lørdag 20. februar 2010

Fort og gæli

- eller skakk og skjevt, det kommer ut på det samme.
For meg så ligger tråkling og prøvelapper på samme nivå.  
K j e d e l i g.  Så derfor gjør jeg det ikke.  Det straffer seg selvfølgelig.

Jeg kjøpte litt lekker lin  og en slags vatt som skal ligge bak selve stoffet i Oslo og ville sy en liten ting for å prøve det ut.  Og det gikk greit, det var da jeg skulle bruke broderieret som lomme på en liten pose at det skar seg.  Jeg får gjøre som jeg pleier - jeg later som om det var meningen og at det er kunst.  Litt symbolsk liksom.  "Verden går sin skjeve gang".  

Jeg har endelig fått ferdig  Bolledama til Muffin også.  Jeg tror hun må få bli til et bakeklede. For DH, han kan faktisk bake han. Han baker i hvertfall brød, men ikke i ovnen da. Han bruker brødmaskin.

Så dere tror det er ovnen min det er noe galt med? Da har jeg blir forfulgt av sånne ovner hele mitt liv, for det jeg baker blir alltid sånn uansett hvor i verden jeg befinner meg.  Men ok, det er to ovner på min.  Jeg skal bake en gang til jeg og bruke den andre ovnen.  Kanskje jeg får 25% kake utav det neste gang.

Jeg er egentlig ikke så veldig sportsinteressert, men vinterOL må jeg følge med på. For et slit! Jeg er helt utkjørt, langrennene tar knekken på meg.  Og så må jeg jo strikke da selvfølgelig - sånn at jeg får roet meg ned igjen.

Brandywine shawl heter dette og jeg kjøpte mønsteret HER.

Jeg hadde to nøster med Faerytale alpakka fra DSA. Ett grått og et grått/beige melert. Brukte pinner 4,5.

Da jeg hadde brukt opp alt det grå garnet sluttet jeg av og da hadde jeg halve det melerte igjen.  Jeg tenkte jeg skulle strikke ørevarmere, la opp 20 masker og strikket riller, men da det var ferdig hadde jeg enda mere garn igjen så jeg plukket opp 60 masker langs kanten og jammen ble det ikke lue av det.

Mykt, varm og godt og det kan trenges her også nå. Det er -8 grader i kveld og kaldere skal det bli.  DH skulle egentlig komme hjem i kveld, men utsatte bilturen til i morgen. Det er snekav i Aberdeen og over Høylandet.  Etter ulykken har han blitt veldig mye forsiktigere med å kjøre på sånt føre.  Så aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Tusen takk til alle dere som har spurt etter ham.  Han har det bra, kuttene i hodet gror fint og han har ikke hatt noen problemer.  Bilen ble avskrevet (det heter visst ikke "kastet" har jeg forstått) og ny bil er allerede anskaffet.   Som Barnet sa;  "av alle som har så mye uflaks som ham har han alltid hatt utrolig mye flaks. "  Det er noe i det der.

20 kommentarer:

Muffin sa...

Ja her går det for seg! Så mye du har fått tid til, og fine og morsomme ting også! Blir litt stolt av Bolledama som er så bereist og tar seg så godt ut i det store utland. Selv sitter jeg her hjemme og har syltet meg selv ned i et arbeid som er over 3 meter langt, er så oppslukt at jeg har glemt å gå på bloggbesøk, da er man oppslukt da! Gratulerer med nybilen, aldri så galt... ny bil er fine greier!

Monicas sa...

så bra det går med den uheldige....så nydelig sjal...fatter ikke at du får til så mange nydelige mønster...æ må skjerpe meg ang det....syns du er flink å tråkle...( i hate it)...dagen i dag håpa æ bi råfin te dæ....klem fra et iiiiiskaldt nord.....så her går det unna med ved

Sidsel sa...

Er på besøk hos deg:-) Vi er med i samme Julegavealong og jeg har lagt meg som følger hos deg. Håper det er greit.
Enig med deg - tråkling er kjedelig og knepet dett med å si det er kunst skal jeg ta med meg hehe
Hos mg går det i OL hver kvled så det gjelder å ha lett strikk på pinnene.
God helg til deg!

Tovepia sa...

Du både strikker og syr, og det var kjempefint! Nydelig sjal og lue, og posen med påsydd kunst ble koselig!

Her er det styggkaldt med vind, så det blir innedag;)
ha en koselig dag og klem fra meg;)

Beyla sa...

Åh det var godt å høre det går bra med ham (og deg, trass kakemangelen!) og at ny bil er anskaffet så du får kjæææærstebesøk i helgene :D
Syntes du brukte uhorvelig mange rare fremmedord her idag. Prøvelapp? Dét har vi ikke sett. Hørt sånn tull! Idag skal jeg prøve på genseren jeg strikker på så jeg kan regulerere lengden på bryststykket - noe sier meg at skulderbåndene er strikket en 10-12cm for lange, og det er greit å ha avklart før man begynner å sy (!!) fast ermene... dette lukter opprekk og kjefting lang vei!

Gamleheksa sa...

Hehe, det er sånn med håndarbeid og sying at det er den som lager det som bestemmer. Altså SKAL det være litt på skeive. Det ble flott alt sammen, syns jeg :) En trønder jeg kjente en gang ;) sa da jeg strikket feil, at da fikk genseren personlighet og ble ikke en kopi av oppskrifta. Det har jeg husket på siden og laget mye med personlighet.

Så bra det går fint med DH, men at han har lært. Det hadde ikke vært dumt om de derover hadde lært å bruke vinterhjul også, men det var vel litt for mye forlangt antagelig.

Jeg ønsker deg ei god OL-helg. Jeg prøver å holde tritt med et sokkepar pr gull, men med to gull om dagen, så er jeg glad jeg tjuvstartet litt på strikkinga :D

Røsslyng sa...

