fredag 5. februar 2010

Fargevariasjoner

For en ganske så lang tid tilbake kjøpte jeg noe garn,  en herlig blanding av silke og kasjmir.   Men gult - av babyvarianten.  Praktfullt til sitt bruk selvfølgelig, men ikke det jeg liker best å kle meg i.

Uansett, jeg strikket et lite sjal og det var mykt og deilig og akkurat passe stort.  Men pga fargen ble det liggende i en skuff.

Til slutt bestemte jeg meg for å prøve ut Dylon kaldvannsfargene og valgte meg en dyp lavendelfarge.

Og hey presto - så ble både skjerfet og garnet


GRÅTT?????

 
Vel, det var ikke det jeg hadde ønsket meg, Jeg tenkte det kanskje ble bedre hvis jeg valgte meg en mørkere farge.  
Jeg har en  kåpe med mye brunt i og brunt skjerf til den ville bli bra tenkte jeg, så jeg satt igang igjen, målte ut salt  og  blandet fargen i vannet.   Denne gangen ble det  en helt ubestemmelig lysebrun farge.  

Nå tror jeg  det nydelige kasjmir/silke- garnet mitt  ikke har godt av flere opphold i saltblanding så hvis jeg kaller dette lys karamellfarge så blir det kanskje bedre?

Mens jeg satt der og lurte på om jeg skulle saksøke Dylon fabrikkene for alt de er verdt for varig skade på sjelen og tap av  garn og selvsikkerhet kom postdamen med pakke til meg. 
Jeg bor jo i Blogglandia og der finns det mennesker som på mystisk vis klarer å forutse sånne små katastrofer og i akkurat det riktige øyeblikket sender av sted gaver som forandrer dumme dager til gledesdager.  
Mirrevirre    følte for å sende meg en gave, helt uten annen grunn en at hun er en omtenktsom, snill og utrolig hyggelig dame og sannsynligvis synsk.  Seigbarn!  Og løsningen på det lysebrune garnproblemet mitt.  Se på det lekre garnet med masse glitter i.  Men dette strikket inn i det lysebrune  blir det bare knallfint.  Er det ikke helt UTROLIG?


Tusen, tusen takk snilleste Mirrevirre.  Du burde forgylles. 


Jeg burde ha vært travelt opptatt denne uken.  Jeg har mye å gjøre for jeg akter slettes ikke sitte her og bli countryfisert igjen med det aller første.  Jeg akter meg på Byferie til Utlandet. Så det så.  Jeg reiser på søndag og jeg burde ihvertfall ha gjort litt, men nei. Jeg har bare sittet her og dillet i flere dager. 


Jeg strikket et par halvvanter av restene etter Haitiskjerfet.  La opp 40 masker på pinner nr. 3,5, strikket opp til håndleddet, strikket noen omganger rett/vrang og så  - hva i all verden heter det motsatte av å øke?  Minske? Avøke? Norsken min går ad undas her. 


Vel, jeg avøkte til 36 masker og la inn tommetkile.  Økte på hver 3. omg.  That's all.


Og så fikk jeg for meg at jeg måtte bruke noe av alt det flerfargede garnet jeg har liggende.  
Det  er jo så lurt egentlig. Bortsett fra at det aldri blir slik en hadde tenkt.  


Dette er Aeolian shawl.  Det ligger inne på Knitty.com og er helt gratis.  Mønsteret er faktisk utrolig enkelt  og raskt å strikke og selve oppskriften er veldig bra utført.  
Garnet er merino/kasjmir og mykt og deilig.  Fargen er  - spesiell?   Men jeg regner med at neste gang rosahormonene mine slår til så er jeg rede. 


Det burde vært blokket og greier, men jeg er ikke noe flink til det så det får være sånn litt rotete - passer bedre til meg sånn også.  Jeg har en rotete personlighet.  Det er i hvertfall min undskyldning og den holder jeg fast på.


