onsdag 17. februar 2010

Tilbake i Skottland

Tiden gikk bare så alt for fort og 4 dager er ikke mye, men jeg rakk i hvertfall å møte noen av bloggejentene i levende live og du verden så koselig det var.  SipusaAnnepålandet og Littomalt møtte opp og var "gamle venner" fra første stund.  Det var veldig morsomt, utrolig hyggelig og jeg oppdaget plutselig hvor mye jeg har savnet akkurat dette - å sitte og skravle med venner rundt et cafebord.

Littomalt var så bekymret for at jeg ikke hadde brunt skjerf at hun  forærte meg ett.  Vanter som passet  til og  et nydelig smykke i samme fargetone fikk jeg også.  Er det ikke lekkert?

Et par venner jeg ikke har sett på flere år stakk også innom og jeg fikk akkurat den vitamininnsprøytningen jeg trengte så sårt.  Tusen takk skal dere ha, alle sammen.

Så når jeg kom hjem var energien på topp og den måtte jeg jo benytte meg av så huset blir vasket etter Pippi Langstrømpeprinsippet. Vel nesten - jeg har ikke revet huset helt ned enda, men alt som kan flyttes på har blitt flyttet på.  Det trengtes så urken som jeg har vært i vinter. 

Jeg handlet nemlig mens jeg var i Oslo. 

Det er mye jeg savner her, grønnsåpe er en av tingene  og jeg fikk plass til en flaske i kofferten.  Finns det noe bedre enn et hus som er nyvasket og lukter av grønnsåpe?

Vel - nå nyter det jeg i fulle monn.

Jeg har soverommet og badet igjen og skal jeg sette meg ned og strikke. For jeg fikk jo med meg noe garn også.  Det var vel ingen som hadde trodd noe annet?

Sterk fra DSA, Palett fra Sandnes, litt Iris fra Rauma og silkealpakka fra Drops.

Jeg gleder meg til å finne ut hva det skal bli.  Jeg har flere sjal liggende i kø inne i hodet, men jeg må da vel greie å strikke litt andre ting også.

Jeg har ikke strikket sokkene for Cookia A alongen for februar enda heller. De sitter veldig langt inne.  Jeg har rett og slett ikke lyst. Jeg er slettes ikke noe alongmenneske har jeg funnet ut.

Jeg sitter ofte av og til og sikler over de nydelige kakene som bloggere baker.  Jeg er jo glad i kaker og hjemmebakte er best, men jeg kan rett og slett ikke bake. Og det har jeg sutret over mange steder.  Sylvia som er uhelbredelig optimist og som baker som en gudinne mente at til og med jeg kunne bake og sendte meg en oppskrift på en banankake hun mente jeg  kunne mestre.

Og med all denne energien lot jeg det stå til og hev meg ut i det.  Heldigvis hadde jeg vett nok til å gjøre det før jeg vasket kjøkkenet. Det gikk hardt for seg der ute.  Bakepulverboksen viste seg å være umulig å få opp - da jeg omsider greide det  eksloderte den nærmest og det ble bakepulver over alt.  Sukker og mel spredde seg over bord og stoler og smøret dryppet og rant utover benken.

Men altså, etter mye styr og røring fikk jeg deigen opp i en form og dette ble resultatet;

Halve kaken ble brent og  der hvor den ikke var brent var den rå inni og i midten var det helt tomt.  Men resten av den smakte godt.  Så 15% var vellykket.   Det er ikke dårlig bare det.


24 kommentarer:

Juni sa...

Godt du ventet med husvasken til etter bakinga:)
Eksplosive bakepulverbokser har jeg aldri vært ute for, men det virket som det var skikkelig futt i din!
Godt at litt av kaken din var spiselig!

Flott garn du har fått med deg hjem.
Nå er det bare å finne ut av hva det skal bli til, sette deg ned i godstolen, nyte grønnsåpelukten i et rent hus og kose deg med pinner og garn

marit sa...

Åhhhh,du er prima!!! Måtte bare flire litt av kakehistorien din- det er ikke alle som hadde våget å legge ut resultatet!

Godt du hadde en fin tur til Oslo! Åssen går det med DH?

Ati. sa...

Kjære Ruth, jeg er glad du er tilbake .Det er alltid moro å lese hva du opplever ;) Det var flott at du hadde det morsomt i Oslo! Når du prøver å bake igjen, bruk ikke varmtluft ovnen, bare vanlig varme. Kanskje du kan prøve en gang til? Hvordan står det til med stakkars mannen?

Sylvia sa...

Unnskyld at jeg ler....LOL, men den kaka di....!!! Ruth, kan jeg trøste deg og si at det er ovnen det er noe galt med!!!?
Den oppskriften er "bankers", og siden kaka ble stekt på den ene siden, rå på den andre og tom i midten, så må det være ovnen som steker forskjellig.
Vil du prøve med en oppskrift til?