Herlig skjerf og lue du har strikket deg! Jeg kler ikke luer så det strikker jeg aldri til meg selv...
Jeg kan ikke se noe "feil" eller skjevheter i broderiene dine, synes de var kjempesøte så du har all grunn til å være fornøyd!
Ha en fortreffelig helg videre!
Klemmm

snakkemunn sa...

Supernydelig sjal du har strikket.
Det gjør vel ingenting at lommen kom litt til siden, noen ville helt sikkert satt den litt på siden med vilje. Vi har snøen vi også, men det er sol og fint vær. Ikke noe kaldt heller så jeg er fremdeles fornøyd. Ha en fin helg. :))

LivM sa...

Bolledama ble jo nydelig. Slike saker får ikke jeg til, men jeg beundrer dere som kan det! Nydelig sjal og lue du har strikket. Sjalslageret ditt må jo være ganske stort nå!!! Godt at alt er bra med mannen så får dere ha en flott helg!

Vibekes lille grønne sa...

Posen ble fin den, jeg synes ikke alt trenger å være så rett og midt på. Helt enig i at det blir mer kunst på den måten.

Jeg holder også på med Brandywinesjalet, men jeg er ikke så rask så jeg har mye igjen. Fint mønster og sjalet ditt ble nydelig. Ha en fortsatt god vinterhelg! :)

karin sa...

Herreligheten så mange flott sjal du strikker!!!
God helg til deg og dine:))

malla-b sa...

Det er så koseleg å sitte å lese på bloggen din. Helt einig med deg at trokling og prøvelapper er ikkje noko .
Nydeleg sjal og lue.
Håper du får ei kjempefin helg!

gunknitter sa...

Takker så mykje for hyggelige kommentarer ! Det Brandywine shawlet likte eg veldig godt, lua også ! Tråden såg berre heilt herlig ut, fin fargekombinasjon :)

"Livet er for godt til å bli ødelagt av kjedelige ting og kjedelige folk" (gunknitter 2010)

Du er definitivt ingen kjedelig folk, Ruth !!

Ha ei fortsatt fin helg !

Sonja sa...

Godt å høre at det går bra med mannen din. Koselig tur til Norge har du også hatt.
Tråkle hva er det...er det ikke ille nok å ta fram symaskinen. Synes du er flink til å lage kunstverk.
Nå er vi på hytta. I morgen kommer Tonje med familie og skal være noen dager. Vi gleder oss veldig. Egentlig har vi ikke internett her så jeg tror vi sniker oss på hos naboen. Nå begynner langrenn for menn på OL. Bare må se.
Ha ei fortsatt fin helg.

Annepålandet sa...

Liker det sjalet veldig godt, men for et navn da! Skulle jeg drikke både brandy og wine, ville det i hvert fall ikke blitt noe sjal, det er sikkert...
Jeg ser også på OL. Det var faktisk en engelsk dame som vant aking eller lign her om dagen. Ellers er jo Axel Lund Svindal min store helt, pluss Øistein Pølsa Pettersen.
Så bra at det gåt bra med DH! Man blir jo bekymret, så klart. Kondemnert heter det forresten når biler må kastes. Ordet kom plutselig frem fra glemselen.
Her var det 12 minus og snøstorm i går. Jeg lurer på om det kommer til å bli vår noen gang, men jeg har mine tvil. Nå skal jeg benytte det kalde været til å ise av fryseren (setter maten ut i snøen så lenge). Ha en fin uke!!!

Anita K sa...

Helledussen, det går virkelig for seg hos deg. En stund siden jeg var her sist nå, og i mellomtiden har mannen din hatt englevakt og du har vært i oslo..jaja, jeg håper det er bra med dere. Du strikker fortsatt nydelige sjal ser jeg. Mønsteret til Brandywine har jeg også liggende klart, men det er utsatt en stund til :) Du vet at det finne kaker å få kjøpt? Jeg er ingen stor baker så av og til så kjøper jeg heller en kake og så bruker jeg heller tiden på å strikke...

Sylvia sa...

Prøvelapper når man syr også?? jeg hater jo å strikke prøvelapper. jeg tråkler heller aldri. Setter på nåler og syr rett på!!! Har du prøvd å lage brettekanter med strykejernet? Det gjør jeg, helt vanvittig bra!
Jeg har sokkevegring, men enda har jeg altså klart meg igjennom 2 par på en uke. jeg skulle hatt diplom!

Og det ER ovnen din det er noe galt med, ikke deg. Får se om jeg får sendt deg noen nye oppskrifter, sånn at du får bevist det, altså!! Klem

Juni sa...

Godt at det går bra med den uheldige bilføreren din!
Det var et nydelig sjal, jeg likte mønsteret veldig godt..og lua er jo prikken over i'en.

Får håpe det går bra neste gang du skal til å bake!

Og våren kommer - enten den er skjev eller ei:)))

Litt om alt sa...

Var helt sikker på at jeg har skrevet en kommentar, men det skulle jeg visst ikke være ser jeg...
Sjalet: lekkert!
Veldig bra å høre at det går bra med Mannen. Selv om det er "surt" at en helt ny bil blir vraket, er det tross alt bare en ting. Ting kan erstattes.
Liker virkelig broderingen du lager. Bolledamen er bedårende. heldig du som har en brødbakende mann. Det går fint an å lage julekake i brødmaskinen...
Stor klem

Ingrids Strikkeri sa...

Jeg må si at jeg er imponert over "tråklingen din he he..Det er jo små herlige kunstverk;)
Og det sjalet og de andre du har laget..Det er jo så lekre mønstre;)
Kjekt å ha en mann som baker så kan du bruke tiden på håndarbeid;))