søndag 23. mai 2010

Sommer og sol

Uken i Aberdeen gikk fort.  Været ble slettes ikke så ille, vi hadde sol i flere dager og ingen tegn til sne. 17 mai koste vi oss noe aldeles fantastisk.   Wenche som har bloggen Odins Lille Hjørne kom til Aberdeen sammen med mannen sin som skulle på kurs og datteren.   Og da måtte vi jo treffes. 
Det er virkelig snodig det der med å treffe bloggevenner.  En har jo egentlig aldri truffet hverandre før, men det føles ikke sånn.  Man har kjent hverandre bestandig på en måte.   Så vi shoppet, vandret gatelangs,  drakk kaffe og shoppet litt mer. På kvelden dro vi alle sammen ut for å spise og og jeg tror det til og med ble ropt et par “Hurra”. Det er mulig det var meg etter min andre Margarita.   

 
05.23.10 008
Gaver fikk jeg også.   Wenche hadde sydd en lekker veske med bloggnavnet mitt på.  Og oppi vesken var det fullt av ting.  Et nydelig kort og
05.23.10 009

UKEBLADER!  Jeg har en bunke med gamle ukeblader i en kurv som jeg gjemmer på loftet til jeg har glemt hva som står i dem og da tar jeg dem frem og leser dem på nytt.  Nå fikk jeg noen som var splitter nye. Snakk om luksus.   Og SEIGMENN!! Melkesjokolade  var det også med - og BRUNOST.  DH baker brød i helgene og nybakt brød med brunost på – da er jeg lykkelig.   Tusen takk til dere alle.  Det er lenge siden jeg har hatt det så koselig. 

Da jeg kom hjem lå det pakke og ventet på meg der også.  Karin DragonDesign hadde lest  på bloggen om min begeistring over Wollmeisegarnet og min frustrasjon over hvor umulig det var å få tak i.  Hun liker tydeligvis garnet hun også og tok likegodt et fly og dro ned til Pfaffenhoven hvor butikken er og tilbød seg og handle for meg også.  Fantastiske damer, det sier jeg bare.  Og dermed lå dette og ventet på meg i garasjen.

05.23.10 023
Masse nydelig Wollmeisegarn i herlige farger.  Hva syns dere om den da jenter? Er det noen som tror at jeg skal strikke sjal eller?

Jeg kan ikke annet enn å si TUSEN TAKK. 

 


Det ble handlet litt i Aberdeen også.  Men bare veldig litt.  Jeg kjøpte bare bittelitte granne garn – men det var bare fordi jeg måtte innom garnbutikken alikevel.  For å se altså. 

05.23.10 024
Sokkegarn.  I mange forskjellige farger fordi jeg fikk for meg at jeg kunne strikke sokker med mønster – eller kanskje striper – eller noe?Og en hespe med Manos Lace.
Men det er fordi da jeg var og klippet håret så fikk jeg øye på halsen min igjen.  Det der skjer hver gang det. Like grusomt hver gang.  Hva er det som skjer egentlig?  Hvorfor får man så mye hud på halsen?  Og hvor kommer den fra?  Er det fjeset mitt som  siger nedover eller det midjen min som dytter huden oppover? Eller begge deler?   Uansett – jeg må ha noe som skjuler elendigheten. Jeg kan ikke gå rundt med en hals som blafrer – det får holde at overarmene gjør det.   Sjal kan man i grunnen ikke gå med på sommeren, men kanskje et lite skjerf?  OK. jeg innrømmer det – jeg er desperat.

05.23.10 026
Og sko.   Man trenger alltid sko.  Og da måtte jeg ha ny veske også – fordi – vel fordi.  Man bare må.
Og da kjøpte jeg ørepynt også. Både vesken og skoene var så damete at jeg måtte trå til.   Det eneste jeg trenger nå er en yndig fremtoning og mindre hud på halsen. 05.23.10 001
Før jeg dro oppover fikk jeg ferdig sjalet jeg strikket på.  Mønsteret er Randi Ks Bestemorsjal.   Jeg strikket det i merino og kasjmir og det er virkelig nydelig, men jeg gjorde en skikkelig brøler.   Jeg strikket kanten alt for smal og da det gikk opp for meg så hadde jeg strikket alt for langt.  Av og til burde man lese mønsteret skikkelig.  Men jeg liker sjalet uansett og jeg strikker fingerløse som skal passe til.   Blir fint til vinteren, det er jeg sikker på.