Det møtet deres høres koselig ut, og jeg skulle gjerne vært der. Jeg er en uke for sent ute, for i morgen drar jeg til Oslo. Skal på Marimekko-utstilling sammen med vår Marimekko-agent i Norge. Litt motevisning, vin.....ja, kan tro jeg gleder meg vet du ;)
Så lekkert skjerf og pulser du fikk da. Og grønnsåpe dufter rent!! Når du er ferdig hos deg, kan du komme til meg, for jeg har masse grønnsåpe!! hi hi

Merete sa...

Hahaha! Det er bakepulverboksen og stekeovnen din det er noe feil med da, ikke deg! Hvordan kan HALVE kaken bli brent liksom...? :-D

Dessuten må jeg si jeg ble lettet over at du ikke tok med mer enn kvota inn til Skottland. Ikke sikker på om jeg ville ha lest bloggen til en grønnsåpesmugler...! ;-)

*fniiiiis*

Berit T sa...

Høres ut som en koselig og vellykket tur. Og selvfølgelig å reknet jeg med at garn måtte være med tilbake.
Flott skjerf du har fått!
Nå gleder jeg meg å se hva du finner på med nøstene du kjøpte.

Det må da være noe galt med ovnen din når kaken blir stekt på den måten, Slett ikke rart at du ikke liker å bake da.

Pakke er på vei over fjorden til deg.
Ha en fin dag videre.

Gamleheksa sa...

Du kan tro jeg hadde vondt av at jeg skulle vært i Oslo da dere hadde treff, men helsa holdt ikke denne gangen. Kan du ikke svinge deg tilbake over Nordsjøen en gang når det er sommer også da ;)

Det er godt å se at du ikke har taket på baking, at du ikke er et slik unikum som får til alt. For med strikkepinnene er du ikke god å slå :) Men det må da være noen helt galt med kkomfyren når halve kaka blir brent???? Bedre lykke neste gang XD

Beyla sa...

den grønnsåpa lever ikke farlig i mitt skap, tvert om, den står vel og støver ned tror jeg. som så mye annet her i huset, fant frem treningsbaggen min, skal begynne på treningsenter idag gitt, stolt og kry som abre dét - helt til jeg ble stående i en halvtime og banke støv og pels og lo av treningsbaggen. det må vel bety gudene synes den har støva ned vel lenge....... hm. ufint.

egentlig er du bakeguden, du veit det? du har jo m.a.o bakt en perfekt porsjon, så du slipper dumme rester man småspiser til man blir sprengt i magen og slikt tull. fin innsats vil jeg mene!!

Litt om alt sa...

Herlige Ruth! (Nå også grønnsåpeduftende!)
Det er igrunnen bare en ting å si; HÅPER vi kan møtes igjen.
STOR klem

Trollkåno sa...

Hei!
Kjekt å høyre at du hadde ein fin tur.......og er vel tilbake, full av energi..
Ang. den kaka: her trur eg faktisk du kan skulde på steikeovnen...iallfall når det kom so langt at den skulle der.....
Men den var sikkert god...litt av den!!
Ha det so bra!!

gunknitter sa...

Det var kos å høre at du har hatt en fin liten "ferie" og møtt mange andre spreke damer !

Eg også beundrer slike kakedamer som så optimistisk trur eg kan klare å bake ei kake. Enkelt, seier dei. Det er bare å......Eg mangler diverre ein del viktige gener : Bake-gen og symaskin-gen bl.a og maaange maaange andre.... men dei tek vi ein anna dag. Har prøvd å oppmuntre min kjære til å utøve desse disiplinane her, men han vil ikkje. Seier han ikkje kan gjere alt her i huset :)) Forstår ikkje heilt, eg !

Tusen, tusen takk for alltid herlige kommentarar på bloggen min, Ruth !

LivM sa...

Deilig å komme hjem når en har hatt en flott tur og har med seg litt ekstra i kofferten. Neste gang håper jeg det passer slik at vi kan møtes.

Vibekes lille grønne sa...

Morsom kakehistorie, jeg tror også det er ovnen og ikke bare dine bakeevner.

Osloturen hørtes flott ut! Lurte jo litt på om jeg skulle møte opp på treffet deres siden jeg bor i Oslo, men så fikk jeg det ikke til å passe med tiden. Men kanskje neste gang for det hørtes koselig ut! Lykke til med strikking med alt det fine garnet. :)

Frk.Badegakk sa...

Hahahaha!
Jeg ler meg skakk over kaka di. Sorry.
Du har virkelig bevist at du ikke kan bake.
HAHAHAHAHA!

