onsdag 22. september 2010

Gaver

Tusen takk for alle de hyggelige og koselige og hjertevarmende kommentarene jeg har fått.  Det hjelper godt på humøret det - her i regntunge Skottland.  

Jeg skulle jo vise frem gavene jeg fikk av Tove og Tovepia.   Disse fikk jeg av Tove som har bloggen Litt om alt.  Er de ikke lekre? 

Tove hekler masse lekkert, både skjerf, sjal, luer og vanter og det meste er til salgs i Epla-butikken hennes  som heter "Glass og Ull" så om det er noen der ute som fryser så vet dere hvor dere kan ta dere en tur dit og få løst det problemet.Jeg fikk flere gaver jeg.  Denne fikk jeg av Tovepia. Vi traff hverandre over en lunch i Trondheim og vandret litt gatelangs. Det er hyggelig å treffe gamle venner som er helt nye.
 
Tove selger det hun lager hun også så det er ikke så dumt å ta en tur innom bloggens hennes om man er litt sånn frossen av seg.Her har det stort sett gått i maling.  Men nå er faktisk hele stua ferdig og alt, vel nesten i hvertfall, er ryddet på plass.  Skjønt, jeg tror jeg må male badet også og da må jeg vel flytte ut alt derfra og legge det utover stua.  
Det er mulig dette er en litt sleip måte å drive selvpining på.  Jeg lider muligens av alvorlig rusk på sjelen for tiden og gir det seg ikke får jeg skrive inn til et eller annet ukeblad å spørre en sånn Klara Klok.  Jeg kan jo ikke drive på med å male i alle evighet heller.  
 
Ikke for det.  Mens jeg var oppe i Aberdeen gikk jeg meg en runde på forskjellige bruktbutikker.  Jeg syns det er morsomt og av og til så finner jeg noe spennende og bøker finner jeg jo alltid.
Da jeg kom inn i den ene  butikken sto det en litt fortvilet dame og så oppgitt på en haug med  digre esker og bokser som sto på  et lite bord og utover gulvet. 
Hun så på meg og veivet litt med armene. "Noen har levert inn en strikkemaskin med alt tilbehør. Hvem i all verden vil være interessert i noe sånt? Dette kommer vi aldri til å bli kvitt."


De ble jo det da. Kvitt det, mener jeg - og det temmelig så raskt også.  
Jeg betalte 450 kroner for alt sammen og det er enda mye mere enn det som vises på bildet her.   Problemet er bare at jeg ikke har det minste begrep om hvordan noe av det fungerer.  Ikke det aller minste.  
Det fulgte med manualer og en hel sekk med oppskrifter også, men det er som å lese gresk.  

 
 
 
Jeg må jo finne ut av det - og da har jeg i hvertfall nok å gjøre utover høsten og vinteren her.  Hvis jeg da ikke kommer på mere som må males.  Men aller først så må jeg gå og legge meg.  
 

19 kommentarer:

snakkemunn sa...

hei ruth, trøst deg med at det er nok vanlig for alle å gå i et evig oppussingsprosjekt. Folk maler bytter kjøper og styrer. vet ikke hvorfor, men det ser ut som om hus er stadig i bevegelser. Skal bli morro å følge med deg å strikkemaskinen. :))

Moan sa...

Himmel og hav!
Strikkemaskin? Må si du gjorde et kupp. Fint å ha en avveksling til malingen :)

Anne N. sa...

Hahaha, kjenner meg godt igjen - impulskjøp på bruktbutikken :o) Men som regel viser det seg å være en lykke, og kanskje en kjempehandel. Gleder meg til å se hva du lager på denne. Du er så flink til å strikke at du gjør det vel raskere for hand, men det er jo spennende med ny maskin.
Klem, Anne:)

Tovepia sa...

Hei på deg, Ruth, lurte på hvordan det gikk med deg og malinga, men det går tydeligvis bra:D Det er jo artig arbeid, for det er arbeid som vises ihvertfall når det er gjort;)
Flotte pulser du har fått i nydelige farger!
Strikkemaskin er tingen, vettu:D Jeg har ennå ikke fått satt meg inn i min, så jeg må virkelig skjerpe meg. Men det tar vel ikke lang tid før du er på banen med flotte plagg;)
Her regner det, jeg hadd en ide om vindusvask, men...
Kos deg og slapp av innimellom maleslagene og klemmer fra meg;)

Anita K sa...

Så flotte gaver du har fått, og grattis med strikkemaskin, så gøy!!! Ikke vet jeg hvordan slikt funker, men gøy er det vel :) Jeg skal en svipptur til Skottalnd i neste uke, men rekker vel verken shopping eller fornøyelser :) Ha en flott dag

Trollkåno sa...