Å ja. Ferien?    Jeg skal på byferie til Oslo.  Det blir bare 4 dager, men jeg gleder meg. Det er lenge siden jeg har vært i Oslo mer enn en dag eller så.  Jeg skal treffe kusiner og filletantebarn og venner.  Jeg gleder meg virkelig. 

Nå skal jeg pelle meg i seng.  Ha en God Natt alle sammen.

 20 kommentarer:

Monicas sa...

heisann...du verden så mye fint du lager...tempo på pinnene har du iallefall...takk for koselig besøk foresten....og god tur te oslo...huske på å oppføre seg pent da....smiler

sipusa sa...

O! Oslo!?
Å hvis du har tid ville jeg gjerne tatt liten kafétur altså:-D

Flotte fingerløse forresten og sjal!
og hehe, garnet ble ikke så ille egentlig, selv om du ikke hadde fått drømmeblandingen i posten (wow!!) kunne du ha blandert det med mørkebrun av en annen sort og reddet eksperimentet. Har omtrent samme holdning som deg til lys babygul så ja.....

Hilsef fremdeles fra to katter, de tror selvsagt de er sjefene i huset, dvs de krankulerer om øverste hylle; jeg er den de kan vekke om natta hehe;-) ...og som gir dem mat så klart:-P

MirreVirre sa...

Se der ja! Den pakka kom jo ganske så fort den da, siden den var sendt på mandag! Godt at det falt i smak også! ha en fin helg og god tur til Oslo!

Farmors sa...

Nydelig mørk lavendel må jeg si!
Jeg synes at den grå var delikat. Men så er det jo noe med at det skal passe til klær man har! God ferie i Oslo!

Nikoline sa...

Alltid koseleg med pakke i posten (det kan jo EG skriva under på veit du!)og spesielt kjekt er det når det kjem "som bestilt" slik som i dette tilfellet. Men egentleg synes eg at det var fint både i grått og lys karamell også eg... men det var visst ikkje det du hadde tenkt deg,nei...
God tur til Oslo og kos deg med slekt og venner:0)

Anita K sa...

Når jeg skal avøke, bruker jeg bare å si at jeg feller noen masker :) Utrolig så mye du får gjort altså, imponert over produksjonen!! God tur til Oslo, måtte masse garn og seigmenner komme din vei:) Klem

Trollkåno sa...

Hei!
Du er no utruleg produktiv, då....tryllar fram det eine flotte sjalet etter det andre..og mangt anna innimellom.
Det motsette av å auke....."felle" står det ofte i oppskriftene....men "avauke" var litt morsomt òg.
God helg og god tur til Oslo!

Tovepia sa...

Uansett hva du tenkte mht farger, så ble det flott! Jeg må vel prøve meg på et sjal snart jeg også;)
Kjempefine pulsvanter!
Her har vi varmegrader, så jg kjenner våren er i anmarsj;)
Ha ei god helg og klem fra meg;)

Anonym sa...

Den grå var lekker, men det var jo ikke akkurat lavendel, nei. Det er vel sikkert silken i garnet som har ødelagt for fargingen? Det virker forresten som om sjalene nærmest triller av pinnene av seg selv hos deg, imponerende produksjon!

Litt om alt sa...

Nesten fælt å vite at du skal befinne deg noen steinkast unna og ikke få hilst på deg!! Fire dager går utrolig fort da, nesten ikke mer enn 5-6 timer i realtid det...
Synes den grå fargen ble fin, men det er klart at når en forventer noe helt annet blir det bare feil.
Mye lekkert får du tryllet frem på no-time, det er hvertfall helt sikkert (strikker du når du sover også?)
Uansett; KOS DEG på tur!
Klem

Ati. sa...

Hei, hei, den rosa-grå sjal er ikke verst i det hele tatt! Jeg liker det. Ogsaå den grå farge du hadde på garnet etter farging første gang. Men jeg er ikke sa glad i brun farger. Hvis du har en brun kåpe blir det kjempefint!
Ha en fin tur til Oslo, du trenger vel sjaler , vanter og lue, vet jeg! Masse snø og is, der nede i sør!

Birgitta sa...

