onsdag 12. mai 2010

Oppredd


Gjestesenga er redd opp og klar.  Jeg ble endelig ferdig der oppe. Vel, nesten.  Av en eller merkelig grunn har det kommet malingsflekker på teppet så vi må nok ha et nytt.  Det var malingsflekker i trappa også – og på kjøkkenbenken.  Fatter det ikke jeg. 

Men om noen er på disse kanter så er altså gjesterommet beboelig.
Den smale benken ved veggen er en Billy-bokhylle som ligger på siden og så har jeg brukt gamle broderier  jeg har arvet som forheng.  Bak   befinner garnstæsjen min seg.  Nå har jeg endelig fått samlet alt på en plass.  Det var på tide. Jeg fant masse garn jeg helt hadde glemt jeg hadde.05.11.10 018
Jeg fant masse bomullsgarn også.  Så nå er jeg i gang med Annepålandets grytekluter.  Skikkelig morsomme å hekle, raske er de også og man kan få brukt opp alle de rester man har.  Det er mye mulig at man kan bli avhengig  også så sett i gang å hekle før det blir straffbart. 

Jeg feiret bursdagen min på søndag.  Vel, feiret og feiret fru Blom.  DH måtte tilbake til Aberdeen på ettermiddagen så jeg feiret alene og spiste hele to Magnum iskremer. Alle de jeg kjente og hadde omgang med her har flyttet i vinter så det ble ikke noe selskap på meg. Vel, det er jo alltid Den Slemme Naboen, Bokfinken Knut og Herbalisten, men – nei – jeg tror ikke det.05.11.10 015
Men symaskin det fikk jeg.   Og tråd nok til å vare et helt liv.  Så nå har jeg endelig funnet ut av hva slags hint det er jeg må gi; 
E-mail skrevet med fet skrift, store bokstaver og linker til hvor ting kan kjøpes.  
Den virker litt lett og skrøpelig i forhold til min gamle Husqvarna, men det er kanskje slik de skal være nå?

Her snedde i går og det er meldt mere sne i morgen.  Det er rett og slett ufyselig kaldt ute.  På lørdag dro vi opp til puben for å spise og da vi kom hjem gikk døra i vranglås.  Vi kom oss ikke inn. 

DH hadde store planer om å klatre opp på taket og få opp et av soveromsvinduene og jeg kjente det gikk kaldt gjennom meg.  Den mannen har falt av alt som kan falles av – inkludert en diger bro i Spania. Det siste jeg ønsket meg akkurat da var en ektemann som hadde falt ned av taket. Heldigvis kom Bokfinken Knut forbi og han gikk løs på dørkarmen med spett og hammer og brøt døra opp. Nå må vi ha ny dør og karm også, men det var egentlig på tide uansett.

Jeg tilbrakte resten av kvelden inntullet i flere sjal. Lenge siden jeg har vært så gjennom inn i sjelen frossen.   Hvor blir våren av??På søndag drar jeg opp til Aberdeen igjen.  Men det sner der oppe også. Jeg får pakke ned sokker og gensere og jakker. Akkurat sånn som sist.


42 kommentarer:

Randi sa...

Jeg overnatter gjerne på gjesterommet hos deg, det ser kjempekoselig ut der.
Dessuten er det godt å vite at jeg finner garn like i nærheten i tilfelle jeg skulle savne garnet jeg har hjemme:)

Her i Tromsø har vi endelig fått vårstemning, og langtidsvarselet lover godvær videre;)

Ha ei trivelig og vårlig helg!

snakkemunn sa...

Rommet ser koselig å innbydende ut.
Gratulerer med ny symaskin. Jeg skal kjøpe meg en ny jeg også.
Det er så kaldt her også nå, men idag har de lovet 10 grader og sol så vi får se. Igår var jeg helt frossen etter tur på gravplassen med klassen. De små frøs og skalv, nesten alle hadde for lite klær på seg. Etter dagen i dag har vi storhelg og det skal bli fantastisk. klem fra meg.

Mourie sa...

Gratulerer med ny symaskin! Hint i store bokstaver er det eneste som fungerer med min gubbe ihvertfall.... Koselig gjesterom, du får sikkert mange bsøkende der! Her i Bodøbyen er det strålende morgensol, og et morgenfriskt snuppetroll som gleder seg til 17 Mai-leker i barnehagen. Ha en strålende dag og god tur!

mormonsen sa...

