mandag 1. februar 2010

Vinter igjen

Det var nesten sommer i Glasgow. Jeg gikk rund med åpen kåpe i 10 varmegrader og koste meg. Her oppe er det minus 9, men det er klar blå himmel, bittelittegrann sne og det syns jo jeg er flott.  Pusifer syns ikke det.  Hun nekter å gå ut. Jeg er sikker på at da hun ankom Manx for 1000 år siden sammen med vikingene ble hun satt i land fordi hun var så pysete. Ikke mye vikingeblod i henne nei. Eller - det var muligens formoderen hennes? Katter lever kanskje ikke i 1000 år?

På torsdag dro vi tilbake til Glasgow for å få med oss  konserten med Jan Garbarek. DH har gledet seg som en unge i flere uker og alt svarte til forventningene.  Han tok seg til og med fri fra jobben i 2 dager for å få med seg den konserten.  Jeg syns jo det var praktfullt å ha ham hjemme i over tre dager, jeg satt ham i gang med å flytte alle møblene sånn at jeg omsider kunne få vasket her. Ordentlig, mener jeg. Og det var deilig det. Jeg har jo ikke bare fartet rundt og vært bydame, jeg har strikket også.

Dette er Daybreak av Stephen West.   Det er strikket av sokkegarn, Regia Cotton og Admiral Ombre.
Jeg er som nordmenn flest, midtvinters innbiller jeg meg at sommeren består av varme kvelder som tilbringes ute i hagen med et glass med noe kaldt i og da kan man jo trenge et lett sjal.

At det pøsregnet hele siste sommer og de få kveldene det ikke gjorde det sto midgen som en vegg der ute, sånt glemmer man.   Men sjalet  var morsomt å strikke og enkelt - man kan både se på tv, prate og drikke vin samtidig som man strikker.


Jeg strikket en hel studie i grått også.  Alle mønstrene kommer fra Whimsical Little knits 2 av Ysolda Teague.   Jeg begynner så smått å innse at jeg umulig kan ha bruk for så mange votter, skjerf og luer etc etc så hvis noen har lyst på disse så send meg en e-mail.  Kanskje vi finner en løsning.


Jeg kjøpte noen hesper Mirasol Hacho mens jeg var i Glasgow.  Ja, jeg kjøpte noen nøster Rowan kidsilk aura også foresten, men de vet jeg ikke hva skal bli til enda.  

Men jeg klarte ikke vente til jeg kom hjem hit med å prøve ut Mirasolgarnet så jeg begynte på et sjal med en gang.  
Si meg, er det egentlig helt normalt å ha det sånn?  Er det bare meg som omtrent sitter på nåler helt til jeg har fått lagt opp garnet på pinnene? Kanskje jeg er splitter pine og fullstendig garnoman uten at jeg vet om det selv.  Skummelt det der.


Jeg hadde ikke noe mønster som passet med meg, men jeg var fortsatt inspirert av Faraway, so close-sjalet jeg strikket for en stund siden og strikket bare omganger med rett, ribbestrikk, hullstrikk og dropstitch om hverandre.  Jeg skulle ønske fargeskiftene var litt lengre, men jeg ble ganske fornøyd alikevel. 
Jeg meldte meg på Sylvias Julegave-along.   Du kan melde deg på hos Annepålandet også.

Dette blir mitt bidrag denne måneden. 

Disse var kjemperaske og enkle  å strikke. Jeg tovet de på 40 grader først, men det ble for lite så jeg lot de bli med inn i tørketrommelen også. Det fungerte helt ypperlig.  

Mønsteret finner du her.  Det er i alle størrelser og helt gratis.  Jeg tror nesten jeg må strikke et par til meg selv også.  Med dobbelt garn sånn at de blir enda tykkere - og kanskje jeg skulle sette bjeller på?Og så sist, men ikke minst - dette skjerfet heter Haiti scarf. Mønsteret ligger på Ravelry og er gratis.  
Jeg har strikket det av Sublime cashmere merino silk dk.  75% merinoull, 20% silke og 5% kasjmir.

I 1980 var det et stort jordskjelv i Algerie med en etterfølgende tsunami - jeg bodde der da og opplevde på nært hold  alt det som det førte med seg. Alle de foreldreløse barna,  alle amputasjone, koleraen som brøt ut, drikkevannet som ble forurenset.  Det er  30 år siden, men det er ikke noe jeg noensinne kommer til å glemme. 