Men akkurat nå er det Sommer her.   I dag var det 25 grader i skyggen.   Jeg har tilbrakt hele dagen ute i haven.  Jeg har fått plantet og ryddet og og sett stygt på ugresset.  Det er ikke dårlig bare det.

20 kommentarer:

Mourie sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar på sokken min! Sokk nr 2 ble merkelig nok 2 nummer for stor, så da må jeg strikke enda en sokk for å prøve å få et identisk par... Strikkefasthet er tydeligvis enda et fint dyr i Afrika. Ser ut for at dere hadde en fin tur til byen, med koselig kafetur og masse herlig shopping! Sjekket saldoen min i går og hadde plutselig lagt igjen 1000 kroner på Smykkestein på garn og strikkepinne i løpet av siste måneden...ups. Og det Wollmeisegarnet ser herlig ut! Må prøve å få gubben til å finne en garnbutikk i Tallin når han skal dit og se etter sånt garn. Ha en strålende Pinsehelg!

Beyla sa...

Høres ut som en knallbra weekend - nesten så jeg må hoppe på flyet selv også gitt. Du fant sånne sko, du!! Pene sko man faktisk kan ha på uten å vakle rundt som en stupfull rødruss! Snakker om rødruss, det er enda godt de er så full som de er.. I 17 mai toget trillet ei tøtte ned av kassebilen de hadde til russebil, schmack i asfalten, hun bare trilla rundt og løp videre. Sinnsvakt! Hadde hun vært edru hadde hun knekt nakken og dødd, det er jeg sikker på. Noen typer idioti bør bare forgå med fluidium innabords. Hurrarop? De er gode selv uten margeritas! :D
Nå skal jeg ut og fiske og vinne over alle og få den største fisken så HAH!! (Ikke at jeg er konkurransemenneske eller noe altså)

snakkemunn sa...

Herlige dager som du beskriver. Og så mye lekkert du har anskaffet deg. Her er til inspirasjon i bøttevis. Kos deg i hagen og med sommeren. :))

Vibekes lille grønne sa...

Så hyggelig det hørtes ut å treffe bloggvenner og få gaver fra Norge. Har tilgode å treffe noen, men hvem vet om det ikke skjer før eller siden!

Det finnes hvertfall utrolig mange hyggelige folk, og å få kjøpt så vakkert Wollmeisegarn for seg er ikke dårlig! Har fått WM lace jeg også nå takket være snill nettvenn, og maken til nydelig garn. Forløpig bare koser jeg med det!

Ser muligheten til at sjal- og skjerfbruken blir litt mer hyppig framover jeg også, så da er det godt vi har strikket litt! ;-)

Ha en fortsatt god pinse! :)

Hobbygåsa sa...

Høres ut som en fin uke ja. Sant det med å treffe bloggere, skulle tro man hadde kjent hverandre hele livet slik man skraver ivei på det naturligste. Skal bli spennende å høre hva du syntes om Wollmeise. Noen er jo helt hekta og andre skjønner ikke hvorfor - jeg hører nok til den siste gruppen :-) Men det er jo bare klart man må shoppe når man er på tur da - hører jo til det. Nå blir du fin neste gang du er på puben i nye sko og alt som hører til :-) Nyt sommeren, det gjør vi her også akkurat nå!

Frk.Badegakk sa...

Høres ut som du har hatt det kjempekoselig! Godt å høre!
Og så koselige pakker du har fått da! Sjalet ble kjempelekkert, feil eller ei. Jeg har blitt hekta på sjal nå, og holder på med mitt fjerde på kort tid - Clothilde. Så langt alt vel, så nå håper jeg bare det fortsetter sånn! Men du som strikker så mye sjal, har du tips til felling som ikke blir for stram?

Tovepia sa...

Du skriver så artig:O) Det med halsen har jeg lurt på selv, hvorfor blir det så ye skinn til overs der? Jeg går jo ikke og strekker hals heller:O) Nei, det beste er nok å strikke noe man kan tulle rundt den;)
Så mye flott garn, snart må jeg prøve dette Wollmeise-garnet selv, det ser herlig ut.
Ha en fin dag i sola, her er det kaldt og regn.'
Klem fra meg;)

Miss.Møllebo sa...

