøll på seg då eg skulle til med den andre. Eg trur det var fordi min kjære absolutt ville vere hyggelig å prate litt med meg :)) *snill mann*
Resten av vanten strikker eg når eg er aleine. Dine var rett stilige og mine er rosa og like fine :))

Den nye PIPA di er rett stilig og taket vart flott. Det er no godt å få det fixa, sjølv om det er litt styr :))

Ha ei fin adventsveke vidare !!

Muffin sa...

Milde himmel. Det har iallfall ikke tatt fyr i strikkepinnene dine, så ikke riktig alt har gått galt da. Du er jo rene brannbomben så fort som du strikker. Grattis med nypipa, den ble jo både stram og fin. Deilig med nytt tak og pipe, ikke sant? Titt innom bloggen min litt da... hilsen til deg der!

Merete sa...

Plukke kaktusnåler ut av hendene? Grøss og gru, det hørtes vondt ut. Men ikke så vondt som å få sotet ned det nyvaskede kjøkkenet kanskje? Hadde nok hentet frem urbrølet i meg da. Hvilket skal være sunt. Alle massører jeg er hos, sier at det sitter mye sinne i leggene mine. Men jeg får finne andre metoder enn kaktus og sot for å få ut gruffet.

Det sjalet var spesielt nydelig! (Føler jeg deltar i VM i superlativer når dine håndarbeider skal beskrives, men det er jo ikke pent å lyve, derfor må jeg si som sant er: Det var spesielt nydelig!). :-)

LivM sa...

Ja men nå har du brukt opp all uflaksen så nå kan det bare gå fremover. Huset er nok gammelt som du sier men det ser jo veldig sjarmerende ut, og tak og pipe ble jo flott da! Jeg likte godt sjalet ditt og fargene du har valgt, og ellers har jo strikkepinnene dine fått svingt seg imellom all vasking. Håper du nå har det bedre og at alle pigger er borte.

Birgitta sa...

Stackard dej med all otur. Men nu ska du se att det vänder och att turen kommer tillbaka. När hantverkarna är klara och du fått pynta lite så är det så fint. Vad mycket fint du har stickat.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Stubbetufsa sa...

Men du kunne selvfølgelig ikke bare slappe av og TA DET MED RO?
Neida, dama skulle ha jul selv om ikke arbeiderne var halvferdig, enda, ho!
Ja, ja, men du er vel vant til deg sjøl. Stakkars oss som opplever deg for første gang på sak etter sak, blir vi vant til deg? Og hvem steller våre brustne ribbein etter uanstendig latter? Jeg bare spør...
Men en liten klem kan du nå få!

Hannesol sa...

Det er neimen ikke kjedelig hos deg skjønner jeg.. Huffameg og stakkars deg *klem* Du får beordre han Murphy til å reise til langtvekkistan nå syns jeg! Men huset ditt ble jo kjempefint da :) Og sååå mye lekkert du har strikket innimellom slagene! Får du heklelyst en dag ligger det oppskrift på waffle gryteklutene på bloggen min Aug 2008. -Ha en god og forhåpentlivis rolig og avslappende uke!

Anonym sa...

jøje meg så effektiv du er da!
Også på en episode av Midsomer Murder! Rekker knapt å skifte stilling på sofa'n jeg! *s*s*

Kuktass ja.... husker vi skulle flytte en lang blomsterkasse, hvor det stod en diiiiiger kuktass.
Mor og far dro den med seg på gulvet, og da knakk kuktassen og velva over ryggen på - husker ikke hvem av dem, men en av dem!
Da ble det liv i heimen kan du tru! *s*s* Og spesielt morsomt for oss som stod å så på! hehehehe

gode minner gitt! *s*

Ha en alldeles strålende dag!

Tonje sa...

Åneiiii også kaktusen da... hørtes ikke særlig godt ut. Jeg tror jeg hadde flydd i flint hvis noen sotet ned det nyvaskede kjøkkenet mitt... lol... huffameg så uheldig du har vært. Men mye fint har du da fått strikket. Det sjalet var jo bare utrolig lekkert.

Laila -Karin sa...

Hei
Takk for koselig kommentar hos meg.
Ha tittet innom deg før men ikke kommentert .
Du har tydelgvis vært max uheldig. Brukne ribbein er ikke noe godt.
Flotte strikkearbeider hos deg.
Ikke så mye av det hos meg lengre .
Det blir et enkelt sjal eller lignende. Fingrene er ikke så samarbeidsvillig.
Ha en fortsatt fin kveld

Monicas sa...

heisann.æ må flir te dæ oppi all galskapen du har vært utsatt for..:) du skriver godt, å æ kan nesten se dæ førr mæ....du verden så mye vakkert du har laget...sjalet var råfint...men æ har litt angst førr litt mye hullmønster, men må jo prøve meg på nåkka meir avansert....ha en vakker dag der du er..

Turi sa...

Mykje flott på bloggen din sidan sist eg var innom. Pulsvarmarane er kjempeflotte, kjekt at du lagar link til oppskriftene med oss.Dei kvite likte eg kjempegodt, trur eg må spøte meg eit slikt par.
Ha ei koseleg helg!