Gratulerer med ny symaskin! Håper du blir fornøyd. Det er viktig å ha en maskin som fungerer uproblematisk. Jeg mistet helt lysta til å sy da jeg plagdes med min gamle. Jeg ble helt grådig i blikket da jeg så all den flottte sytråden! Jeg må vel begynne å lete etter linker på nettet, jeg også. Både tråd og glidelåser koster jo formuer her i byen. Og nå har jeg vel snart sprettet glidelåser og gjenbrukt ut av alt som sprettes kan. Det er verre å få til å gjenbruke sytråden. Hehe.

Jo du ha rett mht. årsdagen. Som jeg sa, ettårsdagen var passert. Med god margin. Det er bare jeg som er usannsynlig treg.

Deet ser ut som om du har fått det orntlig koselig på loftet. Nå skal de legge nytt golv her hos meg, mens jeg er borte på ferie. Da burde jeg være ferdig for en stund.Det er virkelig en oppmuntring å ha fått pusset opp. En daglig glede, sier jeg. Da tar vi gjerne med litt uplanlagtte malingsflekker både her og der, ikke sant! Jeg har noen jeg også. Bl.a. på golvet på soverommet. Men det tror jeg skal la seg gjøre å skrape bort.
God tur til Aberdeen. Kos deg skikkelig. En forsinket gratulerer med dagen fra meg!

Marit -Tusenfryd sa...

Ja er det ikke moro å hekle disse gryteklutene? Jeg klarer ikke stoppe.
Gratulerer med overstått bursdagsfeiring:)
Og gratulerer med ny symaskin. Det skal bli artig å se hva som kan trylles frem på den, både i konkrete produkter og dine underfundige beskrivelser underveis. Ser for meg mye moro her:))
Håper den nye døra er på plass så du slipper å fryse og tulle deg inn i sjal på sjal!

Røsslyng sa...

Gratulerer så mye med overstått bursdag!!! og med ny symaskin.

Så koselig gjesterom du har laget til, og det med å legge ned den hyllen og gjemme alt garnet der. Vi har også et skråtak med vegghøyde 40 cm og helt umulig å komme til med noe som helst, kanskje dette var en idé for å kunne bruke plassen til noe annet enn yngleplass for hybelkaniner ;)

Krysser fingre for at våren snart dukker opp :)
Ha en fabelaktig dag videre!
Klemmm

Gamleheksa sa...

Vær så snill, ikke frist med ferdigoppredd gjesteseng! Plutselig står det en forkjøla totning utafor den ødelagte døra di med kun strikking, rødvin, seigmenn og Freia melkesjokaolade i kofferten ;)
Så flink du har vært. Malingsflekker bare blir det, uansett. De lever sitt eget liv.

God bytur igjen. Kanskje et eller to lettere antrekk på lager denne gangen? Tja, det er jo kjekt med nytt også da. Men pass på klatreren din. Katter har x antall liv, jeg er litt usikker når det gjelder ektemenn.

Beyla sa...

Snø. Jeg er så lei snø at jeg snart setter meg ned og hyler HØYT!! Men så har jeg jo gjort litt av et sjakktrekk og da. Her har det jo meldt junivær- stiv kuling, isekaldt - men sol. Og sånn pleier været å holde seg til ut i juli. da får vi 15 varme grader - og regn. Blergh. Så hva gjør man? Jo, man drar til alta, hvor det er vindstille, steiksol og 13 grader allerede nå i Mai. Og så BOR man der! Hurra! Idag er siste dagen her i Vesterålen. For å være sikker på at det skal bli en eeekstra lang og slitsom dag bråvåknet jeg selvsagt kl 06.00 for å tenke over nettopp det at dette er siste dagen min. Imorgen tidlig ruller vi avsted, mine 19 esker har må ukjent vis parret seg litt og blitt 21. Pluss en hylle og en madrass. for jeg må jo ha en gjesteseng - og jeg må jo ha en hylle å ha garnet i!
Aberdeen høres ut som en god plan, selv om jeg er litt småskeptisk til å reise fra et hus med oppbrutt dør?
Jeg har en ekkel følelse av at det er masse jeg skulle gjort idag. jeg kommer ikke på noe annet enn at jeg og må legge på sengetøy på gjestesenga så flyttebilsjåføren og kjæresten får sove når de kommer hit i natt...

Ati. sa...