Birgitta sa...

Hej! Villken vitamininjektion du fått under dina dagar i Oslo. Det var väl oundvikligt att du handlade garn. Men det är mjuk och skönt och det värmer gott. Vilken fin halsduk, vantar och smycke du fick av Tove.
Hoppa över februarisockorna och gör något roligt istället.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Birgitta sa...

Hej! Villken vitamininjektion du fått under dina dagar i Oslo. Det var väl oundvikligt att du handlade garn. Men det är mjuk och skönt och det värmer gott. Vilken fin halsduk, vantar och smycke du fick av Tove.
Hoppa över februarisockorna och gör något roligt istället.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Spurven sa...

Der har du vært ute og luftet vingene, det høres ut som du har kost deg - det er godt å høre.

Og så flott gave du fikk - veldig pent skjerf og pulsvarmere!

Nei, bakepulver kan være skumle greier - det bør helst holdes i god kontroll under lokket sitt:-) og ikke havne i slike mengder rundt omkring.

Eller i muffinsdeigen til jenta mi som ville ha luftige muffins
i går kveld - halve deigen lå på stekebrettet og bitte litt i formene..

Så de bake-genene kjenner jeg ikke så mye til.

Eg synes at du fortjener en ny ovn.. :-)

Det blir spennende å se hva du skal strikke - har du forresten et nybegynner-sjal å anbefale meg? Har 2 hesper Hacho fra Du store alpakka som jeg ønsker meg sjal av.

God onsdagskveld fra meg til deg!

Farmors sa...

...og jeg hadde sååå lyst på å ta turen til byen, men jeg hadde dessverre en annen avtale som jeg ikke kom utenom. Si i fra neste gang da, det hadde vært veldig hyggelig! Se å få deg en ny komfyr du, jenta mi, og du kommer til å bli en super baker! Den ovnen kan ta motet fra noen og enhver!

Spurven sa...

Kakebaking er ikke enkelt, nei.
Men man lærer så lenge man lever, så det er bare å stå på. Med kanskje en ny ovn i sikte..?`

Og om du ikke får det til, så kan vi jo faktisk ikke være flinke til alt:-)

Stå på!

Og du, det mønstersjalet som passer en nybegynner - hva vil du anbefale? Jeg har faktisk Kauni også, når jeg tenker etter. Men det var skikkelig ullete og stivt, syntes jeg - jeg har kløhud og er glad i sånt alpakka o.lign.

Men sånn pinne nr 3 skulle vel passe det meste av passende sjal-garn, håper jeg.

Men nu er det natten både her og hos deg, vel.

Da venter jeg spent:-)

Mette sa...

Jøss, nesten som at jeg skulle bakt den sjøl! ;)

Røsslyng sa...

Ooo, jeg er så dårlig på å kommentere for tiden, men koser meg med innleggene dine likevel.

Utrolig hvor morsomt du klarte å skrive om bilvelten i forrige innlegg, ubegripelig, jeg hadde blitt helt fælen om det var min gubbe. Håper det gikk bra med mannen, en bil er tross alt bare en bil, og kan erstattes selv om det kanskje blir dyrt og sure penger...

Bra du har hatt en super Norgestur, slike "vitaminturer" gjør godt og det at du har orket å vaske ned hele huset i etterkant sier vel sitt.

Masse herlig garn du har anskaffet deg, blir spennende å se hva du klarer å trylle frem av det.

Fantastisk kakebilde, husk det er ikke utseendet som teller men det inni, hehe
Kakebaking pleier å fungere greit her bortsett fra om jeg har påtatt meg å bake til ett eller annet eller vi får besøk, da skal du ta deg f.. på at det blir helt fiasko.
Lykke til med videre baking!
Klemmm

Trultemor sa...

15% kake hadde ikke fått 1%livssjanse hos meg!!

Flott det brune som Loa har mekket sammen til deg, så nå skulle du være sikret iallefall;)

Jeg er faktisk en smule misunnelig på både deg og Loa som fikk treffe hverandre!

Høres kjempekoselig ut:)

Stubbetufsa sa...

Hehe!
Bra du kan glede deg over minnene fra venninnepraten!
Grønnsåpe er toppen!

Tonje sa...

Godt å høre at du har kost deg i storbyen... Så morro å møte bloggvenner. Hadde vært artig å tatt turen inn til Oslo og møtt deg, men av og til må man jobbe istedet for å gjøre det man har lyst til... kanskje neste gang.
Grønnsåpe er tingen! Ingenting lukter like godt som grønnsåpevasket hus. Gleder meg til å se hva du tryller fram med det nye garnet... Ha en fortreffelig kveld, og kos deg med kaka! De 15% som var spiselige...