onsdag 2. desember 2009

Pip

Bare et lite PIP fra meg så ingen tror at jeg ligger i vånde et eller annet sted.  Er det ikke i vånde man ligger når ting er riktig ille?

Jeg hadde jo planlagt en liten depresjon egentlig, men i går var det så nydelig vær at jeg fikk det ikke til.   Vindstille, sol og minus 8 grader.   Herlig.
Jeg prøvde å sukke tungt et par ganger, men det gjorde så vondt at jeg ga opp hele depresjonen.

I dag har vi uvær til gangs.   Det sner og blåser noe aldeles forferdelig og i dag har jeg virkelig syntes synd på Takgubbene.  De jobbet fra 8 i morges til halv 5 i ettermiddag uten stans og var blåfrosne hele gjengen. Jeg fikk gave i posten igjen jeg.  Det var Ati som sendte meg et julekort hun hadde lagd selv. Jeg er helt fasinert av denne metoden med stoff og papir og trykk og hva det nå er alt sammen.  Resultatet er i hvertfall nydelig.

Og sammen med kortet lå det en Freia melkesjokolade!

 
Tusen takk, Ati.  Det går jo ikke an å være deprimert med  sånt i huset.


Så jeg tenkte at pytt - jeg skal slutte med å tenke på alt støvet her og heller sette meg ned og se på barnefilm og spise sjokolade og seigmenn.    Av og til er jeg uhorvelig lur.
Så Pusifer og jeg så på Stuart Little.  Den er skrekkelig morsom, men ikke så morsom at jeg må le så veldig (det gjør fortsatt vondt å le nemlig) og pus syns den er spennende også.  Så vi var veldig fornøyde  begge to.   Jeg tror ikke jeg har brukket noe ribben.  De er bare litt banket opp, men hvem kunne vite at den sofaen ville sparke tilbake?  Det er fortsatt ganske ømt, men jeg er mye bedre nå.  Om et par dager skal jeg begynne å vurdere det støvet igjen.  Det er virkelig skrekkelig her, men forhåpentligvis er de snart ferdige.  Skjønt, vi må få inn en som kan fikse taket oppe på soverommene.  De ser ganske så molefonkne ut etter at det ble saget igjennom dem flere plasser.   Det må nok nytt - hva heter det på norsk?  Nytt lag med gips? - og så må det males og det må settes på vindusrammer og alt det der.   Enda mere støv.

Jeg så noen engler inne på bloggen til Tovepia.  Hun hadde funnet oppskriften hos Olava.
Så da måtte jo jeg forsøke meg jeg også.   Jeg hadde noe garn liggende - jeg tror jeg kjøpte det veldig billig på Ebay for lenge siden.  Omtrent som stålull.  Fæle greier, men det viste seg å tove helt flott - så nå blir det engler av det.
Jeg må forbedre håret en smule tror jeg. Sånn som det ble nå så har hun jo horn, stakkar - og det skal vel ikke engler ha? Skjønt, det er mulig at mine engler har det.

21 kommentarer:

snakkemunn sa...

Så fin engel du har laget.
Bra at det ikke ble noe depressjon bare vondt. Jeg mumser og koser meg for tiden jeg også. pepperkakene har jeg spist opp før de er kommet i boks, slik er det når de er full av mmèr og seigemenn. Jeg må faktisk lage nye idag.. God bedring. :-)

Siv Helene sa...

Du må ikke * ønske * deg en depresjon.. Jeg ser ironien - MEN det kan være skummelt ! Det er slitsomt og være deppa 24/7.. Tro meg..

Ønsker deg en super dag :)

Berit T sa...

Uff så trasig at du har fått vondt da, men da var det godt at det kom trøst i posten til deg.
Kunne gått rigtig ille med sofaen over seg... Ta det med ro jente, la barnet ta slike tunge tak.

Det høtres heller ikke godt ut å få vann på beiena i senga tidlig om morgonen, hutte tu, bråvåkne av slikt.
Får håpe de får orden på saker og ting disse karene som springer ut og inn og roter.
Flotte ting du har strikket og sydd, mekig imponert av deg. Det er sikkert ikke mange ledige stunder der du ikke sitter med et håndarbeid. Man blir jo avhengig av slikt. Jeg har som regel et strikk ved siden av stolen slik at det blir noen omganger av og til.

Og nå er det engletid hos deg, dette var en ny variant.
Nå skal jeg til naboen og der samles vi en klubbgjen og har som tradisjon å bake lefser sammen til jul. Jeg kan være med noen timer bare, for jeg skal reise til Bremen.
Men noen julelefser må jeg berge meg :O)
Ha en trivelig dag!

marit sa...

Ler høyt her jeg sitter mutters alene!

Bra du fikk avlyst depresjonen ihvertfall. Og så håper jeg at ribbeina ikke er brukket...

Pusifer så ut til å følge godtmed på filmen...

Ha en flott dag- håper det blir orden på tak både ut-og innvendig;-)

Gamleheksa sa...

Jammen tror jeg det er lurt at engler har horn :D Ha en fin dag!

Merete sa...

Eventuelt at engelen din er en meget god LYTTER....? Godt at den planlagte depresjonen prellet av som vann på gåsa. Sol og sjokolade er medisinen sin det. God bedring med dine ømme ribben! Hadde lyst til å finne på et morsomt ordspill med juleribbe nå, men er for trøtt...

Litt om alt sa...

Engler med og uten horn eller røde strømper eller vinger..sånt blir det "Made with love by Ruth" av! Herlig :)
Håper ribbeina kan ta en pause snart, og godt å høre deppen er avlyst.
Stor klem

Maj sa...