Soverommet ser veldig koselig og fint ut bortsett fra malingflekker da ;-D
Jeg kan godt tenke meg å sove der et par dager mens vi hekler i vei alle garnrester ;-D
Heldig du at du har en nabo som er flink med hammer og sleg, ellers hadde du måtte sove i hage skur. Gratulerer med ny symaskin. Nå blir det vel fart i quilting også med så mye tråd tror jeg!

MirreVirre sa...

Gratulerer med dagen som har vært! Så mange fine trådsneller du har fått a gitt! Blir reint misunnelig jeg! Kos deg masse!

Vibekes lille grønne sa...

Gratulerer med vel overstått fødselsdag! Flott gave også! Jeg har etterhvert skjønt at tydelig tale eller skrift er det eneste sikre for å få det en ønsker seg. Hint virker dårlig, jeg tror nesten tydelig tale blir oppfattet som hint jeg.

Gjesterommet ble innbydene og fint, malingflekker er vanskelig å unngå. Likte godt fargene på grytekluten, har planer om å forsøke meg selv snart.

Hvor våren blir av vet jeg ikke. Jeg rydder bort og tar fram igjen ullstilongsen annehver dag her. Ulltrøya har jeg ingen planer om å ta av foreløpig. Vi får krysse fingrene for varmere dager snart! Ellers får vi tulle oss inn i ullsjalene våre! :)

Trollkåno sa...

Ser jamen so koseleg ut det gjesterommet, du skal sjå det vert "storinnrykk" hjå deg no.
Gratulera med ny symaskin, spennande kva du no tryllar fram (og viser) her......skulle ikkje mangle på sytråd heller.
Ang. vèret so er det helller tragisk, fleire kuldegrader i natt òg, i dag er det heldigvis sol, håpar sauene og lammma tinar opp att.

Moan sa...

Gratulerer med vel overstått bursdag!
Lurt det med e-mail, da blir det ofte(st) bra.

Håper du har fått igjen varmen :-), og at døren er tett.

Gjesterommet ble bra, da (ser ikke malingsflekken, jeg...*ser opp i taket og plystrer*)
Du har gjort en kjempeinnsats!

Muffin sa...

Det ble fint!
Nesten så jeg må komme og sove i den flotte senga. Litt maling på teppet er bare hjemmekoselig :) Og gratulerer med overstått bursdag, og med ny symaskin. Gleder meg til å se hva du har tenkt å produsere på den!

Elsa sa...

Gratulerer med overstått fødselsdag, og gratulerer med ny symaskin.
Gjesterommet ditt ble da utrolig koselig.
Her har temperaturen krøpet seg opp på 11°C i dag, men en utrolig kald vind gjør det best å holde seg innadørs. Solen har søkt tilflukt bak skyene.

Ha en trivelig tur til Aberdeen.

Randi sa...

Du er hjertelig velkommen på middag hos meg. Nord-Norge har ikke mangel på fisk, så her er det bare å velge fra øverste hylle:)

Randi

Margrethe sa...

Så koselig du har tenkt på meg! Dagene har vært travle her borte, jeg prøver gripe om alt jeg vil gjøre, oppleve, se og huske, men alt slipper gjennom fingrene på meg og tiden løper av gårde likevel. Jeg kommer nok sterkere tilbake senere :)

Gamleheksa sa...

Kom plutselig på, mange timer etter at jeg kommenterte sist, at jeg hadde da glemt å gratulere deg meg dagen som har vært og ny symaskin. Det må være fordi hodet er så fullt av gruff at jeg bare har plass til en halv tanke om gangen. Nå vet jeg hvordan det er å være mann ;)

Sylvia sa...

Grattis med dagen som var!!!
Og jeg overnatter gjerne på gjesterommet ditt, og så skal jeg sitte i gyngestolen med håndarbeide og rødvin!!!!
God tur, ta med varmt tøy, for det ser ikke ut til at sommeren kommer enda...

Tovepia sa...

Gratulerer med vel overstått bursdag! kjempekoselig gjesterom du har fått, så jeg kunne godt tenkt meg å overnatte der, ja;)
Ny symaskin også! Jeg har ei gammel Husqvarna som fungerer ennå, men den er jo ikke "misbrukt" akkurat:O)

Ha ei flott helg og klem fra meg;)

Stubbetufsa sa...

Gratulerer med overstått bursdag!
Skjønner dine betenkeligheter med å invitere nevnte naboer!

