onsdag 14. april 2010

Venterom

Jeg måtte gå til legen.  Øynene mine begynte å skli rundt i hodet helt på egen hånd.  Eller - det kjentes i hvertfall sånn ut når jeg førsøkte å se på noe. Jeg fant at at det muligens ikke var som det skulle og tenkte jeg fikk dra opp dit en tur.


Det kommer en lege hit tre ganger i uken - det er ikke noen timesbestilling, en får bare gå dit og sette seg ned å vente på tur.  Det kan ta lang tid, men siden det var sol i går så var det ikke så veldig mange som var syke heldigvis. 

Det er på venterommet hos legen en får greie på hva som skjer  her. Selfølgelig bare med de folkene som ikke selv er tilstede eller de som nettopp har gått inn for å se legen.  Artig det der. 


Fru Erduheltsikker har flyttet tre hus lenger ned i veien.  Bokfinken Knut og Ronny Råneren som bor lengre opp i byen her hadde inntatt for mye flytende godt humør og kjørt på gjerdet hennes. Derfor ville hun ikke være nabo med Bokfinken Knut lengre.  Han var betuttet fordi det er et steingjerde og bilen fikk diger bulk.  Akk ja.

Og  i huset hun bodde i har landsbyens forhenværende postbud flyttet inn.  Han er forhenværende fordi mens han var postbud fikk vi ingen post.  Da avløpsrørene plutselig gikk tette og måtte graves opp fant man ut hvor mesteparten av posten hadde endt opp, men man fant også flere sekker i et tomt hus oppi her.   Jeg tror ikke han likte jobben som postbud særlig godt.

Jeg har jo sett at han han har gått rundt her, men jeg hadde ikke fått med meg at han hadde blitt nabo.  Men en fra eller til - spiller det noen rolle?  Dessuten så tror jeg han er av hobbitslekt.  Han ser i hvertfall sånn ut, men jeg vet ikke om han har pels på føttene.  Kanskje jeg burde spørre.

Jeg fikk greie på enda mye mere, det er da helt utrolig hvor mye som skjer her egentlig, men så ble jeg ropt inn til legen.

Det var visst bihulene sin skyld at øynene mine har mistet vett og forstand og så hadde jeg pådratt meg en lungebetennelse, sa hun.  Det er muligens det som er årsaken til at jeg har følt meg litt pjusk i det siste da.  Så nå spiser jeg piller og forventer å bli frisk og rask - helst med en gang.
På torsdag kommer det noen som skal skifte ut vinduene på kjøkkenet og jeg må få ryddet ut der før de setter igang.  Jeg har ikke tid til å gå rundt her og pjuske lengre. Men først skal jeg legge meg.  Natta.


27 kommentarer:

Viola sa...

Hahaha!! En god latter forlenger livet, og det fikk jeg nå! :D Men er det sant?!? Det med postbudet og posten?!! Himmel! Du skriver så morsomt at det er en ren fryd å lese! Ja, det er rart det der, at folk prater OM andre og ikke MED andre, innimellom..eller ganske så ofte.. Håper du blir fort frisk nå! Da er vi litt syke sammen :) God natt og klem herfra! :)

snakkemunn sa...

Morsom lesing. Der ser du det var bra du kom deg til legen slik at du fikk medisin. Husk å ta medisinen ferdig også, ikke slutt når du føler deg bedre.
Ha en fin dag idag og god bedring. klem fra meg. :))

sipusa sa...

wow.
jeg mener, lungebetennelse, ja du har det ikke med å dra til doktoren før det er noe skikkelig å drasse med dit har jeg skjønt;-P
og jeg har også forstått det med våren, jeg driver forresten med teater for tiden:-)

ikke som skuespiller men sm scenearbeider, liker meg veldig godt! Har planer om å få med et innlegg om det snart, hm....

Ja, og så masse god bedring!!

marit sa...

Ler høyt her! For noen fantastiske beskrivelser av folkene rundt deg!

God bedring!

Røsslyng sa...

