tirsdag 20. april 2010

Frisk luft


For første gang kan jeg faktisk åpne vinduene på kjøkkenet. Vinduene vi hadde fra før hadde en sånn sær luke øverst – og det er tradisjon her  og de eneste riktige vinduene fikk jeg vite.  Vel, jeg vil ha siviliserte vinduer og tradisjonene kan dra dit pepperen gror, det er en menneskerett å få inn litt frisk luft.  

04.19.10 019Nå må vinduskarmer og sånt males og jeg kan lufte mens jeg gjør det. Himmelrik!

Jeg  kjøpte meg en bukett med blomster for  riktig å feire det.   Og så måtte jeg helle opp et glass med mjød også.  Den har stått og godtgjort seg i mange måneder nå og begynner å bli veldig drikkbar.  Og det er ikke øl altså.  Det er vin lagd av honning.  Sterk er den også.
04.19.10 008
Jeg har fått strikket et sjal mens jeg har sittet her og snufset.  Garnet er Aurucania Pehuen og mønsteret finnes her; “Skjønne sjal til små og store”  heter boken og det var snille Littomalt s04.19.10 009om sendte den til meg.


 

  
“Havfruen fra Helgoland” heter sjalet jeg har tatt utgangspunkt i.  Jeg hadde tenkt jeg kunne slenge det nonsjalant over den ene skulderen som hadde blitt litt for solbrun mens jeg vandret sakte over hvite sandstrender i gyldne sandaler og med gullfargede tånegler.  Eller kanskje løst knyttet rundt livet?  Og hvis jeg kom over en oppkastet prins som var i ferd med å drukne så kunne jeg sparke ham til havs igjen. 

Eller kanskje ikke – det blir nok til at jeg legger det over knærne for ikke å få trekk på gikta.  Livet er ikke hva det burde være.   I hvertfall ikke det som jeg skulle ha knyttet sjalet rundt.04.19.10 001
Jeg har fått pakke fra Amerika.  Blomsterpiken har lagd masse knapper og disse har jeg kjøpt av henne.
Er de ikke flotte?   Den brune/gule jakken jeg strikket skal ha noen av disse på seg.  Jeg likte ikke de jeg hadde og disse passer perfekt.  Akkurat nå ligger den til tørk etter å ha blitt vasket, men jeg skal ta bilde så snart jeg får sydd disse på. 

04.19.10 011

  Jeg har fått ferdig bomullsgenseren jeg strikket på også. Garnet er Magicline.

På Ravelry fant jeg denne; “Top down raglan generator”
Den regner ut hvor mange masker en må legge opp og den virker helt knallbra.  Så denne gangen passer den faktisk.   Men dette ble ikke en genser en kan dytte i kofferten når en skal på tur. Det gikk med 15 nøster garn så den veier altså 750g.  Tung med andre ord. 

04.19.10 020
Sokker har jeg strikket også.  Helt enkle tåopp i Sterk.  Etter evigheter med fullstendig sokkeforstoppelse så begynner det så smått å fungere igjen.  Det har vært kaldt her og jeg frøs på bena.  I kveld sner det faktisk og det er kaldt nå også. Det har muligens noe å si at kjøkkenvinduene mine står oppe.  Jeg maler med oljemaling og det bare luftes.  Og jeg har jo vinduer som kan åpnes!!

Sokkehvaerdetdethetergreiene har DH lagd til meg.  Han er nå snill og søt også da - skjønt jeg tror ikke han helt skjønte hva de skulle brukes til.  Eller helst - hvorfor de skulle brukes. 

04.19.10 013
Jeg spiser fortsatt antibiotika og er fortsatt en smule full av ugg, men jeg lar deppekaninen min overta det meste av det.   Han fikk jeg av Barnet en gang for mange år siden og han overtar mine nedgangsperioder.  Det er derfor han ser sånn ut. 

OK, så er jeg ikke vel bevart. Jeg kan ikke noe for det.


29 kommentarer:

Viola sa...

Hahaha! Du er bare så herlig å komme innom!! :) Blir i godt humør her jeg. Gratulerer med nye vinduer, tenker det var godt å få luftet ordentlig.. Vin av honning du!! Nydelige roser!! Du er så flink til å strikke, rene raceren, du og flere rundt om her! Jeg er selve sneglestrikkeren! Flotte knapper du har fått, artige! Haren ser ut til å være en snill og meget god venn, forstår jeg.. :) Slike er gode å ha vet du.. Det er herlig at det finnes mennesker som "ikke er vel bevart", hehe! Takk for god underholdning, og jeg ønsker deg god bedring! Selv har jeg gått på tablettkur i to uker nå.. Ferdig i går.. Klem fra meg! :)

Viola sa...