Men du er ikke snau, som forteller om koselig gjesterom, når du hart så mange som gjerne vil besøke deg!
Jeg kunne også tenke meg det, men jeg syns jeg ser oss stå i kø på veien foran dine naboer,innlede til hårsliting og krangle om plass i køen!
Og mens kikkertene ble tatt fram i de tre naboenes hjem, gikk vi løs i et herlig kvinnfolksslagsmål som ville gjøre deg til en enda mer snodig og rar utlending... Men unevnelige bekjentskaper!
Så du har altså et koselig gjesterom? ;-}

randi K design sa...

Fint gjesterom ja, veldig koselig! Jeg har nettopp redd opp mitt også idag... har egentlig hatt besøk inn og ut hele vinteren. Men det er koselg med besøk! Mannen min hadde bursdag for 2 dager siden, kanskje samme dato som deg? Håper du hadde en fin dag!
Ha en forsatt fin vår, håper varmen når dere snart. Bør kanskje prøve å få sendt over en sekk eller to...

randi K design sa...

Sitter du oppe midt på natten? Det er tilogmed nesten leggetid for meg nå...
Uansett så skal det bli spennende å se sjalet. Det har gått fort, jammen ikke lenge siden du kjøpte garnet.
Nå, - hopper jeg i loppekassa!
Skal kjøre laaangt i morgen....

BirtH sa...

Det er vel på tide at jeg gir meg til kjenne .... Er innom og lese i bloggen din av og til, og tror ikke jeg noen gang har kommentert. Du har en super blogg, med mye humor og fine bilder!!!

Gratulerer med bursdagen! Er vi født på samme dag? 9. mai, fin dato!
Heldige du som fikk ny symaskin! Jeg fikk også noe jeg ble veldig glad for, - skal nok blogge det snart :)

Ha en fin og glad dag!

BirtH sa...

Håper det er greit at jeg legger deg til min bloggliste!

Rigmor sa...

Koselig gjesterom du har, misunner deg den flott gyngestolen! Husker fra min barndom at eldre folk hadde slike som de satt inn , og nå er jeg jo nesten der he,he

Hvis det er til noe trøst , så er det kald vår i Sør-Norge også, i fjor var alle trærne utsprunget 1.mai...ha ei fin helg.

Miss.Møllebo sa...

Forsinket tillykke og held og lykke med den nye maskine, jeg købte en for ½ år siden og er vældig glad for den og som du skriver de nye er ikke så tunge som de gamle var( sådan er det vist også med bloggedamer). Prøver at aflyse vores Skotlandstur på grund af det syge knæ, så jeg kommer ikke forbi og låner det fine gæsterum i år, tror ellers det kunne være så hyggeligt med strikketøj og pussikat i rokkestolen.Danmark har to vintre en hvid og en grøn og den grønne er lige nu, så jeg strikker mig en trøje i lavendelfarvet garn, lidt forår skal der da være. Hvad er hybelkaniner? er det noget vi kalder nullermænd? kærlig hilsen Anne-Lise

Odins lille hjørne sa...

Tykke klær er nå pakket ned!! ;0) og det ligger en ost i kjøleskaper å venter.. nå må jeg bare huske den da. hehe...

marit sa...

For et koselig gjesterom!
Gratulerer med vel overstått bursdag, og med ny symaskin!
Det går i flere lag ull her også- men idag har det faktisk vært steikhett i sola! Men det ble temmelig kjølig i kveld...3-4 grader bare...Vår? Det er noe som bare fins i ordlista tror jeg;-)

Sonja sa...

Gjesterommet så virkelig innbydende ut. Vi er nok mange som kunne tenke oss å overnatte der. Håper ikke alle kommersamtidig...:)

Gratulerer med dagen og fin symaskin. Er spent på hva det er du skal til med nå. Blir det skjørt og bukser til alle de fine genserene du har strikket?

Husk å ta med flagg på turen. Du skal vel feire 17 mai. Jeg var i Edinburg på 17 mai for to år siden. Flott feiring de hadde der.
God helg.

Annepålandet sa...

Gratulerer med dagen!!!
Gjesterommet ser jammen innbydende ut. Skulle gjerne hatt et gjesterom jeg også, men dengang ei.