En svipp innom bloggen din på morgenen sikerer en god start på dagen. Sitter her å flirer over ditt merkverdige nabolag, hadde nok egnet seg på film alle disse snåle personene med sine særegenheter. Det forhenværende postbudet tok kaka :))
Lungebetennelse, rullende øyne, bihulebetennelse og alt det der høres ikke videre artig ut, nei. Kanskje du skulle roe helt ned fremfor å kaste deg ut i kjøkkenrydding...
Uansett, riktig god bedring til deg, pass på helsa!
Klemmm

Muffin sa...

Aldri hørt på maken. Nå håper jeg du har fått medisiner så det holder. Kan jo ikke gå rundt å pjuske når det er vår! Kjekt med litt sladder ikke sant, man blir litt frisk av det...
Bli bra, fort!

Mammadragen sa...

Ingen tvil om at du bor i et spennende nabolag/bygd...og ditt tidligere postbud må ha hatet å bære rundt post - kanskje sekkene var like store som han?

Bihule - og lungebetennelse er leie ting å få - du får ha riktig god bedring Ruth!

Tovepia sa...

Jeg må le:O)
Utrolig nabolag..ihvertfall når det blir referert slik;) Den postmannen er sannelig "gull verdt":O)
Bra øynene kommer på plass! Og godt du fikk vite årsaken;)
Nyt dagen med dine naboer og klem fra meg;)

Gamleheksa sa...

Det kan da ikke være SÅÅÅ lite det stedet du bor på, det skjer da så mye merkelig ;) Tenk at bokfinken har vært på hurratur :D Steingjerder burde jo være forbudt, kan du skjønne. Et tregjerde hadde vært snillere med bilen, og han som fikk igjen mors gamle hammer, kunne han fikset litt på det XD

Nå får du se til å bli skikkelig frisk. Dette var fælt til greier. Lenge har det stått på også. Var det Oslo-turen på ettervinteren du ikke tålte, tru?

Spurven sa...

Kan latter erstatte piller, mon tro? Det er nesten så man kan tro det når man leser dine innlegg
:-)

Ja, du Ruth, du får det sagt - jeg smiler og glemmer nesten pakken min som ble borte i posten..

Postbud kan være så mangt..

Du må no skynde deg å bli frisk igjen - god bedring!

Klem, Spurven

Ati. sa...

Jeg ler alltid av det du skriver men nå har du gatt rund med lungebetennelse og bihulbetennelse, da er vel ikke så morsomt!
Bra å ta noe piller iblant ;)
Ønsker deg god bedring, håper været blir fint, slik at du kan sitte ute i sola!

Odins lille hjørne sa...

Ikke kjedelig der i nabolaget altså! :0)
Kjipt med den lungebetennelsen! Ha riktig god bedring!!
Klem!

Vibekes lille grønne sa...

Moro med sladder! Godt den postmannen er forhenværende, tenk hva som kunne skjedd med garnet du hadde bestilt!

Nå håper jeg det går rette veien med helsa, nå har du hanglet så lenge! Riktig god bedring! :)

Mormor sa...

Ha ha !! Her er det like fornøyelig å stikke innom som vanlig. For et interessant nabolag du har :-). Men nå håper jeg du blir frisk snart så du kan nyte våren.

Litt om alt sa...

Er bare kjempeglad for at du kan føre "sladderen" videre til oss! Om en god latter forlenger livet har jeg blitt mange år eldre bare på å lese bloggen din :D
God bedring, du hardføre. At det måtte rullende øyer og FFF til før du fant legen...ekte viking, ja!
Stor klem

Sonja sa...

Jeg satt også på venteværelse til tannlegen i dag, en halv time til og med. Vet du hva som skjedde der... Jeg leste ilustrert vitenskap om Mayafolket.
Her er det ingen som snakker til hverandre på sånne plasser. Kjipt.

Ønsker deg riktig god bedring.

Miss.Møllebo sa...

Først rigtig god bedring,tak for beretningen om din vejs beboere. jo det lyder hyggeligt og hobitter er da snilde ikke sandt? hils katten og god fornøjelse med vinduet.

Gamleheksa sa...

Hehe, har visst ikke tenkt over linerlespråket selv heller, det bare kom av seg selv. Men når du nevner det, så er det jo helt naturlig at det er totning.