Jada, sitter oppe på overtid nå jeg.. :/ Blir så våken om natta vettu. Super-B-menneske.. (sier somme..) Men nå kjenner jeg at det skal bli godt å legge seg..! Nei det er ikke så synd på meg nå, det har gitt seg en god del. Jeg synes mer synd på deg, men takk for oppmerksomheten :) Det er jeg som skal takke deg, for dine kommentarer også, og for en fantastisk herlig blogg! Stor klem fra meg! Og nå håper jeg du vil bli bra snart! :)

snakkemunn sa...

Bra at du er på bedring, selv om humøret ditt er godt hele tiden. Du strikker mye fint og fort.
Snakk om heldigris som har fått vindu på kjøkkenet som kan åpnes....
Jeg håper nå på temperatur slik at vi kan holde vinduer og dører åpne.
Sjalet var kjempefint og fin i fargen og gøy med flotte knapper i posten, :))

Odins lille hjørne sa...

Gratulere med nytt vindu, masse flotte knapper, hærlige blomster, nystrikket sjal, som bare var helt knall, ny bomulsgenser som og var kjempeflott, og nye sokker! Du e go!!
Det er det vell undt med mjød!! noe må mann jo gjøre for å få vekk noe baselusker...
Kos deg med nytt vindu, og så får vi håpe sola skinner inn der i dag!!!
klem odin!

Nikoline sa...

Så fantastisk glad morgonen blir når eg er innom her og finn nytt innlegg! Er nokså "tung" og taus når eg startar dagen,men no fekk eg meg både ein god latter og mange smil...Så herleg at du ikkje er "heilt vel bevart"!! Men stakkars deppekanina AllVerdensSorger - den ser ut som meg når eg nettopp har stått opp...
Ellers var det masse flott strikking og sjå på,nydelege knappar og fristande mjød... vin av honning,du..!
Men no må du lukka vindauga så det ikkje blir ein ny runde med antibiotika på deg.. du får heller måla inni karmen når sommaren kjem.
God bedring og ha ein fin tirsdag:0)
PS: -og om me var flotte eller var flotte?? Me var SUPRE!Spesielt dei dagane me hadde tannkrem under lebestiften...!!

Beyla sa...

neimen ruth da! har du blir lurt av løftet om vår i år? Du må jo ha på deg noe av alt det lekre du strikker!! Enda godt du har fått en heftig dose sladder og piller, merkelig så god kombinasjon de to tingene er, så håper jeg du blir fort frisk - og har på deg ullklær til slutten av mai, minimum!! *klem* på du

Litt om alt sa...

Nå ble jeg fryktelig usikker her,særlig siden du så snedig hadde plassert den flotte rosebuketten over teksten...Tror jeg kan skrive; Gratulerer med dagen!
Gratulerer med nye vinduer også. Så utrolig deilig å kunne åpne vinduene.
Forstår ikke helt at ikke navnet ditt er Lise? Som i flittigLise altså. Men moren din forsto nok hvor kreativt herlig du kom til å bli :D
Flotte strikkerier fra a til å.
KLEM

Gamleheksa sa...

Vel bevart? Åjo da! Det er alltid en fryd å komme innom her og lese nye innlegg. Fulle av humor og sjølironi. Herlig!!! det gjør grå dager lyse og trivelige.

Pass på helsa nå da.

Stubbetufsa sa...

Hei, du herlige lille representant for det norske og særegne!
Fint du ikke lar deg trakke på med tradisjoner som ikke er dine...
Tror du den mjøden er bra for deg?
Bra, i all fall, at du har den deppekaninen! Omtenksom sønn du har!
Klem!

gunknitter sa...

Gratulerer med frisk luft ! Og med mange flotte knapper, sjal og sokker ! Hjelper det med slik kanin altså ? Kanskje eg skulle ulle meg ei !

Ha en fortreffelig dag vidare, og pass deg for vindustrekken :)

Tovepia sa...

Koser meg og ler her jeg sitter:O) Godt du er godt bevart om ikke annet, og nå får du luft også;)
Takk for tips om genser på Ravelry, smart med en slik kalkulator.
Kos deg resten av dagen og klemmer fra meg;)

Elsa sa...