Uansett, jeg strikket dette skjerfet. Om noen vil ha det så ber jeg om at de sender meg en e-mail om at de gir 300 kr til  en organisasjon som hjelper jordskjelvoffrene, så sender jeg skjerfet.
Det er vel en dråpe i havet, men havet består som kjent av dråper. 

22 kommentarer:

Randi sa...

Synes settet du hadde strikket i grått var utrolig flott!
Har samme sykdommen som deg, blir som en unge i en godtebutikk når jeg kommer inn i ei garnforretning, har problemer med å velge garn og når jeg kommer hjem klør det i fingrene etter å sette i gang med pinner og garn.
Kan til og med våkne tidlig på morgenen med en idè til et håndarbeid.
Tror faktisk at dette er kronisk og ikke mulig å helbrede.
Får prøve å leve med det....
Ha ei håndarbeidsrik uke:)

MirreVirre sa...

Det er jammen vinter her også! Da jeg stod opp synes jeg det var litt kaldt på rommet, så jeg kledde på meg veldig fort! OG kaldt var det, da jeg så gradestokken var det over 17 minuser!
Jeg har det litt sånn at jeg MÅ begynne med en gang jeg også... hvertfall på en del da!
Ha en finfin uke! Og forresten, jeg har noe til deg som trenger en adresse jeg... så om du kan sende meg den på mirrevirrehobby@yahoo.no hadde jeg blitt veldig glad!

Litt om alt sa...

Du vakre vene så mye du har rukket å gjort enda du har vært bydame og greier...???? Si meg en ting, går du å strikker sånn som i gamle dager, men nøstet hektet til beltet? Wow og wow! Det grå settet var bare helt nyyyydelig, og sjalene og tøflene og...
Har du prøvd å selge gjennom epla.no eller noe lignende?

Det er forståelig at man aldri glemmer en sånn opplevelse som å se en katastrofe så nært. Flott tiltak fra deg, inspirerer til etterfølgelse.

Ha en fin start på en forhåpentlig god uke
KLEM

karin sa...

Heu, hei :)
Nå har du strikket masse flott igjen! Det settet i grått var bare kjempelekkert! Jeg har så lyst til å strikke det "flaggermus"sjalet av Stephen West. Jeg ser du kaller det Collonade. Hvor kan jeg få tak i mønsteret?
Så kan jeg bare berolige deg med at du ikke er den eneste som føler seg litt manisk når du har nytt garn i posen :))) Håper du får en flott uke.
Mvh Karin

Farmors sa...

Hvordan rekker du alt? Jeg bare imponeres! For å være ærlig, så har jeg kjøpt oppskriften til pulsvarmerene i det grå settet, må vel strikke det selv tenker jeg...kunne vært fristende å kjøpe, men lue er ikke noe for meg, det er jeg visst ikke alene om? Ha en fin uke, håper våren kommer snart!

marit sa...

Så mye flott du har strikket!
Når jeg har fått noe nytt, fint garn- et eller annet spesielt- så blir det liggende på bokhylla i månedsvis! Ser på det, kjenner på det, og planlegger "det perfekte prosjekt"! Nå ligger det to bunter håndfarget sokkegarn der , og en bunt som heter "Marit's sky", og en bunt med noe nydelig laceweight...hva det blir? Se det aner jeg ikke!

Anita K sa...

Du og du som du produserer! Jeg blir veldig imponert, jeg.. Fine fine sjalet ditt og nydelige settet. Jeg likte godt det blå også, inspirert av Faraway so close eller hva det nå het..jeg tror jeg må sjekke litt nedover i bloggen din igjen og beundre det sjalet.. Angående det å spare på garnet, jeg skal slutte med det har jeg bestemt meg for :) Fint garn er til for å nytes, så jeg skal bli flinkere til å bruke det som jeg synes er fint..uansett om det heter wollmeise eller noro eller raggegarn. Livet er til for å nytes, ikke sant?? Ha en flott uke, klemmer i fleng

Tovepia sa...

Du har ikke akkurat ligget på latsida;)
Kjempeflotte produkter du viser her!

Skulle gjerne opplevd 10 varme grader, her er de kalde;)

Kos deg resten av kvelden og klem fra meg;)

RigmorNY sa...

