onsdag 1. desember 2010

Tiddelibang

Det sner i Skottland. Det sner i England også, men her oppe i Aberdeen både sner det og lyner og tordner på toppen - så jeg syns vi vinner.

Vi dro oppover sist lørdag.  Det skulle være stort utendørs julemarked i Aberdeen på søndag og det hadde jeg så lyst til å få med meg. 

Så ble det avlyst pga av dårlig vær! Makan!

Pusifer er selvfølgelig med.  Har jeg fortalt at hun absolutt hater å kjøre i bil?  Hun har hele baksetet for seg selv, men hun beklager seg absolutt hele veien. Det gjør hun hver eneste gang.

Turen nordover tar vanligvis 3 - 4 timer.
Det er motorvei for det meste.

Vi bor litt sør og øst for Glasgow og turen går først vestover  og nordover, så kjører vi på skrå østover gjennom landet.  Det er egentlig en  flott tur.  Bildet har jeg lånt fra nettet
Men altså - av og til må jeg lure,   - Utenfor Newcastle nede i England står det en kjempestor statue. "The angel of the North" heter den og jeg syns den er flott.
Det er ikke alle som er enige i det selvfølgelig, men den er i hvertfall populær.

Så er det tydeligvis noen her som har ment at vi burde ha noe lignende her i Skottland.

Denne står rett ved motorveien et lite stykke nord for Glasgow. Jeg har ikke hørt så mye som et pip om den før jeg så den fra bilen.

Denne må de ha satt opp i nattens mulm og mørke tror jeg.

Og den er STOR.  Den lille mørke flekken nede ved foten er en mann.
Og hva ER det?   En havfrue/engel, midt inne i landet?  En merkelig versjon av harpe?  Eller er det bare en giganormisk sølvfarget Barbiedukke?

Den er faktisk så grusom at jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte. Den er muligens så bort i natta fæl at den blir morsom.
Men hva i himmelens navn har de tenkt på og hva i huleste skal denne symbolisere?  

 Vi kjører forbi Sterling på veien nordover.

Dette er Sterling castle. Mye av Skottlands historie  har skjedd nettopp her. 

Det er etter at man har passert Sterling at man nærmer seg the Highlands.


 På veien mot Aberdeen kjører vi ikke  gjennom the Highlands.  Vi kjører bare rundt og ser Cairngorm-fjellene i det fjerne fra bilvinduet.

Det er vakkert det også.

Jeg fikk pakke i posten samme dagen jeg dro nordover.


Ysolda Teague hadde lagt ut noen godsaker til salgs på bloggen sin og da måtte jeg bare ha, jeg da.

Garn og mønster til Rose Red,  Og en spesialdesignet pose til å ha strikketøyet i. Eh?  Det syns jeg var helt nødvendig tenk.
  Jeg har strikket den ferdig alt. Det gikk rimelig fort det, selv om det er mye mønster. Fargen er helt feil på dette bildet her. Den er mye klarere rød - garnnøstene over her er nærmere fargen.

Den kommer i 3 størrelser, jeg målte og greier og kom til at hodet mitt er 59 cm i omkrets.
Den mellomste størrelsen på mønsteret var 57cm og den største var 61cm.  Jeg valgte derfor å strikke den største og det burde jeg ikke ha gjort. Lua ble altfor stor. 

Jeg har frogget litt og forandret litt og den er ok nå, men jeg kunne godt ha strikket den minste størrelsen. Kan hoder krympe sånn helt av seg selv?  Enn om jeg blir stående igjen med et knappenålshode?   Uhæææææ.

Vi har fått bade telefon og e-mail fra Snekker Mike.  Han har fått fjernet laminaten på gulvet - og under laminaten var det store skader.  Dobbeltuhææææ.   Så det må repareres før det nye gulvet kan legges.

Like greit kanskje - at hovedveiene er stengt nedover i landet.  Hele Skottland er snedd inne og ingen kommer seg noe sted egentlig.  Jeg drar ikke hjem før det er gulv i huset. Basta!
18 kommentarer:

Den Grønnkledde sa...

Skottland ser ut som et veldig vakkert sted. :) (Minus gigantisk sølvdame, kanskje ;) )

Vibekes lille grønne sa...

Gigantisk barbiesølvsak stemmer jeg for at det er! Nå fikk jeg lyst til å reise på biltur i Skottland, men på sommeren og uten jamrende katt i baksetet.

Vi hadde to katter som jamret i kor hver gang vi skulle kjøre til hytta. To minutter før vi var framme, og det skjedde hver gang, la de seg ned og ble rolige. Ferdige med jobben liksom!

Fin lue! Har akkurat strikket en lignende, men i kjedelig brunt. Ha en fortsatt fin uke! :)

Marion sa...

Så fin en lue og nøstepose ;) Det er helt nødvendig ja!
Jeg kommer snart å besøker deg altså! Det er bare så vakkert hos dere, men bestiller sol og oppholds da..hihihihi

Er det ikke typisk at det er store skader under gulvet...håper virkelig de blir ferdige til jul da....

Ha en fortsatt fin uke!
Klem

Elisabeth sa...

Nydelige nydelige Scotland <3
Jeg tror jeg må si at den dama er så fæl at hun er helt nydelig. Etter å ha bodd en tid i Newcastle er Angel of the North et kjært øyesyn,- på avstad. For meg ble den vakker med tiden.

