onsdag 3. mars 2010

Ferie

Dere er jo verre enn meg. Så jeg trenger ikke føle meg rar da - for at jeg får tårer i øynene av skøyteløp og korps?  Det er da enda godt.
Jeg fikk visjoner av meg selv der jeg en gang i ikke altfor fjern fremtid gikk hulkende rundt i gater og streder knugende på et vått lommetørkle.  Det er jo fært da.

Jeg bare få lov til å vise dere hva Marit sier hun får tårer i øynene av.  Du tilgir meg, ikke sant Marit? Det var bare det at denne var så utrolig, forskrekkelig herlig.

Visen om Gorine;

Der glir Gorine i seilerens armer, så byfin i shorts og et ant lide plagg. Æ peiser bålet så gnistrane fyger, streifer to havdybe øyer...som tagg. Ja hadd'æ hatt 'o her. Ja hadd'æ hatt 'o her! Næmen der kommer 'o, smilår forlegen, æ syns æ må si no', hør mågane, hør. Stille mi sidder i knortete lønga, lytter te mågan mens bålet blir glør.Inni mæ nyyår det, å, for ein da', så tonane smyger rondt holmer og knatter! Jenta æ vakker og ho ska'æ ha! Gorine, skjærgårdens datter!


Jeg har problemer i natt.   Jeg skal planlegge ferien.  Vi har bestemt oss for å dra til Brittany i Frankriket. Jeg har aldri vært der og det ser så vakkert ut.  Men hvor drar vi og hvor skal vi bo? 

Jeg har sittet og sett på hus til leie i hele kveld.

 Har jeg lyst til å bo i en middelalderby med masse historie?

Det er en fin liten leilighet til leie midt i sentrum.

Der kan en sitte på fortauskafe og drikke morgenkaffen og spise fersk croissant. 

Hver mandag har de marked og oppvisning av lokale musikere.Eller et lite hus litt ute på landet like ved stranden og  2 kilometer til nærmeste lille by? Stor hage og egne grønnsaker.
BBQ i hagen og kjøreavstand til nærmeste restaurant.

Eller et helt annet sted som jeg ikke har funnet enda. Er det noen som har vært der og som vet noe om steder man bør dra?

Dette er vanskelig altså. 

Jeg tror jeg må sove på det.

11 kommentarer:

Sidsel sa...

Det var godt å lese om dette gråtehormonet - jeg trodde det skyltes alderen jeg også, men nå skjønner jeg at det er et nytt hormon som har tatt plass:-) Jeg kunne ha tilført listen over situasjoner som fremkaller høysnue endel, men gjemmer det til siden.
Jeg har aldri vært i Frankrike så der kan jeg ikke komme med anbefalinger. Ønsker deg lykke til med avgjørelsen og en god onsdag.

Røsslyng sa...

Ser ut til å være et herlig sted å feriere på :)
Dessverre har jeg ikke vært der, (eller noe annet sted i Frankrike for den saks syld...), så noen anbefalinger kan jeg ikke komme med. Men lykke til med valget, det blir sikkert en super og opplevelsesrik ferie uansett og vi får sikkert en masse fine referater og morsomme historier fra turen når den den tid kommer.
Ha en fortsatt fin uke!

Januarsola sa...

Håper drømmene dine ga svar på hvor du kunne tenke deg å feriere!
Her oppe langt mot nord herjer vinterferien og sola er skamlaus, ho skinner dag ut og dag inn. Selvfølgelig la vår herre ut det hvite teppe rett før og vi kan fritt fram velge mellom langrennski,slalomski,snøbrett eller akebrett om så!!
Det er stor fare for fregner for de som velger å sitte i solveggen og sprette opp Nordlandsbunader som skal omsyes til vårens konfirmanter ;0)
Ha en fin dag!

marit sa...

Du er tilgitt;-D!!! Jeg måtte flire- og så fikk jeg tårer i øynene igjen!

Kos deg med planleggingen! Jeg har aldri vært i Frankrike, men det er sikkert mange flotte steder.

Beyla sa...

hysterisk! hurra for marit!! :D
Er ikke noen kjenning i frankrike gitt, men det må jeg si - de beste problemene i verden er luksusproblemene!!! elle melle liksom. men lenge leve pose og sekk - hva med ei uke hver plass? både landet og byen liksom?

Gamleheksa sa...

Håper du har funnet ut av "ferie-floka" Det ser jo helt flott ut der da, så ferien må bli bra uansett.

OL var nok ikke særlig mye lengre her enn hos deg. Det bare ble sånn denne gangen, strikket litt på dagtid også da uten å se all ishockeyen som NRK sendte :)

Det blir spennende å følge ferieplanene dine....

Sylvia sa...

Jeg velger storbyliv framfor strandliv! MEN det kommer an på hva du vil ha ut av ferien!!! Skal man slappe heeeeelt av, så ser den lille stuen sjarmerende ut. Og en "storby"/middelalderby er ikke sjarmerende hvis det er 35 pluss.
Jeg tror årets tur går til Barcelona........gleder meg alt!

Sonja sa...

Ferie i Frankrike, høre deilig og spennende ut. Jeg har aldri vært der så noen anbefaling kan jeg ikke komme med.
Lykke til med planlegginga og god ferie.

Muffin sa...

Åh, begge steder ser like fristende ut. Kan dere ikke være litt i byen og litt på landet? Men når man bor på landet er jo byferie artig da. Ferdiglaget mat og greier, ikke sant. Jo jeg tror nok jeg ville valgt byen hvis det var meg som skulle velge.

Viola sa...

Hei, er innom her etter en tur hos Berit T. En nordkvinne som bor i Skottland! :) Jeg har vært mange ganger i Glasgow og Skottland, men lenge siden nå. Det var i min ungdoms Vår det.. :) En slik middelalderby du viser her ville jeg gjerne ha bodd en uke i ja..! :) Flott blogg du har! :)

Tonje sa...

Spennende med ferieplanlegging. Har aldri vært i Frankrike selv, men det ser ut som om det blir en tur til Frankrike og Sveits i sommer... Den middelalderbyen ser jo utrolig sjarmerende ut... har litt sansen for sånnt jeg...