Dejligt med en så vellykket bytur, ja hvad skjuler man en hals med ? på bloggen "Kirkeby" findes der opskrift på et hæklet grønt bælte, hvis det bliver hæklet i blødt (tykt) uldgarn skulle det kunne bruges som tøklæde.Vi må være åndsfæller, jeg elsker også myseost og tror det er den du kalder brun ost, uhm der er ikke noget bedre på et stykke godt brød, bare ærgeligt den er hulens dyr i Danmark omkring 40 kroner for et bette stykke.kære Ruth nyd det gode vejr og osten og stryg katten fra den kommende farmor i danmark.

Gamleheksa sa...

Så masse flott du har fått og kjøpt. Ferskt brød med brunost, det overgår det meste av ren lykke, det.

God 1. pinsedag. Håper godværet har tenkt å bli litt til.

Strikkebesta sa...

Herleg skildring av dagane dine, og dette med overskotshud på halsen, det har vorte mitt store problem også, særleg er spegelen hos frisøren avslørande. Heime hos meg sjølv kjem lyset frå ein snillare vinkel, dermed blir sjokket ekstra stort kvar gong eg sit i frisørstolen. Kanskje det kan vere muleg å bli hud-donor?
Flott sjal og flott tråd!
Ønskjer deg varme, fine pinsedagar.

Annepålandet sa...

Glemte forresten å si - bloggen din har blitt veldig fin siden "oppussingen", men i det siste innlegget ligger bildene litt oppå teksten, så man får ikke lest all teksten - og det er jo synd!
(Bare slett denne kommentaren - det er bare en melding til deg).

Marit -Tusenfryd sa...

Så koselig tur du har hatt:)
Jeg skjønner at det Wollmeiser (eller noe sånt) garnet må jeg prøve, men det kan vel by på problemer etter som det er så vanskelig å få tak i.
Flotte farger var det på det - akkurat noe for meg.

Og du - bare vær glad du har en hals enten den blafrer eller ikke!

karin sa...

Ikke tenk på det med halsen du! Det skjer selv den aller beste med tiden..(kremt...)
Det Wollmeise-garnet ikke bare ser lekkert ut, har du luktet på det?
Det lukter frisk blomstereng! Ingen sauelukt der nei, hi hi

LivM sa...

Den weekenden hørtes skikkelig flott ut. Og heldige du som fikk så mye fint, men slik er det med snille jenter vet du! Sjalet ditt ble supert. Jeg strikket jo første utkast så det sjalet har litt mindre hullmønster, men er helt ok. Meisene dine hadde nydelig farge. jeg venter på 3 stk i posten nå. De skal bli sjal til en eller annen!!! Ha en fortsatt fin pinse, og kos deg i varmen.

Birgitta sa...

Men vilka fina garner i härliga färger som du fått. Och så har du varit på shoppingtur också ser jag.
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Sylvia sa...

Hallå!!
Så mye herlige ting du hadde handlet deg på turen. ikke bare garn, heller.....
Er det ikke herlig å treffe nye venner, som man føler man alltid har kjent?? Jeg regner med å treffe både gamle og nye bloggvenner til sommeren, nå jeg skal til DK igjen.
Å lese mønster er heller ikke min store begeistring. jeg leser godt ETTER at jeg er ferdig, for å finne ut at jeg har gjort feil. men da får vi jo vårt eget design, ikke sant??

Muffin sa...

Deg kunne jeg gjerne shoppa sammen med, vesker, sko, smykker og garn er øverst på min interesseliste også. Angående kalkun, kom på en vits: har du hørt om hun som sluttet å bruke bh... det tok rynkene vekk fra ansiktet og halsen ;)

Marion sa...

Så koselig å få norges besøk :) Er vel stas med litt norske varer ja, har ei venninde i Australia jeg sender litt sjokkis, Blad/aviser og bøker på norsk en gang i blandt. Skjønner det er TOPP :) Ha en fortsatt fiiiin dag :)

Moan sa...

Høres aldeles nydelig ut! Shopping og venner.
Tror sannelig dere koste dere :-)

randi K design sa...

Klarer ikke aa se feilen jeg... Sjalet ser helt perfekt ut!
Hoeres ut som du har en deilig vaar. Her er litt for varmt allerede, men snart skal jeg til Norge, yippi!