Stakkers Pusifer,- hun liker nok bilkjøring like mye som pusa her i huset. Ser slik ut på bildet ;)

Lykke til med gulvet, og kos deg i Aberdeen mens andre gjør den jobben!
- og takk for en trivelig blogg som jeg stadig stikker innom.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Du må bar gi deg med de reisebeskrivelsene fra Skottland, for plutselig står jeg ikke mot og kommer ;) Nja, kanskje ikke kjempebarbien som frister mest da...

Trollkåno sa...

So kjekt å sjå litt av landet ditt........og den statuen var no ganske stilig, då!
Må le når eg ser passasjeren i baksetet.......ser slett ikkje særleg fornøgd ut, nei.....reknar med han er "lenka fast" der bak.
Kos deg med strikking i snøvèret!

Merete sa...

Den engel-harpe-barbien var ganske så harry ja, men jeg synes den var kuul likevel. Stygg og tøff, på en måte. Men symbolikken må da guderne vite. (Kanskje de gjør det - kanskje det er et tegn fra Gud eller grønne menn på Mars, eller noe slik? En gave rett og slett!).

Hvis du nå har gjort alt du kan for at lua skal krympe, så blir neste skritt å få hodet til å vokse. Du må sette av tid daglig, til å tenke så hardt at hodet vokser. Kyssord, Sudoku, quiz osv. Trening gjør mester!

Til slutt må jeg si at du bor i et vakkert land. Og snart i et vakkert hus med vakkert gulv. Pusifer kommer til å skjønne at det var verdt turen.

Mette sa...

Stakka Pusifer! Var katt forbinder kun bilkjoring med besok til veterinaeren eller til kattepensjonatet. Liker begge deler like ille. Men han holder tyst ;-)

Vakre bilder. Vi planlegger muligens a tilbringe nyarshelgen i Edinburgh i leiligheten var. Ser frem til det!

Ikke sa mye sne her sorpa, men tror det avhenger av HVOR du er...

ha en god og varm dag!
klem mette

karin sa...

Hei Ruth:)
Har du nesten fått flyktningestatus? hihi, bra du utnytter tiden med å gjøre fiine ting! Den rose-lua har jeg også tenkt å strikke, har bare ikke hatt tid ennå. Jeg har egentlig lyst til å strikke nesten alt du legger ut, for det er så fint;)
Katten er fin den å!
Jeg er nesten ferdig med et sjal i Wollmeise-merino, og tror du ikke jeg mangler ca 30gram?? GRRR!!
Du vet hva det betyr?
Si fra neste gang du er i Norge da, så drar vi. Jeg er klar!

Tovepia sa...

Ja, hold deg borte til gulvet er i orden;)
Nydelig landskap dere kjører igjennom, men Barbie-engelen var mektig, kan du si:)
Måtte le når du beskriver lua og hodet, kanskje hodet blir mindre, at det er bare nesa og ørene som vokser:O)
Kos deg i snøen og klem fra meg;)

Birgitta sa...

Vilka storslagna statyer. Så vintern har kommit till dej också. Katten ser riktigt arg ut där han sitter i bilen. Vilka fina garner du köpt här under, det lila med silver i är hur läckert som helst.
Roligt att du är med i min utlottning.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Sylvia sa...

Lua er bare lekker!!!!! Kunne du ikke bare ha håndtovet den litt da??
herlige katten din. Elsker det ene bildet der jeg ser den mjauer. Vår katt har vi i et kattebur, om hun må bli med i bil, og da er hun sur en hel dag etterpå. Lurer på hvor sur hun blir når vi skal flytte? Hun blir med på flyttelasset. men katter velger hus ikke mennesker. Jeg tror nok hun er glad i menneskene sine også......

Helena sa...

Håper du kommer på en eller annen julemarked. Bra at snekkern oppdaget problemen med gulven, og kan legge nye. Håper virkelig det blir ferdigt til julhelgen! Kos deg i snøen, her i Oslo er det -15 grader idag.

♥ Ingrids Strikkeri ♥ god advent sa...

Hei på deg;)
Ja takk for en herlig beskrivelse og bilder.. følte "nesten" at jeg var med å turen..i baksetet med pusifer;)
Luen så lekker ut den;)

Ha en kos dag der du er;)

Beate sa...

Takk for turen. Flotte bilder og landskap. Huen er flott - Ysolda kreerer flotte ting.

Anne N. sa...

Herlig spennende historie du forteller, så morro å lese :o)
Stakkars lille pusen, hoho!
Synes virkelig synd i dere som har så mye snø nå mens jeg selv ligger på stranden i Marbella idag! men søndag er det hjem til frost og snø, og julepynt!
Klem, Anne:)

Tonje sa...

Flotte bilder... kjenner at jeg savner Skottland bittelitt av og til... men hva i all verden er den sølvdama?? Og hvor mange armer har hun egentlig...??
Flott lue. Og pose til strikketøy ER faktisk helt nødvendig!

Viola sa...

Så mye fint du hadde her! Og en skjønn pus! Forstår godt pusen er engtelig og ikke liker bilkjøring, det kan jeg se på den.. men det andre bildet av den, der ser det faktisk som den følger litt med på naturen den svever forbi.. og naturen var flott du! Sterling har jeg vært.. tror jeg.. sånn på gjennomreise.. :)