Hei på deg!
Strikkemaskin er kjekt å ha, det fann eg ut i april. Dermed sette eg meg på bussen, reiste i 4 timar for å låne ei slik av syster mi.
Fekk deretter besøk ei god veninne som er ein racer å strikke på maskin.Lærde å strikke bukser og litt forskjellig, og var optimist.....MEN; sette den vekk for sommaren, og sidan har den stått nedpakka.......
Fryktar for at kunnskapen er borte når eg no tek den fram igjen........men eg skal prøve.
Trur faktisk den maskina er prikk lik den du har kjøpt.
Du finn nok ut av det.......lukke til!!

Mette sa...

Ah, sa heldig du var! Dette finner du ut av, vet du! Sa morsomt a ha et slikt prosjekt ventende pa deg!

kos deg med det.

ha en fiin dag
klem Mette

Vibekes lille grønne sa...

Så koselig med gaver! Det er utrolig mange hyggelige strikkere! :)

Du skal se at strikkemaskinen overtar for malingen. Da kan det bli virkelig mange plagg produsert! Ha en fortsatt fin (og malefri) uke! :)

Viola sa...

Åååå så flotte gaver du har fått, og de kommer godt med nå mot vinteren! Jeg var inne hos Tovebua i går faktisk, og hun har veldig mye fristende!
Men en ting .. dere har vel ikke hatt sommer ennå der....?? =/
Får dere utsatt vinteren da, tror du?? :O

Gratulerer med strikkemaskin, ups.. håper du får hjelp til å forstå hvordan du skal bruke den. Den var jo ikke dyr..

Jeg må bare si at jeg synes de smileys'ene du har er så utrolig morsomme! :D

Ønsker deg en strålende dag! Med SOL!! Klem fra meg :)

karin sa...

Så heldig du er som har fått så fine gaver:)
Neste gang jeg kommer til Aberdeen må vi møtes og du må ta meg med til bruktbutikker du vet av. Det hadde vært artig det!!!

Sylvia sa...

Å, så fine gaver da! jeg er visst ikke den eneste for tiden.
Å, heldige du, med strikkemaskin og det hele!!
Vet du, på vår neste strikkecafe skal det komme en strikkedesigner med strikkemaskinen sin. Hun heter Karistrikk, og har egen blogg også. kanskje du kan snakke med henne om hvordan d skal få dette til? Skal jeg prøve å finne web-adrs hennes for deg?(gi et lite pip).........

LivM sa...

Og så en strikkemaskin da, du er virkelig fresk! Men dette er jeg sikker på at du får dreisen på! Gleder meg! Jeg fatter ikke hvor du har energien til å male ifra, Det er vel den verste jobben jeg vet. Men utrolig gøy når en er ferdig!

Stubbetufsa sa...

Tenk hvis du ikke hadde NOE å holde på med! Det ville vært trist, det! Men det er heldigvis ikke ditt problem!
Klem til deg i rotet!
Kreativiteten blomstrer ikke der det er alt for ryddig!

Tonje sa...

Så flotte gaver du har fått. Og strikkemaskin! Det er moro, det... lærte å strikke på maskin da jeg utdannet meg til formingslærer, men det er mange år siden nå, så husker veeeldig lite av det. Du finner nok ut av det til slutt...

Odins lille hjørne sa...

Så flotte gaver! Heldiggris! :0) og strikke maskin!! Gratulere med kuppet!! Det blir helt sikkert kjempekjekt når du finner ut av hvordan bruke den!! Litt småpuskt utover høsten!!

Trultemor sa...

Grattis med strikkemaskin!! Du kan vel finne noe om den om du googler også??
Fine varmende gaver du har fått:)
Jeg er rimelig misunnelig både på deg og Littomalt...som har truffet hverandre ;) Kanskje jeg kunne ha joina "klubben" også nå, som har gått heftig løs på hekling! Så heftig at malerkosten har måttet ligge i fryseren sikkert etpar mnd nå. Men hodet mitt sier at jeg snart må plukke den opp;)
Men først trenger jeg litt ledig tid OG noe guts da vettu. Men jeg har begynt på linedancekurs (1 gang i uka) og går tur emd mamsen helst 3 ganger i uka...og resten er det heklig og LITT husarbeid...blir ikke tid til maling da. (Og hele helgen skal jeg på linedance!)

Det morsomme med malinga er så klart : å se flotte resultat, so keep up the good work;)

Birgitta sa...

Vilket fynd du gjort. Och så har du sysselsättning med att lära dej hur stickmaskin fungerar.
Ha det gott.
Kram Birgitta

marit sa...

Koser meg alltid like mye når jeg er innom bloggen din:-)

Kjempefine gaver!
Strikkemaskinene er jo litt av et funn- vil tro at den stakkars dama på bruktbutikken fikk nærmest sjokk da du vandret ut med den! Har aldri prøvd en. Du finner nok ut av det.

Ha en flott helg!

Viola sa...

Håper din kjærlige venn kom tilbake! Ja, altså kattepusen! :)