Så mye flott du har strikket. Når det gjelder skinnfellen, er det en ære for meg å gi deg husrom om du vil komme hit på et slikt kurs når Nord Norsk Pensjonistskole igjen arrangerer et slikt. Det er veldig moro og jeg ha rnå brukt fellen min i to dager. Den er bare helt vidunderlig. ;)

MirreVirre sa...

Nå er pakka sendt vettu! Rakk det akkurat før de stengte! Nå kan du bare glede deg =)

LivM sa...

Du som har vært på et utallkonserter, kafeer osv og allikevel har du strikket så mye!! Det grå settet var nydelig, likedan begge sjalene, Daybreak så riktig spennende ut. Og så alt det lekre garnet. Jeg har strikket en del med Mirasolgarn, opptil flere pannebånd.
Kos deg i "varmen" her er det minus 18 grader!

snakkemunn sa...

Du er nok en reser på strikkepinnene. Veldig mye fint du har laget også.
Fint at tar initiativ til jordskjelvofrene. :))

Muffin sa...

Nei, i visse kretser er det ikke normalt å ha det sånn :) Men jeg håper du fortsetter! Jeg blir stadig like himmelfallen over dine stadig nye kreasjoner. Veldig artig og spennende å komme inn her og se! Og jeg som har sittet en måned og gnukket med hansker på pinnene, rekker opp mer enn jeg strikker.. to skritt fram og et tilbake. Men nå er de ferdige!!

RigmorNY sa...

HEi.
Det er bare et kurs, ikke noe vidregående. Så om du bestemmer deg for å ta et slikt kurs, skal du ikke tenke på at du ikke har noe fra før. Alle kurs jennomgår det grunnleggende i skinnfellsying. ;)

Røsslyng sa...

Du store allverden så mye flott du har rukket å strikke til tross for at du har vært sivilisert bydame og fartet rundt på konserter.
De trekantede sjalene dine ser fantastisk herlige ut og de tovede tøflene var jo bare eventyrlig flotte! Fikk lyst å prøve å lage noe lignende...
Ha en rolig og avslappende uke videre og kos deg i nyvasket hus.

Tonje sa...

Du har som vanlig ikke ligget på latsiden. Her var mye fint og flott blitt produsert samtidig med at du har vasket hus og vært bydame... puhhhh.... Ha en fantastisk kveld, Ruth!

Sylvia sa...

Jammen har du stått på i det siste. det ene sjalet etter det andre, skjerf, luer og pulser og.....garninnkjøp!! Ja, bruker man opp noe av det man har, MÅ man jo kjøpe inn nytt. Man skal da ikke gå i null!!
Sjalet i Hacho ble kjempefint. Ja, hadde skiftene vært litt lenger, så hadde det ikke vært så "bråkete" men sjalet ditt besto helt fin, synes jeg.

Ati. sa...

Flottte saker du har strikket! Og vel samtidig at du hat sett og oplevt så mye av alt bylivet! Og å være "Garnoman" er ikke farlig, heldigvis :)

Nikoline sa...

Hei du vesle flittige maur...
Det er heilt utruleg kva du får gjort! Og eg trur ikkje du er åleina om å klø i fingrane når det ligg nytt garn og ventar! Det er som ei sykje før eg får det opp av posen når eg har noko på gang... enten det er strikking,broderi,hekling eller anna hobby.
Det settet du viser i grått var berre nyyydeleg!
Ha ein flott dag:0)

Sonja sa...

Nå mistet jeg nesten pusten....for en produksjon. Det ene sjalet/skjerfet finere enn det andre. Flott tiltak med penger til katastroferammede barn.
Du har nok litt garndilla,men hva gjør vel det, vi har jo alle noe vi liker å se etter når vi er på bytur. Det er jo derfor alle butikkene er der.
God helg. Nå har vi fått leid ut leiligheta så denne helga blir det hyttetur og skitur.

sipusa sa...

wow....hva du får utrettet! Masse fint strikket her helt klart!!

Og du. Det er helt normalt å være litt veldig sprø garnoman når man strikker altså, bare sånn at du vet det;-D

jeg får i hvert fall abstinenser hvis det går for lang tid mellom hvert garnkjøp LOL(sant...)

Ingrids Strikkeri sa...

Jøss så mye flott;) Og det grå settet var bare helt meg;)