Så sitter jeg her og koser meg med bloggen din.
Du, det bildet av roser som står så snedig plassert over teksten, betyr det at du har eller har hatt fødselsdag? I så fall må jeg gratulere med dagen:)

Fortsatt god bedring og ha en fin uke.

Oj, det glemte jeg nesten - Gratulerer med nye vinduer.

Marit -Tusenfryd sa...

Du er bare helt fantastisk:)
Jeg fryder meg alltid når jeg leser dine innlegg - så fulle av humor og glede:))
Gratulerer med nye vinduer! Nå håper jeg bare den forbaskede kalde temperaturen forsvinner slik at du riktig kan nyte å åpne og lukke.

De knappene var fantastisk flotte og jakka di kommer til å bli knallfin!
Sjalet var flott og du kan jo bare late som du er blitt solbrent på den armen mens du vandrer i den hvite sanden på stranden i nydelige sandaler!

Godt at formen er for oppadstigende!

Muffin sa...

Nye vinduer er fine greier! Du kan jo feire med å ha dem åpne hele tiden, ... for du har vel noen vakre og gode strikkeplagg å iføre deg i tilfelle trekk? Blågensern var super, nydelige farger! Hils kaninen og si opp med hue!!

Hobbygåsa sa...

Huff, håper du blir bedre snart - det der er ikke noe gøy! Var igjennom en slik bihuleting i fjor jeg, og det varte fra april til oktober.. Uff da, jeg skal jo ikke ta motet fra deg :-) Så mye flott du har strikket, bra du har hatt noe å fordrive tiden med ihvertfall. Så godt det må være å kunne ha åpne vinduer. Her står vinduer oppe fra tidlig vår til sen høst, og jeg kan tenke meg følelsen du har nå ja :-) Søt kanin forresten :-)

LivM sa...

Flott sjal og når jeg tenker meg om så har jeg også den boken. Kanskje på tide å titte i den igjen! Jakke og sokker også! Da har du jammen vært rask! Det må jo være utrolig deilig med vinduer som du kan lukke ordentlig opp, så får jo heller tradisjonen tape denne gangen! Fortsatt riktig god bedring.

Annepålandet sa...

Så lurt med en deppekanin! Og så bra at du er på bedringens vei. Det hjelper sikkert i riktig retning med litt mjød, tenker jeg. Men enten du er syk eller frisk så er du jo helt utrolig produktiv!!!
Ønsker deg fortsatt god bedring!

Randi sa...

Blir bare i så utrolig godt humør av å titte innom bloggen din:)))))

Kommentaren om at "Livet er ikke hva det burde være" skal jeg virkelig ta med videre...

Ha en kjempetrivelig uke:)))

Spurven sa...

Iblant trengs det et friskt vindpust til å blåse nytt liv der tradisjonene har satt seg litt fast:-) Frisk luft trenger vi alle - og med en av de flotte sjalene dine i beredskap tåler vel gikta litt lufting også.

Igjen - nydelig håndarbeid fra din kant! Mannen i huset blir vel glad for varme sokker til penbruk - selvom han ble engasjert til å lage den-der-saken-som-blokker-sokker, eller hva det nå var:-)

Du, den prinsen - har du en historie bak? Vil gjerne høre mer om den karen...!!:-)

Hils kaninen din fra meg - skulle gjerne hatt en slik, jeg. Og jeg kunne nok funnet en på loftet. Til forskjell fra deg, ville jeg nok ikke ha lyst til å fortelle andre om den. Flott at du deler den med oss mindre modige.

Og godt bevart kan syltetøyet og god vin få være - vi mennesker er levende og tenkende individer med rom for forskjeller. Blir man låst fast i et syltetøyglass, stagnerer man. ¨

Så vær deg selv, Ruth - vi trenger noen som tør.

Klem, Spurven

Spurven sa...

Og vel overstått dersom dagen er passert! Gratulerer!

Vibekes lille grønne sa...

For en lur idé med deppekanin! Den ser perfekt ut til å ta på seg alskens bekymringer!

Jeg lurer forøvrig litt på hva du smører strikkepinnene med, siden de går så fort hos deg? Mjød kanskje? Flotte ting, sommerstrikk i bomull skulle jeg også hatt. Her er det bare ull som lurer seg på strikkepinnene, det kan jo være noe med temperaturen...

Ha en fortsatt fin uke! :)

karin sa...