Jeg varmer deg mere enn gjerne, men det er lite varme å sende med været i dag. Fotoseansen med Hobbygåsa er avlyst(nei, utsatt) på grunn av regn og kulde. Vi er ikke akkurat noen Sverre M Fjeldstad'er. Ikke har vi kamuflasjetelt heller. Det hadde forresten ikke hjulpet stort, når skravla går hele tida ;)

Jeg er litt bekymret for helsa di. Syk og elendig og så uten vinduer. Håper du hat tullet deg godt inn i god og varm ull. Du får gå på kaffebesøk til noen som har vinduer:)

karin sa...

He, he, snakk om fargerike naboer satt i et humoristisk system :))
Jeg ler godt av de historiene dine :)) Håper du blir fort frisk nå da, sånn at du ikke går glipp av et sekund med vår.

Sylvia sa...

Heisann
Skumle greier det, da. med rare naboer i nabolaget, og post gjemt unna. Godt det ikke var lik....
Så der ja, så fikk du sjekket formen din også. Håper medisinene hjelper deg til å få formen på plass igjen.
Jeg har en påbegynnende forkjølelse, som ikke er noe særlig, men jeg er som deg, vettu...går ikke til legen før øynene går trill rundt. Mine er stabile ENDA......
Klem

randi K design sa...

Utrolig morsomt...jeg ser for meg postman Pat......
Bor du i det huset som er "title picture"?
Naa har jeg kost meg med kaffe og lesing paa bloggen din, kjempeunderholdning! Du boer skrive bok!
Ha en forsatt fin uke!

LivM sa...

Ja du vet å få sagt det! Er enig med Randi, dette bør snart bli en bok. Men det har jeg jo sagt før også!! Håper du er på bedringens vei, lungebetennelse er ikke å spøke med! God bedring!

Marit -Tusenfryd sa...

Du burde skrive en bok om dine opplevelser der i landsbyen din. Det minner mye om noen bøker jeg leste for mange år siden om en som var dyrelege på den engelske landsbygda. Han møtte også mange underlige skruer.:)))
Du er så flink til å fortelle, jeg ser det hele for meg. Postbudet som ikke gidder å levere posten men stapper den bort på de underligste steder, han som kjørte i steingjerdet og alle de andre du har fortalt om. Ser ennå for meg den gamle damen i strikkebutikken:))
(Akkurat nå ser jeg at den forrige kommentaren også sier at du burde skrive bok)

Forøvrig så håper jeg du nå snart blir frisk og fin igjen og at øynene dine "roer" seg!

Anonym sa...

*ler og ler*

Håper du snart får kalibrert de øya dine nå da, sånn at de holder seg riktig plassert i skallen

God bedring:)

Trultemor

mormonsen sa...

Kor bra at du endelig kom deg til legen, slik at du fikk medisin og og ikke måtte over på åreladen og stærke klyster!
Vi deler nå litt skjebne med oppussings-aktiviteter. Her sitter jeg og trykker i ei sparkla stue. Nå må jeg dekke over møbler og utstyr, før det skal pusses. Da må jeg rømme huset, og overnatte hos eldstesønnen, før pussestøv er lite nfrenlig med astmaen. Men vannbasert maling, det går bra. Så da skal ejg ta over igjen.
Håper du nå ha nye vinduer på plass, slik at du ikke fryser mer på lungebetennelsen. Fortsatt god bedring til deg. Klem :)

Guro sa...

For et flott title picture du har fått, leste mæ gjennom flere daga m blogging og ser at sykehistoria di va lang. Håpe du blir frisk no!
Du skriv utrilog morsomt, levanes og underholdanes.
København ferien va super, men som du så va æ søkkanes plaga m bihulan, flyturen va et mareritt m knaking og spraking; - i øran! va hos lege på torsdag etter 5 uke m sammenhenhanes tetthet og feber av og på. Syns jo hørselen va litt redusert og d va ikkje så rart, - hadde vann i mellomøre! Jaja, e begynt m saltvannsskylling etter råd fra øre-nese-hals spesialisten, ingen pilla!?

Tonje sa...

Skal si det skjer saker og ting i bygda di... Skal lure på hva de sa om deg da du var gått inn til legen... ;) Ønsker deg riktig god bedring!!