Det er no egentlig godt at ikke alt blir som vi planlegger... :-)

Annepålandet sa...

Så fint at det ikke ble noen depresjon da! Og at ribbeina blir bedre.
Syns absolutt du er lur jeg - for vasker du nå, må du ratt gjøre det TO ganger før jul. Koser du deg og nyter livet med film og seigmenn i stedet, slipper du unna med EN. Og det er SUNT å kose seg, man blir snill av det. Og det er viktig å være snill til jul.
Engelen er bare vidunderlig vakker, syns jeg! Ha det godt!

Sylvia sa...

Grrrr.....skal vi sitte sammen og dele den sjokoladen eller??? Du med dine ribbein og jeg med min mage (håper du tåler litt rumling)
Det er greit å høre at andre ikke har det helt ok heller. men det er godt med galgenhumor, er det ikke?
Kos deg med englene du......:)

Birgitta sa...

En liten hälsning i adventstid och hoppas att byggarbetarna snart är klara hos dej, så lugnet återvänder.
Ha det gott,
Kram Birgitta

Muffin sa...

Det lureste man kan gjøre er å lage fine engler og se på trivelige tvprogrammer sammen med katta. Ikke tenk på støvet, det tenker ikke på deg, så hvorfor bry seg? Takk for at du gir fra deg et pip, så slipper jeg å gå rundt og engste meg unødig!

Blomsterpiken sa...

Jeg håper inderlig ikke postmannen min har skylt pakkene mine ned i do. La oss leve i håpet om at de kommer frem!

Jeg synes djevelenglene var fine jeg. Ellers blir garnet sikkert fint til hjerter også, dersom du har mye av det da. Jeg kjøper ofte veldig mye veldig billig garn, for så å oppdage hvorfor garnet er billig... :)

Stubbetufsa sa...

Hm,hm, snøft!
Har akkurat kommet meg etter hjelpeløs fliring av dine to siste innlegg. Hehe. Det er der inne ennå!
Du er deg sjøl lik, bli slått ned av en sofa! Sånn at det gjør vondt BARE når du puster. Hehehehehehh!
Klarer ikke mer... men mennesket lider jo, jada, det heter "i vånde" når man strever og har vondt...

Stakkars lille Ruth, Senga blir nok tørr en gang, og taket faller vel ikke helt ned...Hm pfrrt hahahaHAA ! Klem!!!

mormonsen sa...

Har hatt ustabil internettilgang i det siste, så i dag har jeg virkelig måttet lese og flire meg opp på bloggen din. Skal si du har det aktivt i husheimen! Krona på verket var nå vel å våkne under en presenning med våte bein. Og innimellom så syr og strikker du og lager de nydeligste saker og ting. Hvordan i all verden hadde du tenkt å presse inn en depresjon også? Jeg tror forresten ikke det du lider av heter planlagt depresjon - jeg tror det heter galgenhumor, halvsvart trønderhumor eller bare ganske enkelt en langt fremskreden humoristisk sans og formuleringsevne! Men ta nå vare på ribbeinan, og god bedring med dem. Den engelen din har ikke horn tror jeg, de ligner mer på sånne flettekranser ved ørene som noen læstadianerdamer gikk med i gamle dager.
Pusifer (som jeg trodde var en Mons) har jeg lagt inn i et halvferdig innlegg som skal publiseres når jeg er på mer stabile nettverk igjen. Stor klem til deg

Elsa sa...

Godt du avlyste depresjonen.
Engler med horn var noe helt nytt. kan jo skylde på at hun har store ører da:)
Selv har jeg også vurdert en liten depresjon etter å ha ramla i kjellertrappa i går. Men mens jeg satt øm og sår både her og der ringte postmannen på døra med pakke fra en hagevenn. Så depresjonen er utsatt på ubestemt tid;)

Ha en koselig adventshelg og god bedring etter møtet med sofaen:)

sipusa sa...

synes det ser ut som den har 60-talls-sveis jeg! Engelen altså;-) ang depresjon må jeg visst lese litt lengre ned for å skjønne poenget!

Ang Puser og fang så legger Pusemor seg ofte slik at jeg kommer borti ryggen hennes med strikketøy, men i motsetning til Pusifer er Pusemor bare irritert over det, tullejenta:-P

snakkemunn sa...

Hei igjen, jeg har en award til deg. :-)

shygirl sa...

Hei på deg :-))
For en søt engel! Jeg kan ikke se noen horn på den, jeg. :-))
Det blir vel godt med nytt tak, men det kan umulig være noen behagelig jobb å ha midt på vinteren. Hehe. :-)
Så bra at depresjonen din ikke funket likevel, melkesjokolade _må_ man jo bare bli glad av. :-))
Ha en fin helg! :))

LivM sa...

Depresjoner er fy, men kan være deilig i blandt! Håper ryggen er bra og at takgubbene snar er ferdige. Jeg tilbragte lørdag ettermiddag på legesenter og sykehus med min bedre halvdel. Kl 24 lørdag fant de ut at han burde legges inn. Ikke noe veldig alvorlige plager, men ille nok for han. Så nå må jeg vel ta en visittur, ca 1 times kjøring så det går greit!
Håper du på tross av dårlig vær har en flott søndag!

Tonje sa...

Høres ikke så godt ut med vonde ribbein... håper de oppfører seg snart.

Har forresten strikket pulsvantene du gav oss oppskrift på. (Skal nok få "blogget" dem så fort jeg får somlet meg til å ta bilde.)Kjempeflotte! Måtte jo ha noe å strikke på da jeg skulle på strikkekafé forleden dag. Det var mange som var interessert i pulsvantene så jeg gav dem blogadressen din, jeg... håper det er ok...