Hei:)
Ordentlige vinduer må til!! Men et lite tips: Ikke drikk av den mjøden din før du skal male da!! hi hi ;)
Du henger i strikkestroppen også ser jeg.
Flotte tinger ! :)
Du må vel ha noen skjal i skapet nå vil jeg tro, hehe...

Tonje sa...

Gratulerer med ordentlige vinduer. Klart man må ha vinduer som fungerer, tradisjon eller ikke. Det sjalet ditt var aldeles nydelig!
Håper turen til Edinburgh var bra. Jeg bodde bare en halvtime med toget fra Edi da jeg bodde der borte, men det var ikke ofte jeg fikk somlet meg inn til "byen" jeg heller...

Sylvia sa...

Heisann
Frisk luft er godt å ha! Ivertfall et vindu som kan åpnes på den rette måten.
her har det vært kaldt igjen, de siste dagene, med 0 grader på morrakvisten. frem med votter og lue igjen! Selv ikke sola kan hamle opp med gradene.
Så mye du rekker å ferdig, da, flinke damen! ;)
Og fortsatt god bedring. Det ser ut til at det hjelper å strikke litt!

Sonja sa...

Godt at du lot nostalgien fly, for det er virkelig en menneskerett å kunne åpne vinduene på en skikkelig måte. Jeg har sånne glisne vinduer, første årgang med husmorvinduer. Det er bortimot en halv cm glipe på siden av et par av dem. Sist jeg skiftet gardiner oppdaget jeg at det gikk ann å se ut på mellom vinduet og karmen. Lurer på om det er det som heter å fyre for kråka.
De sjalene dine er lekre. Jeg har ikke strikket noen sjøl men jeg har et som jeg har kjøpt. Må bare innrømme at det ligger i bilen til bruk over knærne når det er kaldt i bilen. Håper ikke det er sånt gammelkjerring syndrom.
Bruk heller dine til å løpe på stranda med sjalet flagrende i vinden mens du ser etter fortape prinser.
Ha en fin dag i morgen.God bedring.

Annepålandet sa...

Hei igjen! Er bare innom for å ønske GOD HELG!!!
Er helt enig med deg ang det med awarder. Jeg har også vurdert awardfri sone - men det er jo noe av sjarmen her i bloggeland også, at vi strør hjertelig rundt oss med awarder. Syns det er koselig jeg. Så vi får vel bare skjerpe oss da, og blogge dem etter hvert. Godt man ikke er helt perfekt, sier nå jeg ;D

mormonsen sa...

Kjære deg, om du ikke er vel bevart, så vær snill å ikke bli det heller. Det er bare så morsomt å lese bloggen din. Du hadde flere spissformuleringer denne gangen også, som jeg bare tenker at denne må jeg bare huske! Sitter fortsatt og humrer og ler. Ser vi deler skjebne med oljemaling og utlufting i kuldegrader. Temmelig kjølig, ja. Så her går det i strikkakofte og ullesta. Slett ikke så elegante som alle dine lekre sokker. Mere sånne gråe lofotlæsta her i huset. Med stopping i hælan.
Ha en aldeles fornydelig helg! Stor klem

Anonym sa...

Dersom du ikke skulle være vel bevart, så lov nå at du ikke blir det heller! Det er jo dagens lyspunkt å lese dine betraktninger. Jeg humrer og ler fortsatt av dine spissformuleringer, og tenker at "denne må jeg jammen huske".
Vi deler tydeligvis skjebne mht. oljemaling og utlufting. Så her er det bare å hyre seg i strikkakofte og oillesta. Men alt har en overgang. Det er nå deilig å få pussa opp, ikke sant?
Jeg ønsker deg en fornydelig helg! Stor klem
(Jeg laget en omtrent likelydende kommentar, som jeg ikke tror gikk gjennom. Det er altså forklaringen dersom du plutselig skulle få to)

Berit sa...

Hei på deg.
Håper du er bra nå og kan nyte vårens fristelser fullt ut.
Sole seg i bare ermer, nye et glass i solveggen.
Mjød, hm... det har jeg aldri smakt. En må vel like honning for å like det da? Jeg gjør det jeg altså.
Herlig med nytt vindu som kan lukkes opp, ja helt opp.
Stilige de knappene du hadde fått tak i. Har dett det er en her som lager også , mor Åse.
Strikkeprosessen går sin vante gang, mye fint som alltid.

Ha en flott helg der borte.