Jag tycker sjalen blev fin som du färgade. Vad trevligt för dej att få åka till Oslo några dagar och snacka norsk med dina vänner. Är säker på att det blir nya garner också.
Önskar dej en trevlig ferie.
Kramar Birgitta

snakkemunn sa...

Synes du har strikket mye fint. Jeg likte godt fargen du har laget.
kos deg i Oslo, det blir nok kjekt med kusiner og familie. :))

Annepålandet sa...

Heter det ikke FELLE da? Eller ta inn masker? Ikke vet jeg. Men halvvantene ble kjempefine! Sjalene også - og jeg syns alle tre fargene du prøvde på det øverste sjalet ble fine jeg.

Kommer du til Oslo til uka?? Da kan jeg glede deg med at Aftenposten har meldt om knallvær og sol i flere dager. Og det er mildere her nå - etter mye stiv kulde er det nå rundt minus fem. Deilig. Høres ut som du har fullt program, og det blir lett mye stress på sånne turer. Men skulle tiden mot formodning falle lang, hadde det jo vært superkoselig å treffes og tatt en kopp kaffe. Jeg mailer deg tlf nr - just in case. Ha en fin helg!

Beyla sa...

jepp, decrease=felle. ble så total forvirring på det der her i heimen her om dagen at jeg skrev det ned på en lapp. ikke for å ta vare på lappen, men for når jeg skriver noe ned på papir pleier det å klistre seg litt fastere til hjernebarken :D
HERLIG garn du fikk av mirrevirre. direkte herlig! jeg er litt på en sånn "ohh SHINY!" høy for tiden..
Og jeg synes det grå ble pent. men hva hjelper det når du hadde bestemt en annen farve, hva? Nå vet du hvertfall hvordan du kan farve resterende garn grått om du får lyst på grått! :D
Kos deg masse i byferien - jeg er offisielt sjalu :D
*klem* på du!

Merete sa...

Det ble da en artig historie ut av denne fargingen! :-) Det blir nok stas i Oslo - jeg har fått for vane å kjøre g j e n n o m den byen i det siste, og da er den slett ikke like sjarmerende. Håper du opplever mye bra som kan bli til blogginnlegg i etterkant, er veldig glad i skrivingen din! :-)

gunknitter sa...

Dumte det kanskje ikkje passer til kåpa di, men det var då ein nydelig farge og eg kan tenke meg det er bløtt og godt med silde og kasjmir !

Det er så kjekt å ha gode blogge venner :) Nydelig garn ho sendte deg.

Du får kose deg skikkelig i Oslo-byen :)

Sylvia sa...

Så synd med det sjalet da, som skiftet farger, bare ikke de du hadde sett for deg. Kanskje du skulle prøve med saft, og da mener jeg Cool-aid? Det er nok silken som ikke er snill mot fargene du har brukt...tror jeg.
Men det andre sjalet var lekkert da!!! Og de pulsene, wow, kjempefine!
Bytur-kjerringa! ha en riktig god tur til Oslo. Kos deg masse!
Og god helg!

Anonym sa...

Du lager nå morsomme historier av det meste. Jeg synes også det grå sjalet så fint ut, men det er klart, når det var en annen farge som var forventet, så. Jeg har også hatt mange merkelige opplevelse rnår jeg har forsøkt å farge tøy. Kjenner du fargen skrekklilla f.eks.? Det er spennende, men nå er det en stund siden jeg forsøkte det sist. Det var så mye styr med å gjære rein vaskemaskinen. :)

Gamleheksa sa...

GOD OSLOTUR!!!!! Nesten så jeg kaster meg på bussen og reiser innover ;)
Beklager at jeg svarer sent på spørsmålet ditt om å skrive ut bilde, men jeg har akkurat hatt ei datafri uke på Gran Canary. Kom hjem for 30 min siden og nå sitter jeg ved daraen, hehe. Bare skriv ut bilde du, hvis du har lyst til å se på snøtrollet mitt.
Kos deg i Oslo, det er en ordre fra meg.