Symaskiner nå for tida skal visst være litt skranglete. Da jeg leverte Pfaff-maskinen min, som jeg trodde var nesten ny (bare 15 år gammel), inn til service nylig, sa de i butikken at "Oj, du har jo en solid, gammel maskin av metall". Er ikke alle symaskiner av metall??? Nei, de nye de hadde i butikken var av plast - og dermed mye lettere. Lettere å frakte, men de skrangler mye mer når du syr, innrømmet de. Det er fordeler og ulemper med alt.

Regner med at det ikke er noen ellevill 17. maifeiring der du bor, men ønsker det uansett en fin 17.-maihelg!

Litt om alt sa...

En god ting kan vel ikke gjentas for ofte? Grattis med dagen, med ny maskin og nytt gjesterom :)
To ispinner...for en vikingkvinne...DET kan vel ikke være noe?
Malingsflekker viser bare at du har vært flink og gjort jobben selv! Basta!
Nå gleder jeg meg til å se mange kreative og herlige bruksløsninger på all sytråden (ikke NOE missunnelig altså....)

Stor forsinket bursdagklem

Viola sa...

Først.. Gratulerer så mye med dagen du hadde! :)
Her kommer jeg inn hos deg (bloggen), og uansett hvor fælt og kaldt og ødelagt dør, uansett hvordan forholdene er, får du meg til å smile.. og i godt humør! :))
Jeg er jo svimmel i høyden, så jeg unngår slike ting.. Dessuten tviler jeg på at jeg hadde klart å klatre.. Bra at mannen din slapp det, og nå blir det ny dør! :)
Snør det der ennå? Vi har ikke hatt så varmt vær her heller akkurat, men i går var det rene varme vårværet, herlig! I dag derimot regner det, grått i grått og plask plask..! Det ble flote grytekluter, tror jeg vil prøve meg på dem faktisk..
Kos deg i storbyen! :)Klem!

Viola sa...

Glemte.. smart innredning av Billyhylla og gratulerer med symaskin! Her tenker jeg du får laget mye flotte ting fremover! :)

Karl Halvorsen sa...

Den episoden med låsen i vranglås fikke jeg også oppleve i vinter. Å bli stående i 13 minusgrader kl 00.45 på natta er ikke noe særlig å trakte etter. Jeg var glad jeg hadde datter med samboer i andre etage, som tåler å bli vekket. Nærmere to timer gikk det før låsen måtte gi etter. :)

Jeg vil gratulere deg med dagen som starter om fire minutter, 17. mai. Den er vel også din, tenker jeg. Ha en fin dag, på ditt eget vis.

Klem fra Trondheim og Karl

strikkepanja sa...

Gratulerer med overstått dag og nyoppusset gjesterom! Det er første gang jeg er innom bloggen din, men kommer garantert igjen, for her var det mye koselig å lese :-)

Tonje sa...

Gratulerer med vel overstått bursdag. Så flott symaskin du har fått deg... og masse tråd! Blir rent misunnelig, jeg.
Gjesterommet ditt ser koselig ut. Det er nok flere som kunne tenke seg og overnatte der. Håper du har hatt en flott tur til den grå byen, og at du hvertfall spiste is på 17.mai om det ikke var annen feiring å oppdrive....

Anita K sa...

Gratulerer så masse med overstått bursdag og ny symaskin og pittelitt tråd :) Gjesterommet ditt ser superkoslig ut!!!!

cille sa...

Heisann! Så koslig blogg du har med så mye fint og flott å se! Har visst ikke vært her inne før jeg. Så spennende å bo i scottland, titter nok innom snart igjen!

Birgitta sa...

Gratulerar till den fina symaskinen du fick på födelsedagen. Nu kommer det att bli roligt att sy. Vilket fint gästrum du har gjort i ordning. Där kommer du säkert få många som vill övernatta.
Nu har sommaren kommit hit med mycket värme.
Ha det skönt.
Kram Birgitta

Hobbygåsa sa...

Så koselig du har det på gjesterommet, jeg skal si ifra om jeg er i nærheten jeg :-) Men du gratulerer sååå masse på etterskudd!! Ikke helt den koseligste feiringen du hadde der, men de naboene hadde jeg ikke bedt på fest hehe.

Stubbetufsa sa...

Kjære Ruth!
Jeg har fått pakke. Fra deg. Men det visste du kanskje?
Du er vill i fletta, men det visste jeg jo!
Tusen hjertelig takk for så mye garn! Og fint garn, ikke noen uvennspakke dette, nei! Du er alt for snill!
Hva skal jeg gjøre for å fortjene dette?
Superklem!